rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Blocul ‘lui Galani’ merge de mână cu locatarii în instanţă, să obţină punerea în legalitate

Blocul cu 9 etaje construit fără autorizaţii în imediata vecinătate a imobilelor ce fac parte din cartierul Tomis Plus (la ieşire din Constanţa spre oraşul Ovidiu) îşi joacă şansa în instanţă. Într-o încercare disperată de a obţine o decizie favorabilă a magistraţilor, în sensul obligării Primăriei Constanţa să pună în legalitate blocul, constructorul a introdus intervenienţi în dosar: persoanele care au achiziţionat un apartament în imobilul care ar putea fi demolat!

Procesul se află la stadiul de recurs la Curtea de Apel Constanţa, SC Arproex apelând la intervenienţi, în încercarea de a obliga astfel administraţia publică locală să emită actele necesare punerii în legalitate a respectivului imobil. Între timp, cum blocul nu poate avea o recepţie finală, oamenii care au cumpărat aici apartamente sunt branşaţi la curent în regim de organizare de şantier.

Blocul cu pricina se leagă de numele lui Ionuţ Galani, cântăreţul. Aşa cum declara acesta, el a deţinut terenul pe care Arproex a construit blocul; a dat însă terenul în schimbul a câteva apartamente în imobilul cu pricina. Imobil construit fără acte în regulă. Când situaţia a culminat cu mai multe controale şi dispoziţii de sistare a lucrărilor, Galani şi Arproex s-au adresat instanţei, împotriva Primăriei Constanţa.

Astfel, a fost înregistrat un proces având ca obiect „obligaţia de a face”. Acum, în acest proces au intervenit şi cei care au cumpărat apartamente. Nu de alta, dar în cazul unui verdict nefavorabil, care să consfinţească decizia primăriei, nu este exclusă demolarea blocului. În paralel cu acest proces, Arpoex s-a adresat justiţiei şi în privinţa amenzii pentru continuarea lucrărilor, deşi i s-a cerut sistarea.

Revenind la procesul în care au intervenit şi locatarii, a fost fixat termen pe data de 19 martie.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bubuie-sau-nu-bubuie-inca-un-dosar-penal-la-blocul-fara-autorizatie-de-pe-terenul-lui-galani-297054/

https://www.replicaonline.ro/firma-care-a-ridicat-fara-autorizatie-blocul-cu-9-etaje-din-zona-tomis-plus-recidivista-in-ilegalitati-298738/

