rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Blocul ‘lui Galani’ merge de mână cu locatarii în instanţă, să obţină punerea în legalitate

Blocul cu 9 etaje construit fără autorizaţii în imediata vecinătate a imobilelor ce fac parte din cartierul Tomis Plus (la ieşire din Constanţa spre oraşul Ovidiu) îşi joacă şansa în instanţă. Într-o încercare disperată de a obţine o decizie favorabilă a magistraţilor, în sensul obligării Primăriei Constanţa să pună în legalitate blocul, constructorul a introdus intervenienţi în dosar: persoanele care au achiziţionat un apartament în imobilul care ar putea fi demolat!

Procesul se află la stadiul de recurs la Curtea de Apel Constanţa, SC Arproex apelând la intervenienţi, în încercarea de a obliga astfel administraţia publică locală să emită actele necesare punerii în legalitate a respectivului imobil. Între timp, cum blocul nu poate avea o recepţie finală, oamenii care au cumpărat aici apartamente sunt branşaţi la curent în regim de organizare de şantier.

Blocul cu pricina se leagă de numele lui Ionuţ Galani, cântăreţul. Aşa cum declara acesta, el a deţinut terenul pe care Arproex a construit blocul; a dat însă terenul în schimbul a câteva apartamente în imobilul cu pricina. Imobil construit fără acte în regulă. Când situaţia a culminat cu mai multe controale şi dispoziţii de sistare a lucrărilor, Galani şi Arproex s-au adresat instanţei, împotriva Primăriei Constanţa.

Astfel, a fost înregistrat un proces având ca obiect „obligaţia de a face”. Acum, în acest proces au intervenit şi cei care au cumpărat apartamente. Nu de alta, dar în cazul unui verdict nefavorabil, care să consfinţească decizia primăriei, nu este exclusă demolarea blocului. În paralel cu acest proces, Arpoex s-a adresat justiţiei şi în privinţa amenzii pentru continuarea lucrărilor, deşi i s-a cerut sistarea.

Revenind la procesul în care au intervenit şi locatarii, a fost fixat termen pe data de 19 martie.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bubuie-sau-nu-bubuie-inca-un-dosar-penal-la-blocul-fara-autorizatie-de-pe-terenul-lui-galani-297054/

https://www.replicaonline.ro/firma-care-a-ridicat-fara-autorizatie-blocul-cu-9-etaje-din-zona-tomis-plus-recidivista-in-ilegalitati-298738/

