REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

BOMBĂ! Dacă Iohannis vine la ședințele de Guvern, Dăncilă i-ar invita și pe Dragnea și Tăriceanu să participe

BOMBĂ! Dacă Iohannis vine la ședințele de Guvern, Dăncilă i-ar invita și pe Dragnea și Tăriceanu să participe

Replica API 19 decembrie 2018 | 00:00 345

Ce plănuiesc reprezentanții coaliției:

Ce plănuiesc reprezentanții coaliției:

Președintele Klaus Iohannis a solicitat premierului să îi pună la dispoziție ordinea de zi a fiecărei ședințe de guvern, pentru a se sigura că nu figurează pe agendă acte normative controversate, cum ar fi mult-discutata ordonanță privind amnistia și grațierea. Ulterior, șeful statului a anunțat că va participa la ședințele de guvern. “Am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora: voi merge la ședințele de guvern”, a transmis Iohannis marți, de la Viena, unde a participat forumul la nivel înalt Europa-Africa.

sursa foto: Hepta

Declarațiile președintelui au acționat ca un resort asupra reprezentanților coaliției de guvernare. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a ripostat imediat: “Eu sunt convins că declarația este una politică, pentru că dacă ar fi una instituțională, ar trebui - bănuiesc ca dl. președinte știe foarte bine prevederile Cosntituției si care sunt prerogativele sale în această privință - ar însemna dacă ar dori să participe la toate ședințele de guvern să încalce principiul competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului”.

Numai că, în Constituție se specifică foarte clar în ce condiții poate participa președintele la aceste ședințe! La articolul 87 din Constituție se arată că: “(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. (2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă”.

Situația – și anume că președintele poate participa la ședințele guvernului – a fost admisă și de liderul ALDE, care este și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, însă, cu următoarele precizări: “Când președintele participă la ședințele de guvern, el nu conduce Guvernul sau ședințele. El le prezidează, ceea ce e cu totul altceva. Conducerea Guvernului este asigurată numai și numai de prim-ministru, chiar când președintele este prezent. Faptul că prezidează ședința nu înseamnă că el conduce. Prim-ministrul este cel care, împreună cu membrii guvernului, ia hotărâri. Nu președintele. Președintele nu se poate substitui primului ministru. A prezida înseamnă altceva. E funcția care îți dă posibilitatea să spui ‘îi dau cuvântul și domnului cutare și domnului cutare’, dar în ceea ce înseamnă exercitarea funcției de a conduce guvernul, ea rămâne atributul premirului, chiar în prezenta președintelui”, a declarant, pentru Mediafax, Călin Popescu Tăriceanu.