Alexandra CUCU

marţi, 13 martie 20184085
Comentarii

70Adevarul(13 mar 23:12)
Degeaba il comentati voi pe Galani! Daca erati voi faceati la fel ca si el! Aveati un teren si faceati contract cu o firma de constructii care se obliga sa va dea cateva apartamente in schimbul terenului. Galani chiar nu are nici o vina la ceea ce se intampla, ramane un om extraordinar si cei care il cunosc cu siguranta si au dat seama ca toti cei care vorbiti urat sunteti nistr frustrati!
00Fabrica(13 mar 18:15)
Facem su fabrici??
010Gogu(13 mar 17:20)
Tembela natie. Imi cer scuze tembele natii. Si alde mache si noi romanii. UNDE ESTE LEGE NU POATE FI TOCMEALA. Indiferent cine e si ce voce are, ca e Galani sau Carusso trebuie sa fie in legalitate.
05pentru mache(13 mar 17:07)
mergi la scoala.
12&&si@@(13 mar 16:16)
Da pe javra de alexe stelian care incepe sa faca mansarde pe blocuri fara autorizatie si lasa lumea fara bani si fara case nu l vede nimeni???
09Gicu(13 mar 16:03)
Pe patronul de la View cand il ancheteaza DNA? cum e posibil sa iei amenda de la politia locala pt lipsa autorizatiei de constructie si dupa o luna sa ai autorizatie cu un imobil aproape finalizat? aloo DNA? cum e posibil?
201mache(13 mar 15:23)
daca nu ieream noi machedonii sa va dam de munca sa va facem oameni voi mucanilor iereati vai de capu vostru ! Noi vam facut oameni vam dat de imbracat vam plimbat cu masini scumpe vam invatat cum ieste sa fi sef la toti cand intri in club sa arunci cu banu si rumancele curve sa stea limba pe jos nare ele cum sa ajunga la noi la canapele.Mucanilor stati jos ca noi suntem puterea va trecut timpu
113cei mai mari interlopi(13 mar 14:49)
sunt makidonii.tiganii sunt parfum spre deosebire de etnia asta periculoasa.spre sa vina ziua in care sa vad cat mai multi machedoni furaciosi la puscarie cu executare,ani indelungati nu 1 sau 2.astia au distrus Constanta,practic sunt infiltrati peste tot.
011Vendeta(13 mar 14:16)
Daca esti vedeta nu inseamna ca ai mai multe drepturi. Sa dea banii inapoi pagubitilor locatarilor si darmata constructia abuziva.
82aa da sa nu uit(13 mar 14:01)
sa specificati dupaia pe facebook mai ales tu ALEXANDRA mancameai CUCU ca makidonii sunt devina iar ca a picat siteu, si pe langa asta un process la tribunal pentru calomnie , te-am lasat odata de doua ori 3 ori , dar vad ca ai ceva cu makidonii
51mortii astia dau ban si pe ip(13 mar 13:52)
futuva-n gura sa vedeti ce va fute makidonu in gura , va daram siteu cat ai spune "evreu rasist " panarama dracu de ceas cu cuc
010Tomis3(13 mar 13:42)
Hai ca incep sa dispara comentariile care leaga cosmelia din Tomis3 de patronul Replica. Presa cenzureaza .. ce ironic.... Se pare ca mi-au dat si ban pe IP sa nu mai pot comenta, dar se rezolva.
111moeu(13 mar 13:36)
Aceste capuse ale comertului si mai nou ale constructiilor autohtone sunt mai mult decat nocive. Calicenia dobandita genetic, mahalagismul dus la extrem si lipsa oricarui respect fata de lege, au devenit ceva firesc.
010Tomis3(13 mar 13:22)
Bine a scris cine a scris mai jos... Prin ce intamplare a ajuns patronul dr la Replica sa construiasca in tomis 3 cosmeliile care sunt puse pe locurile de parcare???? Cine are curajul sa faca o verificare de fond in autorizare ? ISC , Hari .... , Razvan Calota, va aruncatibo privire sa vedeti ce-i acolo ??????
013george(13 mar 12:59)
Nu este o problema legata de etnie , ci una despre legalitate ! Din cauza frustrarilor unora sau altora sa nu ne departam de subiect ! Mache nu toti "rumanii" sunt ordinari , cum sugerezi tu ! Reprezinti un procent infim din populatie ! Nu uita cine pe cine a primit pentru bunastare in schimburile de populatii ! Daca erau atat de sfinti si atat de "facaleti" aromanii ar fii avut si ei un stat propriu ! ..ca tot se considera diferiti de romani.
232mache(13 mar 12:10)
Ia nu va mai luati voi rumani ordinari de machedoni ca daca nu eram noi cine va scotea din mocirla cine a adus binestarea in constanta nu noi machedonii noi machedonii care sintem un neam sfantsi ocrotit de dumnezeu noi suntem vruerea domnului pe pamanturi
07Precedent(13 mar 12:04)
Se va creea unnprecedent si astfel toata lumea poate construi unde vrea muschiul lui cu sau fara autorizatie dupa care v-a da primaria in judecata sa o oblige sa o puna in legalitate. Astia care averi terenuri prin zona nu dormiti, ca daca se apuca sa construiasca vreunu ramaii cu buza umflata ! Poti sa te faci punte si luntre ca o sugi ! Aadar, legea aplicata sa nu se creeze precedentul !
