REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VIDEO Boboteaza la Constanța. Faleza Cazinoului din Constanța, plină de credincioși

VIDEO Boboteaza la Constanța. Faleza Cazinoului din Constanța, plină de credincioși

Replica API 6 ianuarie 2019 | 00:24 518

Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe 6 ianuarie Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sau Boboteaza. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfințit cisternele cu apă, sâmbătă, 5 ianuarie, iar credincioșii s-au îngrămădit pentru a-și lua sticlele cu apă sfințită.

Aglomerație mare este și duminică, 6 ianuarie. Încă de dimineață, IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, iar apoi a pornit în tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până pe faleza Cazinoului Constanța.

Aici, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, vor oficia slujba de Sfințire Mare a apei pe faleza Cazinoului. Mii de oameni s-au adunat în sfânta zi de Bobotează! Faleza Cazinoului din Constanța este plină de credincioșii ce au venit pentru a participa la slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.

Precizăm că la ora ora 16.15, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu (str. Primăverii), iar la ora 17.30, Înaltul va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Techirghiol, care-și serbează hramul a doua zi.

La eveniment participă și viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, dar și subprefectul județului Constanța, Ionuț Done.

VIDEO:

UPDATE:

ÎPS a aruncat cele trei cruci în apă.

”Este prima oară când prind crucea, sper să-mi aducă sănătate”, a spus unul dintre norocoșii care au prins crucea.

”A durat mult momentul. Am stat vreo trei ore. Dar acum e bine. Apa a fost destul de rece. Doar 3 grade. E prima oară când vin și prind crucea”, a spus Gabriel, de 29 de ani, scafandru.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/boboteaza-la-constanta-zeci-de-curajosi-ravnesc-la-crucile-sfintite-vezi-norocosii-377763/

M.P L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Religia oricare ar fi ea si credinta , sunt 2 lucruri total diferite . Poti sa crezi intr-o fiinta divina fara sa ai de-a face cu biserica , pana la urma totul a fost scris de oameni , religia e o inventie a oamenilor , iar oamenii mereu au avut o agenda asa e in natura omului .
1
0
In alta tara era scuipat si alungat cu pietre si rahat !La acesti imbecili de romani trebuie sa le torni rahatul pe gat ca sa se trezeasca !Huooo idiotilor!
6
0
Cine nu este credincios dar totusi civilizat,faca parte din societate. Care spurca pe garile gurilor lor pline de cacat religia si credinta altora sunt cei ce apartin suboamenilor. Gunoaiele cu chip de om se cred importante daca fac mizerii,insa rezultatul este doar ca ei insisi put si se fac de tot cacatul. Boraciuni din astea au existat mereu,vor exista, dar sunt ocolite si privite cu scarba de restul oamenilor.
1
7
P S a bagat mina in toate butoaiele --trebuia sa sfinteasca cu busuiocul lucru facut a doua oara !--imi vine sa pling cind vad cazinoul rablagit si parasit fara sperante de viitor
7
0
Frati crestini! Azi e zi de MARE PRAZNIC IMPARATESC! INTRAREA LUI HRISTOS-DUMNEZEU si OM printre oameni in lumea plina de RAUTATE si DURERE!! Lucrurile omenesti trebuiesc mai intai cunoscute pentru a fi iubite ; LUCRURILE CERESTI TREBUIE MAI INTAI IUBITE pentru a fi mai apoi cunoscute!
0
12
Faleza plina de : turnatori, pacatosi si prosti !
16
1
pacaliciul asta imbecil a fost ieri pe 5 ianuarie la Harsova si a sfintit apele adica putin argint si busuioc pt aroma .pe 5 nu pe 6, asta muta sarbatorile cand vrea el de parca mai conteaza . rusii sarbatoresc craciunul la doua saptamani dupa noi . pastele se sarbatoreste tot de doua ori de cate ori s-a nascut si de cate ori a murit pt bani spagoveanul o sa sarbatoreasca de sase ori pe ani craciunul si tot de sase ori pastele asa sa fie cat mai multi prosti pe strazi si sa cotizeze .
14
0
Un derbedeu
19
0
Impozitati cultele religioase!
18
2
Ati filmat cu 3310 ,intreb pentru un prieten......ps hai sictir Spagadosie
15
2
CUM SA II POATA IISUS AJUTA DACA EI NU VIN LA PROTESTE CONTRA LEGALIZARII HOTIEI PSD-ISTE CARE LE FURA DIN SALARII, TAXE, AUTOSTRAZI, SPITALE CI EI VOTEAZA DE 30 DE ANI PARTIDUL CRIMINAL DE LA REVOLUTIE CARE A GONIT 5 MILIONE DE ROMANI DIN TARA SI A FALIMENTAT-O, DACA EI SINGURI ISI VOTEAZA RAUL LOR SI CELOR DE LANGA EI? BOICOT AL TAXELOR LA STAT PANA DARAMAM TOT STATUL PSD-IST, NU PLATIM IMPOZITUL LA CASA PANA LA VARA, EVITAM CUMPARAREA DE PRODUSE CU TVA MARE! LA PUSCARIE CU PSD SI CONFISCAREA AVERILOR!
19
1
Spagoveanule, blestemele saracilor pe capul tau de hot ordinar !!! Si de la mine multa muie cu cacat tie, intregului sobor de lingai din spatele tau si tuturor nemernicilor care stau cu spatele la cazino ! Sa-mi luati cacatul la lins !!! Muie spagoveanu, muie dragnea, muie pesede !!!
21
3
Piei satana!
13
10
E bine ca fetili o sa viseze cine le fwte mai mult.Deci e cu iubire....
6
7
Sa mi bag pula in apa voastra. Futuvan gura de jigodii ordinare. Sttamgeti bani de la credinciosii pulii si renovati Cazinoul. Cu banii pe catedrala pulii neamului faceati 10 cazinouri. Darar cancerul in coaiele voastre de labagii ordinari. Mue preafericitule!!!
27
8
Mortii vostri de lingai , uite cum se vede cazionul in spate intr o stare deplorabila Rasa voastra de incompententi aroganti lingai ce sunteti
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108