REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

BLOCUL consilierului local MIHÄ‚ILESCU ar putea fi DEMOLAT

BLOCUL consilierului local MIHÄ‚ILESCU ar putea fi DEMOLAT

Replica API 17 noiembrie 2020 | 23:51 9915

Probleme pentru PSD-istul Cristian Mihăilescu și proiectul său imobiliar din zona Campus! Complexul rezidențial Aviatorii ar putea fi demolat, dacă vecinii vor demonstra că autorizația de construcție a fost obținută ilegal. Constănțenii au cerut în instanță anularea autorizației și desființarea lucrărilor.

Consilierul local municipal Cristian Mihăilescu, de la PSD, este deținătorul mai multor firme din Constanța. Franc Estate Development, una dintre ele, a primit, anul trecut, undă verde de la Primăria Municipiului Constanța pentru edificarea unui imobil cu 8 etaje, în zona Campus. Ulterior, a obținut modificarea autorizației, prin supraetajarea clădirii de pe strada Cpt. Aviator Alexandru Șerbănescu nr. 3 cu încă un etaj. Cei care locuiesc în zonă spun că autorizația a cărei anulare o solicită permite edificarea unui imobil cu S+P+8E cu un CUT de 3,73, aproape dublu față de cel permis de reglementările aprobate. Mai mult, mai spun oamenii, autorizația nu reglementează numărul de locuri de parcare obligatorii conform reglementărilor legale, respectiv 96. Totodată, aceștia susțin că, la data emiterii AC, certificatul de urbanism care a stat la baza acesteia era deja ieșit din perioada de valabilitate, ca, de altfel, și cea mai mare parte a avizelor/acordurilor/ autorizațiilor emise în baza acestuia.

În replică, Primăria Constanța susține că documentația este legală, iar referitor la ieșirea din termenul de valabilitate a certificatului de urbanism nr. 1349/19.05.2017, primăria învederează că acesta a avut inițial un termen de valabilitate de 24 de luni de la data emiterii, ulterior fiind prelungit cu 12 luni, începând cu data de 19.05.2019 și până la 18.05.2020.

De precizat faptul că reclamanții au solicitat, în paralel, suspendarea autorizației de construcție, însă aceasta a fost respinsă. Termen în dosarul privind anularea AC a fost stabilit pentru 17 noiembrie.

Date despre firma Franc Estate Development SRL

Înmatriculată în anul 2015, Franc Estate Development SRL are sediul în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 800 lei, integral vărsat, este compus din 80 de părți sociale. Asociații, persoane fizice, sunt Valentin Barbă, Cristian Mihăilescu, Alexandru Barbă. Cei trei asociați sunt și administratorii societății, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. Situația financiară pe anul 2018 arată astfel: zero salariați, o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 941 lei. Cristian Mihăilescu este consilier local municipal PSD.

