rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Primarul Decebal Făgădău, câteva clarificări

AUTOBUZE ELECTRICE la Constanţa: detaliile proiectului. De când dispare RATC, pentru a face loc societăţii CT Bus

Vestea că administraţia locală constănţeană se pregăteşte pentru un parteneriat / asociere în vederea achiziţionării de autobuze electrice a declanşat o avalanşă de comentarii, de genul: „Păi doar ce au fost cumpărate peste 100 de autobuze Euro 6, abia acum s-a gândit primarul la varianta eco?”; „La ce mai trebuie alte autobuze?”; „Ăsta-i vis” şi aşa mai departe. Proiectele referitoare la autobuzele electrice sunt însă „cu bătaie lungă”, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, explicând că totul se înscrie în Planul de mobilitate urbană şi că probabil va dura până când va avea loc achiziţia propriu-zisă a acestor mijloace de transport în comun. Acestea, în număr de 41, se vor alătura celor 104 autobuze Euro6 noi, eficiente, pentru a fi „componenta prietenoasă cu mediul” din flota totală de care are nevoie regia de transport în comun pentru a funcţiona optim.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa are o flotă de 183 de autobuze Euro 2 şi Euro 3, achiziţionate în perioada 2000-2004. Din cele 183 de autobuze, 17 nu mai sunt funcţionale. Pe lângă flota învechită, anul 2016 a adus în atenţia administraţiei publice locale şi problema unei datorii a RATC de 5 milioane de euro, moment în care s-a luat decizia elaborării unui plan care să schimbe radical situaţia. Pe data de 30 decembrie 2016, primarul Decebal Făgădău anunţa că a semnat contractul cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, cu o valoare de 100 de milioane de lei. “Banii vor fi folosiți pentru achiziția unei flote de autobuze moderne, prietenoase cu mediul, climatizate corespunzător vara și iarna, dotate cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Prezența BERD la Constanța reprezintă garanția transparenței, corectitudinii şi a încrederii de care se bucură municipiul nostru. (…) Așa cum am promis, în acest mandat voi construi un sistem de transport public modern, eficient, în care să avem încredere, pe care să îl folosim cât mai mulţi şi cu care să ne mândrim”, declara, la data de 30 decembrie 2016, Decebal Făgădău.

“BERD a acordat un grant pentru achiziţia de autobuze, respectiv transformarea regiei în societate”, a explicat Decebal Făgădău, în cursul zilei de ieri (27 iulie 2018). “După contractul semnat în decembrie 2016, a urmat consultarea de piaţă, discuţiile cu reprezentanţii BERD, RATC, producătorii de autobuze”, a continuat edilul. Patru firme s-au prezentat la licitaţia internațională, iar după prima etapă au rămas două firme în competiţie – Isuzu şi Mercedes. Interesant de menţionat că un autobuz Isuzu se ridică la suma de 165 de mii de euro, în timp ce unul Mercedes este cu 50 de mii de euro mai scump. Prin urmare, a fost aleasă varianta mai puţin costisitoare. 104 autobuze Euro6, marca Isuzu, vor circula pe străzile Constanţei, însă, conform planului de mobilitate, trebuie să existe şi o componentă prietenoasă cu mediul. “Cele 104 autobuze nu acoperă tot necesarul flotei. Avem, pe de o parte, aceste autobuze eficiente, dar şi componenta prietenoasă cu mediul în acest plan de mobilitate urbană. După momentul semnării contractului cu BERD şi licitaţia pentru autobuzele Euro6, noi nu am stat, ci am căutat variante pentru latura eco – autobuze fie electrice, fie pe hydrogen etc. S-a ivit acum varianta cu Ministerul Dezvoltării Regionale, care intenţionează să cumpere astfel de mijloace de transport pentru toată ţara”, a explicat Făgădău.

