rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Blocul ‘lui Galani’ merge de mână cu locatarii în instanţă, să obţină punerea în legalitate

Blocul cu 9 etaje construit fără autorizaţii în imediata vecinătate a imobilelor ce fac parte din cartierul Tomis Plus (la ieşire din Constanţa spre oraşul Ovidiu) îşi joacă şansa în instanţă. Într-o încercare disperată de a obţine o decizie favorabilă a magistraţilor, în sensul obligării Primăriei Constanţa să pună în legalitate blocul, constructorul a introdus intervenienţi în dosar: persoanele care au achiziţionat un apartament în imobilul care ar putea fi demolat!

Procesul se află la stadiul de recurs la Curtea de Apel Constanţa, SC Arproex apelând la intervenienţi, în încercarea de a obliga astfel administraţia publică locală să emită actele necesare punerii în legalitate a respectivului imobil. Între timp, cum blocul nu poate avea o recepţie finală, oamenii care au cumpărat aici apartamente sunt branşaţi la curent în regim de organizare de şantier.

Blocul cu pricina se leagă de numele lui Ionuţ Galani, cântăreţul. Aşa cum declara acesta, el a deţinut terenul pe care Arproex a construit blocul; a dat însă terenul în schimbul a câteva apartamente în imobilul cu pricina. Imobil construit fără acte în regulă. Când situaţia a culminat cu mai multe controale şi dispoziţii de sistare a lucrărilor, Galani şi Arproex s-au adresat instanţei, împotriva Primăriei Constanţa.

Astfel, a fost înregistrat un proces având ca obiect „obligaţia de a face”. Acum, în acest proces au intervenit şi cei care au cumpărat apartamente. Nu de alta, dar în cazul unui verdict nefavorabil, care să consfinţească decizia primăriei, nu este exclusă demolarea blocului. În paralel cu acest proces, Arpoex s-a adresat justiţiei şi în privinţa amenzii pentru continuarea lucrărilor, deşi i s-a cerut sistarea.

Revenind la procesul în care au intervenit şi locatarii, a fost fixat termen pe data de 19 martie.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bubuie-sau-nu-bubuie-inca-un-dosar-penal-la-blocul-fara-autorizatie-de-pe-terenul-lui-galani-297054/

https://www.replicaonline.ro/firma-care-a-ridicat-fara-autorizatie-blocul-cu-9-etaje-din-zona-tomis-plus-recidivista-in-ilegalitati-298738/

