REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Blocul ‘lui Galani’ merge de mână cu locatarii în instanţă, să obţină punerea în legalitate

Blocul ‘lui Galani’ merge de mână cu locatarii în instanţă, să obţină punerea în legalitate

Replica API 13 martie 2018 | 00:00 448

Blocul cu 9 etaje construit fără autorizaţii în imediata vecinătate a imobilelor ce fac parte din cartierul Tomis Plus (la ieşire din Constanţa spre oraşul Ovidiu) îşi joacă şansa în instanţă. Într-o încercare disperată de a obţine o decizie favorabilă a magistraţilor, în sensul obligării Primăriei Constanţa să pună în legalitate blocul, constructorul a introdus intervenienţi în dosar: persoanele care au achiziţionat un apartament în imobilul care ar putea fi demolat!

Procesul se află la stadiul de recurs la Curtea de Apel Constanţa, SC Arproex apelând la intervenienţi, în încercarea de a obliga astfel administraţia publică locală să emită actele necesare punerii în legalitate a respectivului imobil. Între timp, cum blocul nu poate avea o recepţie finală, oamenii care au cumpărat aici apartamente sunt branşaţi la curent în regim de organizare de şantier.

Blocul cu pricina se leagă de numele lui Ionuţ Galani, cântăreţul. Aşa cum declara acesta, el a deţinut terenul pe care Arproex a construit blocul; a dat însă terenul în schimbul a câteva apartamente în imobilul cu pricina. Imobil construit fără acte în regulă. Când situaţia a culminat cu mai multe controale şi dispoziţii de sistare a lucrărilor, Galani şi Arproex s-au adresat instanţei, împotriva Primăriei Constanţa.

Astfel, a fost înregistrat un proces având ca obiect „obligaţia de a face”. Acum, în acest proces au intervenit şi cei care au cumpărat apartamente. Nu de alta, dar în cazul unui verdict nefavorabil, care să consfinţească decizia primăriei, nu este exclusă demolarea blocului. În paralel cu acest proces, Arpoex s-a adresat justiţiei şi în privinţa amenzii pentru continuarea lucrărilor, deşi i s-a cerut sistarea.

Revenind la procesul în care au intervenit şi locatarii, a fost fixat termen pe data de 19 martie.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bubuie-sau-nu-bubuie-inca-un-dosar-penal-la-blocul-fara-autorizatie-de-pe-terenul-lui-galani-297054/

https://www.replicaonline.ro/firma-care-a-ridicat-fara-autorizatie-blocul-cu-9-etaje-din-zona-tomis-plus-recidivista-in-ilegalitati-298738/

