rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Blocul ‘lui Galani’ merge de mână cu locatarii în instanţă, să obţină punerea în legalitate

Blocul cu 9 etaje construit fără autorizaţii în imediata vecinătate a imobilelor ce fac parte din cartierul Tomis Plus (la ieşire din Constanţa spre oraşul Ovidiu) îşi joacă şansa în instanţă. Într-o încercare disperată de a obţine o decizie favorabilă a magistraţilor, în sensul obligării Primăriei Constanţa să pună în legalitate blocul, constructorul a introdus intervenienţi în dosar: persoanele care au achiziţionat un apartament în imobilul care ar putea fi demolat!

Procesul se află la stadiul de recurs la Curtea de Apel Constanţa, SC Arproex apelând la intervenienţi, în încercarea de a obliga astfel administraţia publică locală să emită actele necesare punerii în legalitate a respectivului imobil. Între timp, cum blocul nu poate avea o recepţie finală, oamenii care au cumpărat aici apartamente sunt branşaţi la curent în regim de organizare de şantier.

Blocul cu pricina se leagă de numele lui Ionuţ Galani, cântăreţul. Aşa cum declara acesta, el a deţinut terenul pe care Arproex a construit blocul; a dat însă terenul în schimbul a câteva apartamente în imobilul cu pricina. Imobil construit fără acte în regulă. Când situaţia a culminat cu mai multe controale şi dispoziţii de sistare a lucrărilor, Galani şi Arproex s-au adresat instanţei, împotriva Primăriei Constanţa.

Astfel, a fost înregistrat un proces având ca obiect „obligaţia de a face”. Acum, în acest proces au intervenit şi cei care au cumpărat apartamente. Nu de alta, dar în cazul unui verdict nefavorabil, care să consfinţească decizia primăriei, nu este exclusă demolarea blocului. În paralel cu acest proces, Arpoex s-a adresat justiţiei şi în privinţa amenzii pentru continuarea lucrărilor, deşi i s-a cerut sistarea.

Revenind la procesul în care au intervenit şi locatarii, a fost fixat termen pe data de 19 martie.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bubuie-sau-nu-bubuie-inca-un-dosar-penal-la-blocul-fara-autorizatie-de-pe-terenul-lui-galani-297054/

https://www.replicaonline.ro/firma-care-a-ridicat-fara-autorizatie-blocul-cu-9-etaje-din-zona-tomis-plus-recidivista-in-ilegalitati-298738/