Alexandra CUCU

marţi, 13 martie 20184298
Comentarii

70Adevarul(13 mar 23:12)
Degeaba il comentati voi pe Galani! Daca erati voi faceati la fel ca si el! Aveati un teren si faceati contract cu o firma de constructii care se obliga sa va dea cateva apartamente in schimbul terenului. Galani chiar nu are nici o vina la ceea ce se intampla, ramane un om extraordinar si cei care il cunosc cu siguranta si au dat seama ca toti cei care vorbiti urat sunteti nistr frustrati!
00Fabrica(13 mar 18:15)
Facem su fabrici??
010Gogu(13 mar 17:20)
Tembela natie. Imi cer scuze tembele natii. Si alde mache si noi romanii. UNDE ESTE LEGE NU POATE FI TOCMEALA. Indiferent cine e si ce voce are, ca e Galani sau Carusso trebuie sa fie in legalitate.
05pentru mache(13 mar 17:07)
mergi la scoala.
12&&si@@(13 mar 16:16)
Da pe javra de alexe stelian care incepe sa faca mansarde pe blocuri fara autorizatie si lasa lumea fara bani si fara case nu l vede nimeni???
09Gicu(13 mar 16:03)
Pe patronul de la View cand il ancheteaza DNA? cum e posibil sa iei amenda de la politia locala pt lipsa autorizatiei de constructie si dupa o luna sa ai autorizatie cu un imobil aproape finalizat? aloo DNA? cum e posibil?
201mache(13 mar 15:23)
daca nu ieream noi machedonii sa va dam de munca sa va facem oameni voi mucanilor iereati vai de capu vostru ! Noi vam facut oameni vam dat de imbracat vam plimbat cu masini scumpe vam invatat cum ieste sa fi sef la toti cand intri in club sa arunci cu banu si rumancele curve sa stea limba pe jos nare ele cum sa ajunga la noi la canapele.Mucanilor stati jos ca noi suntem puterea va trecut timpu
113cei mai mari interlopi(13 mar 14:49)
sunt makidonii.tiganii sunt parfum spre deosebire de etnia asta periculoasa.spre sa vina ziua in care sa vad cat mai multi machedoni furaciosi la puscarie cu executare,ani indelungati nu 1 sau 2.astia au distrus Constanta,practic sunt infiltrati peste tot.
011Vendeta(13 mar 14:16)
Daca esti vedeta nu inseamna ca ai mai multe drepturi. Sa dea banii inapoi pagubitilor locatarilor si darmata constructia abuziva.
82aa da sa nu uit(13 mar 14:01)
sa specificati dupaia pe facebook mai ales tu ALEXANDRA mancameai CUCU ca makidonii sunt devina iar ca a picat siteu, si pe langa asta un process la tribunal pentru calomnie , te-am lasat odata de doua ori 3 ori , dar vad ca ai ceva cu makidonii
51mortii astia dau ban si pe ip(13 mar 13:52)
futuva-n gura sa vedeti ce va fute makidonu in gura , va daram siteu cat ai spune "evreu rasist " panarama dracu de ceas cu cuc
010Tomis3(13 mar 13:42)
Hai ca incep sa dispara comentariile care leaga cosmelia din Tomis3 de patronul Replica. Presa cenzureaza .. ce ironic.... Se pare ca mi-au dat si ban pe IP sa nu mai pot comenta, dar se rezolva.
111moeu(13 mar 13:36)
Aceste capuse ale comertului si mai nou ale constructiilor autohtone sunt mai mult decat nocive. Calicenia dobandita genetic, mahalagismul dus la extrem si lipsa oricarui respect fata de lege, au devenit ceva firesc.
010Tomis3(13 mar 13:22)
Bine a scris cine a scris mai jos... Prin ce intamplare a ajuns patronul dr la Replica sa construiasca in tomis 3 cosmeliile care sunt puse pe locurile de parcare???? Cine are curajul sa faca o verificare de fond in autorizare ? ISC , Hari .... , Razvan Calota, va aruncatibo privire sa vedeti ce-i acolo ??????
013george(13 mar 12:59)
Nu este o problema legata de etnie , ci una despre legalitate ! Din cauza frustrarilor unora sau altora sa nu ne departam de subiect ! Mache nu toti "rumanii" sunt ordinari , cum sugerezi tu ! Reprezinti un procent infim din populatie ! Nu uita cine pe cine a primit pentru bunastare in schimburile de populatii ! Daca erau atat de sfinti si atat de "facaleti" aromanii ar fii avut si ei un stat propriu ! ..ca tot se considera diferiti de romani.
232mache(13 mar 12:10)
Ia nu va mai luati voi rumani ordinari de machedoni ca daca nu eram noi cine va scotea din mocirla cine a adus binestarea in constanta nu noi machedonii noi machedonii care sintem un neam sfantsi ocrotit de dumnezeu noi suntem vruerea domnului pe pamanturi
07Precedent(13 mar 12:04)
Se va creea unnprecedent si astfel toata lumea poate construi unde vrea muschiul lui cu sau fara autorizatie dupa care v-a da primaria in judecata sa o oblige sa o puna in legalitate. Astia care averi terenuri prin zona nu dormiti, ca daca se apuca sa construiasca vreunu ramaii cu buza umflata ! Poti sa te faci punte si luntre ca o sugi ! Aadar, legea aplicata sa nu se creeze precedentul !
