REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
7.4° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Avertisment ONU: un petrolier uriaș, ancorat în Yemen, ar putea provoca o catastrofă ecologică

Avertisment ONU: un petrolier uriaș, ancorat în Yemen, ar putea provoca o catastrofă ecologică

A.V. 26 martie 2023 | 00:00 1452

ONU avertizează că un petrolier ancorat în largul coastelor Yemenului riscă să se scufunde sau să explodeze în orice moment, provocând o catastrofă ecologică. Nava a fost abandonată în 2015 după ce în țara din Orientul Mijlociu a început războiul civil. Dacă petrolierul va exploda sau se va scufunda, un dezastru ecologic se va produce în Marea Roșie deoarece la bord există cantitate uriașă de petrol. În timp, vaporul a început să se destrame.

Avertisment ONU: un petrolier urias, ancorat in Yemen, ar putea provoca o catastrofa ecologica

„Este o navă veche, un super petrolier din 1976, din acea epocă, și, prin urmare, nu este doar veche, ci și neîntreținută și este posibil să se scufunde sau să explodeze în orice moment. Cei care cunosc nava, inclusiv căpitanul care o comanda, îmi spun că este o certitudine. Nu este o chestiune de dacă, este doar o chestiune de când, așa că este important să acționăm cât mai repede posibil, altfel va vărsa în cele din urmă un milion de barili de petrol în Marea Roșie”, a declarat coordonatorul umanitar al ONU pentru Yemen, David Gressly, notează Mediafax.

Potrivit unei simulări realizate de revista științifică Nature Sustainability, o scurgere de petrol ar ține între două și trei săptămâni, iar petrolul se va răspândi până în Arabia Saudită, în Eritreea și în Djibouti. Catastrofa ar închide porturile cheie ale Yemenului de la Marea Roșie punând capăt brusc ajutorului alimentar de care depind aproape șase milioane de oameni. De asemenea, majoritatea importurilor de combustibil ar fi oprite, ceea ce este foarte important deoarece opt milioane de oameni din Yemen se bazează pe pompe pentru a-și procura apă proaspătă.

În plus, aproximativ două milioane de persoane de pe coasta Yemenului care depind de instalațiile de desalinizare a apei, vor fi puternic lovite. Simularea mai arată că efectele asupra mediului vor fi profunde, distrugând sau deteriorând recifele de corali și pădurile de mangrove protejate

Nature Sustainability prezice că, în trei săptămâni, o scurgere de petrol neîntreruptă ar putea ucide aproape toate stocurile de pește din Marea Roșie a Yemenului, distrugând viețile a milioane de oameni care trăiesc în comunitățile de coastă și care se bazează pe ocean pentru hrană și mijloace de trai, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439