REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Biserica Ortodoxă și-a impus omul la șefia Secretariatului pentru Culte: Ciolacu l-a numit directorul trustului Trinitas

Biserica Ortodoxă și-a impus omul la șefia Secretariatului pentru Culte: Ciolacu l-a numit directorul trustului Trinitas

Andreea VREJOIU 25 iunie 2023 | 00:00 2062

Premierul Marcel Ciolacu a semnat, vineri, decizia de numire a lui Ciprian-Vasile Olinici în funcția de Secretar de stat, la Secretariatul pentru Culte. Olinici este un apropiat al conducerii Bisericii Ortodoxe Române (BOR), conducând trustul Trinitas. El preia poziția pe care a eliberat-o, prin demisie, Victor Opaschi, un specialist pe problemele cultelor.

Biserica Ortodoxa si-a impus omul la sefia Secretariatului pentru Culte: Ciolacu l-a numit directorul trustului Trinitas

O parte dintre liberali s-au arătat nemulțumiți că Opaschi ar fi fost forțat să demisioneze când premierul Ciucă mai era în funcție, la cererea patriarhului Daniel.

Potrivit surselor G4Media, înlocuirea lui Opaschi cu Ciprian-Vasile Olinic s-a făcut după ce actualul premier PSD, Marcel Ciolacu s-a întâlnit la cină cu Patriarhul Daniel.

Controversele pe acest subiect au început după ce fostul premier Nicolae Ciucă l-a eliberat din funcție pe Opaschi, existând temerea că viitorul secretar de stat ar putea înclina balanța către sprijinirea anumitor culte în detrimentul altora.

Opaschi (74 de ani), fost consilier al lui Ion Iliescu, ocupa această funcție de 10 ani. ”A avut un mandat echilibrat în care a făcut alocări bugetare pentru toate cultele fără să țină cont strict de ponderea demografică. Nu a fost perceput ca apropiat al vreunui cult”, a spus pentru G4Media un lider liberal. Pe de altă parte, el este considerat apropiat de un serviciu secret, conform g4media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in care au luat masa satana impreuna cu draku, au ales tot un securist !!! Mwie cu mult kkt !!!
2
0
o rusine ce face partidul hotilor psd... prin ei, biserica a ajuns sa bage religia in scoli, acum au bagat o si materie de bac, o mare rusine! mai mult, hotii incompetenti locali din psd, isi frecau mainile caci sperau ca la educatie va ajunge ministru un psd ist, iar tuta daniela stan, o buruiana pompos numita profesoara de religie, marea psecialitate religie , se visa inspector general scolar. Asta ar fi fost culmea , o tuta cu majuscule, profa de religie, o aberatie cat casa care nu are ce cauta in scoli, visa sa conduca un inspectorat! Ar fi fost cea mai mare palma pe obrazul educatiei constantene!
4
3
Doamne ajuta!
3
5
politicul se duce panala Dumnezeu si o palma mai sus!
4
2
tinerel tare dl securila nesatul de bani. ovreu si securist odios care a distrus multe destine zeci de ani! ii dorim viata cat mai lunga si chinuita! Nu se mai satura de bani jigodia batrana!
7
1
toate pana la bani ca ne suparam
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212