Aşadar, ministerul va fi cel care cumpără autobuzele. “În luna martie a.c. am intrat în discuţie cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Au existat discuţii şi cu alte municipalităţi, fiecare solicitând la rândul lor achiziţia de astfel de autobuze. Ca urmare a acestor discuţii, ministerul a decis să facă o achiziţie generalizată, pentru toată ţara. Toţi doritorii au transmis documente de intenţie la minister, iar ministerul a solicitat să fie formulate proiecte de hotărâri. Ceea ce s-a şi întâmplat – după cum aţi văzut proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei (cea care urmează să aibă loc marţi, 31 iulie 2018 – n.r.)”, a continuat Făgădău. După această etapă, ministerul va organiza o licitaţie, iar câştigătorul va începe producţia, iar ulterior livrarea autobuzelor electrice. Adică, o chestiune de durată.

Ca o paranteză, de precizat că un astfel de autobuz costă între 450 şi 550 de mii de euro. De asemenea, până când vor fi achiziţionate cele 41 de autobuze electrice, oraşul va trebui să se pregătească şi din punct de vedere al staţiilor de reîncărcare, precum şi a service-urilor capabile să le repare, respectiv instruirea şoferilor cu privire la utilizare.

Între timp, Primăria Constanţa va lucra la transformarea RATC în societate. Regia va deveni SC CT Bus, urmând să se semneze un contract de servicii publice între municipalitate şi viitoarea societate.

„După transformarea în societate, se va putea trece la următoarea etapă, adică şi în inelul periurban – Năvodari, Lumina, Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna Agigea”, a adăugat Decebal Făgădău. Adică, se va putea discuta despre transport cu SC CT Bus şi în afara municipiului Constanţa. Însă, acest plan ar putea deveni realitate abia după anul 2020.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

Autobuze electrice la Constanţa - proiectul va fi discutat în şedinţa Consiliului Local

