REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

BUNURILE afaceristului Dulea rămân în CUSTODIA Trezoreriei statului!

BUNURILE afaceristului Dulea rămân în CUSTODIA Trezoreriei statului!

Replica API 20 iunie 2020 | 02:28 4109

Afaceristul Virgil Dulea, administratorul casei de amanet Garant, continuă lupta. A fost achitat în dosarul în care era acuzat de evaziune fiscală și spălarea banilor, însă, în tot acest timp, a formulat diverse cereri în instanță, pârâți fiind fie Statul Român, fie Directia Generala Regională a Finanțelor Publice Galați - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Trezoreria Municipiului Constanța, fiind vorba de bunurile restituite, despre care acesta susține că ar fi incomplete. O astfel de cerere, având obiectul pretenții, a fost înregistrată pe 18.06.2020, urmând a se stabili termenul de judecată.

O altă acțiune în instanță a fost inițiată de Virgil Dulea pe 23.12.2019, la Judecătoria Constanța, cu obiectul ”asigurare dovezi”, pârâți fiind Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Trezoreria Municipiului Constanța. Pe 4.03.2020, magistrații au decis: ”Respinge cererea formulată de petentul Dulea Virgil în contradictoriu cu intimata Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – A.J.F.P. Constanţa, ca inadmisibilă. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Apelul se depune la Judecătoria Constanţa”. Dar afaceristul a depus apel, care i-a fost respins, la tribunal, pe 4.05.2020.

Firul evenimentelor din dosare

Prin cererea formulată, reclamantul a solicitat efectuarea în procedura asigurării de dovezi a unei expertize tehnice în specialitatea metale prețioase, aliaje ale acestora și pietre prețioase, prin analiza fizică și chimică, de către un specialist din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, având ca obiectiv: identificarea obiectelor din aur, aliaje ale acestuia și pietre prețioase în cantitate totală de 122.513,75 grame aflate în păstrarea Trezoreriei Municipiului Constanța, conform proceselor de inventariere încheiate între Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, în calitate de unitate deponentă, și Trezoreria Municipiului Constanța, în calitate de unitate depozitară prin cântărire, numărare, descriere și ordonare pe titluri a acestora prin verificare cu reactivi specifici în vederea determinării purității aliajului (14k, 18k, 24k).

Pentru justificarea urgenței, reclamantul a invocat faptul că urmare a refuzului său de a prelua bunurile depozitate la trezorerie, în lipsa expertizării acestora, există pericolul ca bunurile să fie declarate abandonate și să le piardă, fără a mai exista posibilitatea unor verificări cu privire la bunuri și compoziția acestora. Astfel, petentul a arătat că, ulterior studierii dosarului penal și observării mențiunilor privind existența printre obiectele ridicate a unor bunuri care nu îi aparțineau, a sesizat organele de urmărire penală pentru efectuarea de cercetări în ceea ce privește fapta de substituire și sustragere a circa 15 kg aur ridicată cu ocazia percheziției efectuate în perioada 27-29.09.2007, precum și cu privire la posibile infracțiuni de corupție, constituindu-se dosarul penal nr. 90/P/2016.

În cursul cercetărilor efectuate în acest dosar, s-a dispus de către procurorul de caz efectuarea unei inventarieri a obiectelor ridicate urmare a percheziției domiciliare aflate în păstrarea Trezoreriei Statului, prin vizualizare, cântărire și filmare, ocazie cu care a constatat că o parte din obiectele aflate în depozitul acestei instituții nu îi aparțin, nefiind confecționate din aur și nici nu s-au regăsit printre obiectele ridicate cu ocazia percheziției din data de 27.09.-29.09.2007.

Încă o acțiune în instanță

Însă, Dulea nu se lasă. Pe 18.06.2020 a fost înregistrat un nou dosar, cu obiectul pretenţii, pârâți fiind Statul Român, Directia Generala Regională a Finanțelor Publice Galați - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Trezoreria Municipiului Constanța. Urmează să se stabilească și termenul.

Afaceristul susține că i-a dispărut din aur

Menţionăm că afaceristul a intrat în atenţia oamenilor legii pentru evaziune fiscală, fiind trimis în judecată şi pe 8 mai 2015. În 2007, însă, în urma unor descinderi, oamenii legii, însoţiţi de Garda Financiară (pe atunci) şi reprezentanţi ai OPC i-au confiscat peste 100 de kilograme de aur de la casa de amanet Garant, aurul neavând documente justificative.

Dar un imens scandal a izbucnit atunci, Dulea acuzând oamenii legii că au furat o parte din aur întrucât, din cantitatea confiscată, cam 14 kilograme au fost trecute ca şi „bijuterii din metal comun acoperite cu aur, pietre şi resturi, bijuterii din aur cu titlu inferior”, el susţinând că aurul era verificat de mai multe ori înainte de a fi primit.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistii la perchezitii fura de rup !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212