REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Avocata Diana Șoșoacă, alături de ÎPS Teodosie la instanță: Este o discriminare nepermisă

Avocata Diana Șoșoacă, alături de ÎPS Teodosie la instanță: Este o discriminare nepermisă

Replica API 25 noiembrie 2020 | 23:21 5164

ÎPS Teodosie a dat în judecată Prefectura Constanța pe motiv că se anulează pelerinajul din Dobrogea de ziua Sf. Ap. Andrei. Acțiunea a fost depusă la Tribunalul Constanţa, pe 18 noiembrie și are ca obiect anularea parţială a HCJSU Constanţa nr. 72/10.11. Hotărârea face referire la articolele ce interzic participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi. Termenul a fost fixat pe 19 noiembrie, însă judecătoarea Pârleţeanu Anca Ramona s-a abținut, cerere admisă de Tribunal. Astfel, la data de 23 noiembrie, magistrații au admis preschimbarea termenului pentru data de 24.

Marți, avocata Diana Șoșoacă a fost prezentă în instanță, alături de IPS Teodosie. Înainte de a intra în sala de judecată, aceștia au făcut declarații, precizând, printre altele, că au fost formulate plângeri penale inclusiv pe numele lui Klaus Iohannis:

„Astăzi este un termen care s-a acordat la solicitarea mea, un termen de judecare pe urgență și se judecă strict suspendarea Hotărârii Consiliului Județean pentru Situații de Urgență nr. 72/10/2020. Termenul oferit automat era de 4 decembrie, ori noi când am înaintat această acțiune a fost pelerinajul Sf. Apostol Andrei. Ce voi invoca, în primul rând, este o discriminare nepermisă. Este vorba de încălcarea legii fundamentale a statului român, Constituția României, art. 29, care menționează foarte clar că dreptul la credință și la manifestare religioasă nu poate fi restircționat în niciun mod. Acest articol nu poate fi restrâns prin lege, în niciun mod. Toate pelerinajele organizate de biserică au fost impecabil organizate, cu respectarea tuturor normelor impuse de pandemia de Covid-19. Se poate desfășura acest pelerinaj cu menținerea acelei distanțe fizice, cu purtatul măștilor și eventual al mănușilor. Dacă astăzi se va admite, și sper că se va admite suspendarea, înseamnă că efectele HCJSU nu se mai produc. Adică, este liber la pelerinaj. Astfel, autoritățile, împreună cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vor organiza acest pelerinaj. Oricum, Arhiepiscopia a făcut deja pregătiri în acest sens.

Guvernul a hotărât să adopte o hotărâre de guvern care este neconstituțională. Starea de Alertă este una artificială, nu este prevazută de Constituție și ca urmare, este o stare neconstituțională. Eu vă spun că absolut toate actele vor fi atacate, oricum noi ne-am apucat și am formulat acțiuni, în toate domeniile, inclusiv plângeri penale împotriva Președintelui României, a întregului Parlament și a membrilor Guvernului. Dupa pelerinajul de la Sf. Parascheva nu a existat nicio creștere a numărului de cazuri”, a declarat avocata Diana Șoșoacă.

ÎPS Teodosie: Vrem cale liberă spre Peștera Sfântului Andrei

„Vrem ca astăzi să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peștera Sfântului Apostol Andrei, în zilele rânduite de praznic, pe 29 și 30 noiembrie. De asemenea, iată că aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică, nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii, noi vrem să ne îmbolnăvim de plămâni? Ca păstor, eu îmi apăr turma cuvântătoare, oamenii de credință. Credincioșii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr, să li se dea voie să intre în biserică. Sunt drepturile noastre constituționale. Nu facem niciun abuz! Dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, ca să nu le spunem abuzuri, să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul la libertate” a declarat ÎPS Teodosie.

