REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Bebeluși infectați cu stafilococ: Firea le cere scuze părinților „pentru neplăceri” și spune că „situația nu e așa dramatică”

Bebeluși infectați cu stafilococ: Firea le cere scuze părinților „pentru neplăceri” și spune că „situația nu e așa dramatică”

Replica API 4 decembrie 2018 | 00:32 372

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le cere scuze părinților "pentru neplăceri", după ce 20 de bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu și subliniază că unitatea medicală este una dintre cele mai bune din țară. Edilul atrage atenția că ar trebui să existe reglementări mai stricte și proceduri ferme în ceea ce privește accesul vizitatorilor în spitale, dar și să fie impusă purtarea constantă a măștilor și mănușilor chirurgicale.

„Îi asigurăm pe părinți că vom face tot ce ține de noi ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Am văzut că nimeni nu și-a cerut scuze, le cerem scuze părinților pentru această situație care, într-adevăr, nu este așa dramatică, dar nu este nici plăcută. Și atunci trebuie să fim sinceri și să le cerem scuze pentru neplăceri părinților”, a declarat luni Gabriela Firea, după ce numărul bebelușilor infectați cu stafilococ la Maternitatea Giuilești a ajuns la 20. Primarul Capitalei susține că unitatea medicală este una dintre cele mai mari și mai căutate din țară, o maternitate foarte bună, în care se nasc anual, în medie, 13.000 de bebeluși.

În plus, spune Firea, din aproape 700 de copii care s-au născut la Maternitatea Giulești în ultimele două luni, doar 20 au prezentat afecțiuni cutanate provocate de bacteria stafilococ auriu. Edilul neagă faptul că medicii la care a fost confirmată prezența bacteriei s-au întors la serviciu. „104 cadre medicale au fost investigate medical, doar la 20 s-a depistat, la restul nu a fost constatat stafilococul auriu. Și aceste 20 de persoane sunt acasă, nu sunt în activitate”, a spus Firea. Ea cere reglementări mai stricte și proceduri mai ferme în ceea ce privește accesul în spitale a vizitatorilor și consideră că ar trebui impusă purtarea constantă a măștilor chirurgicale, dar și a mănușilor atunci când medicii au de-a face cu nou-născuți.

„Nu există obligativitatea purtării constante a măștii. Eu cred că trebuie să regândim tot acest sistem pentru că astfel de situații au mai fost și cred că vor mai apărea și atunci cred că ar trebui luate măsuri”, a explicat Firea, care speră că în maximum o săptămână vor fi reluate internările la Maternitatea Giulești. Alți doi nou-născuți au ajuns la spital cu suspiciune de infecție cu stafilococ auriu, numărul cazurilor confirmate ajungând la 20. Cei doi bebeluși au fost internați duminică, au anunțat reprezentanții spitalului „Grigore Alexandrescu”.

În același spital rămân internați 15 bebeluși, din care 11 au fost confirmați până acum. În total, din 24 octombrie și până în prezent, numărul cazurilor confirmate cu stafilococ auriu rezistent la antigiotice a ajuns la 20. În urma unui control efectuat la Maternitatea Giulești, s-a descoperit faptul că 11 dintre cei 49 de angajați testați au fost depistați ca fiind purtători ai stafilococului auriu. Ministerul Sănătăţii continuă ancheta care ar trebui să stabilească cine se face responsabil de contaminarea bebeluşilor.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali.

sursa: Libertatea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e drama, nu e fii-tu sau panarama de fii-ta. La fel ca Fagadau: cosntantenii se vor simti ca in masini de lux in autobuze. De ce nu te plimbi in mercedes RATB, Fagadaule?! Firea, nu demult te mozoleai cu amanta lui Dragnea.
2
0
cand s-a certat cu dragnea o pupati in clitoris!
0
0
Dispari soldoveanco, ai facut mult rau... si continui cu tupeu ?! Te doare capul ?? Are si de ce, vine scadenta. Daa... !
1
0
sunt minore.Singura grija la ei e fuga de parnaie.In rest,no stress,no panic.
1
0
dupa mintea soldovencii un copil infestat cu stafilococul auriu este un copil rebranduit,auriu nu
1
0
dute si roaga te la catedrala neamului zdreanta darcu ca doar ce ai dat 10 milioane Pt spitale nu dai bn ca ai dat la Popi
2
0
cred ca ii trebuie niste controale medicale , functia i s a ridicat la cap si nu mai rationeaza corect ....
3
0
curva ordinara, daca tie iti murea bebelusul- era sau nu grav?
5
0
Curva dracu sai lom fata in pula de tarfa cu tot cu scuzele ei
7
0
Zici ca e stafida sau stafie, i au mancat ficatii fostii amanti Tariceanu si Mustata Dragnea nu mai scapi de ei ca de acneea din adolescenta
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212