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Degeaba il comentati voi pe Galani! Daca erati voi faceati la fel ca si el! Aveati un teren si faceati contract cu o firma de constructii care se obliga sa va dea cateva apartamente in schimbul terenului. Galani chiar nu are nici o vina la ceea ce se intampla, ramane un om extraordinar si cei care il cunosc cu siguranta si au dat seama ca toti cei care vorbiti urat sunteti nistr frustrati!
0
7
Facem su fabrici??
0
0
Tembela natie. Imi cer scuze tembele natii. Si alde mache si noi romanii. UNDE ESTE LEGE NU POATE FI TOCMEALA. Indiferent cine e si ce voce are, ca e Galani sau Carusso trebuie sa fie in legalitate.
10
0
mergi la scoala.
5
0
Da pe javra de alexe stelian care incepe sa faca mansarde pe blocuri fara autorizatie si lasa lumea fara bani si fara case nu l vede nimeni???
2
1
Pe patronul de la View cand il ancheteaza DNA? cum e posibil sa iei amenda de la politia locala pt lipsa autorizatiei de constructie si dupa o luna sa ai autorizatie cu un imobil aproape finalizat? aloo DNA? cum e posibil?
9
0
daca nu ieream noi machedonii sa va dam de munca sa va facem oameni voi mucanilor iereati vai de capu vostru ! Noi vam facut oameni vam dat de imbracat vam plimbat cu masini scumpe vam invatat cum ieste sa fi sef la toti cand intri in club sa arunci cu banu si rumancele curve sa stea limba pe jos nare ele cum sa ajunga la noi la canapele.Mucanilor stati jos ca noi suntem puterea va trecut timpu
1
20
sunt makidonii.tiganii sunt parfum spre deosebire de etnia asta periculoasa.spre sa vina ziua in care sa vad cat mai multi machedoni furaciosi la puscarie cu executare,ani indelungati nu 1 sau 2.astia au distrus Constanta,practic sunt infiltrati peste tot.
13
1
Daca esti vedeta nu inseamna ca ai mai multe drepturi. Sa dea banii inapoi pagubitilor locatarilor si darmata constructia abuziva.
11
0
sa specificati dupaia pe facebook mai ales tu ALEXANDRA mancameai CUCU ca makidonii sunt devina iar ca a picat siteu, si pe langa asta un process la tribunal pentru calomnie , te-am lasat odata de doua ori 3 ori , dar vad ca ai ceva cu makidonii
2
8
futuva-n gura sa vedeti ce va fute makidonu in gura , va daram siteu cat ai spune "evreu rasist " panarama dracu de ceas cu cuc
1
5
Hai ca incep sa dispara comentariile care leaga cosmelia din Tomis3 de patronul Replica. Presa cenzureaza .. ce ironic.... Se pare ca mi-au dat si ban pe IP sa nu mai pot comenta, dar se rezolva.
10
0
Aceste capuse ale comertului si mai nou ale constructiilor autohtone sunt mai mult decat nocive. Calicenia dobandita genetic, mahalagismul dus la extrem si lipsa oricarui respect fata de lege, au devenit ceva firesc.
11
1
Bine a scris cine a scris mai jos... Prin ce intamplare a ajuns patronul dr la Replica sa construiasca in tomis 3 cosmeliile care sunt puse pe locurile de parcare???? Cine are curajul sa faca o verificare de fond in autorizare ? ISC , Hari .... , Razvan Calota, va aruncatibo privire sa vedeti ce-i acolo ??????
10
0
Nu este o problema legata de etnie , ci una despre legalitate ! Din cauza frustrarilor unora sau altora sa nu ne departam de subiect ! Mache nu toti "rumanii" sunt ordinari , cum sugerezi tu ! Reprezinti un procent infim din populatie ! Nu uita cine pe cine a primit pentru bunastare in schimburile de populatii ! Daca erau atat de sfinti si atat de "facaleti" aromanii ar fii avut si ei un stat propriu ! ..ca tot se considera diferiti de romani.
13
0
Ia nu va mai luati voi rumani ordinari de machedoni ca daca nu eram noi cine va scotea din mocirla cine a adus binestarea in constanta nu noi machedonii noi machedonii care sintem un neam sfantsi ocrotit de dumnezeu noi suntem vruerea domnului pe pamanturi
2
23
Se va creea unnprecedent si astfel toata lumea poate construi unde vrea muschiul lui cu sau fara autorizatie dupa care v-a da primaria in judecata sa o oblige sa o puna in legalitate. Astia care averi terenuri prin zona nu dormiti, ca daca se apuca sa construiasca vreunu ramaii cu buza umflata ! Poti sa te faci punte si luntre ca o sugi ! Aadar, legea aplicata sa nu se creeze precedentul !