Alexandra CUCU

marţi, 13 martie 20184206
Comentarii

70Adevarul(13 mar 23:12)
Degeaba il comentati voi pe Galani! Daca erati voi faceati la fel ca si el! Aveati un teren si faceati contract cu o firma de constructii care se obliga sa va dea cateva apartamente in schimbul terenului. Galani chiar nu are nici o vina la ceea ce se intampla, ramane un om extraordinar si cei care il cunosc cu siguranta si au dat seama ca toti cei care vorbiti urat sunteti nistr frustrati!
00Fabrica(13 mar 18:15)
Facem su fabrici??
010Gogu(13 mar 17:20)
Tembela natie. Imi cer scuze tembele natii. Si alde mache si noi romanii. UNDE ESTE LEGE NU POATE FI TOCMEALA. Indiferent cine e si ce voce are, ca e Galani sau Carusso trebuie sa fie in legalitate.
05pentru mache(13 mar 17:07)
mergi la scoala.
12&&si@@(13 mar 16:16)
Da pe javra de alexe stelian care incepe sa faca mansarde pe blocuri fara autorizatie si lasa lumea fara bani si fara case nu l vede nimeni???
09Gicu(13 mar 16:03)
Pe patronul de la View cand il ancheteaza DNA? cum e posibil sa iei amenda de la politia locala pt lipsa autorizatiei de constructie si dupa o luna sa ai autorizatie cu un imobil aproape finalizat? aloo DNA? cum e posibil?
201mache(13 mar 15:23)
daca nu ieream noi machedonii sa va dam de munca sa va facem oameni voi mucanilor iereati vai de capu vostru ! Noi vam facut oameni vam dat de imbracat vam plimbat cu masini scumpe vam invatat cum ieste sa fi sef la toti cand intri in club sa arunci cu banu si rumancele curve sa stea limba pe jos nare ele cum sa ajunga la noi la canapele.Mucanilor stati jos ca noi suntem puterea va trecut timpu
113cei mai mari interlopi(13 mar 14:49)
sunt makidonii.tiganii sunt parfum spre deosebire de etnia asta periculoasa.spre sa vina ziua in care sa vad cat mai multi machedoni furaciosi la puscarie cu executare,ani indelungati nu 1 sau 2.astia au distrus Constanta,practic sunt infiltrati peste tot.
011Vendeta(13 mar 14:16)
Daca esti vedeta nu inseamna ca ai mai multe drepturi. Sa dea banii inapoi pagubitilor locatarilor si darmata constructia abuziva.
82aa da sa nu uit(13 mar 14:01)
sa specificati dupaia pe facebook mai ales tu ALEXANDRA mancameai CUCU ca makidonii sunt devina iar ca a picat siteu, si pe langa asta un process la tribunal pentru calomnie , te-am lasat odata de doua ori 3 ori , dar vad ca ai ceva cu makidonii
51mortii astia dau ban si pe ip(13 mar 13:52)
futuva-n gura sa vedeti ce va fute makidonu in gura , va daram siteu cat ai spune "evreu rasist " panarama dracu de ceas cu cuc
010Tomis3(13 mar 13:42)
Hai ca incep sa dispara comentariile care leaga cosmelia din Tomis3 de patronul Replica. Presa cenzureaza .. ce ironic.... Se pare ca mi-au dat si ban pe IP sa nu mai pot comenta, dar se rezolva.
111moeu(13 mar 13:36)
Aceste capuse ale comertului si mai nou ale constructiilor autohtone sunt mai mult decat nocive. Calicenia dobandita genetic, mahalagismul dus la extrem si lipsa oricarui respect fata de lege, au devenit ceva firesc.
010Tomis3(13 mar 13:22)
Bine a scris cine a scris mai jos... Prin ce intamplare a ajuns patronul dr la Replica sa construiasca in tomis 3 cosmeliile care sunt puse pe locurile de parcare???? Cine are curajul sa faca o verificare de fond in autorizare ? ISC , Hari .... , Razvan Calota, va aruncatibo privire sa vedeti ce-i acolo ??????
013george(13 mar 12:59)
Nu este o problema legata de etnie , ci una despre legalitate ! Din cauza frustrarilor unora sau altora sa nu ne departam de subiect ! Mache nu toti "rumanii" sunt ordinari , cum sugerezi tu ! Reprezinti un procent infim din populatie ! Nu uita cine pe cine a primit pentru bunastare in schimburile de populatii ! Daca erau atat de sfinti si atat de "facaleti" aromanii ar fii avut si ei un stat propriu ! ..ca tot se considera diferiti de romani.
232mache(13 mar 12:10)
Ia nu va mai luati voi rumani ordinari de machedoni ca daca nu eram noi cine va scotea din mocirla cine a adus binestarea in constanta nu noi machedonii noi machedonii care sintem un neam sfantsi ocrotit de dumnezeu noi suntem vruerea domnului pe pamanturi
07Precedent(13 mar 12:04)
Se va creea unnprecedent si astfel toata lumea poate construi unde vrea muschiul lui cu sau fara autorizatie dupa care v-a da primaria in judecata sa o oblige sa o puna in legalitate. Astia care averi terenuri prin zona nu dormiti, ca daca se apuca sa construiasca vreunu ramaii cu buza umflata ! Poti sa te faci punte si luntre ca o sugi ! Aadar, legea aplicata sa nu se creeze precedentul !
