REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Bazinul de înot din Tomis Nord a împlinit 30 de ani de degradare

Bazinul de înot din Tomis Nord a împlinit 30 de ani de degradare

Andreea VLAICU 13 aprilie 2024 | 00:00 2141

Construită de peste 40 de ani și aflată în plină degradare de mai mult de 30 de ani, fostul bazin de înot din cartierul Tomis Nord este un adevărat focar de infecție. Lăsat în paragină, bazinul de înot dezafectat oferă o imagine dezolantă orașului, mai ales că este amplasat într-o zonă intens circulată, în imediata vecinătate a Liceului „George Călinescu”. În anul 2020, de pe vremea fostei administrații, Consiliul Local Constanța a alocat 2 milioane de lei pentru renovarea şi punerea bazinului de înot în funcțiune, însă se pare că mai avem de așteptat. 

Bazinul de inot din Tomis Nord a implinit 30 de ani de degradarebazinul de lângă Liceul „George Călinescu”

Ceea ce odată a fost un bazin de înot în aer liber, în care mulți copii și-au petrecut zilele călduroase de vară, pe perioada comunismului, în prezent este o groapă betonată, cu desene graffiti. Este urată realitate cu care se prezintă fostul bazin de înot din cartierul Tomis Nord, de lângă Liceul „George Călinescu”. Fostul bazin are astăzi apă adunată de la fiecare ploaie, transformată într-o mlaștină verde, mediu perfect pentru infecții. O simplă plimbare te face să crezi că aici există doar o groapă de gunoi, iar buruienile înalte de doi metri îţi obturează privirea spre vechiul bazin de înot. Și cum toate acestea nu erau destul, pe gardul care împrejmuiește bazinul, pentru a completa peisajul, sunt agățate și benzi de delimitare cu intervenții Termoficare.

Bazinul de inot din Tomis Nord a implinit 30 de ani de degradarebazinul de lângă Liceul „George Călinescu”

Primăria Constanța a avut intenția să refacă două bazine de înot și să construiască un al treilea

Deoarece locatarii din zonă au reclamat neplăcerile produse de piscina exterioară dezafectată, Primăria Constanța a avut o tentativă de a reabilita două bazine de înot și de a construi un al treilea. Principala neplăcere a locuitorilor este mirosul pe care apa stătută îl emană pe timpul verii. „Vara miroase foarte urât. Auzim noaptea broaștele care stau în mlaștina din bazin. E un adevărat deranj. Nimeni nu face nimic”, a relatat o femeie care locuiește chiar în blocul de lângă bazinul de înot. Totuși, în anul 2020, administrația locală de pe acea vreme a alocat 2 milioane de lei pentru renovarea şi punerea bazinului de înot în funcţiune, însă reabilitarea a rămas... în pom.

Bazinul de inot din Tomis Nord a implinit 30 de ani de degradarebazinul de lângă Liceul „George Călinescu”

Aceeași soartă ca bazinul de înot de pe Badea Cârțan. Cadavru găsit într-unul dintre bazinele dezafectate

Bazinul de înot de lângă Liceul „George Călinescu” și cel de pe strada Badea Cârțan putem spune cu ușurință că au avut parte de aceeași soartă. Amândouă au fost construite pentru a ajuta sportivii și pe cei pasionați de înot, ca mai târziu să rămână ani întregi abandonate și uitate de lume, printre vegetația crescută. Reamintim că în bazinul de înot de pe strada Badea Cârțan, acum aproape 6 ani, pe 1 noiembrie 2018, a fost găsit un cadavru al unui bărbat de 51 de ani, aflat în stare avansată de putrefacție. În urma anchetei, s-a identificat că era domiciliat pe raza județului Vaslui.

Așadar zonele dezafectate din oraș nu oferă doar imagini dezolante, ci sunt și un adevărat pericol pentru oamenii din jur și pentru persoanele fără adăpost care încearcă să-și găsească un refugiu temporar. În campaniile electorale, toți candidații promit proiecte de reabilitare, însă după ce câștigă alegerile, uită subit de acestea.

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votati in continuare "primarul" care a facut Constanta sa arate selenar! Nu ca avem vreun catindat serios... Toti o apa si-un pamant.
2
0
cetatenii acestui oras, asa cetateni, asa primari, la mall stiu sa mearga sa si bea cafeaua dar idiotii sa iasa la vot n ai sa i vezi, ne meritam soarta, majoritatea dintre noi suntem niste animale si atat, nema gandire. sa l votati pe Ciobanul Horia, ala de a ciomagit antreprenorii, halal imagine si a facut, pai, daca s ar filma toti la locul de munca unde am ajunge? un gunoi de om nea Horia asxta
1
0
o biserica nu vreti voi, ce atata sport? Vine tomitanul acusica, bine ca ati dezvaluit locatia!
2
0
Cand a spus '' Nici in 20 de ani nu veti reusi sa zugraviti ce a construit tata '' Iata ca au trecut....40 !!!
3
0
In 2020 erau fonduri dar a venit wc primar si s-a apucat de transee si distrus orasul.
3
3
Gropi, lucrari fara sfarsit, lucrari de mantuiala( vedem in cativa ani), cio roi care scormonesc de dimineata pana seara in gunoaie, lipsa parcari dar amenzile curg, copiii nu au unde sa se joace( sa bata o minge de exemplu), scolile stau inchise cu terenurile de sport aferente pt ca sunt pe persoana fizica:)), in concluzie o voma de oraș.
7
0
Gunoaiele de Nicușor și Mazăre sunt atleții incontestabili ai lăsării în paragină a multor obiective din Constanța. Acestea, bineînțeles, aveau menirea de a fi prăduite pe același model consacrat.
6
0
Stadionul, curtea fostului ITC cu molul proiectat, bazinele si salile de sport de la Badea Cartan, str. Grigorescu, TomisNord-TAV, stadionul ITC si altele sunt doar niste maidane cu gunoaie si promisiuni politice.
6
0
Reabilitează Chitac apoi se amoționeaza si ne lasa.A sufocat orașul.Nu cred sa ii simtă cineva lipsa dupa.Posibil doar inocenți.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272