Potrivit ultimei declarații de avere depusă de consilierul PSD, acesta deține două locuințe, una în Eforie Sud, în suprafață de 159,63 mp., cealaltă în Constanța, în suprafață de 288,65 mp.bunuri și bijuterii de familie în valoare de 21.000 de euro. Consilierul este asociat și la firma Trinity SRL, FGK Travel International SRL, Franc Construct SRL şi SC Hacienda Café SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Blocurile le aproba consilierii locali. Dar de saraci si prosti ce sunteti vreti doar sa se intample rau oricui. Functionarii trebuie sa autorizeze ce eate deja aprobat de comisiile de specialitate si apoi de consilieri. Neam de prosti neajunsi la struguri.
1
0
Aruncatul vinei pe primar este o inscenare. Politia sa se uite la functionarii den primarie, la isc in curte, la adevaratii spagari care dau acord sa ze incalce legea. Blocuri ilegale trebuiesc demolate de pe spatii verzi, dintre alte blocuri, de pe nisipurile noastre.
0
1
Cred ca ma-ta i-a dat autorizatie. Nu sunt sigur...e doar o banuiala...
2
1
Cucule...furi curent. Astea-s inchipuirile tale. Bombitele astea le halesti doar tu si prietenii tai. Au cumparat tu vreun apartament in modul asta? Daca da, esti prost. Dar de fapt nu avem de ce sa ne miram...ca sunt multe specimene din aceeasi rasa cu tine. Doar suntem in Romania
3
0
Va mai spun eu o bombita referitoare la aceste blocuri: 99% dintre cumparatori au trecut in acte mult mai putini bani decat au dat in fapt. Si banutii aia s-au dus la "aoatzi", iar in cazul in care se anuleaza autorizatia si "dezvoltatorii trebuie sa dea banii inapoi sa vezi atubci
4
3
Fara girul - numitului Fagabou nu se construia - spaga si parandarat ! Este momentul sa si ceara toti spagile care le au dat derbedeilor ptr autorizatii de constructii !
6
1
Ia la mwie mai zdreanta, care te fwti in cur pentru o basca de corcoduse. Tu si cumnatelul tau razvan, care va credeti marii pwlii mele. Nu va mai suportati, mwistilor, va dat andrea si voua de munca
5
0
este un bloc pe Mangaliei, colt cu Lidl. La 6m de alt bloc! Vreau sa stiu si eu in prostia mea, cine i-a dat autorizatia??
10
2
pisidistii e cinstiti si are aprobarile toate
6
2
V-an gura de mache imputiti si jegosi.
10
5
un procuror care il protejaza.Tot ce a facut Babu a facut cu acest procuror. Nu pateste nimic Babu. Doar daca cade si procurorul.
10
2
Ar putea fi demolat! Asta inseamna ca sigur nu va fi demolat. Ati vazut voi ca s-a facut asa ceva in orasul nostru?!
16
0
Rasauteanu este combinat la multe mizerii cu Fatalau si Babu. Toti trei vor da cu subsemnatul pentru tot ce au furat din orasul nostru.
18
0
S-o vedem si pe asta ...
16
0
@Pentry smd2-smd3 In locul acela se putea amenaja un 'colt verde', cu gazon, flori si un arbust decorativ, ca sa mai schimbe fata zonei! Multi comenteaza in favoarea 'bishnitzarilor', manati doar de interese meschine, in timp ce orasul se distruge!
11
2
foarte bine, daca e neregula sa se faca dreptate
10
0
Blocuri darmate, rase de pe fata pamantului si in locul lor amenajate spatii verzi. Vrem sa vedem si hoteluri rase de pe nisipul plajei din Mamaia si lasata plaja asa cum trebuia sa fie.
25
2
Poate nu stiati, dar Valentin Barba este unchiul lui "Mihaela dragostea mea". Misto afaceri face PSD-ul la Constanta.
20
1
Lasa fumigenele astea de 2 lei! Ce le mai place unora sa manance kko si sa improaste cu noroi bazat pe absolut nicio dovada! Bleah...
1
10
psd ciuma rosie se pare ca oamenii nu s au saturat de ciuma
10
5
Rasauteanu are apartament acolo in bloc. Acum vreti daca a cazut Rasauteanu sa cada si blocul??? Ce naiba mai tovarasi???
21
2
Sa faca SONDAJ DE OPINIE PRINTRE CONSTANTENI, DACA VOR ACEL BLOC, cum facut Fagaboul pentru a bloca proiectul imobiliar Str Mircea cel Batrin nr 47. Si a deschis Cutia Pandorei
22
1
Pt cei care nu stiu, exista contractori care se ocupa de ridicarea acestor imobile. De la firme de constructii, la firme de instalatii termice, electrice, s.a.m.d. Ce simplu e sa ti dai cu parerea cand esti prost. Si voi slugilor de la Replica? Cine este stapanul vostru? Ar fi de apreciat, daca v ati informa putin mai mult inainte de a publica ceva doar pt ca va spune cineva.
9
22
Hai domle ca n-a dat in cap la nimeni, si apoi ce daca face cateva etaje in plus, are cine sa le cumpere vin atatia de la tara sa faca o facultate inutila la Costanta, cerere si oferta. Si daca e nevoie da si la psd da si la pnl , e pacat de la Dumnezeu sa darami o casa construita
5
12
Rasauteanu cu Babu si sclavul Fatalau au apartamente in bloc. Rasauteanu este sageata lor.
14
3
de unde pizda mamii lui are acest consilier atata banet s afaca blocuri?din salariul care il ia de la primarie?ma indoiesc..alooo cineva il ia la puricat si pe acest fatalau?
25
5
@0.22: ma repet si azi, nu sunt de acord nici eu cu acel bloc dar acolo a fost un maidan,niciodata spatiu verde cu gazon sau flori.
10
12
Asta se intampla cand esti prost si cumperi apartament de fitze cu teren viran in vecinatate. Daca si speri la demolare, chiar esti prost sadea.
12
0
....niciodata nu vor fi atata timp cat la urbanism Tanase Carmen, cercetata penal.de DNA iti da exact ce vrei. Prelungeste certificate, le da cu subanteles, lasa loc de interpretari, scoate suprafete din circuitul agricol, sute de hectare. Asta trebuie data pe mana procurorilor, si trebuie sa dispara definitiv de la urbanism.
17
0
In toate prezentarile de afaceristi observam existenta unor firme cu capital social infim si numarul de angajati orientat spre minim, si deasemeni averi ce tind spre instituirea unui ajutor de stat.Asta , in contradictie cu cerintele pe care le cere banca unui Ion in cazul in care doreste sa cumpere un apartament..prin reguli instituite de stat poti face afaceri de milarde de fara sa garantezi cu ceva ,dar nu poti cumpara un lucru de 2 lei decat cu garantii beton.Ofi constitutional?
18
0
Manglele nu s au terminat, doar s a predat stafeta,ce foame au in ei galbejitii de la PNL, incep cu razbunarile acum, e tipic animalului, sa se razbune, doar nu au veni la ciolan sa ne mearga noua bine, sa vezi afaceri acum pe banii fraierilor constanteni
20
6
Foarte interesant cum articolul replica este publicat chiar in ziua cand urmeaza sa se pronunte instanta de judecata!! Sa fie asta modul de lucru al noii administratii Chitac si Ovanesian, care ii reprezinta pe vecinii reclamanti?? Articole de presa comandate pentru influentarea justitiei sau a altor factori de decizie! Ha! Asa se pare.. Sa speram ca macar justitia sa fie independenta si sa se pronunte corect!!
26
20
... trebuie URGENT demolat ! Bloc construit de niste tulceni parca in BATAIE DE JOC , cum nu s-a mai vazut nicaieri in Romania : cu balcoanele deasupra trotuarului , inghesuit intre 2 blocuri sanatoase vechi de 50 de ani , ridicat pe unicul spatiu verde , fara parcare exterioara si cu trotuarul spart pe 100 m patrati chiar in dreptul trecerii pt. Pietoni ! Va rade toata tara ! Caracalul s-a mutat la Cta ! Domnule Chitac demolati aceasta bataie de joc ! Cei de la DISCIPLINA in CONSTRUCTII de la Primarie sunt bara-bara cu Tanase Bela , asta care finanteaza aceasta oribilitate ! R U S I N E !!!
49
2
Cum nu mai e Babu cum se inchid usile!!!!! S.a terminat manglele! Vorba raposatului babu!
33
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272