015toma(13 mar 12:03)
un cutremur ca cel din 77 o sa rezolve problemele blocurilor cipanesti facute cu sirma de balot in loc de fier beton cu 10 etaje in loc de 7 cit erau in proiect ,cu materiale ieftine si de proasta calitate
121dna(13 mar 11:01)
dar cu blocul din Compozitorilor, Bobescu colt cu Celibidache, ce face primaria? declara 7etaje si face 8, are parcare la 400 metri de amplasament, a construit pe 95% din teren. primaria nu are nici un stres, caracatita machedoneasca functioneaza.
116Ajunge(13 mar 09:56)
Stop blocuri umple ct de beton
119Alooo(13 mar 09:53)
Sunteti copii daca sperati ca o sa-l oblige sa darame blocul ala. Pai daca asta trebuie sa-l darame atunci pe acelasi principiu mai trebuie demolate vreo 273 din oras... Cerc vicios se cheama , nu fiti naivi
012Grigore(13 mar 09:39)
Sa se aplice legea??? Vedeti cum s-a aplicat legea pentru biserica de pe Tomis-Boema. Desi ilegala nu s-a legat nimeni de ei si dupa le-a dat primaria loc in parcarea unui bloc. Ce sa ii faci, e lipsa de lacasuri sfinte
033Judecatori(13 mar 08:56)
Faceti dreptate o data macar, jos blocul , respectati legea in tara asta
117Adrean(13 mar 08:48)
Hai sa fim seriosi la ce investitie este acolo se arunca cateva mii si se rezolva totul .. tipic romanesc .. nuno ss vedem niciodata blocul la pamant
114locatar(13 mar 08:36)
m-ar mira sa nu castige etnia
020stere(13 mar 08:32)
Unde-i lege nu-i tocmeala , chiar daca doare ! Cine oare i-a oprit sa construiasca legal , cu respectarea cotelor din PUZ ? Asa erau invatati sa construiasca cu complicitatea vechii garnituri Mazare contra unor favoruri substantiale evident ! Incet incet se vor obisnui toti cu normalitatea ! In privinta procesului : judecatorii vor trebui sa aplice legea in statul de drept ! Cei care cumpara trebuie sa ceara autorizatii de construire la semnarea oricaror acte ! Locatarii se vor indrepta impotriva lor prin plangeri penale , urmate de procese civile !
126Constantean(13 mar 08:13)
Sa se aplice legea!!
314Galani(13 mar 08:12)
Eu sunt un cantaret si am voce. Acum nu mai aveti loc de mine ca imi fac si eu un amarat de bloc? Recunosc ca imi plac banii si sa fie multi. Daca se poate la negru sunt cel mai fericit
017vecin(13 mar 07:55)
acum 2 ani a cazut o schela pe blocul de langa...arproex n-a binevoit sa repare blocul.este normal sa fie mana in mana cu locatarii,au vandut strategic in bloc locuieste o doamna avocat.de cand au inceput constructia au aparut si haite de maidanezi,sobolani,mizerie de nedescris.toate masinile din parcare sunt pline de mizeria lor.nu stiu cum se poate locuii in acel bloc..la intrare troneaza o scara construita din lemne ramase de la fundatie.cireasa de pe tort a aparut ieri cu sigla luminoasa probabil ptr a nimerii intrarea in bloc.demolarea asta este Solutia.
125anonimus(13 mar 07:36)
radical: blocul sa fie demolat daca nu are autorizatie de constructie. trebuie intronata legea odata pentru totdeauna.
130Odagiu(13 mar 07:07)
Fagadau si altii care ar putea sa ii puna in legalitate, sa se gandeasca bine la ce fac. Urmeaza multe plangeri penale facute de vecinii care au ramas fara lumina din pricina constructiilor abuzive. Judecatorii trebuie sa dea dovada de corectitudine si sa nu forteze primaria sa ii puna in legalitate. Nimeni nu i-a pus sa construiasca fara autorizatii. Trebuiesc demolate blocurile pentru a da exemplu ca legea nu se discuta.
435Dan(13 mar 06:45)
Niste ordinari, constructorul si Galani. Dupa ce ca nu aveau nici o autorizatie emisa, s-au gandit sa mai construiasca inca un etaj in plus. Cei care au cumparat apartamente in acel bloc sunt niste prosti deosebiti. Acel bloc, impreuna cu cele doua a lui Babu, trebuiesc demolate. Legea este si pentru machidonii analfabeti care cred ca pot face ce vor unde vor.
231Hass(13 mar 06:23)
Cum din acordeon nu vei face niciodata pian, asa nici din machedon nu poti face un om corect.
326sa ia cu lamooie(13 mar 05:44)
Dar prostavanii care au cumparat apartamente merita sa vada cum se demoleaza blocul.Vor primi moloz in cota parte indiviza ptr euroii platiti.
129Anonim(12 mar 23:53)
Daca are pile la tribunalul cta se poate orice.chiar sa si castige.sigur
mai mult...Replica
24 sep 00:00ReplicaDezmăţ la BTT: pierderi record, dar cu dublarea cheltuielilor pentru salarii

