REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BĂTAIE DE JOC! Locuitorii unei străzi aşteaptă de un an de zile avizul tehnic de racordare la gaze!

BĂTAIE DE JOC! Locuitorii unei străzi aşteaptă de un an de zile avizul tehnic de racordare la gaze!

Replica API 26 septembrie 2019 | 00:00 747

Strigător la cer! Mai multe familii din Valu lui Traian riscă să înghețe în case!

Strigător la cer! Mai multe familii din Valu lui Traian riscă să înghețe în case!

Revoltător! Mai mulţi locuitori din localitatea Valu lui Traian care aşteaptă de un an de zile avizul tehnic de racordare la reţeaua de gaze. Locuitorii de pe strada Negip Fazal au o mulţime de întrebări, însă nu primesc de nicăieri răspunsuri. Firma care a efectuat lucrări la conducta de gaze de pe strada amintită spune că aşteaptă avizul de la Distrigaz pentru continuarea lucrărilor, în timp ce reprezentanţii Engie ridică din umeri. Situația a fost prezentată de cotidianul "Replica" în luna iunie. Urmare a materialului, locuitorii au primit promisiuni că până în august vor fi branşaţi la gaze. Iată că a trecut luna august, trece și luna septembrie, iar minunea nu a mai avut loc.

Anul trecut, locuitorii de pe strada Negip Fazal din Valu lui Traian au demarat procedurile pentru racordul la reţeaua de gaze naturale. Unul dintre vecini a apelat la firma SC Călin Service Total SRL din Călăraşi, care s-a deplasat la faţa locului. Ulterior, reprezentantul societăţii, Puiu Cezar, a bătut la porţile celorlalţi vecini pe care i-a întrebat dacă sunt interesaţi să se racordeze la reţea. Oamenii au acceptat, aşa că au plătit 1500 de lei pentru conducta ce avea să treacă pe strada lor, până în faţa porţii. Lucrarea la conducta de gaze s-a efectuat, lunile au trecut, la fel şi iarna, oamenii au îndurat cu greu frigul din case, a venit şi vara...iar un expert le-a călcat pragul. Le-a promis că până-n august lucrarea va fi gata. În zadar au așteptat oamenii cu sufletul la gură o veste. Încă nu a venit iarna, însă nopțile sunt destul de reci, iar vălurenii sunt nevoiți să stea în frig, așteptând, de la o zi la alta, minunea. „De anul trecut s-au tras gaze pe strada noastră. La vecina mea din spatele casei a executat lucrările firma SC Călin Service Total din Călăraşi. Reprezentanţii societăţii au venit la poartă şi ne-au întrebat dacă suntem interesaţi, trebuia să treacă ţeavă de la strada principală şi costa mulţi bani, iar omul nu avea. Atunci, ne-a convins şi am dat 1500 de lei pentru ţeava aia, vecina se foloseşte de gaze pe banii noştri, iar noi ... A instalat conducta pe stradă, ne-a adus-o în faţa casei şi de atunci nimic. Acum vreo două luni a venit un expert și a făcut expertiza lucrării. Și ne promis că pâna în august avem gaze, dar nimic și ne minte mereu. Nu ne mai răspunde la telefon”, a spus Neti Matache.

click pe imagini!

Reprezentantul societăţii SC Canal Service Total SRL, Puiu Cezar, nu a putut fi contactat pentru lămuriri.

Cât despre o opinie din partea reprezentanților Engie, nu există o persoană disponibilă în relaţia cu presa, nici la Bucureşti şi nici la Constanţa, iar pe fix, la Distrigaz, nu răspunde nimeni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LA NAVODARI IN MAMAIA NORD SC.VIACONSAVIS PRIN REPREZENTANTUL OCTAV OCTAVIAN CUNOSCUT SUB NUMELE DE TAVI IN ZONA UN COCALAR DE RENUME A CONSTRUIT UN BLOC IN STR.D7 MAMAIA NORD SI DE 4 ANI TINE IN FRIG LA MODUL DE BATJOCURA SI AROGANTA LOCATARII BLOCULUI.OMUL MANELISTUL ACESTA NU ARE SCRUPULE SI NICI SENTIMENTE OMENESTI!
3
0
NU DAI SHPAGA , NU AI GAZ
3
0
poate scrie cineva si despre tarifele astronomice de racordare la casa percepute de distrigaz
9
0
Cred ca sta neamu lu' Mirela pe strada asta pt. ca e a nu stiu cata oara cand scrie acelasi subiect. Pe cand un articol despre sutele de blocuri din oras care nu se mai pot debransa de la Radet?
6
3
a fost un nene de origine tatara....s-a nascut cam in aceeasi perioada cu tudoran si eliade numai ca a trait mai putin...
3
0
Din luna martie am platit la Distrigaz taxa de bransament. Sunt vecini care au platit din noiembrie anul trecut. Nu stie nimeni nimic de la Distrigaz. Ne-au dat numele firmei care se ocupa cu bransamentele, o firma din Giurgiu. Contactati, acestia mi-a spus, acum doua luni, ca dosarul este la Mediu pt aviz. Primarul din Ovidiu s-a laudat in presa ca localitatea Poiana este prima comuna din judet racordata la gaze, dar sunt doar promisiuni lelectorale. Consucta de gaz trece la 2 metri prin fata portii mele. Distrigaz incaseaza ca la casele cu felinar rosu banii in avans, incasand dobanzi.
6
0
Si noi asteptam juma de ora sa vina apa calda don cauza recordurilor ilegale
0
5
De ce nu spune cine este Negip Fazal?
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218