REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Bebeluș mort într-o clinică privată din Constanța: ministrul Sănătății spune că nu a fost CULPĂ MEDICALĂ!

Bebeluș mort într-o clinică privată din Constanța: ministrul Sănătății spune că nu a fost CULPĂ MEDICALĂ!

Replica API 21 iulie 2018 | 14:37 854

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă fiind la o conferință la malul mării, a fost întrebată de către reporterii cotidianului Replica de Constanța despre cazul bebelușului mort în clinica privată ISIS. Ministrul a răspuns că nu a venit pregătit cu o concluzie, dar că, din ce știe, nu a fost culpă medicală. Apoi a început să laude intenția de modernizare a Secției de Neonatologie și a amintit că a fost lansat un program de dotare în toată țara cu incubatoare.

Amintim că o femeie nu a apucat să își țină pruncul în brațe! Imediat după naștere, se pare că au apărut complicații, asta pentru că, potrivit unor apropiați ai familiei, copilul nu respira. Micuțul a fost resuscitat în cadrul clinicii private ISIS, însă fără succes. O ambulanță a preluat nou-născutul de la clinică vineri, 2 februarie, puțin după ora 06:00 dimineața, și a fost transferat la Spitalul Județean Constanța, unde nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Acesta a făcut un stop cardio-respirator la clinică, a fost resuscitat și apoi transferat la spital, fiind intubat.

Nou-născutul a intrat din nou în stop cardio-respirator la spital și a fost declarat decedat în jurul orei 11:00. Din nefericire, astfel de cazuri apar pentru că maternitățile private nu sunt dotate cu echipamente pentru urgențe, singura variantă, în caz de complicații, fiind transferul la Spitalul Județean.

A.C., L.C.

Citește și: CONTROL AL MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII LA CLINICA ISIS, DUPĂ CAZUL BEBELUŞULUI MORT IMEDIAT DUPĂ NAŞTERE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg cum aceste centre sunt acreditate fara a avea echipament - pregatire de urgenta. Astia-s ca si "prietenii" aia care-s langa tine doar la bine dar se pisa pe tine la greu. La fel si ei, le dai o gramada de bani si daca nasterea e normala, toata lumea e fericita. Daca apare vreo problema te paseaza la stat. Pai asa naste femeia acasa, in cada. Ca sa sun la 112 "in caz de ceva" pot si eu.
3
0
Stire de cacat de acum jumatate de an.oricum ar fi voi femeile ar trebui sa ii mai scoateti pe bebelusii astia si pe gaura naturala pe care se scot ei nu prin burta. posibil ca urmatoarele generatii sa dispara gaura aia de tot ca nu se mai foloseste si osa va futem doar in gura.
3
5
Nu generalizati...exista si dotari de ultima generatie...la Euromaterna. Acolo exista linii de garda ..nu ca la Isis.
4
7
Cate cazuri nefericite mai sunt necesare pentru a inchide aceasta clinica privata?
11
1
De ce maternitatile private nu sunt "dotate cu echipamente pentru urgente"? I-au o gramada de bani.
11
1
Intotdeauna e vina MORTULUI ! Daca traia era succesul medicilor !
12
4
Doar numele clinicii ar trebui sa va dea de gandit
15
3
Un cuib de teroristi arabi.
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272