REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Bela Tănase, de la Cambela Prod, coșmarul locuitorilor de la Abator. Video

Bela Tănase, de la Cambela Prod, coșmarul locuitorilor de la Abator. Video

Cristina BĂRBUCEANU, Mirela PASCAL 21 octombrie 2022 | 00:00 10867

Municipiul Constanța încă suportă repercusiunile cauzate de ilegalitățile și vânzarea abuzivă de terenuri din conducerile anterioare. O situație similară este și blocul lui Bela Tănase, cunoscut drept „Cambela”, din zona Abator. Construcția pentru acest imobil – un bloc cu 10 etaje –, a început în urmă cu mai bine de 5 ani. Vecinii s-au luptat în instanță cu investitorul și au oprit construcția, din mai multe motive pe care le vom detalia mai jos. Astăzi, imobilul pare abandonat, nimeni nu lucrează... nici nu are cum, întrucât e un litigiu pe rol. Până se va finaliza procesul definitiv, vecinii trag aer în piept și își plâng de milă.

Imobil construit pe spațiu verde, ale cărui lucrări parcă nu se mai termină

Proiectul pentru această construcție a fost demarat acum aproximativ 8 ani. La acel moment, Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru proiectul în discuție, realizat pe terenul achiziționat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, acționarul Cambela Prod. PUZ-ul aprobat era pentru un bloc cu 8 etaje, care ulterior s-a transformat în 10 etaje.

Lucrările care au ras la propriu spațiul verde, au fost sistate de către instanță, după ce locuitorii din zonă au deschis proces. Iar blocul în construcție pare abandonat.

Video:

Ambulanța nu mai poate ajunge la blocul vecin

Vecinii se plâng, în continuare, de faptul că „este revoltător că balcoanele clădirii se află deasupra trotuarului”.

O locatară dintr-un bloc vecin a declarat pentru reporterii Replica: „Anul trecut era zgomot cât cuprinde. Eu locuiesc aici, în blocul următor. Faptul că și-a permis să facă așa ceva – bine, și-a permis în urma unui aranjament, că dacă era ceva legal continua, a fost revoltător. Momentan lucrările s-au sistat, dar e posibil să se reia, dacă va decide instanța. Nouă, de aici, ne-a luat intrarea Salvării (n. red., accesul Ambulanței până la scara blocului) ne-a luat Pompierii, că noi aveam aici (n.r. unde se află imobilul lui Cambela) scările, iar acum avem o intrare improvizată, obținută de noi prin Primărie ca să putem să intrăm pe alee. Ne-a luat toată posibilitatea de a comunica cu necesitățile, dar nu ne-a întrebat nimeni. Nu au fost cinstiți la procedură.”

Video:

Filmare realizată cu camera ascunsă

Și cu vecinii de pe Al. Lăpușneanu e în scandal

Nu numai cu locuitorii de la Abator e în scandal Bela Tănase, ci și cu cei de pe Al. Lăpușneanu. Și aici oamenii au mers în instanță și au câștigat o bătălie. Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6 pe care Tănase vrea să le ridice. Până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic.

Cifra de afaceri de aproape 900 milioane de lei

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu, și nu numai. În 2021 , Cambela Prod a avut cifra de afaceri de 832 032 260 lei, profit de  45 654 213 lei și datorii de  252 153 585 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne-ajută! Să le dea magistraților minte limpede, să hotărască normalul. Adică demolarea monstrului.
0
0
Corupție și lipsa de cel mai elementar bun simt! Lacomie și abuzuri. Bătaie de joc la adresa locuitorilor din zona. De ce nu s-a autosesizat nicio institutie a statului în acest caz? Cum balconul în dreptul trotuarului???? Bolnavi psihic!!!
5
2
E vina bugetarilor de la primarie si pana la deconcentrate inclusiv ISC care iau mită si inchid ochii. Vedeti toti sunt pusi politic. Am inteles ca s-au strans deja ceva inregistrari cu spagarii de prin institutii.
6
0
Naci e super om mucanilor
2
18
In abator la blocul respectiv nu se afla nici o intrare de ambulanță era intrarea din spate a liceului SNC și o parcare ....( Am fost elev la liceu în periodă 1999-2003)... Blocul ăla a apărut aiurea
6
5
Donchi pufleni de la caraiman olimp e bagat rau de tot ! Boargi multi ! In afara de banci are si la camatari ! Sonea harlitica !
9
4
mi-am luat banii si bastardul si m-am pisat pe voi si pe jegul asta de oras
4
11
de la oi la intoxicatia cu betoane
19
2
daramate aceste constructii,vrem spatiu verde
27
0
Astia construiesc toate kk de blocuri prin toate cotloanele pentru ca se cumpara. De ce se cumpara jeguri pe bani multi este alta problema
20
1
desigur desigur desigur desigur
4
0
Cum a intrat Piedone la puscarie pentru ca a dat autorizatie localului care a ars, asa sa plateasca si cei care au dat autorizatie de constructie lui bela, daca se decide ca e ilegal. Pana nu se vor da exemple, la fel se va proceda.
31
2
Bela Tănase nu-și vede decât interesul, că foarte mulți oameni de afaceri, dând șpăgi în stânga și în dreapta pentru a obține aceste autorizații, corupția cea mai mare este în administrații, acolo unde cei puși să vegheze la mersul bun a lucrurilor primesc mită pentru a facilita obținerea autorizațiilor. Se aude la cei din autorizare.
36
0
Poate doar pe continentul n***u si america latina sa se mai intample ce se intampla la noi . Constructiile astea daca nu vor fi demolate vor dainui generatii . Slutenia oraselor , haosul in constructii este deja la cote inalte . Asta pentru ca in romania coruptia functionarilor si nepasarea se afla in topul clasamentului .
35
0
Maimutele alea retardate din primarie dau tot felul de autorizatii de construire fara sa tina cont de vreun PUZ! De aia a ajuns orasul asta un circ infect!
42
0
Nesimțire crasa ,dar nu numai el este de vina , legislația din romania este permisiva ,cine ia vândut terenul ,cum la vândut ,cine ia dat autorizațiile și toate astea dacă ar exista și exista disciplina în construcții dar ăștia dorm pe o căruță de bani, nu se umplea constanta de betoane ,bașca betonierele lui care cară beton murdăresc șoselele cu betonul care curge din ele și nimeni nu are curaj sa ii ardă. Ei sunt mai presus de lege .
38
1
Ma pish in branza lui cu aracet.
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212