REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Bunurile firmei deținută de Maria Lăpăduș, care a țepuit CJ cu 10 mil. de lei, scoase la mezat!

Bunurile firmei deținută de Maria Lăpăduș, care a țepuit CJ cu 10 mil. de lei, scoase la mezat!

Andreea VREJOIU 9 ianuarie 2023 | 00:00 1315

Bunurile societății Mara Construct SRL, firmă care a țepuit Consiliul Județean Constanța cu circa 10 milioane de lei, au fost scoase la licitație de un lichidator judecătoresc. În cadrul licitației ce va avea loc în cursul zilei de 11 ianuarie a.c. vor fi scoase la vânzare mai multe bunuri, în două loturi. În cazul în care ați uitat, vă reamintim că în trecut, societatea a furat bani din contractul de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Aceasta este deținută de Maria Lăpăduș, iar administrator este Constantin Dima.

Mai multe bunuri ale societății Mara Construct S.R.L., care a țepuit în trecut Consiliul Județean Constanța, sunt scoase la licitație în cursul zilei de 11 ianuarie a.c..  În cadrul licitației se vor vinde mai multe bunuri, în două loturi. În primul lot, se regăsesc următoarele bunuri: un generator trifazic S8000, 6,6 KW, un panou automatizare cu detecție trifazică, 2 aparate de purificat, o centrală, un transpalet manual cu un flex pentru buciardat. 

Din cel de-al doilea lot, fac parte următoarele bunuri: 23 mc moloane mici la 5.814,91 lei, 73 mc moloane, 6 mc piatră fasonată pentru capac, 15 mc piatră spartă pentru umplutură la, 0,4 mc piatră spartă/deșeu, 7,8 mc piatră debitată (moloane ciobite sau măcinate), aproximativ 18 mc blocuri de piatră de dimensiuni mari prelucrată sau în formă brută, 5 mc blocuri de piatră de dimensiuni mari prelucrată sau în formă brută sparte, crăpate.


În cazul în care bunurile nu vor fi vândute pe 11 ianuarie a.c., lichidatorul judiciar va programa alte licitații în zilele de 18.01.2023, 25.01.2023 și 01.02.2023 la ora 11:00.

Societatea a furat bani în contractul de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și face parte dintr-un dosar DNA.

Reamintim că procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în 2017, în stare de libertate a patru administratori de societăți într-un dosar de evaziune fiscală. Este vorba de încheierea unui contract pentru reabilitatea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa cu Consiliul Judeţean Constanța la care s-au folosit documente ”inexacte care cuprindeau date neconforme cu realitatea, în scopul obţinerii pe nedrept a banilor”. Precizăm că CJC s-a constituit parte civilă în dosar cu aproape 9 milioane de lei.

Una dintre persoanele trimise în judecată este Constantin Dima, la data faptelor administrator al SC Mara Construct SRL, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi evaziune fiscală, în formă continuată. De asemenea, au mai fost trimise în judecată, SC Mara Construct SRL, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi evaziune fiscală, în formă continuată, dar și Diallo Mamadou Alpha Evy, administrator al SC Alpha Construct Mondial Explorer SRL, pentru complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, SC Alpha Construct Mondial Explorer SRL şi SC Unprim Auto Proiect SRL, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, SC Danliv Concept Construct SRL şi SC Petraprod Steel SRL, pentru complicitate la evaziune fiscală, precum şi Liviu Ungureanu şi Lucian Petrache, administratori ai SC Danliv Concept Construct SRL respectiv SC Petraprod Steel SRL, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Amintim și faptul că, pe 19 aprilie 2016, firma mai sus precizată și Constantin Dima, alături de alte persoane și societăți, au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
0
0
cind se atribuie aceste contracte se vrifica bonitatea firmei dar ei fiind bara bara...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212