REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

„Contele” Zambra și soția sa au scăpat de arestul preventiv

„Contele” Zambra și soția sa au scăpat de arestul preventiv

Victor ROTARU 2 martie 2023 | 00:00 3018

„Contele” Zambra și soția sa au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional, după ce autointitulatul conte și-a scos copilul la cerșit. Cercetați, inițial, în stare de arest preventiv, pe 27 februarie Curtea de Apel Constanța a decis schimbarea măsurii preventive în control judiciar. „Contele” Zambra a devenit cunoscut la începutul anilor ’90, când, profitând de caracterul incert al mediului politic din acea vreme, împreună cu mama sa și fochistul blocului în care locuiau, au fondat Partidul Național Progresist.

„Contele” Zambra si sotia sa au scapat de arestul preventiv„Contele” Nicolae Iosipescu-Zambra

Pe 27 februarie 2023 Curtea de Apel Constanța a decis cercetarea sub control judiciar în ceea ce îl privește pe „Contele” Zambra și pe soția sa, deși inițial erau cercetați în stare de arest preventiv, totul după ce „Contele” și-a scos copilul la cerșit. „Contele”, pe toată durata în care se afla cazat la Poarta Albă, a avut mai multe nemulțumiri, înaintând o plângere în care se precizează că hrana oferită în penitenciarul Poarta Albă îi discriminează pe ortodocși față de musulmani, acesta declarând în fața instanței: „noi, ortodocșii, primim doar un cârnat, iar musulmanii primesc brânză”. Magistrații au respins contestația formulată de către vestitul „Conte”, în această speță.

„Contele” Zambra si sotia sa au scapat de arestul preventivMinută judecătorească

Într-un alt episod, plictisit de viața de după gratii, „Contele” Nicolae Iosipescu-Zambra s-a apucat să trimită scrisori ziarului Replica, scrisori în care promitea în exclusivitate informații despre dosarul în care era condamnat pentru exploatarea propriului său fiu făcându-ne o ofertă de a-l vizita la Poarta Albă: „Prin prezenta, ca urmare a celor publicate de către ziarul dvs. în perioada octombrie-noiembrie 2022, vă invit să participați în data de 20 decembrie 2022 la termenul de judecată cu ds 6315/118/2022/a1-cameră preliminară pe rolul Tribunalului Constanța. În virtutea dreptului la replică și având în vedere colaborările anterioare cu ziarul dvs. ași dori să vă acord exclusivitate asupra acestui dosar și să veniți la mine, la Penitenciarul Poarta Albă - sectorul vizită, pentru discuții detalii suplimentare. Așa să ne ajute Dumnezeu!! Notă. Puteți urmări pe site când vor fi și alte date termene de judecată, deoarece se vor face precizări interesante a abuzurilor la care suntem supuși și depune probe în acest sens.”, și se semnează Diplomat în Științe și Litere, Nicolae Mircea Zambra Iosipescu. ”, se arăta în scrisoarea trimisă ziarului Replica de Constanța.  

În cel mai recent episod, ca personaj principal o avem pe soția „Contelui”, Mihaela Iosipescu Zambra, care era supărată pe conducerea Penitenciarului Poarta Albă după ce, din spusele soțului ei, șefa Secțiilor 1 și 2 a Penitenciarului ar fi rătăcit cererea prin care „Contele” solicita o vizită conjugală, pe 25 decembrie 2022, probabil dorind să îi facă un cadou de neuitat soției.

Cine este „Contele” Zambra

Profitând de caracterul incert al mediului politic din anii ’90, Nicolae Mircea Iosipescu Zambra a reușit să își clădească un nume. Autointitulat „conte”, a folosit această oportunitate pentru a înființa un partid politic împreună cu mama sa și fochistul blocului în care locuia, devenind astfel membru fondator și președinte al Partidului Național Progresist și apoi vicepreședinte al primului parlament ce adopta legi și decrete necesare imediat după Revoluția din decembrie 1989, anume Consiliul Provizoriu de Uniune Națională (CPUN). Zambra a ocupat chiar și o funcție de parlamentar în această perioadă, fiind implicat în dosarul „Caritas” și închis pentru înșelăciune. În calitate de președinte de partid, el beneficia de paza și protecția SPP, fiind documentate în numeroase fotografii, ce datează în acei ani, și de la escapadele lui prin București unde era însoțit de ofițeri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Contele DRACULA?
1
4
Zambra Chiky-Chicky BAMBA
1
5
Cine plm sunt frate pișații ăștia de tot scrieți articole despre ei?
13
6
Pe vremea aceea nu se facea partid din 3 membri ci din 200 . Mai documentati va.
8
0
Nr real al sotiei acestei sărăcii ieftine si combinator cu vrajeala de copii 0746847340
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468