sâmbătă, 28 iulie 20185425
Comentarii

02Jeguri(29 iul 23:19)
Alta manevra jegule. Doar sa furati stiti , exista un Dumnezeu si pentru voi javrelor.
12Speram(29 iul 18:37)
sa fie autobuze cu tractiune integrala si garda la sol de juma de metru, adecvate pentru viitoarele cratere. La cinci sute de mii de euro bucata, ar fi posibil.
04Acordul de la Paris(29 iul 18:04)
Romaniei i s-a pus in vedere, pe 8 Mai 2018, printr-un ultimatum al Comisiei Europene sa-si rezolve gravele probleme de poluare si sa adopte un pachet normativ pentru calcularea si reducerea noxelor provenite din carburanti...cu aceasta administratie incapabila, Constanta se afla in pragul unui DieselGate ...
020Unul(29 iul 09:43)
O sa cumparati un cacat. Numai gura e de voi. Nu ati facut nimic. Absolut nimic. Si Vasluiul ne a luat o inainte ca oras. Absolut nimic. Unde naiba or fi banii Constantei. Sa nu faci absolut nimic
119Gata(28 iul 20:45)
Cumperi,cumperi si iar cumperi.Eu as vrea un Boeing sa merg de la gara pana la Miga daca se poate si vezi sa-mi aduci si restul.Auzi la el,el cumpara.Fa si tu cateva sondaje sa vezi ce vrea lumea.Ati zapacit oamenii de cap 28 de ani.Industria e moarta aici iar tu,ca si Mazarica continuati sa va faceti de cap cu banii nostri.Mi-e sila de voi.Scuze dar mi-a ajuns
318iamandi(28 iul 16:48)
Sa ti trag muie fagadaaaau
113Curiozitate Morbida(28 iul 16:13)
Metropolitan , Tucan si alti neamu lu Manivela privati, care pun si ei autobuze pe sosele, tot cu JUMA DE MILION DE EURO BUCATA le cumpara? dar cand platesc de tampesc impozite si toata nebunia, poate si domnu primar sa fie generos cu dubele turcesti de inspiratie asiatica. Plm, zici ca le ia de la RollsRoyce...
117Vrajeala(28 iul 14:45)
Doar vorbe pentru campania electorala!Dureaza ani de zile sa faci o sacietate si sa cumperi cateva autobuze!MARE VREJEALA!
021Gogosi(28 iul 14:18)
...cu smoala...ii miroase a campanie electorala incapabilului si gomosului ...ne laaaasi...ia-i si pe cei doi vice analfabeti ...ca nu ati facut nimic pentru urbe...doar pentru voi...autorizatii de construit in parcuri si pe putinul spatiu verde dintre blocuri...bineinteles fara parcari...in tot orasul nu ati plantat o floare...Constanta este un oras tern...gri...urat si schilodit de catre administratia din ultimii 18 ani...adica de mascarici si de voi...toate le faceti voi in "20 20"....s-a terminat...veti fi istorie in scurta vreme !!!
215Andrei(28 iul 12:29)
Nu avem parcuri de joaca pentru copii .. dar noi luam autobuze... Asta trebuie constantei
229Constantean(28 iul 11:14)
Mie imi miroase a campanie !!! De atatia ani voi nu sunteti in stare sa scapati orasul de cosciugele alea de GMS, si acum veniti cu asa vise??? Lafel, cum a promis si in campania electorala, ca zona RAJA de la intersectia Carrefour, o va face zona de agrement.... in poala !!! Niste borfasi ... avem in Cta zeci de blocuri noi in constructie, dar nici macar un parc???? nici macar o fabrica.... absolut nimic pt CALITATEA VIETII...
025Dan(28 iul 10:57)
Doar daca ar fi fost o solutie de autobuze electrice fara baterii ... hmm .. daca as inventa asa ceva i-as spune troleibuz. Am avut un vis in care CT avea si linii de autobuze de care amintesc eu mai sus, dar tot in visul ala a venit un drogat ca primar si a scos toate autobuzele electrice si a bagat diesel.
217Constantean(28 iul 10:37)
Nea Chitac, ce ai tras pe nas? In al 12-lea ceas s-a trezit Fagadau sa faca ceva. Asfaltari, borduri. Astea mergeau prin anii 90-2000. Prea tarziu. La urmatoarele alegeri il trimitem pe Fagadau in Madagascar. Bye bye
131Eugen(28 iul 08:53)
Adica faliment pe ratc si le luati terenurile si ii bagati pe alde cami de la gms pe linie dreapta. Bah sa-mi bag ....Dar stai linistit ca dupa 20 20 tu si gasca ta nu o sa mai fi.
425Chitac(28 iul 08:48)
Incet, incet toate se vor aseza, iar primarul Fagadau va demonstra ca este capabil si mai mult de atat Constanta ca deveni un oras cum nici nu am visat. Bravo domnule primar !
624mari(28 iul 07:55)
Cum adica un auto cu 500 mii euro ? Ce e avion ?
130tov.primar(28 iul 07:38)
cumparati ceva de calitate nu turcisme de 2 lei ..cati bani dai asa o sa mearga si autobuzele
242alergatoru(28 iul 07:18)
ce vrajeala, zici ca esti inainte de alegeri, inca putin si mai scoate un iepure din palarie, Constanta oras mizerabil cu o administratie de cacat
130Navodari ? Ha Ha Ha !(28 iul 06:51)
Acolo nu te vor lasa TUCAN si BABINCIUC ! Spre Navodari se va circula in cosciugele pe roti ale societatilot JTA si GMS inca cel putin 10 ani de aici incolo !
323ING.(28 iul 06:37)
E FRUMOS SA VISAM......UN 10 % DIN VISE DACA DEVIN REALITATE....ESTE SUPER OK......dar nu mai cred dl.primar.....din pacate....
436Medic(28 iul 06:17)
Terminati k prostiile la cum arata constanta ..va trebuie autobuze electrice ..acestea sunt mofturi ..vise e jale si haos in constanta ..
mai mult...Replica
13 dec 00:00ReplicaFraţii Micula pleacă de pe litoral: o primă firmă va fi lichidată

Fraţii Ioan şi Viorel Micula se află la sfârşitul periplului lor pe litoral, după aproape 20 de ani în care...172

13 dec 00:00ReplicaOm al legii din Constanța, RECLAMAT la Parchet: 'I-a dictat declarația și îi aducea țigări în arest!'212
13 dec 00:00ReplicaConsilierii locali ai opoziţiei, nemulţumiţi de Confort Urban: 'Reprezentanţii societăţii habar nu au ce vor face la anul'143
13 dec 00:00ReplicaDe ce a primit Zanfir Iorguș condamnare cu suspendare în dosarul de abuz în serviciu