015toma(13 mar 12:03)
un cutremur ca cel din 77 o sa rezolve problemele blocurilor cipanesti facute cu sirma de balot in loc de fier beton cu 10 etaje in loc de 7 cit erau in proiect ,cu materiale ieftine si de proasta calitate
121dna(13 mar 11:01)
dar cu blocul din Compozitorilor, Bobescu colt cu Celibidache, ce face primaria? declara 7etaje si face 8, are parcare la 400 metri de amplasament, a construit pe 95% din teren. primaria nu are nici un stres, caracatita machedoneasca functioneaza.
116Ajunge(13 mar 09:56)
Stop blocuri umple ct de beton
119Alooo(13 mar 09:53)
Sunteti copii daca sperati ca o sa-l oblige sa darame blocul ala. Pai daca asta trebuie sa-l darame atunci pe acelasi principiu mai trebuie demolate vreo 273 din oras... Cerc vicios se cheama , nu fiti naivi
012Grigore(13 mar 09:39)
Sa se aplice legea??? Vedeti cum s-a aplicat legea pentru biserica de pe Tomis-Boema. Desi ilegala nu s-a legat nimeni de ei si dupa le-a dat primaria loc in parcarea unui bloc. Ce sa ii faci, e lipsa de lacasuri sfinte
033Judecatori(13 mar 08:56)
Faceti dreptate o data macar, jos blocul , respectati legea in tara asta
117Adrean(13 mar 08:48)
Hai sa fim seriosi la ce investitie este acolo se arunca cateva mii si se rezolva totul .. tipic romanesc .. nuno ss vedem niciodata blocul la pamant
114locatar(13 mar 08:36)
m-ar mira sa nu castige etnia
020stere(13 mar 08:32)
Unde-i lege nu-i tocmeala , chiar daca doare ! Cine oare i-a oprit sa construiasca legal , cu respectarea cotelor din PUZ ? Asa erau invatati sa construiasca cu complicitatea vechii garnituri Mazare contra unor favoruri substantiale evident ! Incet incet se vor obisnui toti cu normalitatea ! In privinta procesului : judecatorii vor trebui sa aplice legea in statul de drept ! Cei care cumpara trebuie sa ceara autorizatii de construire la semnarea oricaror acte ! Locatarii se vor indrepta impotriva lor prin plangeri penale , urmate de procese civile !
126Constantean(13 mar 08:13)
Sa se aplice legea!!
314Galani(13 mar 08:12)
Eu sunt un cantaret si am voce. Acum nu mai aveti loc de mine ca imi fac si eu un amarat de bloc? Recunosc ca imi plac banii si sa fie multi. Daca se poate la negru sunt cel mai fericit
017vecin(13 mar 07:55)
acum 2 ani a cazut o schela pe blocul de langa...arproex n-a binevoit sa repare blocul.este normal sa fie mana in mana cu locatarii,au vandut strategic in bloc locuieste o doamna avocat.de cand au inceput constructia au aparut si haite de maidanezi,sobolani,mizerie de nedescris.toate masinile din parcare sunt pline de mizeria lor.nu stiu cum se poate locuii in acel bloc..la intrare troneaza o scara construita din lemne ramase de la fundatie.cireasa de pe tort a aparut ieri cu sigla luminoasa probabil ptr a nimerii intrarea in bloc.demolarea asta este Solutia.
125anonimus(13 mar 07:36)
radical: blocul sa fie demolat daca nu are autorizatie de constructie. trebuie intronata legea odata pentru totdeauna.
130Odagiu(13 mar 07:07)
Fagadau si altii care ar putea sa ii puna in legalitate, sa se gandeasca bine la ce fac. Urmeaza multe plangeri penale facute de vecinii care au ramas fara lumina din pricina constructiilor abuzive. Judecatorii trebuie sa dea dovada de corectitudine si sa nu forteze primaria sa ii puna in legalitate. Nimeni nu i-a pus sa construiasca fara autorizatii. Trebuiesc demolate blocurile pentru a da exemplu ca legea nu se discuta.
435Dan(13 mar 06:45)
Niste ordinari, constructorul si Galani. Dupa ce ca nu aveau nici o autorizatie emisa, s-au gandit sa mai construiasca inca un etaj in plus. Cei care au cumparat apartamente in acel bloc sunt niste prosti deosebiti. Acel bloc, impreuna cu cele doua a lui Babu, trebuiesc demolate. Legea este si pentru machidonii analfabeti care cred ca pot face ce vor unde vor.
231Hass(13 mar 06:23)
Cum din acordeon nu vei face niciodata pian, asa nici din machedon nu poti face un om corect.
326sa ia cu lamooie(13 mar 05:44)
Dar prostavanii care au cumparat apartamente merita sa vada cum se demoleaza blocul.Vor primi moloz in cota parte indiviza ptr euroii platiti.
129Anonim(12 mar 23:53)
Daca are pile la tribunalul cta se poate orice.chiar sa si castige.sigur
mai mult...Replica
20 iun 18:17ReplicaMoroianu, în campanie electorală: vrea să se lipească de protestul din Şantierul Mangalia. Reacţia sindicalistului Gobeajă: ‘E ridicol!’