BTT SA a înregistrat în primul semestru al anului pierderi record, de peste 2,1 milioane de lei, care se adaugă unor...505

24 sep 00:00ReplicaTERMICA. Locuitorii unui bloc din Năvodari au apă caldă pe ambele conducte. E REVOLTĂTOR!174
24 sep 00:00ReplicaConstanţa, oraşul în care valorile se bat cap în cap: “Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune?”221
24 sep 23:37ReplicaStroe, mesaj cu subînţeles: „Îmi doresc să am o relaţie foarte bună cu Moga, cu Făgădău, cu Ţuţuianu...”

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, susţine că votul covârşitor dat pentru Liviu Dragnea în şedinţa Cex de...509

24 sep 00:00ReplicaSC Apollo Ecoterm SRL Medgidia este datoare vândută la ANAF!259
24 sep 00:00ReplicaDosar de evaziune fiscală! O instanță l-a condamnat, alta l-a achitat, din lipsă de probe357
24 sep 00:00ReplicaOamenii de afaceri turci s-au reunit pe litoral! Iată ce i-a adus împreună!

Weekend deosebit la malul mării! Oamenii de afaceri turci din România s-au reunit pe litoralul românesc, la un hotel...228

24 sep 00:00ReplicaGata cu zilele de vară! De marți, toamna își intră în drepturi, la Constanța!259
24 sep 00:00ReplicaDragnea: În mandatul în care noi conducem, Kovesi a plecat175
24 sep 00:57ReplicaMARINAR ROMÂN, RĂPIT DE PIRAŢI ÎN LARGUL COASTELOR NIGERIEI!

O navă sub pavilion elveţian a fost atacată în largul apelor nigeriene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe...2792

24 sep 00:00ReplicaLa volan, pe drumurile Constanței, sub aburii lui Bachus342
24 sep 00:51ReplicaCARNAGIU PE UN DRUM EUROPEAN: 4 MORŢI! 3 SUNT CONSTĂNŢENI!10853
Vremea
20.4°20° - 20.4° duminică, 23 septembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 0%
Vânt: 5.22 m/s din NNE
Presiune: 1031.26 milibari

Loto
6/4941415233447
5/4061823384016
joker222427394017
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 sep 00:00SportLiga I: FCSB - Dunărea Călăraşi 2 - 0

FCSB a învins-o pe Dunărea Călăraşi cu scorul de 2-0 (2-0), duminică seara, pe teren propriu, la Voluntari,...140

24 sep 01:00SportClaudiu Niculescu, noul antrenor al echipei Dinamo

Fostul atacant Claudiu Niculescu a fost numit, duminică, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo...181

24 sep 00:57SportUmilință totală pentru Basel! A pierdut în campionatul pe care îl domina autoritar cu 7-1

Basel, formația care a dominat ca nimeni alta fotbalul elvețian în ultimele două decenii, a suferit o umilință...215

24 sep 00:59SportTenis: Dominic Thiem a câştigat turneul ATP de la Sankt Petersburg

Turneul ATP de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 1.175.190 dolari, s-a încheiat cu victoria tenismanului...118

Local
24 sep 01:14LocalNu uitaţi! Urmează 3 zile fără apă caldă!

Electrocentrale Constanța S.A. informează consumatorii că va efectua revizia anuală a instalației de producere și...2618

24 sep 01:12LocalBărbat strivit de mașină la Ovidiu!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la Ovidiu, pe strada Trandafirului, după ce au fost alertați...3855

24 sep 01:18LocalMii de acțiuni și intervenții ale polițiștilor

Polițiștii au intervenit, în cursul zilei de sâmbătă, la peste 3.400 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112....391

24 sep 01:06LocalZeci de kilograme de droguri și sume de bani, confiscate de polițiști

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 96 de percheziţii, pentru...678

24 sep 01:20LocalSe va moderniza Casa de Cultură ‘Carsium’ din orașul Hârșova

Veste bună pentru hârșoveni! A fost semnat contractul de finanțare ce are în vedere modernizarea și dotarea Casei...432

24 sep 01:20LocalCa să nu se plictisească. Primăria Constanța organizează concurs de table pentru pensionari

