REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cad bucăţi din plafonul autobuzelor RATC! DAR BINE CĂ AVEM WI-FI GRATUIT!

Cad bucăţi din plafonul autobuzelor RATC! DAR BINE CĂ AVEM WI-FI GRATUIT!

Replica API 17 octombrie 2018 | 00:00 361

Problemele autobuzelor RATC parcă nu se mai sfârşesc! Spunem asta pentru că din cauza vandalizării lor sau pur şi simplu din cauza faptului că timpul şi-a pus amprenta pe ele din punct de vedere tehnic, călătorii se confruntă cu situaţii de-a dreptul neaşteptate: cad uşi în capul constănţenilor care aleg să călătorească cu autobuzele RATC. Sau sunt autobuze mâzgălite cu graffiti, cu geamuri sparte, cu uși zgâriate sau compostoare distruse.

Le întâlnim din ce în ce mai des pe traseele Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța sau chiar asistăm la producerea incidentelor. De multe ori se întâmplă ca bucăţi din plafonul autobuzelor să cadă, mai exact uşiţele din interiorul lor să se deschidă iar riscul accidentării este mare. Asta s-a întâmplat şi la începutul săptămânii, atunci când un pensionar a fost lovit de o uşă aflată în plafonul autobuzului. Din fericire, bărbatul nu a fost rănit grav, însă riscul de accidentări vine când nu te aştepţi.

Din filmuleţul pe care un constănţean ni l-a transmis reiese cum călătorii au intervenit pentru a închide uşa care s-a deschis şi l-a lovit direct în cap pe bătrânul din imagine. Pe de altă parte, RATC are alte preocupări, „mai înalte”: a montat hotspot-uri wifi, pentru internet oferit gratuit!

“A căzut uşa aia de sus în autobuzul 101C şi l-a lovit pe un bătrân. Un altul l-a ajutat să pune uşa la loc.”, a declarat un martor.

“Din păcate starea autobuzelor RATC este jalnică. Eu de voie, de nevoie circul cu astea, dacă îmi permiteam nu mai călătoream cu RATC. Momentam trebuie să suportăm! Aşteptăm autobuzele noi, să vedem cât vor rezista la noi. Mulţi ţigani le vandalizează.”, a adăugat un alt constănţean care călătoreşte cu RATC.

Reprezentanții RATC Constanța au transmis încă de la începutul verii 2018 că se confruntă, în ultima perioadă, cu tot mai multe acte de vandalism. În urma lor, are de suferit și regia pentru că trebuie investiți bani pentru repararea pagubelor, dar și constănțenii călători, pentru că autobuzele vandalizate trebuie scoase de pe trasee, ceea ce duce, inevitabil, la întârzieri pe unele rute. În consecință, RATC Constanța face un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat la 112 sau la alte numere de telefon, ale altor instituții, aflate la dispoziție.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa are o flotă de 183 de autobuze Euro 2 şi Euro 3, achiziţionate în perioada 2000-2004. Din cele 183 de autobuze, 17 nu mai sunt funcţionale. Pe lângă flota învechită, anul 2016 a adus în atenţia administraţiei publice locale şi problema unei datorii a RATC de 5 milioane de euro, moment în care s-a luat decizia elaborării unui plan care să schimbe radical situaţia. Pe data de 30 decembrie 2016, primarul Decebal Făgădău anunţa că a semnat contractul cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, cu o valoare de 100 de milioane de lei.

Paula SOLOMON

Citeşte şi:

AUTOBUZE ELECTRICE la Constanţa: detaliile proiectului. De când dispare RATC, pentru a face loc societăţii CT Bus

Șofer al RATC Constanța de pe linia 100, AGRESAT de un călător

STOP vandalizării autobuzelor RATC Constanța!

Chioşcurile RATC au fost dotate cu WiFi!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi ati vazut ce fum scot autobuzele astea? CET-ul este minciuna. Noroc ca face Fagadau metrou din 4-5 pana-n Mamaia!
1
0
La cum arata orasu asta si la cata cocalarime si manelisti sunt in Constanta ...desfintam autobuzele si bagam carute . Carute tot cu numar 42 sau 2-43 si gata .
3
0
Ce i mosnege te ai speriat ai? Dupa ce ca circuli moca ai si pretentii lasa ca lipsesti vreo doua trei zile de la clubul pensionarilor na
6
1
Jale mare cu ratc....legal nici 50 % din autobuze nu ar trebuii sa circule....toti sunt arondati politic ...nimic ptru cetateni
4
1
S-au inventat camerele video !!!! La alea nu le dai salariu lunar, nu au libere, dar primarul nu vrea sub nici un chip camere ca sa nu deranjeze cintrabandistii de tigari si hotii! Favorizeaza infractorii si totusi procurorii nu-l salta. Trebuie facuta cerere scrisa la Parchet sau la DNA?
10
0
Fagabou daca nu bagi cate un politist local pe autobuzele noi care sa raspunda cu salariul pentru orice daune produse de tigani, o sa se faca praf in 2 luni maxim
9
0
astea sunt autobuzele hotului mazare ! Muie mazare, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
9
1
Pe sprinteneii astia de la 70 in sus ii cauta moartea pe acasa si ei calare pe ratc toata ziua. Sa nu mai zic de nesimtitele de babe care nu se ridica de pe scaun pentru o mama cu copil in brate...
8
5
Pentru pensionari e numai bun. E moca. Asa ca de ce ne plangem..
8
2
Unde sunt autobuzele noi? Le baga in circulatie cand se apropie campania electorala, nu acum... Zero barat Fagadau asta...
10
1
Domnul cu cheia in mana e soferul care plimba controloarele si politisti pe trasee.
5
2
Avem wi-fi , panouri cu afisaj in statii , si vad si eu acum din filmulet cum se schimba numarul la ruta de autobuz.....cu niste cartoane ordinare !
3
1
circula cu RATC
4
10

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920