Începând cu ora 17.30, angajaţii din Şantierul Naval de la Mangalia ies la protest, pentru a atrage atenţia că...902

20 iun 17:33ReplicaSCANDAL ÎN TIMPUL FILMULUI, LA VIVO! UN BĂRBAT A FOST ÎNCĂTUȘAT!2826
20 iun 15:31ReplicaMesaj emoționant pentru unul dintre cei mai apreciați medici din Constanța, aflat la ceas aniversar!3633
20 iun 12:57ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL: o mașină s-a făcut PRAF după ce a intrat în coliziune cu un TIR

Polițiștii rutieri și cadrele medicale au fost solicitate să intervină pe DN 38, între Comana și Amzacea, acolo...9424

20 iun 11:54ReplicaPrins la volanul unei mașini neînmatriculate. Ce spune șoferul VIDEO4348
20 iun 14:28ReplicaRAZIE în municipiul Constanța! VIDEO2539
20 iun 09:43ReplicaPERCHEZIȚII LA CONSTANȚA, LA O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN FURTURI! VIDEO

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului...2970

20 iun 00:00ReplicaDECIZIE LA CONSTANŢA: Un bărbat NU are voie să se apropie de soţia sa şi amantul acesteia!3257
20 iun 00:00ReplicaPercheziţii: Combustibilul care trebuia să ajungă la bulgari se… evapora la Constanţa!1725
20 iun 00:00ReplicaParcul de miniaturi din Tăbăcărie: de ce nu putea fi reabilitat şi irigat un alt spaţiu verde din Constanţa

Primăria Constanţa a anunţat, în urmă cu câteva zile, că pune la bătaie 253.313,74 lei fără TVA pentru sisteme...1464

20 iun 00:00ReplicaOamenii lui Tucan în Consiliul Judeţean, rebeliune la vot! S-au abţinut la toate proiectele iniţiate de Ţuţuianu1658
20 iun 00:00ReplicaAmbulatoriul Spitalului din Medgidia suscită polemici! Moinescu îl arată cu degetul pe Iordache pentru DEZASTRU1110
Vremea
29°25° - 29° miercuri, 20 iunie 2018
cer seninUmiditate: 83%
Vânt: 2.91 m/s din ENE
Presiune: 1027.99 milibari

Loto
6/4931719202337
5/4041314152238
joker383133455
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 iun 00:00SportCM 2018: Rusia, prima echipă calificată în optimi, după 3-1 cu Egiptul

Rusia este calificată în proporție de 99% în optimile de finală ale Cupei Mondiale după ce a învins-o și pe...252

20 iun 00:00SportTotul despre Mondialul din Rusia. Programul integral al competiției, loturi, rezultate