Alexandra CUCU

marţi, 13 martie 20183868
Comentarii

60Adevarul(13 mar 23:12)
Degeaba il comentati voi pe Galani! Daca erati voi faceati la fel ca si el! Aveati un teren si faceati contract cu o firma de constructii care se obliga sa va dea cateva apartamente in schimbul terenului. Galani chiar nu are nici o vina la ceea ce se intampla, ramane un om extraordinar si cei care il cunosc cu siguranta si au dat seama ca toti cei care vorbiti urat sunteti nistr frustrati!
00Fabrica(13 mar 18:15)
Facem su fabrici??
010Gogu(13 mar 17:20)
Tembela natie. Imi cer scuze tembele natii. Si alde mache si noi romanii. UNDE ESTE LEGE NU POATE FI TOCMEALA. Indiferent cine e si ce voce are, ca e Galani sau Carusso trebuie sa fie in legalitate.
05pentru mache(13 mar 17:07)
mergi la scoala.
12&&si@@(13 mar 16:16)
Da pe javra de alexe stelian care incepe sa faca mansarde pe blocuri fara autorizatie si lasa lumea fara bani si fara case nu l vede nimeni???
09Gicu(13 mar 16:03)
Pe patronul de la View cand il ancheteaza DNA? cum e posibil sa iei amenda de la politia locala pt lipsa autorizatiei de constructie si dupa o luna sa ai autorizatie cu un imobil aproape finalizat? aloo DNA? cum e posibil?
201mache(13 mar 15:23)
daca nu ieream noi machedonii sa va dam de munca sa va facem oameni voi mucanilor iereati vai de capu vostru ! Noi vam facut oameni vam dat de imbracat vam plimbat cu masini scumpe vam invatat cum ieste sa fi sef la toti cand intri in club sa arunci cu banu si rumancele curve sa stea limba pe jos nare ele cum sa ajunga la noi la canapele.Mucanilor stati jos ca noi suntem puterea va trecut timpu
113cei mai mari interlopi(13 mar 14:49)
sunt makidonii.tiganii sunt parfum spre deosebire de etnia asta periculoasa.spre sa vina ziua in care sa vad cat mai multi machedoni furaciosi la puscarie cu executare,ani indelungati nu 1 sau 2.astia au distrus Constanta,practic sunt infiltrati peste tot.
011Vendeta(13 mar 14:16)
Daca esti vedeta nu inseamna ca ai mai multe drepturi. Sa dea banii inapoi pagubitilor locatarilor si darmata constructia abuziva.
82aa da sa nu uit(13 mar 14:01)
sa specificati dupaia pe facebook mai ales tu ALEXANDRA mancameai CUCU ca makidonii sunt devina iar ca a picat siteu, si pe langa asta un process la tribunal pentru calomnie , te-am lasat odata de doua ori 3 ori , dar vad ca ai ceva cu makidonii
51mortii astia dau ban si pe ip(13 mar 13:52)
futuva-n gura sa vedeti ce va fute makidonu in gura , va daram siteu cat ai spune "evreu rasist " panarama dracu de ceas cu cuc
010Tomis3(13 mar 13:42)
Hai ca incep sa dispara comentariile care leaga cosmelia din Tomis3 de patronul Replica. Presa cenzureaza .. ce ironic.... Se pare ca mi-au dat si ban pe IP sa nu mai pot comenta, dar se rezolva.
111moeu(13 mar 13:36)
Aceste capuse ale comertului si mai nou ale constructiilor autohtone sunt mai mult decat nocive. Calicenia dobandita genetic, mahalagismul dus la extrem si lipsa oricarui respect fata de lege, au devenit ceva firesc.
010Tomis3(13 mar 13:22)
Bine a scris cine a scris mai jos... Prin ce intamplare a ajuns patronul dr la Replica sa construiasca in tomis 3 cosmeliile care sunt puse pe locurile de parcare???? Cine are curajul sa faca o verificare de fond in autorizare ? ISC , Hari .... , Razvan Calota, va aruncatibo privire sa vedeti ce-i acolo ??????
013george(13 mar 12:59)
Nu este o problema legata de etnie , ci una despre legalitate ! Din cauza frustrarilor unora sau altora sa nu ne departam de subiect ! Mache nu toti "rumanii" sunt ordinari , cum sugerezi tu ! Reprezinti un procent infim din populatie ! Nu uita cine pe cine a primit pentru bunastare in schimburile de populatii ! Daca erau atat de sfinti si atat de "facaleti" aromanii ar fii avut si ei un stat propriu ! ..ca tot se considera diferiti de romani.
232mache(13 mar 12:10)
Ia nu va mai luati voi rumani ordinari de machedoni ca daca nu eram noi cine va scotea din mocirla cine a adus binestarea in constanta nu noi machedonii noi machedonii care sintem un neam sfantsi ocrotit de dumnezeu noi suntem vruerea domnului pe pamanturi
07Precedent(13 mar 12:04)
Se va creea unnprecedent si astfel toata lumea poate construi unde vrea muschiul lui cu sau fara autorizatie dupa care v-a da primaria in judecata sa o oblige sa o puna in legalitate. Astia care averi terenuri prin zona nu dormiti, ca daca se apuca sa construiasca vreunu ramaii cu buza umflata ! Poti sa te faci punte si luntre ca o sugi ! Aadar, legea aplicata sa nu se creeze precedentul !