015toma(13 mar 12:03)
un cutremur ca cel din 77 o sa rezolve problemele blocurilor cipanesti facute cu sirma de balot in loc de fier beton cu 10 etaje in loc de 7 cit erau in proiect ,cu materiale ieftine si de proasta calitate
121dna(13 mar 11:01)
dar cu blocul din Compozitorilor, Bobescu colt cu Celibidache, ce face primaria? declara 7etaje si face 8, are parcare la 400 metri de amplasament, a construit pe 95% din teren. primaria nu are nici un stres, caracatita machedoneasca functioneaza.
116Ajunge(13 mar 09:56)
Stop blocuri umple ct de beton
119Alooo(13 mar 09:53)
Sunteti copii daca sperati ca o sa-l oblige sa darame blocul ala. Pai daca asta trebuie sa-l darame atunci pe acelasi principiu mai trebuie demolate vreo 273 din oras... Cerc vicios se cheama , nu fiti naivi
012Grigore(13 mar 09:39)
Sa se aplice legea??? Vedeti cum s-a aplicat legea pentru biserica de pe Tomis-Boema. Desi ilegala nu s-a legat nimeni de ei si dupa le-a dat primaria loc in parcarea unui bloc. Ce sa ii faci, e lipsa de lacasuri sfinte
133Judecatori(13 mar 08:56)
Faceti dreptate o data macar, jos blocul , respectati legea in tara asta
117Adrean(13 mar 08:48)
Hai sa fim seriosi la ce investitie este acolo se arunca cateva mii si se rezolva totul .. tipic romanesc .. nuno ss vedem niciodata blocul la pamant
114locatar(13 mar 08:36)
m-ar mira sa nu castige etnia
020stere(13 mar 08:32)
Unde-i lege nu-i tocmeala , chiar daca doare ! Cine oare i-a oprit sa construiasca legal , cu respectarea cotelor din PUZ ? Asa erau invatati sa construiasca cu complicitatea vechii garnituri Mazare contra unor favoruri substantiale evident ! Incet incet se vor obisnui toti cu normalitatea ! In privinta procesului : judecatorii vor trebui sa aplice legea in statul de drept ! Cei care cumpara trebuie sa ceara autorizatii de construire la semnarea oricaror acte ! Locatarii se vor indrepta impotriva lor prin plangeri penale , urmate de procese civile !
226Constantean(13 mar 08:13)
Sa se aplice legea!!
314Galani(13 mar 08:12)
Eu sunt un cantaret si am voce. Acum nu mai aveti loc de mine ca imi fac si eu un amarat de bloc? Recunosc ca imi plac banii si sa fie multi. Daca se poate la negru sunt cel mai fericit
117vecin(13 mar 07:55)
acum 2 ani a cazut o schela pe blocul de langa...arproex n-a binevoit sa repare blocul.este normal sa fie mana in mana cu locatarii,au vandut strategic in bloc locuieste o doamna avocat.de cand au inceput constructia au aparut si haite de maidanezi,sobolani,mizerie de nedescris.toate masinile din parcare sunt pline de mizeria lor.nu stiu cum se poate locuii in acel bloc..la intrare troneaza o scara construita din lemne ramase de la fundatie.cireasa de pe tort a aparut ieri cu sigla luminoasa probabil ptr a nimerii intrarea in bloc.demolarea asta este Solutia.
225anonimus(13 mar 07:36)
radical: blocul sa fie demolat daca nu are autorizatie de constructie. trebuie intronata legea odata pentru totdeauna.
230Odagiu(13 mar 07:07)
Fagadau si altii care ar putea sa ii puna in legalitate, sa se gandeasca bine la ce fac. Urmeaza multe plangeri penale facute de vecinii care au ramas fara lumina din pricina constructiilor abuzive. Judecatorii trebuie sa dea dovada de corectitudine si sa nu forteze primaria sa ii puna in legalitate. Nimeni nu i-a pus sa construiasca fara autorizatii. Trebuiesc demolate blocurile pentru a da exemplu ca legea nu se discuta.
535Dan(13 mar 06:45)
Niste ordinari, constructorul si Galani. Dupa ce ca nu aveau nici o autorizatie emisa, s-au gandit sa mai construiasca inca un etaj in plus. Cei care au cumparat apartamente in acel bloc sunt niste prosti deosebiti. Acel bloc, impreuna cu cele doua a lui Babu, trebuiesc demolate. Legea este si pentru machidonii analfabeti care cred ca pot face ce vor unde vor.
231Hass(13 mar 06:23)
Cum din acordeon nu vei face niciodata pian, asa nici din machedon nu poti face un om corect.
426sa ia cu lamooie(13 mar 05:44)
Dar prostavanii care au cumparat apartamente merita sa vada cum se demoleaza blocul.Vor primi moloz in cota parte indiviza ptr euroii platiti.
129Anonim(12 mar 23:53)
Daca are pile la tribunalul cta se poate orice.chiar sa si castige.sigur
mai mult...Replica
19 dec 00:00ReplicaMemoriul privind restaurarea Cazinoului din Constanța a ajuns la Agenția de Mediu. Ce funcțiuni sunt propuse pentru clădire!

