REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Avocatul Rudy Giuliani nu infirmă existenţa unor legături între echipa lui Trump şi Moscova

Avocatul Rudy Giuliani nu infirmă existenţa unor legături între echipa lui Trump şi Moscova

Replica API 18 ianuarie 2019 | 00:00 370

Rudy Giuliani

Rudy Giuliani, avocatul preşedintelui american, a susţinut că el "nu a spus niciodată că nu au existat legături" între echipa de campanie a candidatului republican în 2016 şi Rusia, ci doar că Donald Trump însuşi nu a fost implicat, informează joi AFP.

Oferind un interviu miercuri seara postului CNN, fostul primar al New Yorkului a precizat că el nu ştia dacă alţi oameni din cadrul acestei campanii au lucrat cu Rusia.

"Nu am spus niciodată că nu au existat legături între campanie sau între persoane din campanie ...". Întrerupt înainte să-şi poată termina fraza de către jurnalistul de la CNN, care i-a precizat că nu este adevărat, Giuliani a continuat: "Am spus preşedintele SUA. Nu există nicio fărâmă de dovadă că preşedintele SUA a comis singura crimă pe care o puteţi comite aici, de a colabora cu ruşii pentru a pirata DNC", conducerea Partidului Democrat american, a declarat Giuliani.

Această declaraţie intervine după dezvăluirile din presa americană care-l pun pe preşedintele Trump în dificultate.

"Nu doar că nu am lucrat niciodată pentru Rusia, însă eu cred că este o ruşine să puneţi această întrebare", le-a spus luni Donald Trump jurnaliştilor, ca răspuns la dezvăluirile din New York Times cu privire la declanşarea, în 2017, a unei anchete a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) menită să determine dacă Trump a acţionat în folosul Kremlinului.

La rândul său, Washington Post a afirmat că Trump i-ar fi confiscat notiţele interpretului său după o întrevedere cu Vladimir Putin în 2017, cerându-i să nu împărtăşească altor membri ai administraţiei sale conţinutul conversaţiei.

Încă în curs, ancheta asupra suspiciunilor privind existenţa de contacte între campania lui Trump şi Moscova, în 2016, a dus la numeroase inculpări şi la condamnarea unor colaboratori apropiaţi ai preşedintelui american. Paul Manafort, fostul său director de campanie, a fost declarat vinovat de maşinaţiuni financiare legate de activităţi în Ucraina, anterioare alegerilor prezidenţiale din 2016, în timp ce Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui, a pledat vinovat pentru că a minţit în faţa anchetatorilor cu privire la legăturile sale cu oficiali ruşi.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920