Cât e ziua de lungă, pensionarii Constanței își trăiesc bătrânețea la cluburile amenajate de primărie. Pentru...1174

24 sep 01:15LocalFOTO! Campania ‘Verde la educație pentru circulație ‘ în Constanța

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au fost prezenți în data de 22 septembrie a.c., începând cu...392

24 sep 01:13LocalTronson al bulevardului Tomis intră în reabilitare

Atenţie! Porțiunea dintre străzile Farului și Poporului va intra în reabilitare în vederea asfaltării, luni și...504

24 sep 01:04LocalBărbat rănit ușor în urma unui accident rutier

În data de 22 septembrie a.c., ora 07.30, un bărbat de 28 ani care se afla la volanul unui autoturism Mercedes, pe DN...612

24 sep 00:58LocalINCONȘTIENȚĂ! Trei minori au făcut praf o mașină. Unul dintre puști este în comă

Teribilism! Un minor în vârstă de 17 ani a luat maşina părinţilor şi a plecat în plimbare, având alături de el...4682

Politică
24 sep 01:13PoliticăGabriel Oprea revine în forţă: Anunţ despre noi proiecte alături de sindicalişti

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunţă o nouă colaborare cu sindicaliştii din Ministerul de Interne şi din...326

24 sep 01:09PoliticăPNL renunţă la strategia de neagresiune faţă de USR: 'Sunt semnături de persoane decedate, după modelul Dragnea'

Cazul controversat al semnăturilor strânse de USR în campania Fără Penali la Arad aprinde fitilul bătăliei dintre...214

24 sep 01:21PoliticăMinisterul Finanțelor vine cu SUPER VEȘTI - 5.000 de noi locuri de muncă în România

Ministerul Finanţelor a anunţat, duminică, că au fost depuse 32 de cereri pentru investiţii, în baza schemei de...279

24 sep 01:09PoliticăDe ”Ziua Mondială a Curățeniei”, femeile din ALDE Constanţa au făcut ordine în parcul de la Gară

În fiecare an, la 23 septembrie, se sărbătorește "Ziua Mondială a Curățeniei ", ce are ca scop conștientizarea...811

24 sep 01:09PoliticăS-a CONVOCAT! Când are loc prima confruntare dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea după CEx-ul exploziv de vineri

Luni, va avea loc ședința Biroului Politic Național al PSD, ședință la care Liviu Dragnea și Gabriela Firea vor...258

24 sep 01:22PoliticăToni Greblă, REACȚIE FULGER la URMĂRIREA lui Valer Dorneanu de către #rezist

Fostul judecător al CCR, Toni Greblă, a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, că organele de ordine ar trebui să ia...661

24 sep 01:08PoliticăProtestatarii #rezist l-au URMĂRIT și CERTAT pe președintele CCR, până acasă

Un filmuleț postat pe Facebook îi arată pe câțiva protestatari #rezist, printre care Cristian Dide și Marin...366

24 sep 01:07PoliticăTraian Băsescu este revoltat: 'Opoziția pare a face un blat rușinos cu PSD'

Fostul președinte Traian Băsescu este de-a dreptul indignat de ceea ce încearcă să facă opoziția, PNL și USR,...341

24 sep 00:59PoliticăCine a cerut în şedinţa PSD excluderea Gabrielei Firea!

Surprinzător cine a cerut, în şedinţa CEx a PSD, eliminarea Gabrielei Firea din toate funcţiile de la partid! Cel...638

24 sep 00:58PoliticăVeşti proaste pentru năvodăreni: Creşte preţul la gigacalorie!

Veşti proaste pentru locuitorii oraşului Năvodari! Confruntaţi cu problema furnizării agentului termic - în sensul...3024

Monden
24 sep 17:29MondenCezar Ouatu, concurent la „X Factor” în Marea Britanie. Artistul a ridicat juriul în picioare

Surpriză pe scena „X Factor” din Marea Britanie. Cezar Ouatu a venit la audiții și a reușit să ridice juriul...92

24 sep 00:00MondenEduard Malareu, Ed Sheeran de pe scena de la Vocea României. A interpretat piesa „Perfect”

Eduard Malareu, un tânăr din Chișinău, a cântat piesa „Perfect” a artistului britanic Ed Sheeran, la audițiile...82

24 sep 00:00MondenNarcisa Suciu vrea să se întoarcă în România. Soțul ei finlandez e de acord