015toma(13 mar 12:03)
un cutremur ca cel din 77 o sa rezolve problemele blocurilor cipanesti facute cu sirma de balot in loc de fier beton cu 10 etaje in loc de 7 cit erau in proiect ,cu materiale ieftine si de proasta calitate
121dna(13 mar 11:01)
dar cu blocul din Compozitorilor, Bobescu colt cu Celibidache, ce face primaria? declara 7etaje si face 8, are parcare la 400 metri de amplasament, a construit pe 95% din teren. primaria nu are nici un stres, caracatita machedoneasca functioneaza.
116Ajunge(13 mar 09:56)
Stop blocuri umple ct de beton
119Alooo(13 mar 09:53)
Sunteti copii daca sperati ca o sa-l oblige sa darame blocul ala. Pai daca asta trebuie sa-l darame atunci pe acelasi principiu mai trebuie demolate vreo 273 din oras... Cerc vicios se cheama , nu fiti naivi
012Grigore(13 mar 09:39)
Sa se aplice legea??? Vedeti cum s-a aplicat legea pentru biserica de pe Tomis-Boema. Desi ilegala nu s-a legat nimeni de ei si dupa le-a dat primaria loc in parcarea unui bloc. Ce sa ii faci, e lipsa de lacasuri sfinte
033Judecatori(13 mar 08:56)
Faceti dreptate o data macar, jos blocul , respectati legea in tara asta
117Adrean(13 mar 08:48)
Hai sa fim seriosi la ce investitie este acolo se arunca cateva mii si se rezolva totul .. tipic romanesc .. nuno ss vedem niciodata blocul la pamant
114locatar(13 mar 08:36)
m-ar mira sa nu castige etnia
020stere(13 mar 08:32)
Unde-i lege nu-i tocmeala , chiar daca doare ! Cine oare i-a oprit sa construiasca legal , cu respectarea cotelor din PUZ ? Asa erau invatati sa construiasca cu complicitatea vechii garnituri Mazare contra unor favoruri substantiale evident ! Incet incet se vor obisnui toti cu normalitatea ! In privinta procesului : judecatorii vor trebui sa aplice legea in statul de drept ! Cei care cumpara trebuie sa ceara autorizatii de construire la semnarea oricaror acte ! Locatarii se vor indrepta impotriva lor prin plangeri penale , urmate de procese civile !
126Constantean(13 mar 08:13)
Sa se aplice legea!!
314Galani(13 mar 08:12)
Eu sunt un cantaret si am voce. Acum nu mai aveti loc de mine ca imi fac si eu un amarat de bloc? Recunosc ca imi plac banii si sa fie multi. Daca se poate la negru sunt cel mai fericit
017vecin(13 mar 07:55)
acum 2 ani a cazut o schela pe blocul de langa...arproex n-a binevoit sa repare blocul.este normal sa fie mana in mana cu locatarii,au vandut strategic in bloc locuieste o doamna avocat.de cand au inceput constructia au aparut si haite de maidanezi,sobolani,mizerie de nedescris.toate masinile din parcare sunt pline de mizeria lor.nu stiu cum se poate locuii in acel bloc..la intrare troneaza o scara construita din lemne ramase de la fundatie.cireasa de pe tort a aparut ieri cu sigla luminoasa probabil ptr a nimerii intrarea in bloc.demolarea asta este Solutia.
125anonimus(13 mar 07:36)
radical: blocul sa fie demolat daca nu are autorizatie de constructie. trebuie intronata legea odata pentru totdeauna.
130Odagiu(13 mar 07:07)
Fagadau si altii care ar putea sa ii puna in legalitate, sa se gandeasca bine la ce fac. Urmeaza multe plangeri penale facute de vecinii care au ramas fara lumina din pricina constructiilor abuzive. Judecatorii trebuie sa dea dovada de corectitudine si sa nu forteze primaria sa ii puna in legalitate. Nimeni nu i-a pus sa construiasca fara autorizatii. Trebuiesc demolate blocurile pentru a da exemplu ca legea nu se discuta.
435Dan(13 mar 06:45)
Niste ordinari, constructorul si Galani. Dupa ce ca nu aveau nici o autorizatie emisa, s-au gandit sa mai construiasca inca un etaj in plus. Cei care au cumparat apartamente in acel bloc sunt niste prosti deosebiti. Acel bloc, impreuna cu cele doua a lui Babu, trebuiesc demolate. Legea este si pentru machidonii analfabeti care cred ca pot face ce vor unde vor.
231Hass(13 mar 06:23)
Cum din acordeon nu vei face niciodata pian, asa nici din machedon nu poti face un om corect.
326sa ia cu lamooie(13 mar 05:44)
Dar prostavanii care au cumparat apartamente merita sa vada cum se demoleaza blocul.Vor primi moloz in cota parte indiviza ptr euroii platiti.
129Anonim(12 mar 23:53)
Daca are pile la tribunalul cta se poate orice.chiar sa si castige.sigur
mai mult...Replica
18 mar 17:46ReplicaREMARCABIL: Un constănţean a găsit mai multe bagaje într-o staţie şi le-a dus la Poliţie

