REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Bloc cu 10 etaje pe bulevardul Mamaia, ridicat fără avize! Cum reacţionează Prefectura

Bloc cu 10 etaje pe bulevardul Mamaia, ridicat fără avize! Cum reacţionează Prefectura

Replica API 7 iunie 2019 | 00:00 1118

Acţiune în instanţă formulată târziu!

Acţiune în instanţă formulată târziu!

În ultimii ani, construcţiile s-au înmulţit în municipiul Constanţa, iar multe dintre acestea sunt construite pe spaţii verzi ori în zone protejate, fără respectarea legii. Acesta este şi cazul unui mastodont de pe bulevardul Mamaia, în apropierea Inspectoratului de Poliţie Constanţa. Blocul cu 10 etaje s-a construit într-o zonă protejată, după ce Consiliul Local a aprobat un PUD realizat în 2007. La mai bine de 10 ani de la emiterea HCLM, un constănţean a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii, cu privire la nelegalitatea hotărârii. Inspectorii au constatat că HCLM din 2007 este neleaglă din mai multe motive, fapt pentru care a sesizat prefectura. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a atacat actul adminsitrativ, însă...mult prea târziu.

În februarie 2018, Inspectoratul de Stat în Construcții a înștiințat Prefectura Constanţa de faptul că, urmare a sesizării unui constănţean, au fost efectuate verificări referitoare la legalitatea adoptării de către Consiliul Local al a H.C.L.M nr. 125/07.03.2007. S-a apreciat de către Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat că HCLM 125/2007 a fost adoptat cu nerespectarea prevederilor legale în materie. Concret, este vorba despre Planului Urbanistic de Detaliu construire imobil locuinte S+P+10E cu spatii comerciale la parter, pe strada Renasterii nr. 2, teren in suprafaţă de 701,74 mp, proprietate SC SATU & FASE SRL. În urma controlului efectuat s-a întocmit proces verbal în cuprinsul căruia s-a consemnat lipsa avizului Ministerului Culturii, imobilul aflându-se în zonă protejată, lipsa avizului Consiliului Județean Constanţa, precum și lipsa avizului deținătorului de rețea de electricitate. Prefectura Constanţa a deschis acţiune în instanţă, solicitând anularea HCLM 125 însă, în aprilie, Tribunalul a respins acţiunea, pe motiv că a fost înaintată prea târziu. Pe 5 iunie, a fost stabilit un nou termen la recurs, iar magistraţii au amânat pronunţarea pentru 19 iunie.

SC SATU & FASE SRL este deţinută de afaceristul Cristian Ion Serghie, un apropiat al lui Radu Mazăre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este blocul ghioarlelor de la bluebike. Au un bloc in spate la Lidl pe Baba Novac. Nu aveau parcare la el si au prostit un vecin sa le vanda jumate din curtea lui sa faca parcare. Vecinu a vandut, Bluebike ul a facut bloc. S au judecat, a castigat vecinu, i au dat doua apartamente in bloc. Acum mai are soare in curte o ora pe zi.
1
0
Baietii care se descurca sunt baietii care fura si care sunt smecheri.Ti-ai dracu de pesedisti !
1
0
Ce invidioasa e lumea pe baietii care se descurca, saracii proaste
1
6
si blocul lui Toporan este la fel,ilegal ! cum fac astia frate bani pe prosteala noastra ? Demolarea !!!
16
1
Pentru agent imobiliar: mama ta cand si-a recuperat investitia de pe cocioaba unde te-a crescut pe tine, un bou?
8
11
1. Este cel mai urat bloc posibil. 2. Nu are parcari, a foat cumparat la ktrink un teren de pe Iorga unde chipurile se vor face parcari 3. A iesit in spatiul public cu rampa de acces 4. Ap au costat enorm, ma mir cat de multi prostanaci au cumparat, nu o sa isi recupereze investiatia niciodata. 5. E bine cunoscuta cardasia dezvoltatorului cu mafia lui Mazare 6. Cand o sa avem un lider capabil sa isi asume costul si responsabilitatea demolarii unor astfel de idiotenii construite...
19
2
nici nu i se rupe caltbosu dezvoltatorului de lege si alti latrai.... blocu nu-l darama nimeni...
12
3
eu propun o solutionare simpla , prin incendiere . apoi o sa vina si autoritatile si pompierii sa vada despre ce a fost vorba si daca avea toate actele in regula
13
0
instantele ar trebui sa aplice legea fara mila si acolo unde sunt nereguli, daramate si tragerea la raspundere pentru cei care au dat avize
16
0
Cand citesc cuvinte din astea pompoase "mastodont" la un bloc de 10 etaje intr-unul din primele orase ale tarii imi dau seama ca inca nu am depasit mentalitatea de sateni obisnuiti cu parter sau maxim 1 etaj.
5
12
Mafia in actiune.
12
1
pai si pe consilierii care i-au dat voie sa condtruiasca in 2007 cine ii intreaba de sanatate???
13
0
suntem curiosi ce se va intimpla si cu Blocul construit ilegal de TOPORAN , un prieten al clanului Mazare.
17
0
La 2 metri de politie care nu a vazut?mafia Mazare-Fagadau-spagi
19
1
jeguri de machidoni...
19
4
Serghie e romanes . Ti ai draq de hoti si koorve
8
7
Ca de obicei cainii latra ,ursul merge , mache isi ia banu toate bune si frumoase la noi in oras
15
2
In curand vom depasi NewYorkul la numarul de constructii ! Nu vom mai vedea lumina soarelui nici pe strazi !
19
3
Nu o sa se intample mare lucru. Prefectura , dupa cum ii este obiceiul va tergiversa speta prin metode specifice, vezi aczul Somaco Construct SRL, SC SATU & FASE SRL. isi va vedea linistita de afacerile ei. Voi credeti ca daca au disparut Mazare si Constantinescu din Constanta s-a schimbart ceva? Va inselati. A ramas esalonul doi al concernului spagilor si sifonarii banilor publici.
23
0
Sau in tara lui Papura Voda,tot aia-i.Fagadau a pierdut controlul.Ce mizerie de om.
21
2
Chiar sunt curios ce o sa se intample? Cred ca va avea aceasi soarta ca blocul lui Galani. Este?
13
0
demolat. macke ca restituie bani celor pe care i-au inselat.
15
5
E ilegal si plin de broaste la subsol. Va rugam sa l daramati !!!!!
36
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272