REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Bilanțul parlamentarilor constănțeni în acest an, în Legislativ?!

Bilanțul parlamentarilor constănțeni în acest an, în Legislativ?!

Virgil STOIAN 1 ianuarie 2023 | 00:00 1576

Anul 2022 s-a încheiat și, probabil, vă întrebați, ce au făcut parlamentarii noștri, în acest an, în Parlament. Cât de mult au luptat pentru drepturile constănțenilor, câte luări de cuvânt au avut sau câte inițiative legislative au avut aceștia veți putea citi în următoarele rânduri...cine este cel mai „slab” parlamentar? Aflați în rândurile de mai jos.

Parlamentul României

Din patru în patru ani, constănțenii sunt chemați la vot pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul României. În 2020, v-au căutat în campanii, v-au promis lucruri măreţe şi soluţionarea tuturor problemelor voastre. Aveau nevoie doar de votul dumneavoastră! L-aţi dat şi i-aţi trimis la muncă în Parlament să vă reprezinte interesele. Constanța beneficiază de 5 senatori și 11 deputați, care trebuie să le reprezinte interesele în ședințele de la Palatul Parlamentului.

Iar, dacă sunteți curioși să aflați ce au făcut, în 2022, aleșii noștri în Parlament, ei bine, vă satisfacem curiozitatea.

Senat

Septimiu Bourceanu a fost ales senator din partea PNL, în circumscripția nr 14 Constanța. În 2022 a avut 22 de propuneri legislative, din care 3 au fost promulgate legi.

Septimiu Bourceanu
Sorin Cristian Mateescu reprezintă partidul AUR în Senatul României. În 2022 a avut 52 de propuneri legislative inițiate. De asemenea, este membru în comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei.

Sorin Cristian Mateescu
Un reprezentant al USR în Senat este Eugen Remus Negoi. Acesta se poate lăuda cu 106 de proiecte legislative din care 8 promulgate legi. De asemenea, este vicepreședinte în comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Remus Negoi
Fostul director al RAJA, Felix Stroe, este și el senator în legislatura 2020-2024. Acesta are 44 de propuneri legislative inițiate din care 6 legi promulgate. Este și vicepreședinte în comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe.

Felix Stroe
Evdochia Aelenei a ajuns senator candidând pe listele AUR, însă la acest moment nu mai face parte din partid. A avut 46 de propuneri legislative.

Evdochia Aelenei

Camera Deputaților

Dănuț Aelenei este soțul Evdochiei dar și deputat de Constanța. La fel ca și soția sa, acum este deputat neafiliat cu toate că a candidat pe listele AUR. Se poate lăuda cu 31 de luări de cuvânt,  43 de propuneri legislative, din care 2 promulgate legi, un proiect de hotărâre inițiat, 34 de întrebări și interpelări și o moțiune. A fost membru în comisia pentru industrii şi servicii (feb. 2021 - apr. 2022) și acum este membru în comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii (din apr. 2022).

Dănuț Aelenei
Mircea Banias a fost ales deputat din partea PNL. Are 2 luări de cuvânt, o declarație politică depusă în scris, 26 de propuneri legislative din care 5 promulgate legi, și 2 întrebări și interpelări. De asemenea, este vicepreședinte în comisia pentru transporturi și infrastructură.

 

Mircea Banias
Un alt deputat PNL este Marian Crușoveanu. Are 15 luări de cuvânt din care 12 declarații politice, 29 de declarații politice în scris, 58 de propuneri legislative din care 11 promulgate legi și 37 de întrebări și interpelări. Este și membru în comisia pentru transporturi și infrastructură.

Marian Crușoveanu și Bogdan Huțucă
Cristina Dumitrache a fost aleasă de constănțeni, din partea PSD, în Camera Deputaților. Are 8 luări de cuvânt din care 3 declarații politice, 11 declarații politice în scris, 25 de propuneri legislative inițiate din care 3 promulgate legi, 16 întrebări și interpelări și 6 moțiuni. Este membru în comisia pentru sănătate și familie, pentru afaceri europene și vicepreședinte în comisia pentru mediu și echilibru ecologic.

 

Cristina Dumitrache
Dumitru Viorel Focșa este deputat AUR. Are 68 de luări de cuvânt din care 21 de declarații politice, 11 declarații politice depuse în scris, 80 de propuneri legislative inițiate din care 1 promulgat lege, 1 proiect de hotărâre inițiat, 208 întrebări și interpelări și o moțiune. Este vicepreședinte în  comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare și în comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii și secretar în comisia parlamentară de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Dumitru Viorel Focșa
Huțucă Bogdan a fost ales deputat din partea PNL. Are 97 de luări de cuvânt, 50 de declarații politice în scris, 50 de propuneri legislative inițiate din care 8 promulgate legi, și 16 întrebări și interpelări. De asemenea, este președinte în comisia pentru buget, finanțe și bănci.
Fost candidat la primăria Constanței, Ion Stelian este deputat din partea USR. A avut 39 de luări de cuvânt, 54 de propuneri legislative inițiate din care 7 promulgate legi, 1 proiect de hotărâre inițiat, 4 întrebări și interpelări și 10 moțiuni. Este membru în comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale și în comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei.

Ion Stelian
Lucian Lungoci este deputat PSD, în legislatura 2020-2024. Ar 6 luări de cuvânt din care 1 declarație politică, 1 declarație politică în scris, 43 de propuneri legislative din care 8 promulgate legi, 7 întrebări și interpelări, și 6 moțiuni. Este membru în comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, pentru transporturi și infrastructură și pentru antreprenoriat și turism.

 

Lucian Lungoci

Fostul președinte al CJ Constanța, Horia Țuțuianu, este deputat PSD. Are 4 luări de cuvânt, 36 de propuneri legislative din care 7 promulgate legi, 1 întrebare și 6 moțiuni. Este vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanțe și bănci și membru în comisia juridică, de disciplină și imunități.

 

Horia Țuțuianu
Bogdan Bola a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.14 Constanța, din partea PNL, însă acum este deputat neafiliat. Are 5 luări de cuvânt din care 4 declarații politice, 58 de declarații politice în scris, 35 de propuneri legislative inițiate din care 3 promulgate legi, 116 întrebări și interpelări și 3 moțiuni. Este secretar al comisiei pentru mediu și echilibru ecologic.

 

Bogdan Bola
Cristina Rizea a fost aleasă deputat pe listele Alianței USR PLUS, însă la ora actuală este deputat neafiliat. Are 36 de luări de cuvânt din care 14 declarații politice, 2 declarații politice în scris, 125 de propuneri legislative inițiate din care 10 promulgate legi, 3 proiecte de hotărâre inițiate, 23 de întrebări și interpelări și 7 moțiuni. Este membru în comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, comisia pentru transporturi şi infrastructură.

Cristina Rizea

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma gândeam,doar asa,ca au dispărut ei,dinozaurii,iar ,cum totu i relativ,de ce ați crede că ăștia vor continua for ever?Doar un gând,din când in când, sa nu ma doară capul.
0
0
Trist
0
0
Luati-i pe fiecare in parte si dati si propunerile pe care le-au facut.Daca au batut campii , au luat salariii degeaba.
1
0
Aia de la minoritati, ce plm au facut? Doar plimbat, mancat, baut si salariu de 5mii de koko?
4
0
Ce ne facem noi cu atatea legi? Cred ca avem o lege si pentru aerul respirat, legi care se promulga , apar in monitor si nu se aplica.
5
0
P U L A și și au umflat buzunarele cu lovele iar prostimea o gutuie
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272