În ultimul timp ne-am obişnuit să vedem numai lucruri negative, infracţiuni, oameni care profită de pe urma altora,...3587

18 mar 14:30ReplicaPLOUĂ CU GHEAȚĂ PE A2! Traficul este ÎNCHIS pe o porțiune - VIDEO3195
18 mar 16:36ReplicaNU SCĂPĂM DE IARNĂ! Meteorologii au emis O NOUĂ AVERTIZARE2748
18 mar 13:50ReplicaTREN RĂSTURNAT PESTE UN POD, LA CONSTANȚA!

Un tren s-a răsturnat în cursul zilei de duminică, 18 martie, în municipiul Constanța, zona Podului IPMC. Este...6367

17 mar 11:10ReplicaSCANDAL în fața Liceului „Lazăr Edeleanu” Năvodari. Bărbat lăsat într-o baltă de sânge!2421
17 mar 19:39ReplicaIntervenţie la Constanţa pentru salvarea unei persoane care făcea kitesurfing3601
17 mar 00:00ReplicaPercheziţii inclusiv la Constanţa într-un dosar ce vizează furtul şi vânzarea unor bunuri arheologice!

Polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române...2067

17 mar 16:05ReplicaAutorităţile din Constanţa s-au pregătit pentru codul galben de vijelii!3463
17 mar 15:03ReplicaAccident cu două mașini la Constanța: un bărbat a fost rănit3458
17 mar 23:06ReplicaPrimăria atribuie terenuri și locuri de veci revoluționarilor din Constanța

Pe ordinea de zi a ședintei de Consiliu Local din data de 23 martie se află mai multe proiecte de atribuire de locuri...1081

17 mar 08:26ReplicaSimona Halep a fost eliminată de la Indian Wells! Meci INCENDIAR cu Naomi Osaka2570
17 mar 09:34ReplicaRestaurante de fițe, verificate de OPC: unul a fost închis!8810
Vremea
-1°-1.3° - -0.3° duminică, 18 martie 2018
ploaieUmiditate: 100%
Vânt: 9.37 m/s din NNE
Presiune: 1012.59 milibari

Loto
6/4931017192034
5/4051225263611
joker356212517
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mar 00:00SportTibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară cel mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra

Maratonistul Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai...526

17 mar 00:00SportSimona Halep, întâlnire cu o celebră actriţă de la Hollywood înainte de finala de la Indian Wells: Îmi place "Bătălia sexelor"

Simona Halep s-a întâlnit cu actriţa americană Elisabeth Shue, celebră pentru roul său în "Bătălia sexelor"şi...777

17 mar 00:00SportJuventus - Real Madrid, în sferturile Ligii Campionilor

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, o va întâlni pe Juventus Torino, finalista ultimei ediţii, în sferturile de...445

17 mar 00:00SportAcord de principiu între Real Madrid şi Robert Lewandowski

Clubul spaniol de fotbal Real Madrid şi internaţionalul polonez Robert Lewandowski au ajuns la un acord de principiu...545

Local
17 mar 00:00LocalJandarmii constănţeni prezenţi în mijlocul comunităţii pentru asigurarea ordinii publice la manifestări sportive

În acest sfârşit se săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa,...347

17 mar 00:00LocalActivități de informare și prevenire desfășurate de polițiștii constănțeni

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informativ-preventive,...340

17 mar 12:44LocalMilitarii constănțeni, donatori de speranță la viață!

