REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BOMBĂ! Lotul din Primăria Constanța, trimis în judecată alături de FĂGĂDĂU, va fi SUSPENDAT din funcție

BOMBĂ! Lotul din Primăria Constanța, trimis în judecată alături de FĂGĂDĂU, va fi SUSPENDAT din funcție

Replica API 24 octombrie 2020 | 20:53 10699

O bombă a explodat chiar în ziua în care lista PSD Constanța pentru Parlamentare avea să fie validată de Marcel Ciolacu și, implicit, se decidea viitorul politic al primarului perdant al alegerilor locale. Decebal Făgădău, poziționat pe locul 3 pentru Camera Deputaților, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alți funcționari din primărie. Aceștia sunt acuzați că, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă. La aflarea veștii, in ultimul ceas, pentru a evita o altă rușine, Făgădau și-a dat demisia din PSD, conștient, probabil, că Ciolacu l-ar șterge de pe listă. În aceste condiții, s-a risipit și ultima lui șansă de a nu se pierde în anonimat.

Revenind la dosar, trebuie precizat faptul că, potrivit Codului Administrativ, primarul trebuie să semneze dispoziție de suspendare din funcție in cazul funcționarilor trimiși în judecată. Întrebat dacă va respecta legea, pentru a nu se alege cu un nou dosar de abuz în serviciu, Făgădău ne-a sfidat in stilu-i caracteristic și nu a vrut să ofere un răspuns.

În ce condiții se producere suspendarea raportului de serviciu!

Potrivit articolului 513 din Codul administrativ, suspendarea raporturilor de serviciu ale funcționarilor publici poate interveni de drept, la inițiativa funcționarului public sau prin acordul părților. Suspendarea se constată prin act administrativ, adică prin dispoziție semnată de către persoana care are competența de numire, în speță de către primar.

Potrivit aceluiași articol, raportul de serviciu se suspendă de drept din diferite motive invocate in lege. Printre care, și atunci când funcționarul public este trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, după cum prevede litera I din articolul 513 din Codul Administrativ.

*Fulvia Dinescu

Funcționarii inculpați ar fi trebuit să fie suspendați din funcție

Cu alte cuvinte, secretarul municipiului, Fulvia Dinescu, la data faptelor șefa Directiei Administratiei Publice Locale, și Nicoleta Constantin, șefa Serviciului Autorizații, in construcții ar trebui să fie suspendate din funcție. Precizăm că ceilalți functionari inculpați, respectiv Elena Luiza Tănase, fosta șefă de la Urbanism, și Mariana Munteanu, fost inspector, nu mai activează în cadrul Primăriei Constanța.

De altfel, cu o situție de acest gen ne-am mai întâlnit in trecut, mai exact in 2017 atunci când Ionuț Pripiș, fostul directul al Corpului de Control, a fost in judecată, după ce Drăguț Encică, în prezent șeful Poliției Locale, și cel care le făcea jocurile mai marilor din administrația publică locală, i-a făcut plângere pentru ca a reţinut fără nici un temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi, cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. A doua zi după ce procurorii au dispus trimiterea în judecată, Făgădău l-a suspendat din functie pe Pripiș, în baza aceleeași legi despre care am vorbit mai sus. După suspendarea lui Pripiș, Encică i-a luat locul, la ordinul lui Făgădău.