Primăria Constanța a depus la Agenția de Mediu Constanța un memoriu de prezentare a proiectului Consolidare și...40

19 dec 00:00ReplicaFăgădău, în vizită în şcoli. Au fost reabilitate cabinetele stomatologice43
19 dec 00:00ReplicaUn constănțean căutat de autoritățile din Turcia NU a fost găsit la adresa de domiciliu! Se pare că e în Germania77
19 dec 00:00ReplicaPrimăria Cogealac extinde reţeaua de canalizare. Va fi subtraversată calea ferată

Primăria Cogealac continuă proiectul de extindere a rețelei de canalizare! Pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru...79

19 dec 00:11ReplicaOFICIAL! Cine ia banii Primăriei Constanța pentru Revelionul din Piața Ovidiu!2662
19 dec 00:10ReplicaCONSTĂNȚEANUL care a UCIS un sportiv în 1992, EXTRĂDAT din Canada!3085
19 dec 00:07ReplicaCum va fi vremea la Constanța, de Crăciun și de Revelion!

Nici în acest an nu vom avea zăpadă ca-n povești de sărbători! Cel puțin, nu în Dobrogea! Meteorologii anunță...2704

19 dec 00:11ReplicaNĂVODARI: un TÂNĂR din VASLUI s-a luat de o femeie, pe stradă! I-a pus mâna pe fund și i-a propus o noapte de AMOR!3772
18 dec 10:13ReplicaNINGE în Constanța! Vezi starea drumurilor!3171
18 dec 00:00ReplicaURMĂRIRI şi SĂRITURI din maşină! Cum au aflat poliţiştii că un şofer a MITUIT un amic cu 150 de euro!

S-a lăsat cu condamnări în dosarul în care au avut loc urmăriri în trafic, schimbări de șoferi în timpul...2785

18 dec 00:00ReplicaClinica unui cunoscut doctor din Constanţa, asaltată de cereri de faliment4835
18 dec 08:31ReplicaSCANDAL în faţa sediului Urgent Cargus! Agenţii de pază, acuzaţi că sunt recalcitranţi! VIDEO2450
Vremea
-2°-2° - -2° marţi, 18 decembrie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 10.52 m/s din N
Presiune: 1036.42 milibari

Loto
6/49162733344447
5/404192830332
joker9222331437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 dec 00:00SportSterling s-a făcut de râs la executarea penalty-urilor, dar Manchester City s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii

Manchester City s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Cupei Ligii Angliei. ”Cetățenii” au trecut după...31

19 dec 00:00SportBologna - Milan 0-0. Rossonerii au ratat şansa de a se desprinde de Lazio

AC Milan a ratat şansa de a-şi consolida poziţia a patra în clasamentul din Serie A, după al doilea egal consecutiv...34

19 dec 23:57SportEuroliga. Fenerbahce - CSKA Moscova: 79-75

Deşi a fost condusă în mare parte a meciului, finalista Euroligii din sezonul trecut s-a impus pe final şi îşi...52

19 dec 00:04SportDusseldorf - Dortmund 2-1. Echipa lui Favre a suferit prima înfrângere în acest sezon de Bundesliga

Borussia Dortmund a suferit primul eşec după 16 etape, în deplasare cu Fortuna Dusseldorf, care a deschis scorul...56

Local
19 dec 00:10LocalVIDEO Accident rutier pe Nicolae Iorga. O mașină a fost proiectată într-un stâlp!

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs pe strada Nicolae Iorga, colț cu Lahovary,...2871

18 dec 02:23LocalDRAMA unor copii din Constanța, care s-ar bucura să aibă măcar căldură în cameră! Și ei îl așteaptă pe Moș Crăciun!

Și ei îl așteaptă pe Moș Crăciun, dar s-ar bucura și pentru un braț cu lemne! O fetiță în vârstă de 7 ani...3871

18 dec 02:21LocalCresc SALARIILE MINIME ALE NAVIGATORILOR, din iulie 2019

Începând cu 1 iulie 2019, salariile minime stabilite de International Label Organisation, în sectorul maritim, vor...1513

18 dec 00:27LocalBișnițari de țigări lăsați fără „marfă” de Poliția Locală

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au surprins, luni, 17 decembrie a.c., în...2239

18 dec 00:14LocalUn nou PUNCT DE TRECERE A FRONTIEREI, inaugurat în județul Constanța

Județul Constanța are un nou punct de trecere a frontierei, la Dobromir. Acesta este al cincilea punct de trecere a...4364

18 dec 00:46LocalS-a RĂSTURNAT cu mașina, în drum spre Constanța!