De mai bine de 8 ani, Narcisa Suciu locuiește în Finlanda, cu soțul și cu fiica ei. A prins drag de ținutul nordic,...103

24 sep 00:00MondenDorian Popa va prezenta “Xtra Night Show”, alături de Dan Capatos și Cătălin Bordea

Dan Capatos va avea un nou co-prezentator la „Xtra Night Show”, începând de luni, 24 septembrie, de la ora 23.00,...84

24 sep 00:00MondenAmalia și noua iubită a lui Ilie Năstase au dat nas în nas la un eveniment organizat de Nadia Comăneci

Ilie Năstase și actuala iubită, Ioana Simion nu se mai ascund. Cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste și...98

24 sep 00:00MondenRihanna, numită oficial ambasadoare a statului Barbados

Rihanna a fost numită oficial ambasadoare a Barbados, ţara sa de origine, de către guvernul din acest mic stat...86

24 sep 00:00MondenFostul iubit al Mădălinei Ghenea și-a pus manechinele să defileze aproape dezbrăcate la show-ul de modă de la Milano

Philipp Plein și-a prezentat pe 22 septembrie noua colecție în cadrul show-ului de modă de la Milano. Designerul...91

24 sep 00:00MondenElton John a câştigat un proces intentat pentru defăimare publicaţiei The Sun

Cântăreţul Elton John a câştigat un proces intentat pentru defăimare grupului media care deţine publicaţia The...90

24 sep 00:00MondenDanny de Vito, recompensat cu premiul Donostia la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian

Celebrul actor american Danny de Vito le-a dedicat fanilor săi premiul Donostia pentru întreaga sa carieră, acordat...86

24 sep 00:00MondenRobert Redford nu mai vrea să vorbească despre retragerea din activitatea de actor

La mai puţin de o lună după ce a anunţat sfârşitul carierei sale de actor, Robert Redford a revenit asupra...84

Mapamond
24 sep 00:00MapamondRusia: 3.000 de manifestanţi la Moscova împotriva reformei pensiilor

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Moscova împotriva proiectului nepopular al guvernului de a...90

24 sep 00:00MapamondMarea Britanie: Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, se opune organizării unui nou referendum privind Brexit-ul

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, s-a declarat...90

24 sep 00:00MapamondPanama anunţă că va retrage pavilionul acordat navei umanitare Aquarius 2

Panama a anunţat sâmbătă că-şi va retrage pavilionul acordat navei umanitare Aquarius 2, după o măsură...94

24 sep 00:00MapamondSUA: Angajaţi ai Google au vrut să contracareze ordinul antiimigraţie al lui Trump prin modificarea rezultatelor căutărilor

Angajaţi ai Google au discutat strategii pentru a contracara ordinul executiv în domeniul imigraţiei semnat de...91

24 sep 00:00MapamondPreşedintele Ucrainei a dat în judecată BBC pentru calomnie

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a atacat în justiţie postul BBC pentru calomnie, în urma unui articol în...94

24 sep 00:00MapamondElveţia: 20.000 de participanţi la o manifestaţie pentru egalitatea salarială între bărbaţi şi femei

Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Berna pentru a cere egalitate salarială între bărbaţi şi...85

24 sep 00:00MapamondPolonia: Manifestaţie a bugetarilor pentru a cere majorarea salariilor

Mii de angajaţi ai sistemului public, în special profesori, au manifestat sâmbătă la Varşovia pentru a cere...92

24 sep 00:00MapamondOlanda: Patru persoane au murit într-un incendiu, inclusiv doi copii

Patru persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa într-un incendiu la o locuinţă din Papendrecht, în...82

24 sep 00:00MapamondAfganistan: Nouă copii ucişi şi patru răniţi de o bombă la un punct de control în nordul ţării

Nouă copii au fost ucişi în explozia unei bombe în provincia afgană Faryab, în nordul ţării, transmite...87

24 sep 00:00MapamondUn jurnalist a fost ucis în sudul Mexicului, al nouălea în acest an

Un jurnalist al cotidianului El Heraldo de Chiapas a fost asasinat vineri în statul Chiapas din sudul Mexicului, a...86

Sănătate
22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...1737

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...591

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...708

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1459

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...2076

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...633

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...864

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....689

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...841

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...641