L.I., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Discriminate sunt familie de bun simt.
1
0
Dna Olga dvs.ati fost la Dorina Arini?
0
0
podoaba asta de Sosonel , e o panarama de asa zis avocata , se pricepe bine la supt ciocanelul , spre fericirea prea inaltatului satanist Mache Teodosie. Apropo cati bani negri ii aduce hotelul din Saru Dornei ?
3
1
o anumita...sosoaca...sa faca legea in tara..sosoaca ne lipsea...si nu poarta nici...masca de gaze...are adeverinta...
8
3
moldovenii....se ajuta intre ei....cine draq i a mai adus in dobrogea
4
2
majoritatea popilor niste bulani sparti sifoane.. acum cer libertate pt moaste. apropo, Cezara nu faci o petitie sa ii sugi poala lu Teodosie?
3
5
el o fute s-au EA STA DEASUPRA...LA MUIUT...
3
5
romanii doresc impozitarea BOR exact la fel ca la ceilalti romani, dorim sa nu mai platim salariile popilor din bugetul tarii, dorim sa retrocedeze statului toate padurile, moteluri si tot ce au primit gratuit de stat!
14
3
E cam curioasa treaba cu taica Teodosie, dumnealui viseaza malai organizand pelerinaje la Sf Andrei. De ce nu se sesizeaza organele de control ca dumnealui zadarniceste combatarea bolii covid? Sau le este frica ca-i trazneste Dumnezeu??
16
5
Daca doamna e mereu pe drumurile patriei,acolo unde este un eveniment si urla din trambita, cand mai munceste, ca doar nu-i pica din cer?!E avocat, orator, purtator de cuvant,agitator de spirite si ce-o mai fi.
19
5
il invocati pe Dumnezeu , fatarnicie curata, golanii si mizerie reesita din incultura si lipsa civilizatiei care inpune si respect pentru traditiile poporului roman!
13
7
Tine minte aperi un tortionar comunist ce vindea spovedania celor de la Paris.
10
4
Eu propun sa punem toti bani si sa ii dam pe toti lui Teo. Poate asa se potoleste si niste oameni scapa cu viata. Sau mai bine, sa zica cat scoate la un pelerinaj din asta si daca nu ne ajung banii sa vina statul cu diferenta.
9
6
De ce sa suferim noi, cei care respectam niste reguli de bun simt- igiena masca,distantare- din cauza unora care vor ingramadeala si se vor intoarce infectati printre noi? Cum a facut Invierea in reluare, Teo poate face pelerinajul pe 8 sau 9 ianuarie, nu e o.problema pt el!
19
4
ind o sa va ia dreq pe amindoi la ati,a respirati prin tub,ce o sa ziceti?maimales ca va platim nointa oxigenul simspitalizarea.Dar ptr fraierii fara minte,pupatori de moaste,care va urmeaza,cd.ar fi sa platiti chiar voi!
12
4
Masca de ce nu purta?
17
3
fa tupeisto, daca asta este o discriminare nepermisa, care sunt discriminarile permise. Sunt curios latratoare-o.
25
2
Adevar graieste:,,eu imi apar turma cuvantatoare"! Chiar ca turma sunt cei care-l urmeaza !
20
5
Pisam as pe gripa voastra
4
12
acest individ poate solicita si inainta orice viseaza noaptea, sursa de bani s-a diminuat, dar- prost nu este cine cere ci cel ce da- credinciosii se pot ruga si acasa
18
6
iatras-o Mache si acestei aratari de avocata , ce nici masca nu poarta , ca o apara Mache Spagoveanu cu covidul sau. Adunatura de escroci.
20
4
se potriveste ca o manusa singurei avocate cu coaiele-n gat !!! Muie cu cacat la amandoi !!!
11
6
Avocata trebuie amendata nu purta masca alooo Politia
24
11
nume predestinat pt ratate.
20
10
Eu sunt klaus si felicit spalatori mei de cururi peneliste.
10
25
Nu mai terminati odata cu practicile astea de Evul Mediu, jegurilor? Mutati-va dracului in pestera si ramaneti acolo cu religia voastra cu tot!
29
23
Tu prostovane faci mereu comentarii triviale ! Esti un bou !
10
9
Fatarnica Asta
14
7
Sa ne lase sa mergem liberi la pestera, huooo
10
18
Teodosie & Sosoaca......asta este sedinta de privit cu popcorn
31
7
Sper sa ramai in pestera popo. Iti aduc oamenii de mancare si baut. Poti sa canti acolo cat te tine glasu ala suav al tau.
32
12
Lumea e ingrozita de virus si el vrea bani de la pelerinii care cumparaluminari iconite etc----bataie de joc !
45
15
asta e diavolul in straie de popa.Rusine turnatorule, nu ai nici o limita.Numai la bani ti-e gandul diavole....
40
13
Ce decizia a luat instanta?
16
2
Replica, de ce permiteti comentarii triviale ca cel de jos ?Oare sunteti etici ?
13
22
Sa-i sugi pula lui Johannis dna Sosoaca, avocata lui peste prajit.Dute dracu la Moldova ta acolo!!!
33
16
Acst Teodosie cred ca este satana. De ce nu se inchide intr-o chilie sa se roage? Asa fac credinciosii adevarati.
34
12
bravo teo esti tare , vorbeste si pentru carciumi
17
18
hai sa-mi bag pula
14
13

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920