REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Avioane Eurofighter Typhoon de la Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion militar rusesc deasupra Mării Negre

Avioane Eurofighter Typhoon de la Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion militar rusesc deasupra Mării Negre

Replica API 5 mai 2018 | 00:06 332

Avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) staționate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, au decolat și au interceptat vineri un avion militar ruses IL-20 deasupra Mării Negre, aproape de spaţiul aerian NATO, a informat site-ul Forţelor Aeriene Britanice.

Operând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din apropiere de Constanţa, pe coasta Mării Negre, avioanele Typhoon au acţionat după ce un avion IL-20, al forţelor aeriene ruse, a fost semnalat îndreptându-se spre Vest, în apropiere de spaţiul aerian al NATO.

Avionul militar rusesc zbura deasupra vestului Mării Negre şi a fost monitorizat de avioanele Typhoon, în acord cu misiunea NATO pe care Royal Air Force o desfăşoară în România, se mai arată în comunicat.

Patru aeronave de luptă britanice Eurofighter Typhoon au sosit la 23 aprilie la baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi judeţul Constanţa şi sunt pregătite să execute misiuni de poliţie aeriană în flancul estic al NATO, a anunţat recent Ministerul Apărării Naţionale (MApN), citat de Agerpres.

Cele patru aeronave vor fi deservite de un detaşament format din aproximativ 160 de militari, piloţi şi personal tehnic, care va executa misiuni de poliţie aeriană în perioada 1 mai-31 august, alături de aeronavele MIG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
corect spus deasupra marii negre, care apartine si lor rusilor, daca era deasupra romaniei era mai grav, ambele tabere vad pe radar , aceleasi miscari de trupe....nu e o noutate ...daca nu erau ,, pretenii,, englezi care ne au vandut rusilor , ce ne faceam?
10
2
Avioanele rusesti intra in spatiul nostru aerian de 3 ani . Ziar de 2 lei
9
6
din taxele noastre umbla derbedei pe aici
9
8
daca vreti scrieti macar un articol inteligent verificati si informati corect populatia cat se achita de catre guvernul Romaniei - din taxele platite de catre romani - pentru aceasta patrula aeriana
8
10
NATO isi ia in serios atrbutiile fara de membrii sai Rusia mereu incalca spatiul romanesc cat si alti vecini probabil si este tinut in tacere aceste nereguli romanii sant buni strategi si echidistanti acem o zona strategica si din cauza acestor puteri romanii meteu au suferit fiind dezbinati cand de unii cand de altii soldatul roman merita mai mult respect si laudat si de alte state culmea in europa nimeni nu pomeneste de noi desii ei se cred in vitrza 1 si noi 2 dar multinationalele le tin in ro s au ro le tine economiile cu ro plecati platiti pe salarii de mizerie
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272