Acestea fiind spuse, așteptăm ca Decebal Făgădau să respecte legea și să dispună suspendarea din funcție a funcționarilor complici la infracțiunile săvârșite, după cum susțin procurorii. În caz contrar, ar mai putea "bifa"un alt dosar de abuz în serviciu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
romanialibera ro investigatii negura-urbanistica-si-justitie-de-nota-10-solid-la-constanta-832158
2
0
Poate verifica cineva autorizatia pentru blocul turn de pe bd. Mamaia de langa IPJ
1
0
Directoarea Popescu Mihaela din caserieta la SPIT a ajuns pe dat in gat la Fagadau pe unul si altul , directoare ! Toate combinatiile lui Fagadau si Babu cu evenimentele spagi si combinatii Popescu le facea !!! DNA o sa va un materiale la disozitie cu organizatiile Doi Clopotei si Ambela cu licitatia trucata din 2017 , si multe ... Chitac sa verifice cu Curtea de Conturi licitatiile sau sa i fure agenda Directoarei ca afla tot
7
1
Jos machidonimea din primaria Constanta! Jos cu branza! Ajunge! Sa miroasa a ceva proaspat!
16
2
Dar si cu Pinzariu ce bine a mers primaria?! A indatorat orasul cu milioane de euro bani dati la Polaris, Fin.Co.Ge.Ro, executori si Legea 10! Acum trage cu dintii sa se intoarca? Pentru ce oare??? Aaaa, poate sa- i blocheze conturile si actualului Primar asa cum a patit - o Decebal!
14
9
JEGULE ,ASA TE NUMESC STROE ,ESTE MANA TA SI AVEM NOI GRIJA DE TINE ...RAVRA !
3
0
Alt primar alta echipa de 40 de hoti. Asa e traditia!
3
6
D-le fost Primar...cand ai desfiintat Directia administratie publica locala te-a durut la bascheti ...Primaria Constanta fara DAPL ...cine a mai vazut si a mai auzit de asa ceva ..!!!
12
8
Sa.si dea demisia toti directorii din primarie, inclusiv sefii si sefutii de servicii si birouri. Sunt toti niste lingai. Majoritatea nepregatiti din punct de vedere profesional. Apropos de Encica, cel care lua spagi prin Mamaia inainte de a fi director, i.a tras.o lui pripis pus de fagabou, nu ca pripis ar fi fost vreun sfant...concluzia: sa plece tot grupul de ciuhati si balerine adus de mazare si de avortonul fagabou
20
0
chiar daca unii au plecat, faptele raman scrise si justitia trebuie sa isi faca treaba pana la capat cu confiscarea averilor ilegale si pedepse spre maxim dar si cu sporul de rigoare
8
1
au fost buni,lasitatea , ura si discordia romanului e mare in politica de cacaco a tarii!Balotul de cine a fost ales, nu tot de catre noi , ai si nu va mai c...pe voi, ori sa treaca patru ani si astia de acum vor fi golani!
2
6
Nu vezi fratioare nici tu si nici altul din subordinea ta ca str Lahovari nr 23se lucreaza la demolarea unei case fara autorizatie. De ce nu veniti la sesizare facuta?
7
0
Dragut encica e un latrau si un lingau de clante. Vulvia, sa te vedem cate frunti in buric dai de acum. Replica stiri de kkt pro pnl.
10
1
Toti inculpanii sa mearga la puscarie cat mai multi ani.
5
3
elena luiza tanase s-a tirat demult cu lizeta pe bucuresti cand a venit fagadau la conducere
13
2
Ia uite ce incepe sa iasa la lumina si V.Chitac nu a intrat inca in primarie sa i-a in primire gestiunea detinuta pana acum de Fagadau adica sa vada fiecare ban cheltuit de primarie pentru cheltuieli comune,investitii,salarii si alte cheltuieli plus legalitatea aprobarilor date pentru constructii,unde esti ma PSDistule tu ala care spui"ce ai cu PSDeu ma prietene ca acum iti dau vreo doua dupa ceafa",uite ce am va tineti de fuctii"ca pisica de burlan"vorba tovarasului Ciolacu.
12
1
ce fata de coarda are ....maimuista asta o sa ii suga pla si lui chitac , ca sa ramana in functie ....ca ea , sunt multe coarde in primarie ...te tine si interpreteaza hartiile cum vrea pi..z...da..ei ....
13
3
Va rog verificati dac exista PUZ acolo unde s-au demolat garajele, sa largit strada intrand pe spatiul verde si sa schimbat situatia juridica a terenurilor afectate !
15
1
V-a lucrat.Vanturache,tu urmezi.
17
1
Fatalau o nulitate frustrat si incompetent, a incercat prin aroganta si tupeu de tigan sa convinga lumea ca e destept. Un makidon prost combinat cu tiganu de babu si alti interlopi.
24
3
Si hotelul Golden Palace construit pe nisipul plajei din Mamaia, detinut de Pescu Sima din Ceamurlia de Sus.
29
1
Cercetati si autorizatiile blocului de 8 etaje de pe Unirii, pt care s-a facut strada sens unic
20
3
.... Vulvia Dinescu asta?!
13
2
Unul a primit autorizatie pt a construi pe toata suprafata detinuta, ba si cu balconul peste strada .Urmarea:Ca orice roman verde discutiile cu prietenii le poarta pe trotuar motiv pt care trecatorii au trebuit sa si modifice traseul, efectiv , nu se mai poate.O vorba, o scuturare de pres, ,o samanta, ,o matura, o spalare de masina, o reparatie...Vecinii si au pierdut parte din proprietati prin fenomenul numit servitute fiind obligati sa si puna la dispozitie propretatea de cite ori doreste smecherul pt a face reparatii la propriul imobil .Modelul a fost preluat si de altii pe strada
18
0
Cercetati fondurile nerambursabile cum s-au cheltuit. Mafie.
26
2
Ei au fost la c onducerea primariei ani de zile timp in care au comis numai abuzuri. Afara cu ei.
24
3
daca a demisionat Fatalau, pe cine mai face tocana Obeza de autoare? Exista pericolul sa slabeasca...
11
20
Omul Fagadau Decebal ii fara vina.Restrictionati posturile replica.Daaa atunci alupigus
5
23
Dna HAGI afara !!!
20
5
analfabetul ala de enceanu trebuie dat afara
26
0
daramati in plm toate cladirile de pe plaja. toate au la baza constructiei, coruptia.
51
4
nici el nu mai trebuie sa vina la primarie
25
2
Ce tara de rahat avem. De ce mai are dreptul sa semneze atatea acte tip hotii, fagadau?! Pana vine Chirac dispare ultimul petic verde din cta!
42
2
Encica in sus.. Encica in jos.. Turnator.. Spagar.. Incompetent.. Arogant.. Frustrat.. Ce atata reclama pentru o nulitate clara? Sa plece de mana cu Fagaboul si sa vanda in Tomis 3 leustean.. Sa profeseze macar o data in specializare.. Sictir git..
52
3
La aproape o luna de la alegerile locale,tot Fagadau este primar! No comment!
44
0
... cand il saltati ? Encica si cei de la Disciplina in constructii din cadrul Politiei Locale Primaria Cta ... au facut non combat ba chiar i-au sprijinit pe autori in cazul sutelor de blocuri si constructii ilegale din mun. Cta si Statiunea Mamaia ! De exemplu blocul s.c. CAMBELA de pe spatiul verde de pe Sos. Mangaliei nr. 61 care sfideaza legile bunului simt si nu numai ... cu balcoane construite deasupra trotuarului !
65
1
Fagabou, da banii pe care i ai luat spaga de la oameni prin Arh Stedinberg ! Golanilor !
54
6
O panarama care tinea documentele la ea cu lunile, au ajuns-o blestemele.
77
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108