REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bombă pe piața imobiliară. În următoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele în Constanța?!

Bombă pe piața imobiliară. În următoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele în Constanța?!

Georgiana BOGLEA 27 martie 2024 | 00:00 7284

Toată lumea visează ca, la un moment dat, să își cumpere propria locuință, să nu mai ducă grija chiriei sau să nu mai fie nevoiți să împartă casa cu alți membri ai familiei. Cu toate acestea, cu toții știm cât de greu este să îți cumperi propriul tău cămin, deoarece prețurile de pe piața imobiliară au explodat în ultima vreme, iar salariile au rămas extrem de mici, mulți dintre români nefiind capabili să plătească o rată uriașă la bancă sau să economisească o sumă îndeajuns de mare pentru a cumpăra o casă sau un apartament. Într-o continuă dezvoltare imobiliară, în Constanța apartamente sunt mai ieftine decât în București sau Brașov, însă preţurile sunt mai mari decât în Iași sau Cluj, spun specialiștii.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!municipiul Constanța

Care este prețul unui apartament în Constanța?

Atunci când dorim să achiziționăm o locuință trebuie să ținem cont de mai multe considerente cum ar fi zona în care dorim să fie casa sau apartamentul, bugetul în care trebuie să ne încadrăm, din câți membri este compusă familia noastră, de câte camere avem nevoie sau unde este locul de muncă. La o simplă căutare pe internet putem observa că sunt sute de apartamente puse la vânzare, unele în blocuri vechi, iar altele sunt în construcții noi. Pentru un apartament de 2 camere prețurile variază între 41.000 euro în zona Cireșica și 250.000 euro pentru un apartament în Mamaia.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!ofertă de pe un site pentru apartament de două camere în Constanța

În timp ce un apartament cu 3 camere poate avea prețuri care pornesc de la 54.900 euro în zona KM 4-5, în Mamaia Nord ajunge la 725.000 euro.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!ofertă de pe un site pentru apartament de trei camere în Constanța

Prețuri mai bune decât în Brașov și București, și mai mari față de Iași sau Timișoara

Un agent imobiliar din Constanța ne-a precizat faptul că orașul de la malul mării are prețuri bune la apartamente, față de Brașov sau București, însă sunt prețuri mai ridicate față de Iași sau Timișoara. „Prețurile apartamentelor în Constanța sunt în jur de 1.700 euro mp util. Dacă ar să comparăm prețurile apartamentelor cu cele din București sau Brașov, cu siguranță în Constanța avem un preț mai bun. În schimb, față de Iași sau Timișoara e un preț mai ridicat“, a declarat Cristian Țurcanu, agent imobiliar. 

Care sunt prețurile unui apartament în alte orașe mari din România?

Printre cele mai scumpe zone din România privind piața imobiliară se numără orașele București, Cluj sau Brașov unde prețurile apartamentelor sunt explozive. În capitală, Crețurile unui apartament de 2 camere pornesc de la 30.000 euro și ajung până la 600.000 euro, iar un apartament de 3 camere pornește de la prețul de 35.000 euro și poate ajunge până la 1.950.000 euro.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!ofertă de pe un site pentru apartament de trei camere în București

În Brașov un apartament cu 2 camere are prețuri care pornesc de la 53.000 euro și ajung până la 325.542 euro, iar un apartament de 3 camere pornește de la 65.000 euro și poate ajunge până la 765.000 euro.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!ofertă de pe un site pentru apartament de două camere în Brașov

În Iași, prețul unui apartament de 2 camere pornește de la 37.900 euro și ajunge până la 225.000 euro. Un apartament de 3 camere are prețuri care pornesc de la 42.000 euro și ajung până la 400.000 euro.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!ofertă de pe un site pentru apartament de două camere în Iași

În Cluj, prețurile apartamentelor cu 2 camere pornesc de la 50.700 euro și pot ajunge până la 370.000 euro, iar apartamentele cu 3 camere pot costa de la 77.275 euro până la 499.999 euro.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!ofertă de pe un site pentru apartament de două camere în Cluj

Mai există și apartamente ieftine în România?