Recursul fostului primar al Municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, în dosarul în care a fost condamnat la trei ani cu...161

13 dec 00:00ReplicaINCENDII provocate cu intenţie: câte cazuri au fost consemnate în evidenţele ISU pe parcursul lui 2018116
13 dec 00:00ReplicaDaniel Learciu a renunțat să se mai judece cu ALDE! Cum motivează decizia158
13 dec 00:00ReplicaUn tânăr din Constanța, EXPERT în FURTURI din LOCUINȚE și FIRME! Ar avea probleme cu ETNOBOTANICELE

Un tânăr din Constanța pare că nu dă doi bani pe faptul că a fost condamnat într-un dosar pentru furt, este...246

13 dec 00:00ReplicaCopiii, invitaţi să participe la atelierele lui Moş Crăciun în Parcul Tăbăcărie. Iată programul!130
13 dec 00:14ReplicaRomânia S-A CALIFICAT în semifinalele Campionatului European de handbal feminin!806
13 dec 00:18ReplicaFOTO. Căruță SPULBERATĂ de mașină, pe DN3: o persoană a murit!

Accident rutier groaznic, pe DN 3, între localitățile Cobadin și Ciocârlia! Au fost implicate un autoturism și un...1744

13 dec 00:13ReplicaHoț cu capul în nori, la Constanța! A vrut să spargă o biserică și un magazin, dar și-a pierdut cheile de la casă1155
13 dec 00:21ReplicaRăspunsul epic al MAI cu privire la faptul că unii şoferi NU semnalizează schimbarea direcției de mers!1189
Vremea
-1.8° - 3.2° joi, 13 decembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 6.77 m/s din V
Presiune: 1030.19 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 dec 00:00SportOlympique Lyon, calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Olympique Lyon este ultima echipă calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a...89

13 dec 01:12SportViktoria Plzen - AS Roma 2-1. Campioana Cehia a prins locul 3 și merge în Europa League

Viktoria Plzen continuă aventura europeană după 2-1 acasă cu Roma. Cehii vor juca în primavara Europa League, după...105

13 dec 01:13SportReal Madrid - CSKA Moscova 0-3. ”Galacticii” s-au făcut de râs!

Seară neagră pentru Real Madrid, în ultima etapă a grupelor UEFA Champions League: deţinătoarea trofeului a fost...141

13 dec 00:00SportPână și ungurii ne sar în ajutor: "Murim unul câte unul! Acum e Neagu, data trecută a fost Gullden!"

România a pierdut cu Ungaria, scor 29-31, dar înfrângerea a fost umbrită de o știre și mai proastă. Cristina...156

Local
13 dec 00:19LocalO șoferiță s-a răsturnat cu mașina pe câmp. VIDEO!

Un teribil accident rutier s-a produs în seara zilei de miercuri, 12 decembrie a.c. O femeie ce se afla la volanul unui...1271

13 dec 03:42LocalAu fost arestați cei trei tineri care au legat și bătut doi paznici!

Magistrații Judecătoriei Constanța, la data de 12 decembrie anul curent, au decis arestarea, pe o perioadă de 30 de...380

13 dec 03:34LocalBelgian URMĂRIT INTERNAȚIONAL, prins la Constanța!

Un bărbat de 34 de ani, din Belgia, Piacentini Jessy Arthur, dat în urmărire internațională, pe numele căruia a...235

13 dec 03:41LocalCinci străini aflați ilegal în Constanța, obligați să părăsească țara

Polițiștii de imigrări din Constanța, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat cinci cetățeni străini în...334

13 dec 03:36LocalUn bărbat din Ovidiu s-a urcat băut la volan încă de la primele ore ale dimineții!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Ovidiu,...496

13 dec 03:36LocalElev de clasa a V-a de la Colegiul de Arte, „colecționar” de premii I la festivalurile de teatru

Bogdan Mihai Irimia este elev în clasa a V-a, dar deja „promite” ca actor. După ce în urmă cu o săptămână...224

13 dec 03:37LocalPrins băut la volan, la Cobadin!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 18.30, au depistat un bărbat,...1376

13 dec 03:37LocalCe se mai fură din centrele comerciale din Constanța: haine și camere video

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data 11decembrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 23 ani,...217

13 dec 03:39LocalFURT dintr-o locuință din Constanța: prejudiciul este de 10.000 de lei!