...295

20 iun 00:00SportCM 2018: Senegalul a învins surprinzător Polonia, cu 2-1

Naţionala de fotbal a Senegalului a învins-o surprinzător pe cea a Poloniei, cu scorul de 2-1 (1-0), în meciul care...246

20 iun 00:00SportMalmo FF, probabila adversară a formaţiei CFR Cluj în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor

CFR Cluj, campioana României, va juca în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal cu învingătoarea...285

Local
20 iun 02:05LocalMedic ginecolog din Constanța condamnat la închisoare

Medicul ginecolog Hany Riad a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare de către Tribunalul Constanța. Decizia...3786

20 iun 02:03LocalRezultatele EVALUĂRII NAȚIONALE au fost publicate. Iată ce note au elevii din Constanța!

Elevii de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna trecută probele din Evaluarea Națională - la Limba Română,...1769

20 iun 02:02LocalBiciclist accidentat pe I.C. Brătianu

Un biciclist a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost implicat într-un accident rutier. Totul s-a petrecut...471

20 iun 01:54LocalALARMANT! TONE de carne, lapte și pește, retrase de la comercializare de Direcția Veterinară Constanța!

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanţa realizează acţiuni de evaluare,...692

20 iun 01:50LocalS-a urcat băut la volan și a provocat un accident rutier!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, la data de 18 iunie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 58 de ani,...474

20 iun 01:50LocalPrins la volan fără permis de conducere, la Ovidiu!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 18 iunie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani,...1143

20 iun 01:49LocalUn minor a furat haine dintr-un complex comercial din Constanța!

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data 18 iunie a.c., au depistat un minor, în vârstă de...421

20 iun 01:48LocalA accidentat cu mașina o femeie și a FUGIT, la Agigea!

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, la data de 19 iunie a.c., în jurul orei 06.50, a condus un autoturism pe DN 39,...1617

20 iun 01:48LocalCondamnat pentru tâlhărie calificată!

Polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 18 iunie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de...443

20 iun 00:25LocalHOTEL din stațiunea Venus, EVACUAT în urma unui INCENDIU

Pompierii militari au fost solicitați, în dimineața zilei de marți, 19 iunie a.c., să intervină pentru lichidarea...3513

Politică
20 iun 02:11PoliticăProiect de extindere a Spitalului Municipal Mangalia

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unității medicale, prin mansardarea...492

20 iun 02:10PoliticăÎCCJ va sesiza CCR cu privire la modificarea Codului de procedură penală

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) în...331

20 iun 02:10PoliticăComisia juridică: Anumite infracţiuni de corupţie se pedepsesc dacă scopul e obţinerea pentru sine de foloase necuvenite

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, că efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ,...446

20 iun 02:05PoliticăIohannis, despre revocarea Laurei Kovesi: Şi această săptămână e dedicată cititului motivării CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, legat de decretul pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerut de CCR,...457

20 iun 02:04PoliticăSoţia lui Ovidiu Tender, acuzaţii grave la adresa fostei şefe DIICOT Alina Bica. Ce relaţie avea cu avocata Laura Vicol

Nicoleta Tender, soţia omului de afaceri Ovidiu Tender, a declarat marţi că i-a făcut mai multe cadouri Alinei Bica,...861

20 iun 00:13PoliticăRomică Stan a preluat conducerea Teatrului pentru Copii şi Tineret “Căluţul de mare” din Constanţa!

