REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Avram Iancu va înota, începând de marţi, pe braţul Chilia al Dunării

Avram Iancu va înota, începând de marţi, pe braţul Chilia al Dunării

Replica API 30 august 2022 | 00:00 911

Primul înotător care a parcurs fără materiale ajutătoare Dunărea de la izvor până la vărsarea în Marea Neagră, Avram Iancu, va începe marţi, la ora 9,00, o cursă pe braţul Chilia al Dunării, zonă de frontieră româno-ucraineană.

Anunţul a fost făcut pe pagina sa Facebook, unde aminteşte că în 2017 a înotat pe tot braţul Sulina al Dunării, iar trei ani mai târziu şi pe braţul Sfântu Gheorghe.

"Prima şi cea mai importantă motivaţie este plăcerea pură de a înota. Doresc să îmbrăţişez măreaţa Dunăre la acest moment delicat pentru ea când nivelul apei sale a atins un minim istoric", a scris Avram Iancu.

El va înota în apele româneşti ale fluviului, iar la final va intra pe canalul Musura şi va ieşi în Marea Neagră, de unde se va întoarce pe Dunăre, spre Sulina. Acolo, îl vor aştepta participanţii la quadratlonul "Sulina altfel", o întrecere în patru sporturi - înot, ciclism, caiac şi alergare.

"Îi felicit pe organizatori, Vanea Aniko Emese, Călin Ene, pe voluntari şi pe toţi cei implicaţi. Aşadar, acum este momentul istoric pentru a mă întâlni cu organizatorii şi participanţii acestui eveniment fabulos. Este modul meu de apreciere pentru ei: să merg înot până acolo, completând astfel triada braţelor dunărene", a mai scris Avram Iancu.

Înotătorul din Petroşani invită publicul să-l urmărească prin intermediul unei aplicaţii prin care va face publice fotografii de pe traseu.

"Vom 'cartografia' împreună locurile îndepărtate ale paradisului de apă, floră şi faună a României, a locului unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră", a adăugat acesta, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba avram iancu,maimdu.te in plm si munceste si tu ceva.a inceput culesul strugurilor! daca inofica prostul cerami e ceva?treci dreq de bugetar puturos a munca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212