Pe lângă prețurile imense din zonele bogate ale României, mai sunt și zone cu prețuri mai pământene cum ar fi în orașul Alexandria, unde prețul unui apartament cu 2 camere pornește de la 23.000 euro și ajunge până la 65.000 euro, iar apartamentele cu 3 camere pornesc de la 46.000 euro și ajung până la 77.000 euro.

Bomba pe piata imobiliara. in urmatoarele 6 luni, se vor ieftini apartamentele in Constanta?!ofertă de pe un site pentru apartament de două camere în Alexandria

Vor mai crește prețurile pe piața imobiliară în următoarele luni?

Dacă vă gândiți să vă achiziționați în viitorul apropiat un apartament sau o casă venim și cu vești bune. Conform experților, în următoarea perioadă prețurile pe piața imobiliară nu vor mai crește, ci vor stagna. „Preconizez că prețurile apartamentelor vor stagna în următoarele 6 luni“, a spus Cristian Țurcanu.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce zici tu o fi in America, dar acolo impozitele-s mari, te indoaie. In Romania impozitul pe casa e modic, mai mic ca la masina in multe cazuri.
1
0
Pretul aproximativ al unei proprietati imobiliare este de 50 de ori impozitul anual platit pe proprietate.impozitul se plateste procentual din valoarea really a imobilului.Daca nu e asa,inseamna ca...
0
3
Poate vrei sa recitești articolul si poate sa il rearanjezi putin, ok? Ba e mai scump ca in cj ba la cj sunt cele mai mari.
3
0
Povesti. Nu s a ieftinit nimic, niciodata.
7
0
avem niste preturi in constanta de te doare capul . ba reveniti va ! este constanta nu este vreun alt mare oras din europa. astai merita scuipati si baturi care cer preturile astea astronomice !
6
2
Nu este p***t cine cere, este p***t ala care da! Cand o sa se opreasca imprumuturile de la banci, probabil atunci se vor mai ieftinii!
5
4
dupa aceasta bomba mincinoasa, ce va mai nascoci romanul? daca nu se mai crediteaza, piata imobiliara este in aer. au dat-o in bara altii inaintea noastra. ca sa ai casa, masa, masina, trebuie intii sa ai servici. ce oferta de rahat avem in cta? ce producem?
5
0
Numai jepcari cine plm va da pe gunoaiele voastre in camp si in oras mort preturi de spania
7
2
Preturi ridicate artificial în special de asa numiții agenți imobiliari.Nu poți avea la Constanta pe plaja apartament cu 250000 și în Spania în orașele istorice cu deschidere la Mare Mediterana 100000 e apartament de 100m2 vedere la plaja!
7
1
Creturile poate vor scadea, preturile in schimb vor creste in contextul in care rorul se scumpeste!
1
0
Piata Imobiliara nu va scadea deoarece costurile materialelor sau scumpit foarte mult, da se poate la ap vechi din timpul lui ceasca acolo uni proprietari cer mai mult ca la costructile noi,problema este ca multi dezvolatori se vor opri mai ales cei care construiesc si cu bani din banci,la noi toti care au facut un bloculet se cheama dezvolator si care vrea dublu la ce a investit,problema este ca si economia depindea foarte mult de constructi,urmatorul val in imobiliare va fi casele,multi isi doresc sa fuga la periferie de aglomeratia din centru unde nu ai unde sa parchezi,plus ca cei din conducerea PRIMARIEI au mai inventat strazi cu sens unic fara sa gandeasca si mai mult ocolesti,Bdul Tomis al faci sens unic si Mircea e blocata toata,
7
1
Mai bine ne spuneti cat costa pretul pe mp construit, sa isi dea lumea seama de japca macedoneasca. Si ar trebui raspundere penala pentru dezvoltatorii tepari, care dau in folosinta imobile cu vicii ascunse
13
1
Preturile sunt la stele si astia viseaza sa le creasca si mai mult.... vrei sa cumperi in bloc vechi cu vecini de peste 70 de ani si iti cer pret de spania...sau in bloc nou cu 199 de vecini printre care si curvete...
13
1
Analfabeții functional de la Replicaca. Ăștia sunt doar niște muncitori necalificați, atât. Intelect subunitar
28
0
In titlu scrii ca se vor ieftini apartamentele, iar la final concluzionezi ca preturile vor stagna. Știi măcar ce înseamnă a se ieftini?
45
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108