Batalionul 345 Artilerie „TOMIS” a găzduit, de curând, prima ediție a Campaniei „Medgidia donează sânge”,...338

17 mar 00:00LocalUn minor din Hârșova, încătușat: este autorul mai multor furturi!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Poliției orașului...395

17 mar 00:00LocalSute de elevi din Constanța își dovedesc abilitățile la„Gimnaziada” și Olimpiada Națională a Sportului

Sfârșitul de săptămână reunește sute de elevi din Constanța la competiții sportive. Astfel, în perioada 17-18...318

17 mar 00:00LocalConstanța: șoferul unei firme de curierat a sustras banii încasați!

Șoferul unei mici firme de curierat de la malul mării a sustras banii încasați, fiind vorba de 9.500 de lei,...722

17 mar 20:10LocalPeste 200 de sancțiuni aplicate de polițiștii constănțeni pentru nefolosirea centurii de siguranță

În conformitate cu Calendarul de Activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.), polițistii din...354

17 mar 00:00LocalA vrut să scape de câine în Parcul Tăbăcărie, dar a fost amendat de polițiștii locali

Polițiștii locali acționează atât din oficiu cât si la solicitarea cetățenilor pentru asigurarea unui climat de...562

17 mar 00:00LocalBărbat accidentat pe trecerea de pietoni, pe Șoseaua Mangaliei

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost accidentat de un autoturism pe șoseaua Mangaliei. Totul...421

17 mar 00:00LocalPieton lovit de o mașină, pe B-dul Aurel Vlaicu din Constanța

Un accident rutier a avut loc, joi dimineață, pe B-dul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în apropierea podului...532

Politică
17 mar 08:07PoliticăVictor Ponta: Liviu Dragnea o alerga pe Kovesi cu şoriciul prin curtea vilei SRI

Victor Ponta a declarat că Liviu Dragnea este prins de un grup de oameni care vor să facă bani în România. Fostul...785

17 mar 00:00PoliticăRăzboi total la CJC! Palaz îl acuză pe Learciu că merge cu mașina de serviciu în scop personal. Learciu răspunde: „Palaz taie frunze la câini”

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat Consiliului Județean...509

17 mar 09:31PoliticăCupșa nu mai este președintele Consiliului de Administrație de la Canalele Navigabile

Modificări neașteptate la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA! Lui Ovidiu Cupșa i-a expirat...1919

17 mar 19:26PoliticăPRIME DE PAŞTE pentru angajaţii din România. Se dau bonusuri în bani, tichete valorice, coșuri cu mâncare sau vacanţe

PRIME DE PAŞTE pentru angajaţii din România. Pe lângă faptul că vor avea şi vinerea liberă, patronii le...1004

17 mar 19:26PoliticăMinisterul Dezvoltării Regionale a făcut precizări cu privire la proiectul de cod al finanțelor publice locale

Ca urmare a informaţiilor eronate şi tendenţioase apărute în spaţiul public, prin intermediul comunicatului de...362

17 mar 19:26PoliticăVeste bună pentru studenţi. Ministerul Educaţiei anunţă majorarea burselor: Cât este cuantumul, pe anii de studii

Valoarea burselor studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat, finanţate de la bugetul...461

17 mar 19:23PoliticăKlaus Iohannis, somat din Parlamentul European. Se cere organizarea unui referendum

40 de membri ai Parlamentului European solicită Presedintelui Klaus Iohannis, Președintelui Camerei Deputaților Liviu...846

17 mar 19:23PoliticăCSM a trimis la Cotroceni motivarea avizului negativ în cazul cererii de revocare a lui Kovesi de la conducerea DNA

Raportul cu motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)...475

17 mar 19:24PoliticăFostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, reacționează după interviul incendiar al lui Ghiță: 'Lucrurile arată ca o răfuială între găşti'

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat joi, într-un interviu MEDIAFAX, că interviul lui Sebastian Ghiţă,...544