7
0
un cutremur ca cel din 77 o sa rezolve problemele blocurilor cipanesti facute cu sirma de balot in loc de fier beton cu 10 etaje in loc de 7 cit erau in proiect ,cu materiale ieftine si de proasta calitate
15
0
dar cu blocul din Compozitorilor, Bobescu colt cu Celibidache, ce face primaria? declara 7etaje si face 8, are parcare la 400 metri de amplasament, a construit pe 95% din teren. primaria nu are nici un stres, caracatita machedoneasca functioneaza.
21
1
Stop blocuri umple ct de beton
16
1
Sunteti copii daca sperati ca o sa-l oblige sa darame blocul ala. Pai daca asta trebuie sa-l darame atunci pe acelasi principiu mai trebuie demolate vreo 273 din oras... Cerc vicios se cheama , nu fiti naivi
19
1
Sa se aplice legea??? Vedeti cum s-a aplicat legea pentru biserica de pe Tomis-Boema. Desi ilegala nu s-a legat nimeni de ei si dupa le-a dat primaria loc in parcarea unui bloc. Ce sa ii faci, e lipsa de lacasuri sfinte
12
1
Faceti dreptate o data macar, jos blocul , respectati legea in tara asta
33
1
Hai sa fim seriosi la ce investitie este acolo se arunca cateva mii si se rezolva totul .. tipic romanesc .. nuno ss vedem niciodata blocul la pamant
17
1
m-ar mira sa nu castige etnia
14
1
Unde-i lege nu-i tocmeala , chiar daca doare ! Cine oare i-a oprit sa construiasca legal , cu respectarea cotelor din PUZ ? Asa erau invatati sa construiasca cu complicitatea vechii garnituri Mazare contra unor favoruri substantiale evident ! Incet incet se vor obisnui toti cu normalitatea ! In privinta procesului : judecatorii vor trebui sa aplice legea in statul de drept ! Cei care cumpara trebuie sa ceara autorizatii de construire la semnarea oricaror acte ! Locatarii se vor indrepta impotriva lor prin plangeri penale , urmate de procese civile !
20
0
Sa se aplice legea!!
26
2
Eu sunt un cantaret si am voce. Acum nu mai aveti loc de mine ca imi fac si eu un amarat de bloc? Recunosc ca imi plac banii si sa fie multi. Daca se poate la negru sunt cel mai fericit
14
3
acum 2 ani a cazut o schela pe blocul de langa...arproex n-a binevoit sa repare blocul.este normal sa fie mana in mana cu locatarii,au vandut strategic in bloc locuieste o doamna avocat.de cand au inceput constructia au aparut si haite de maidanezi,sobolani,mizerie de nedescris.toate masinile din parcare sunt pline de mizeria lor.nu stiu cum se poate locuii in acel bloc..la intrare troneaza o scara construita din lemne ramase de la fundatie.cireasa de pe tort a aparut ieri cu sigla luminoasa probabil ptr a nimerii intrarea in bloc.demolarea asta este Solutia.
17
1
radical: blocul sa fie demolat daca nu are autorizatie de constructie. trebuie intronata legea odata pentru totdeauna.
25
2
Fagadau si altii care ar putea sa ii puna in legalitate, sa se gandeasca bine la ce fac. Urmeaza multe plangeri penale facute de vecinii care au ramas fara lumina din pricina constructiilor abuzive. Judecatorii trebuie sa dea dovada de corectitudine si sa nu forteze primaria sa ii puna in legalitate. Nimeni nu i-a pus sa construiasca fara autorizatii. Trebuiesc demolate blocurile pentru a da exemplu ca legea nu se discuta.
30
2
Niste ordinari, constructorul si Galani. Dupa ce ca nu aveau nici o autorizatie emisa, s-au gandit sa mai construiasca inca un etaj in plus. Cei care au cumparat apartamente in acel bloc sunt niste prosti deosebiti. Acel bloc, impreuna cu cele doua a lui Babu, trebuiesc demolate. Legea este si pentru machidonii analfabeti care cred ca pot face ce vor unde vor.
35
5
Cum din acordeon nu vei face niciodata pian, asa nici din machedon nu poti face un om corect.
31
2
Dar prostavanii care au cumparat apartamente merita sa vada cum se demoleaza blocul.Vor primi moloz in cota parte indiviza ptr euroii platiti.
26
4
Daca are pile la tribunalul cta se poate orice.chiar sa si castige.sigur
29
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218