REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BOBOTEAZA la Constanța. Un musulman, printre curajoșii care s-au aruncat în apă, să recupereze crucile aruncate de preoți

BOBOTEAZA la Constanța. Un musulman, printre curajoșii care s-au aruncat în apă, să recupereze crucile aruncate de preoți

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:03 1943

Mii de persoane au asistat duminică, 6 ianuarie a.c, la slujba de Bobotează oficiată la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, iar apoi au aşteptat pe Faleza Cazinoului momentul sfinţirii apelor de către Arhiepiscopul Tomisului.

Deşi vremea nu a fost chiar prielnică, mai mulți tineri curajoşi au sărit în apă, să prindă cele trei cruci aruncate în mare, conform tradiţiei, de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Într-un final, după îndelungi așteptări, au ieșit și câștigătorii.

”Este al doilea an când particip, am zis că până nu iau crucea nu mă las”, a spus Ismail Asan, în vârstă de 49 de ani, de religie musulmană, unul dintre cei trei norocoși. Se pare că acesta are acasă un copil bolnav.

”A fost o competiție între noi, au fost undeva la 11 săritori. Momentul a durat mult, am stat vreo trei ore. Dar acum e bine. Apa a fost destul de rece. Doar 3 grade. E prima oară când vin și prind crucea, o voi pune în camera copilului", a spus norocosul Palea Gabriel, de 29 de ani, scafandru.

Se spune că omul care prinde crucea de lemn, pe care preotul o aruncă în apă, în ziua sfântă a Botezului Domnului, are parte de noroc tot anul.

Vezi și:

https://www.replicaonline.ro/video-boboteaza-la-constanta-faleza-cazinoului-din-constanta-plina-de-credinciosi-377756/

M.P L.M

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mancati ccccaaattt. de ce nu ati prinso voi mancatori..bravo lui.
3
0
Abe Mongol, ce faci cu crucea? Mergi cu ea la muftiul Bodi sa ti-o cumpere ca acum are calificare si de popa! Mongol apucama-i de capul gol !
1
5
Mongol Este un Sarac imi datoreaza de2 ani 5 milioane
1
5
mongol ala e un gunoi cu aere de interlop.
3
3
Pe 5 s a urcat pe cisterna sa si spele mainile spurcate in apa din cisterne. La anu sa i adu eti apa cu vaporul lui base sa ajunga la tot boborul si la sfintire s al aduceti si pe pupilul lui spagov yusufff muuraat pupilul tapului .
3
2
A fumat inainte
3
4
Vezi ca azi suntem pe 6 trezeste te
3
1
Tata spagoveanu muta sarbatorile din calendar dupa cum vrea buzunarul lui...cine a mai pomenit sa faci slujba de bobotEaza pe data de 5 ianuarie???...cum cine ?spagoveanu....vrei Pastele imediat dupa sf ion..asa la 2-3 zile?? Se rezolva...o mica atentie catre prea Spagoveanu si se face....nui problema la preaspagoveanu...vb el sus la Imparatie si se rezolva, se schimba si calendaru..
2
3
Religiile duc la razboie si crime, cele mai mari crime din istorie au fost si vor fi. Mai bine concentrate-va la ce zice Biblia - Sa nu furi
16
5
te asteptam sa te botezi cu adevarat! Asa vei avea parte de cruce!
12
18
Are noroc tot anul?da, noroc sa nu faca vreo pneumonie, vreun soc hipotermic. Mai bine se arunca Teodosie si murea naibii inghetat si asa aveau toti noroc. Scrie cumva in Biblie aberatiile astea?spagoveanule speram sa te conducem pe ultimul drum cat mai repede ca puscaria nu mai e de tine. MORI ! Ai patat straiele preotesti cu escrocheriile tale. Sa vina ISIS sa te bubuie
22
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108