REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

BioNTech, capabil să furnizeze un nou vaccin „în şase săptămâni“ în cazul unei mutaţii a virusului

BioNTech, capabil să furnizeze un nou vaccin „în şase săptămâni“ în cazul unei mutaţii a virusului

Replica API 23 decembrie 2020 | 00:00 940

Laboratorul german BioNTech, producător alături de Pfizer al primului vaccin autorizat împotriva COVID-19, este capabil să furnizeze un nou vaccin "în şase săptămâni" în cazul unei mutaţii a virusului, precum cea detectată în Regatul Unit, a declarat marţi co-fondatorul BioNTech, Ugur Sahin.

Ugur Sahin

"Suntem tehnic capabili să livrăm un nou vaccin în şase săptămâni", a dat asigurări acesta citat de AFP și Agerpres.

"În principiu, frumuseţea tehnologiei ARN mesager este că putem începe direct să concepem un vaccin care imită complet noua mutaţie", a adăugat el în timpul unei conferinţe de presă la Mainz (vestul Germaniei) a doua zi după unda verde dată de autorităţile europene pentru distribuirea vaccinului în UE.

Cu toate acestea, Ugur Sahin a dat asigurări că este "foarte probabil" ca vaccinul actual să fie eficace împotriva noii tulpini de coronavirus descoperite în Regatul Unit, mai contagioasă şi care provoacă temeri cu privire la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

"Din punct de vedere ştiinţific, este foarte probabil ca răspunsul imunitar provocat de vaccin să poată gestiona şi noua variantă a virusului", a adăugat omul de ştiinţă, co-fondator alături de soţia sa, Özlem Türeci, al laboratorului BioNTech.

El şi-a justificat optimismul prin faptul că vaccinul dezvoltat împreună cu partenerul său american ar fi eficace deoarece el "conţine peste 1.000 de aminoacizi şi doar nouă dintre aceştia sunt diferiţi, ceea ce înseamnă că 99% din proteină este încă la fel".

BioNTech ar trebui să poată publica rezultatele testelor sale cu noua variantă a SARS-CoV-2 în termen de două săptămâni, a adăugat el.

Apariţia unei noi tulpini a coronavirusului care pare să se răspândească mai repede în Regatul Unit a creat panică în întreaga lume şi îndoială cu privire la eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212