17 mar 19:24PoliticăŞeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, solicită întoarcerea la Iaşi. Cererea, analizată vineri de CSM

Procurorului Daniel Horodniceanu îi expiră în luna mai a acestui an mandatul de procuror şef al Direcţiei de...517

Monden
17 mar 00:00MondenCopiii Maiei Morgenstern au lăsat matematica pentru teatru. „E normal să-și caute drumul”

Maia Morgenstern are trei copii, din trei relații diferite. Actrița a povestit despre fiul și fica sa cea mare, care...369

17 mar 00:00MondenSarcina îi dă bătăi de cap Elenei Udrea. „Nu pot să ies din casă”

În luna februarie a acestui an, Elena Udrea anunța că este însărcinată și urmează să devină mămică de gemeni...458

17 mar 00:00MondenGianina Corondan vrea să se reprofileze. „Poate mă fac bucătar, cofetar sau, de ce nu, barman”

După mulți ani de televiziune, Gianina Corondan s-a lansat în zona de online și a dezvoltat mai multe proiecte...321

17 mar 00:00MondenIulia Albu și-a criticat fosta colegă de emisiune, Andreea Bănică. „Știu că se va supăra pe mine”

Iulia Albu a criticat dur o ținută pe care Andrea Bănică, fosta ei colegă de la emisiunea Bravo, ai stil, a...351

17 mar 00:00MondenFiica lui Adi Minune și iubitul ei s-au tatuat împreună. Care sunt cele două cuvinte scrise de aceștia

Fiica lui Adi Minune și iubitul ei s-au tatuat împreună și le-au arătat și fanilor ce au ales să își...342

17 mar 00:00MondenNetta Barzilai, reprezentanta statului Israel, are cele mai mari şanse la câştigarea Eurovision 2018. Melodia include sunete de găină

Netta Barzilai, reprezentanta statului Israel, are cele mai mari şanse la câştigarea Eurovision 2018. De când a fost...341

17 mar 00:00MondenRegina Elizabeth a II-a şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry cu Meghan Markle

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry, nepotul...287

17 mar 00:00MondenJames Levine dă în judecată The Metropolitan Opera din New York, după ce a fost acuzat de agresiuni sexuale. Valoarea despăgubirilor este uriaşă

Celebrul dirijor şi pianist american James Levine, care a fost concediat de The Metropolitan Opera din New York, după...305

17 mar 00:00MondenJennifer Lopez, dezvăluiri dramatice despre momentele în care a fost victimă a hărţuirii sexuale: "Am fost îngrozită"

Actriţa şi cântăreaţa americană Jennifer Lopez a declarat într-un interviu recent că, la începutul carierei...349

17 mar 00:00MondenSoţia lui Donald Trump Jr. a intentat divorţ, după 12 ani de căsnicie. Care sunt motivele

Soţia lui Donald Trump Jr., Vanessa Trump, a intentat divorţ, după o căsnicie care a durat 12 ani, iar surse...407

Mapamond
17 mar 00:00MapamondGrecia: Un grup de protestatari au luat cu asalt consulatul german din insula Creta

Un grup de persoane au năvălit în consulatul german din insula grecească Creta vineri, pentru a protesta faţă de...315

17 mar 00:00MapamondRepublica Moldova: Igor Dodon anunţă crearea unui aşa-numit „Front naţional“ împotriva unioniştilor

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat vineri crearea unui aşa-zis 'Front naţional' care,...309

17 mar 00:00MapamondUn elicopter militar american s-a prăbuşit în Irak

Un elicopter militar american s-a prăbuşit joi în vestul Irakului cu personal american la bord, a anunţat coaliţia...287

17 mar 00:00MapamondViolenţe la Madrid: 10 poliţişti răniţi, 6 persoane arestate

Zece poliţişti au fost răniţi şi şase persoane reţinute în cursul violenţelor din centrul Madridului de joi...307

17 mar 00:00MapamondPod prăbuşit la Miami: Operaţiunea se concentrează pe căutarea unor eventuali supravieţuitori şi a trupurilor neînsufleţite

