REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Bolile de inimă, legate de sentimentele negative și de anxietate

Bolile de inimă, legate de sentimentele negative și de anxietate

Replica API 7 iunie 2021 | 00:00 628

Persoanele care suferă de boli ușoare de inima sunt mai predispuse să considere despre ei că au o sănătate precară că sunt mai anxioși și sunt mai pesimiști decât restul populației, sugerează un nou studiu, scrie New York Times, citat de doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Aceste probleme sunt mai comune în rândul femeilor decât în rândul bărbaților, au descoperit cercetătorii.

Principala dificultate întâmpinată când suferiți de aceste boli este blocarea fluxului sanguin către inima. Persoanele diagnosticate sunt mai predispuse la atacuri de cord (numite și infarct miocardic), alte complicații ale inimii cât și deces din orice altă cauza. Percepția despre starea fizică și mentală, cât și personalitatea pot avea un impact asupra stării generale a sănătății, sugerează autoarea studiului, Paula Mommersteeg.

Studiul a fost publicat în dată de 21 februarie în jurnalul Circulația: Calitatea Cardiovasculară și Rezultate. “Am fost foarte intrigați de diferențele între sexe – nu ne-am gândit că pot fi atât de distincte” a spus Mommersteeg într-un comunicat de presă. Ea este asistent profesor de psihologie medicală și clinică la Universitatea Tilburg din Olanda. Mommersteeg a adăugat că datorită acestor descoperiri medicii ar trebui să considere parametrii precum atitudinea negativă un potențial factor de risc în apariția bolilor de inima.

Studiul a inclus peste 500 de persoane care sufereau de boli ușoare de inima. A existat de asemenea și un grup de control de peste 1300 de persoane fără probleme cardiace. Voluntarii participanți la studiu au fost cu vârste cuprinse între 52 și 70 ani. Cercetătorii i-au rugat să completeze chestionare referitoare la sănătatea lor fizică și mentală.

Cu toate că studiul nu a putut demonstra o relație cauza-efect, a descoperit că persoanele cu probleme cardiace s-au descris că persoane cu sănătate precară, anxioase, cu emoții negative combinate cu inhibiție socială în comparație cu celelalte persoane din grupul de control.

Femeile s-au dovedit a fi mult mai anxioase și cu mai multe probleme de sănătate decât bărbații.

Cercetătorii au declarat că a fost identificat un număr de factori care ar putea explică diferențele între sexe. Printre acestea putem menționa normele sociale și culturale, vârstă la stabilirea diagnosticului, nivelul educațional, statusul marital, istoricul angajărilor și consumul de alcool.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272