Un accident rutier a avut loc luni, 17 decembrie, în jurul orei 10.00, la ieșire din Tulcea spre Constanța. Șoferul...3903

18 dec 02:30LocalLiceenii de la Colegiul Economic Mangalia au fost spiridușii lui Moș Crăciun pentru prichindeii din Pecineaga

Duminică, 16 decembrie a.c., membrii grupului EcoVoice de la Colegiul Economic Mangalia au mers la Pecineaga la nişte...438

18 dec 02:32LocalPrimăria Constanța a încheiat sezonul de plantări de copaci pe anul acesta

Primăria Constanța a încheiat sezonul de plantări de copaci din acest an. Potrivit reprezentanților...421

18 dec 00:46LocalO tânără mamă din Constanța și-a scos copiii la cerșit în loc să-i trimită la școală. Unul este sugar!

Deseori, observăm pe străzile Constanței, și nu numai, copii în brațele părinților, zgribuliți la intrările...1973

18 dec 02:11LocalPolițiștii rutieri, razii în trafic: mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu, la data de 16 decembrie a.c., au depistat un bărbat,...834

Politică
19 dec 00:00PoliticăCine este preşedintele interimar al ALDE Constanţa? Vine din Piteşti. “De la anul mă mut cu acte în regulă la Constanţa”

Senatorul ALDE Ion Popa asigură din 29 august 2018 interimatul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor...35

19 dec 00:04PoliticăGAFĂ a lui Klaus Iohannis: a folosit, la fel ca Viorica Dăncilă, cuvântul pentru care premierul a fost AMENDAT

Klaus Iohannis nu ratează nicio declarație publică în care să nu râdă de Viorica Dăncilă! Însă, luni seara,...211

18 dec 00:00PoliticăProiect de reabilitare a reţelelor termice, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă intenționează să reabiliteze rețelele termice, iar în acest sens a fost depus la...149

18 dec 00:15PoliticăDeputații Mohaci și Popa care plecaseră din PSD ca să se înscrie în Pro România au revenit la PSD

Deputații Mihai Mohaci și Mihai Valentin Popa, care anunțaseră la începutul lunii decembrie că demisionează din...616

18 dec 02:26PoliticăManda: Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută

Amnistia şi graţierea "se fac, nu se discută", iar după ce se fac "sigur că se aduc şi argumentele necesare", a...425

18 dec 00:51PoliticăSubprefectul Constanței, învestit în funcție

După multă vreme în care județul Constanța a funcționat fără cei doi subprefecți, iată că lucrurile par să...822

18 dec 02:05PoliticăAu avut loc alegeri la PSD Eforie. Află cine a fost ales preşedinte

În Organizația PSD Eforie s-au organizat în data de 14 decembrie 2018 alegeri pentru funcția de președinte al...1340

18 dec 02:29PoliticăProiectul de lege a pensiilor va fi contestat la CCR. Ce reclamă liberalii?

PNL va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legea pensiilor, a anunţat, duminică, vicepreşedintele...391

18 dec 02:06PoliticăConsilierii locali din Mangalia vor dezbate taxele și impozitele locale pentru anul 2019

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a convocat consilierii locali la ultima şedinţă ordinară din acest...1009

18 dec 02:18PoliticăClaudiu Palaz amenință că PMP nu va participa la ședința CJC. Motivul: chiulangiul Mocianu!

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, a depus, în urmă cu 10 zile, o solicitare la...781

Monden
19 dec 00:00MondenPanică și emoții la ”Chefi la cuțite”. Ce se întâmplă între concurenți și jurați

Cea de-a doua confruntare pe echipe a sezonului șase ”Chefi la cuțite”, ce are loc în această seară, de la...52

19 dec 00:00MondenCe cadou inedit a primit DJ Wanda de Crăciun de la iubitul ei

DJ Wanda a fost vizitată de Moș Crăciun mai devreme în acest an. Vedeta a primit cel mai inedit cadou din partea...51

19 dec 00:00MondenCheeky Girls, din nou în gura presei. Suma uimitoare pe care au plătit-o britanicii să le asculte cântând în club

Gabriela și Monica Irimia, româncele devenite celebre în întreaga lume, cu formația Cheeky Girls, sunt din nou pe...51

