REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

BEBELUȘ în PUTREFACȚIE, înfășurat în CELOFAN, descoperit într-o CASĂ din CERNAVODĂ

BEBELUȘ în PUTREFACȚIE, înfășurat în CELOFAN, descoperit într-o CASĂ din CERNAVODĂ

Replica API 30 iunie 2021 | 00:01 13528

Imagini macabre la Cernavodă! Un copil în vârstă de aproape 2 ani de zile a fost găsit decedat, trupul neînsuflețit aflându-se în stare de putrefacție. Potrivit informațiilor noastre, mama copilului ar avea afecțiuni psihice, iar cei care s-au alertat în cauză ar fi cunoștințe ale ei (rude, chiar bunica), speriați că femeia nu mai răspunde la telefon.

Sursa foto: MediaTv

Potrivit informațiilor noastre, o persoană a sunat la 112, menționând că o femeie domiciliată în Cernavodă, care ar suferi de afecțiuni psihice, nu mai răspunde la telefon. Apelantul a precizat că persoana respectivă are în grijă un copil mic, în vârstă de 1 an și 10 luni, și se teme că s-ar fi întâmplat ceva.

Deplasați la fața locului, oamenii legii au dat de imagini macabre: trupul copilului era neînsuflețit, aflat într-o albie. Acesta era înfășurat în scutece și celofan, în stare de putrefacție. În cauză se efectuează cercetări.

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța:

Marți, 29 iunie, în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că nepoata sa, de 1 an și 10 luni, ar lipsi de la domiciliul mamei.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat-o pe mama copilului, de 29 de ani, care a încercat să fugă în momentul în care a fost întrebată despre locația în care s-ar afla minora.

Femeia a fost imobilizată, fiind condusă la sediul Poliției orașului Cernavodă, pentru audieri. În interiorul locuinței, polițiștii au identificat trupul neînsuflețit al copilului. Acesta va fi transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei decesului.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pentru stabilirea situației de fapt.

Cercetările continuă.

Ce spun reprezentanții Direcției Protecția Copilului

„Cazul minorei găsite decedate în orașul Cernavodă a intrat în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în data de 15.01.2020 când Telefonul Cazurilor de Urgență 983 a fost apelat de bunica paternă a minorei în cauză. Aceasta ne sesiza cu privire la următoarele aspecte: părinții nepoatei sale au locuit la domiciliul ei din Galați împreună cu minora iar, la momentul respectiv, nepoata dumneaei se află în grija exclusivă a mamei. Aceasta își manifesta îngrijorarea referitor la capacitatea mamei de a se ocupa de îngrijirea fiicei sale în contextul în care aceasta era cunoscută cu probleme medicale de natură psihică.

Specialiștii Serviciului Intervenție în Situații de Abuz, Neglijare și Violență în Familie au purtat discuții telefonice cu bunica maternă a minorei, domiciliată în orașul Cernavodă, care a declarat că familia ei își asumă responsabilitatea creșterii și îngrijirii minorei. De asemenea, DGASPC Constanța a solicitat specialiștilor Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cernavodă efectuarea de verificări, întocmirea unui Plan de Servicii și monitorizare a evoluției minorei în familie.

În data de 03.03.2020, specialiștii Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cernavodă ne-au comunicat faptul că minorei i se asigură un mediu securizant și protectiv de către mamă și bunica maternă. În luna martie a anului 2020, Judecătoria Medgidia a stabilit, provizoriu, domiciliul minorei la domiciliul mamei, deși tatăl minorei solicitase acest lucru. Ulterior, în data de 08.04.2021 instanța de judecată a stabilit domiciliul minorei la mamă, exercitarea autorității părintești în comun de către ambii părinți și obligarea tatălui la plata unei pensii de întreținere a minorei.

Pe parcursul instrumentării cazului minorei, specialiștii Serviciului Intervenție în Situații de Abuz, Neglijare și Violență în Familie din cadrul DGASPC Constanța au efectuat două vizite la domiciliul mamei. Minora prezenta, la momentul celor două vizite efectuate, un aspect general îngrijit iar mama acesteia a declarat că se ocupă în mod corespunzător de creșterea și îngrijirea fiicei sale fiind sprijinită de către mama sa, respectiv bunica maternă a minorei în cauză. Totodată, în declarația olografă, redactată în prezența specialiștilor instituției noastre cu ocazia uneia dintre cele două vizite la domiciliul minorei, mama a precizat că o să mențină legătura cu medicul de familie și o să își administreze tratamentul corespunzător.

Mama nu a mai răspuns vizitelor specialiștilor DAS

Prin adresa înregistrată la DGASPC Constanța sub nr. D52067/23.06.2021, primită din partea Direcției de Asistență Socială Cernavodă, suntem informați cu privire la faptul că până în data de 24.05.2021 minora a fost monitorizată săptămânal de către reprezentanții instituției. Ulterior, în data de 27.05.2021 reprezentanții Direcției de Asistență Socială Cernavodă au revenit la domiciliul mamei dar aceasta nu a mai răspuns la ușă. Totodată, din cuprinsul adresei menționate anterior, reise faptul că specialiștii DAS Cernavodă s-au deplasat și în data de 09.06.2021 la domiciliul mamei însă aceasta din nou nu a răspuns la ușă și nici apelurilor telefonice inițiate.

Ulterior primirii adresei menționate anterior, specialiștii instituției noastre au contactat telefonic reprezentanții Direcției de Asistență Socială Cernavodă și le-au recomandat să se deplaseze la domiciliul mamei însoțiti de poliție și ambulanță. Menționăm că acest caz a fost monitorizat în permanență atât de DGASPC Constanța, cât și de asistenții sociali din cadrul Primăriei Cernavodă iar legătura între cele două instituții a fost ținută în permanență potrivit atribuțiilor ce le revin conform legii.

Pe tot parcusul monitorizării nu au existat elemente îngrijorătoare, copilul fiind găsit, atât la verificările efectuate de echipele DGASPC Constanța, cât și la cele efectuate de Primăria Cernavodă, în condiții bune, bine îngrijit”, au transmis reprezentanții DGASPC Constanța.

L.I., V.S., A.V., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici maicasa nu e mai departe
4
0
de afectiunile psihice ale mamei criminale stia tot personalul primariei Cernavoda ,chiar mama minorei decedate a lucrat la asistenta sociala ,a fost angajata ca bunica materna Rodica Ciurea este angajata primariei ,nepotismul e la rang inalt ,ce spune marele NEGOITA??? nimic el e inconjurat numai de oameni de spetza ,,ALECU,,ce pretentii sa avem....
17
1
protectia copilului, asistenti sociali- femei, putori nesimtite.ziua trece leafa.merge.stiu.ce spun
9
2
Normal va acoperiti cu acte, aveti sufletul copilului nevinovat pe constiinta...
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212