Cel puţin şase persoane au murit în urma prăbuşirii unui pod pietonal nou pe o autostradă în Miami (sud-estul...291

17 mar 00:00MapamondCazul Skripal: Agentul neurotoxic ar fi fost plasat în bagajele fiicei agentului rus

Agentul neurotoxic de uz militar cu care a fost otrăvit fostul spion rus Serghei Skripal la 4 martie la Salisbury...312

17 mar 00:00MapamondWashington Post: Trump a luat decizia de a-l demite pe consilierul său de securitate naţională, H.R. McMaster

Preşedintele american Donald Trump a luat decizia de a-l demite pe consilierul său de securitate naţională,...291

17 mar 00:00MapamondSpania: Intervenţie a forţelor de ordine la Madrid la o manifestaţie într-un cartier cu mulţi imigranţi

Forţele de ordine spaniole au utilizat gloanţe de cauciuc contra imigranţilor ce manifestau joi seara în centrul...273

17 mar 00:00MapamondO pasarelă pietonală s-a prăbuşit la Miami pe o autostradă cu şase benzi; mai mulţi morţi

O pasarelă pietonală de acces la Universitatea Internaţională Florida s-a prăbuşit joi la Miami pe o autostradă...298

17 mar 00:00MapamondGermania: 30 de refugiaţi au fost reţinuţi după confruntări cu poliţia la un centru de solicitanţi de azil

Treizeci de refugiaţi au fost plasaţi în arest joi după confruntări cu poliţia la un centru pentru solicitanţi de...293

Sănătate
15 mar 21:31SănătateALARMANT: tot mai mulți constănțeni depistați cu HEPATITA B!

Specialiștii Fundației Baylor Marea Neagră au depistat, prin programul de consiliere, testare voluntară și...771

7 mar 00:46SănătateAgenţia Europeană a Medicamentului recomandă retragerea imediată de pe piaţă a unui medicament

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat miercuri suspendarea imediată şi retragerea de la...1505

7 mar 00:00SănătateGravidele trebuie să acorde o atenție deosebită bolilor de rinichi. Medicii constănțeni explică de ce!

Pe 8 martie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, constănțenii sunt așteptați în VIVO!, zona food-court,...766

6 mar 00:00SănătateAlertă europeană pentru România! Ministrul Sănătății a declanșat mecanismul de protecție civilă

România a cerut activarea mecanismului de protecție civilă pentru imunoglobulină. Asta înseamnă că în calitate...764

5 mar 00:06SănătateUnde mergeți când aveți nevoie de un chirurg pediatru?

Malformații de tot felul, afecțiuni din patologia abdominală, urologică sau tumorală sunt operații care sunt...931

28 feb 00:51SănătateSFATURI de la DSP Constanța pentru a vă proteja de GRIPĂ. „Pentru unii gripa este doar o experiență neplăcută, pentru alții poate duce la deces!”

În fiecare an, gripa afectează între 5% si 15% din populație, au atras atenția medicii Direcției de Sănătate...1211

22 feb 00:06SănătateSe joacă cu proprii copii, în loc de păpuşi! Peste o sută de minore din Constanţa au devenit mame în 2017!

Peste o sută de minore din Constanța au devenit mame în cursul lui 2017. Numărul este mic, dacă ținem cont de...1917

22 feb 17:42SănătateTot mai mulţi copii din Constanţa, încadraţi în grad de handicap. Cei mai mulţi - diagnosticaţi cu afecţiuni psihice!

Tot mai mulți copii sunt încadrați într-un grad de handicap. În evidențele Direcției Generale de Asistență...1932

18 feb 01:40SănătateNaştere naturală versus cezariană. Medic: „Nici una dintre cele două variante nu este perfectă. În obstetrică, nu există riscuri zero”

Momentul venirii pe lume a unui copil este extrem de important, iar modul în care acesta se produce este deopotrivă...1835

16 feb 21:46SănătateVeste pentru români: farmaciile nu vor mai vinde ... medicamente la bucată!

Se va încheia cu „dați-mi două aspirine” în loc de o cutie întreagă, cum este obișnuit românul, strâmtorat...3546