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de mare” din Constanţa are un nou manager. Este vorba despre Romică...541

20 iun 02:04PoliticăRaed Arafat, la „Dialog despre viitor” cu elevii din Constanța

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) organizează, vineri, 22 iunie a.c., a doua ediție a evenimentului ”Dialog...352

20 iun 01:54PoliticăConsiliul Local Medgidia se întrunește în ședință ordinară. Iată care sunt proiectele de pe ordinea de zi

Consilierii locali din Medgidia se întrunesc, miercuri, 20 iunie a.c., în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului...506

20 iun 01:48PoliticăGest obscen al unui deputat USR în plenul Parlamentului

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a cerut luni în plen sesizarea conducerii Camerei Deputaţilor, după ce un deputat de...1047

20 iun 01:47PoliticăBăsescu, declaraţii incendiare despre desemnarea lui Vlase la şefia SIE

Senatorul Traian Băsescu susţine că desemnarea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de...1075

Monden
20 iun 00:00MondenFiica Andreei Esca a făcut furori la balul de absolvire

Fiica prezentatoarei de televiziune Andreea Esca a avut balul de absolvire. La petrecere, Alexia a făcut furori și a...732

20 iun 02:08MondenAdriana Iliescu face contestație după notele primite de fiica sa la Evaluarea Națională 2018. Eliza a obținut 4,55 la matematică

Eliza Iliescu a aflat marți rezultatele la Evaluarea Națională 2018. Fiica celei mai bătrâne mame din România a...521

20 iun 00:00MondenBianca Drăgușanu are iubit nou. Nici bine nu s-a despărțit de Victor Slav și a fost surprinsă giugiulindu-se cu el

Nici bine nu și-a anunțat despărțirea de Victor Slav că Bianca Drăgușanu are un nou iubit. Aceasta a fost...435

20 iun 00:00MondenUn nou scandal la MȚR: Tudor Giurgiu acuză cenzurarea unui „film românesc cu lesbiene”

Un nou scandal a apărut public, după ce conducerea Muzeului Țăranului Român ar fi refuzat să introducă în...227

20 iun 19:47MondenAdelina Pestrițu se pregătește pentru venirea pe lume a bebelușului. “M-a luat panica”

Adelina Pestrițu se pregătește intens pentru venirea pe lume a fetiței sale. Vedeta mai are o lună și devine...277

20 iun 19:43MondenCe note a luat Lorelai Moșneguțu la Evaluarea Națională

Lorelai Moșneguțu a aflat ce note a luat la Evaluarea națională 2018. Adolescenta a obținut rezultate mai mult...492

20 iun 00:00MondenTeo Trandafir va prezenta “Vrei să fii milionar”. Schimbare majoră pentru vedeta de televiziune

Schimbare majoră în cariera moderatoarei de televiziune Teo Trandafir. Vedeta va avea un nou proiect la TV: va...335

20 iun 00:00MondenHeather Locklear a ameninţat că se împuşcă. Actriţa, internată pentru evaluare psihiatrică

Actriţa americană Heather Locklear a fost internată pentru evaluare psihiatrică, după ce a ameninţat că se va...255

20 iun 19:34MondenSpice Girls anulează turneul aniversar. Motivul care a dus la această decizie

Trupa britanică Spice Girls a renunţat la turneul aniversar programat în Marea Britanie şi SUA la sfârşitul verii,...212

20 iun 19:31Monden''Black Panther'', marele câştigător al galei MTV Movie & TV Awards 2018

Blockbuster-ul cu supereroi ''Black Panther'' a fost marele câştigător al ediţiei din 2018 a MTV Movie & TV Awards,...168

Mapamond
20 iun 00:00MapamondXi Jinping îi cere lui Kim Jong Un să "concretizeze" rezultatele summitului cu Donald Trump

Preşedintele chinez, Xi Jinping, le-a cerut marţi Coreei de Nord şi Statelor Unite să "concretizeze" rezultatele...193

20 iun 00:00MapamondALEGERI ÎN TURCIA Premierul Yildirim: 30.000 de sirieni care au primit cetăţenia turcă pot vota pe 24 iunie

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a afirmat marţi la televiziunea NTV că 30.000 de sirieni care au primit...175

20 iun 00:00MapamondCJUE confirmă că Marine Le Pen trebuie să restituie Parlamentului European 300.000 de euro pentru angajări fictive

Justiţia europeană a confirmat marţi că şefa extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, trebuie să restituie...180