19 dec 00:00MondenDiana Munteanu, criticată dur de Iulia Albu. „Cea mai proastă ținută din acest an”

Prezentatoarea de televiziune Diana Munteanu a ajuns în vizorul fashion-editorului Iulia Albu, care a criticat-o dur...55

19 dec 00:00MondenCasa lui Quentin Tarantino a fost spartă de hoți, iar regizorul a dat nas în nas cu spărgătorii

Quentin Tarantino a dat nas în nas cu doi bărbați care i-au spart casa din Los Angeles. După ce s-au întâlnit cu...51

19 dec 19:38MondenGemenele lui Julio Iglesias, frumoase de pică. Incredibil cum arată Victoria și Cristina

Cântărețul spaniol Julio Iglesias este tată de gemene adolescente. Victoria și Cristina sunt superbe, moștenind...57

19 dec 19:34MondenWoody Allen, relație cu un model de 16 ani. Regizorul avea 41 de ani atunci când a început aventura cu aceasta

O femeie din California spune că timp de opt ani a avut o relație cu regizorul Woody Allen. Totul a început pe când...50

19 dec 00:00MondenFilmul "A doua şansă", cu Jennifer Lopez, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul "A doua şansă/ Second Act", regizat de Peter Segal, cu Jennifer Lopez în rolul principal, s-a situat pe...55

19 dec 00:00MondenAcademia de la Hollywood a anunţat semifinaliştii pentru 9 categorii la premiile Oscar din 2019

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice de la Hollywood a anunţat luni filmele semifinaliste la 9 categorii...60

19 dec 00:00MondenProducţiile Marvel au dominat topul celor mai profitabile filme lansate în acest an

Filmele cu supereroi care fac parte din universul benzilor desenate create de grupul Marvel ocupă cinci poziţii în...49

Mapamond
19 dec 00:00MapamondPutin: Retragerea Statelor Unite din Tratatul INF ar putea distruge întregul sistem de control al armelor

Retragerea Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) ar putea afecta întregul sistem de...55

19 dec 00:00MapamondSUA: Fundaţia Trump va fi dizolvată, în urma unui acord cu procurorul general al statului New York

Fundaţia preşedintelui american Donald Trump a acceptat marţi să se dizolve, în urma unui acord cu procurorul...54

19 dec 00:00MapamondONU condamnă încălcările ''sistematice, generalizate şi flagrante'' ale drepturilor omului în Coreea de Nord

Adunarea Generală a ONU a condamnat luni într-o rezoluţie "încălcările sistematice, generalizate şi flagrante ale...55

19 dec 00:00MapamondTurcia: Aproape 2.000 de condamnări la închisoare pe viaţă dictate de justiţie în legătură cu puciul eşuat

Justiţia turcă a condamnat la închisoare pe viaţă aproape 2.000 de persoane în cadrul proceselor desfăşurate în...58

19 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene": Guvernul francez propune o primă de 300 de euro pentru poliţiştii şi jandarmii mobilizaţi

Guvernul francez a propus acordarea unei prime excepţionale de 300 de euro pentru membrii forţelor de ordine...54

19 dec 00:00MapamondRusia: Implicarea minorilor în manifestaţii se va pedepsi cu închisoarea

Organizarea unei demonstraţii neautorizate la care participă minori va fi acum pedepsită în Rusia cu amendă şi...51

19 dec 00:00MapamondBrexit: Guvernul britanic accelerează pregătirile pentru eventualitatea ieşirii din UE fără un acord

Premierul britanic Theresa May s-a întâlnit marţi cu membrii cabinetului său pentru a analiza posibilitatea ca...53

19 dec 00:00MapamondZoran Zaev şi Alexis Tsipras, nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace 2019

Premierii macedonean şi grec, Zoran Zaev şi Alexis Tsipras, au fost nominalizaţi marţi pentru Premiul Nobel pentru...56

19 dec 00:00MapamondGermania: Percheziţie la o moschee din Berlin; imamul, suspectat de finaţarea terorismului în Siria

Poliţia şi forţele speciale germane au întreprins marţi dimineaţă un raid la o moschee din Berlin al cărei...53

19 dec 00:00MapamondGuvernul Noii Zeelande a anunţat organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop recreativ

Guvernul Noii Zeelande a anunţat marţi organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop...55

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1545

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...586

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...476

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...921

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1626

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...745

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1121

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1468

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...953

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...937