REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Balcan Expres vrea să-şi întregească terenul controlat în Tabăra Turist

Balcan Expres vrea să-şi întregească terenul controlat în Tabăra Turist

Replica API 25 octombrie 2019 | 00:00 1138

Un teren proprietate privată a municipiului Constanţa, după cum rezultă din diferenţele de măsurători înscrise ca atare în Cartea funciară, ar putea fi vândut către SC Balcan Expres SRL, firmă controlată de Viorel Crăciun.

Viorel Crăciun era catalogat, în 2015, drept unul dintre administratorii de plaje de lux din Mamaia, alături de Ciprian Marica, spre exemplu, ori de Gabriel Comănescu. Un demers jurnalistic prin care s-a dorit stabilirea sumelor investite de fiecare operator de plajă “de fiţe” în parte s-a lovit de refuzul patronilor. Au preferat să fie discreţi şi să nu spună cât au investit în baldachinele de lux ori dacă sectoarele de plajă le aduc profit.

Trecând peste această paranteză, terenul pe care SC Balcan Expres SRL ar dori să îl cumpere este de 722 mp (restaurant Turist), în zona Tabără Turist din Mamaia, şi ar urma să întregească o suprafaţă mai mare, pe care societatea o utilizează. Conform documentaţiei primăriei, terenul are destinaţie precisă, legată de turism, iar regimul maxim permis pentru construcţii este de P+8 E.

Solicitarea SC Balcan Expres în vederea achiziţionării terenului este menţionată într-un proiect de hotărâre care ar urma să fie supus votului în şedinţa de la sfârşitul lunii octombrie. De asemenea, se mai arată în proiect, “diferenţa de 722 mp reprezentând suprafaţa din acte şi cea rezultată în urma efectuării măsurătorilor cadastrale nu se poate localiza în teren şi nu se poate materializa într-un lot distinct. Întreaga suprafaţă de teren, respectiv 4364 mp est deţinută în indiviziune cu municipiul Constanţa şi folosită de către SC Balcan Expres SRL”.

Alexandra CUCU

sursa foto: amfostacolo.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aici imi duc eu colegii sa bea si sa manance. PNL voteaza proiectul sigur. Prietrnii ii vom ajuta indiferent de ce spun cetatenii.
2
0
auzi ,"plaje de lux " de unde ba lucs din plasticul de la sezlonguri si saltelele pe care s-au cremuit pitipoancele ? haha aveti "blue flag" ? sa va puteti lauda?
2
1
Cum a pus mana Nicu pe teren nu se intreaba nimeni. Cum l-a pierdut cunostem. Haram gheldi, haram ghitti!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102