20 iun 00:00MapamondKim Jong Un în China, la o săptămână după summitul cu Donald Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marţi la Beijing, la mai puţin de o săptămână după summitul cu...184

20 iun 00:00MapamondCoreea de Sud şi SUA suspendă exerciţiile militare comune din august

Statele Unite şi Coreea de Sud au decis să suspende exerciţiile militare comune Ulchi Freedom Guardian (UFG)...162

20 iun 00:00MapamondSUA nu vor deveni o "tabără pentru migranţi", afirmă Donald Trump

SUA nu vor deveni o "tabără pentru migranţi", a afirmat luni preşedintele american Donald Trump, evocând exemplul...188

20 iun 00:00MapamondRepublica Moldova: Andrei Nastase, al cărui mandat de primar ales al Chişinăului nu a fost încă validat, ameninţă cu proteste

Primarul ales al Chişinăului, Andrei Năstase, a avertizat - luni, într-o conferinţă de presă - că dacă până...181

20 iun 00:00MapamondItalia: După imigranţi, vicepremierul şi ministrul de interne Matteo Salvini promite că va lua măsuri împotriva romilor

Vicepremierul şi ministrul de interne italian Matteo Salvini, cunoscut pentru poziţiile sale dure, a promis luni că...203

20 iun 00:00MapamondSuedia: Focuri de armă la Malmo, mai mulţi răniţi

Cinci oameni au fost răniţi de gloanţe luni seara în oraşul Malmo din sudul Suediei, a anunţat poliţia locală...177

20 iun 00:00MapamondMarea Britanie comemorează un an de la atacul comis în apropierea unei moschei din Londra

Marea Britanie a transmis marţi un mesaj de unitate, aducând un omagiu victimelor atacului comis în urmă cu un an...175

Sănătate
16 iun 00:46SănătateUn studiu ce ar putea duce la o "vindecare funcţională" a HIV, realizat în Hong Kong

Cercetătorii de la AIDS Institute din cadrul Universităţii Hong Kong au anunţat că este posibil să fi descoperit o...434

16 iun 01:08SănătateMinorii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante

Băuturile energizante nu vor mai putea fi vândute minorilor, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, publicat...790

15 iun 00:23SănătatePunctul de vedere al Spitalului Județean Constanța referitor la cazul bebelușului care a murit de RUJEOLĂ

Referitor la cazul sugarului de nouă luni, care a decedat, miercuri 13 iunie, din cauza rujeolei, reprezentanții...3990

13 iun 00:37SănătateAtenţie, constănţeni! Gogoşile din aluat congelat mustesc de chimicale!

Studiul privind calitatea gogoşilor fabricate din aluat congelat face parte din Campania Națională de Informare și...974

11 iun 00:21SănătateCe îi lipsește Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța pentru ca pacienții să nu mai aștepte cu orele!

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unitate „de...2892

8 iun 00:33SănătatePracticieni în ecografie, din țară și străinătate, se întrunesc la Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța găzduiește, în perioada 8-9 iunie a.c.,...803

4 iun 01:03SănătatePrimul pacient cu transplant pulmonar făcut în România va fi externat

Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România, Mugurel Amariţei, va fi externat în această săptămână,...903

4 iun 00:31SănătateMinistrul Sănătăţii, la Neptun pentru o diplomă şi pentru relaxare. Despre spitalul regional se mai ştie ceva?

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat vineri şi în week-end pe litoral, dar nici pomeneală să se vadă...1931

3 iun 02:27SănătateSute de medici şi asistente din Spitalul Judeţean Constanţa, testaţi pentru HIV şi hepatită

Aproximativ 600 de medici şi asistente medicale au fost testaţi de specialiştii Fundaţiei Baylor Marea Neagră,...2374

31 mai 01:30SănătateServiciile medicale din ambulatoriu, luate în discuţie la Neptun

Asociația Evaluatorilor de Servicii Medicale din România în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al...1348