Dezbaterea pe seama declarațiilor președintelui a continuat, ieri, cu o serie de alte declarații mai mult sau mai puțin inspirate din partea liderilor PSD. Concluzia: intenția anunțată de Iohannis a produs freamăt în rândul liderilor PSD-ALDE, care nu doresc să lase fără răspuns “afrontul”. Conform surselor noastre de la vârful PSD și din Guvern, se ia în calcul o ripostă pe măsura celor anunțate de Iohannis. Astfel, coaliția verifică în aceste momente dacă la ședințele de Guvern pot participa și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, respectiv președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. “Nicăieri nu se precizează că premierul nu îi poate invita să participe”, a declarat, pentru “Replica”, un lider PSD. “Regula este că la ședințe participă miniștrii sau înlocuitorii lor, adică secretarii de stat. Dar, repet, primul ministru poate invita pe cine crede de cuviință”, a conchis social-democratul.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
saraca analfabeta, trebuie acum sa primeasca acum un nou discurs scris de celalalt puscarias valcov, singura nu se descurca, trebuie interventia unuia dintre cei doi puscariasi
0
0
Mos Craciun se duce la guvern. Ho ho ho.
0
0
Multa muie psd-ului si simpatizantilor acestui partid plin de hoti si curve penale!
2
5
pupati va pe gura toti si dispareti din politica romaneasca . un circ fara sfarsit de care rade toata lumea .
2
5
Suntem agresati zi de zi, ceas de ceas, numai de penali si HOTI care au ajuns sa faca LEGI numai in favoarea HOTILOR. Vedem cum au ajuns sa fure cu LEGEA ca sa nu pateasca nimic, nimic sa nu le poata fi luat, sa fie judecati si condamnati. Toate HOTIILE astora, noi si copii nostrii le vom plati toata viata, ca datorie publica. ASA NU SE MAI POATE! TREBE sa iesim, sa ne aparam tara si pe noi de aceste JEGURI PENALE exact cum au facut francezii acum. NOI suntem TARA, In NOI sta PUTEREA si trebe sa reactionam. EI, HOTII, sunt putini, vicleni si misei. JOS SI LA PUSCARIE CU EI.
3
5
sa vina si boc,roberta,videanu....IGASI ministru.
8
2
tres bien o sa faca un menaj a trois
7
0
jegurile pesediste se oftica maxim .pensionari pomanagii,fosti secretari de pcr securisti pensionati si binenteles nea florea bolsevicul comenteaza pe aici .ati distrus tara asta voi si clica voastra de hoti .Iohannis e mai roman decit voi toate scursurile rusofile si conseve kgb-iste ce sunteti
4
10
sugatori lui Hitler,,cum draku nu mai in Romania Avem Presedinte de minoritati conlocuitoare.
8
7
Tanti menopauza pleaca bre de acolo de pe scaun ca ne faci de ras!Du te bre tanti pune si matale o gogonea ca ne este rusine cu tine ca ai pasaport ca al meu jegoasa mica si nu vorbesti o limba straina,chiar daca al tau e culoarea neagra diplomatic style,e degeaba pe bune!Si pe John Galliano sa l iei acasa sa te imbrace si n are cum sa mascheze prostia,tarania,incultura de care dai dovada cu mandrie,tipic prostului in conformitate cu fudulia,de sine,nu de miel ca cine stie ce intelegi vita incaltata de Louboutin Cristinel!
6
4
romania ,sa fie condusa de romani??????
9
4
Presedinte al PNL ului si USR ului face numai boacane!
5
7
acest presedinte care a fost ales din intimplare si care a facut atita rau poporului romin din robor pina la credite extravagante cu francul elvetian cu DNA cu procurorul general trebuie dus la doctor si el si consilieri lui acum vor sa repare ce sa repare vede ca treaba merge mai bine putin vrea sa distruga tot .Asta a gasit tufa care sa se c.......
9
10
Bah sa-mi bag una, pai ii forteaza pe aia doi sa munceasca! Sa-i urmarim cu interes cum atipesc in plen !
7
6
Prostituatele politice Dragnea si Tariceanu vor sa fie echipa de zgomote ce sa incurce buna desfasurare a discutiilor intre guvern si presedinte.Asta este caracterul lor.
12
10
daca nu au iesit cand se taiau salarii, cand crestea tva, cand aveau taxa auto, cand nu aveau voucere de vacanta, cand se inchideau spitale, cand benzina era aproape 7 lei, cand se luau imprumuturi de la FMI pentru salvarea bancilor, de ce ar iesi acum? sa-i aduca inapoi pe acei hoti?
12
7
Din pacate am facut Revolutia de pomana. Romanii nu pot iesi din pozitia de sclav si pupincurist niciodata. Au murit oamenii degeaba. Viitorul este sumbru indiferent cine vine la putere. Cu atat mai mult psd-ul.
12
5
Veorica nu este pierduta si nici singura, pierdut de istorie este vermorel de la cotroceni care vrea republica prezidentiala ,sa spuna lumea si despre el ca este TATUC ca Stalin ,Kim Jong-un Stai linistit ca te dau astia afara de la sedintele de guvern ,ce ti-a mers cu mamaliga aia de Grindeanu nu mai merge cu PM Dancila! Abia astept sa vad faza cand iesi cu coada intre picioare dupa ce o sa dai nas in nas cu tripleta Tariceanu, Dragnea, Dancila !
12
17
O, Veorico...!? Fara Dragnea si Tariceanu esti pierduta. Iti este frica, te pierzi, te emotionezi: vei incurca foile dupa care citesti in sedintele de guvern... Oricum si cititul tau, lasa mult de dorit.
14
15
Hotului de hoti ii este frica !!!. Daca erai cinstit iti lasai nevasta la audieri la parchet dar inseamna ca exista suspiciuni de ciordeli de case.Mengel tu vii sa ne dai lectii de etica si morala si voi sunteti hoti de marca ???.
16
17

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108