REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.7° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Britanicul condamnat la moarte la Donețk a fost eliberat

Britanicul condamnat la moarte la Donețk a fost eliberat

Replica API 21 septembrie 2022 | 00:00 1103

Zece prizonieri de război au fost eliberaţi în cadrul unui schimb Ucraina-Rusia, mediat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, între aceştia fiind americani, britanici, suedezi, croaţi şi marocani. Britanicul Aiden Aslin, condamnat la moarte după ce a fost capturat în estul Ucrainei, se află printre cei eliberaţi, transmite BBC, potrivit news.ro.

Guvernul Arabiei Saudite a declarat, miercuri, că Rusia a eliberat 10 prizonieri de război în urma medierii prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Din grup ar face parte cetăţeni americani, britanici, suedezi, croaţi şi marocani.

"Autorităţile saudite relevante i-au primit şi i-au transferat din Rusia în regat şi facilitează procedurile pentru întoarcerea lor în siguranţă în ţările lor respective", se arată într-o declaraţie a Ministerului saudit de Externe.

Britanicul Aiden Aslin se numără printre cei eliberaţi, citează stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătăţii, Robert Jenrick, a confirmat că Aiden Aslin, care a fost condamnat la moarte după ce a fost capturat de către forţele susţinătoare ale Rusiei în estul Ucrainei, se numără printre cei care au fost eliberaţi.

Aslin, în vârstă de 28 de ani, a fost capturat împreună cu Shaun Pinner în aprilie, în timp ce lupta alături de puşcaşii marini ucraineni.

"Întoarcerea lui Aiden pune capăt unor luni de incertitudine chinuitoare pentru familia iubitoare a lui Aiden din Newark, care a suferit în fiecare zi a procesului simulat al lui Aiden, dar nu şi-a pierdut niciodată speranţa", a scris Jenrick pe Twitter.

"Întrucât sunt din nou uniţi ca o familie, ei pot fi în sfârşit liniştiţi", a adăugat acesta.

Prim-ministrul britanic Liz Truss a confirmat, miercuri, că cinci cetăţeni britanici deţinuţi de forţele susţinute de Rusia în estul Ucrainei au fost eliberaţi.

Într-o declaraţie, Truss a afirmat că că acest lucru va pune capăt "lunilor de incertitudine şi suferinţă pentru ei şi familiile lor".

Premierul britanic a mulţumit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi Arabiei Saudite pentru că au contribuit la asigurarea eliberării deţinuţilor.

"Rusia trebuie să pună capăt exploatării nemiloase a prizonierilor de război şi a deţinuţilor civili în scopuri politice", a adăugat ea.

Mai multe schimburi de prizonieri au avut loc de la începutul conflictului, cel mai mare schimb de prizonieri de până acum - 144 de persoane - a avut loc în iulie.

În timp ce schimburile de prizonieri sunt considerate ca fiind o parte de rutină a războiului, ţările pot fi reticente în a declara orice concesii pe care le-au făcut pentru a încheia acordul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-a bagat ca era tzigan de-al lui.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515