Un tânăr a ajuns în atenția oamenilor legii după ce a pătruns în locuința unei persoane și a furat...547

13 dec 03:40LocalAproape 250 de sancțiuni date de Poliția Locală într-o singură zi

Polițiștii locali au aplicat, într-o singură zi, aproape 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de...268

Politică
13 dec 00:00PoliticăPrimarul Valentin Saghiu a împărţit daruri copiilor

Spiritul Crăciunului s-a simţit miercuri, 12 decembrie, în școlile din orasul Murfatlar si satul Siminoc. Primărul...89

13 dec 00:00PoliticăCe planuri are filiala Constanţa a Pro România pentru 2019

Filiala judeţeană a Pro România, partid condus la nivel naţional de Victor Ponta, şi-a propus ca în anul 2019 să...100

13 dec 03:47PoliticăAndronescu: Îmi propun ca în fiecare clasă să existe o tablă inteligentă şi fiecare elev să aibă pe bancă un laptop

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, că una dintre principale priorităţi ale mandatului...204

13 dec 03:50PoliticăBăsescu: Discursul premierului nu pune degetul pe nici una dintre priorităţile României în perioada preşedinţiei rotative

Senatorul Traian Băsescu a declarat miercuri că discursul premierului Viorica Dăncilă din plenul Parlamentului...142

13 dec 03:24PoliticăJudețul Constanța și Cantabria din Spania s-au înfrăţit. Ce planuri au

Astăzi, 12 decembrie 2018, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța și Miguel Ángel...248

13 dec 00:15PoliticăSC Confort Urban: ce străzi a asfaltat în 2018 şi cu ce bani. DOCUMENTE

Consilierii locali municipali vor discuta, în şedinţa de la sfârşitul lunii, şi raportul de activitate al SC...1265

13 dec 03:25PoliticăSondaj ISSPOL: 91% dintre români sunt contra amnistiei/graţierii pentru corupţie

Potrivit sondajului, 74% dintre respondenţi sunt contra amnistiei/graţierii în abstract, 21% pro, iar 5% nu ştiu/nu...151

13 dec 03:46PoliticăElevii constănțeni, interesați de soarta Cazinoului!

O dezbatere organizată de Consiliul Județean al Elevilor și Asociația Arche inttitulată sugestiv „Cazinoul...159

13 dec 03:26PoliticăJudecătoarea Lia Savonea - noul preşedinte al CSM

...307

13 dec 03:44PoliticăSolicitare pentru DEMOLAREA clădirilor din curtea Spitalului de Boli Infecțioase. „Este un FOCAR DE INFECȚIE!”

Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a ajuns un real focar de infecție. Clădirile care până în...816

Monden
13 dec 00:00MondenAndreea Bălan, la un pas să piardă sarcina: „Dacă nu iei pauză, riști să naști pe scenă“

Andreea Bălan a vorbit, într-un filmuleț publicat pe platforma Youtube, despre diferențele dintre cele două...91

13 dec 00:00MondenCum se apără Grigore Leşe după scandalul de la Târgu Lăpuş!

Grigore Leşe a oprit un concert în localitatea lui natală, Târgu Lăpuş (județul Maramureș), și a refuzat să...110

13 dec 00:00MondenSe mărită Lady Gaga! Artista vrea o „nuntă sofisticată” cu logodnicul ei Christian Carino

Lady Gaga se teme să nu rămână şi fără actualul logodnic, aşa că se grăbeşte să se mărite. Cântăreaţa...106

13 dec 00:00MondenEurovision 2019: 126 de piese au intrat în preselecţia naţională

Un număr de 126 de piese concurează în preselecţia naţională pentru concursul Eurovision 2019, cu 70% mai multe...94

13 dec 00:00MondenSoprana Sarah Brightman va concerta la Bucureşti şi Cluj-Napoca în octombrie 2019

Soprana britanică Sarah Brightman va concerta în România anul viitor, pe 21 octombrie, la Sala Palatului din...96

13 dec 00:00MondenElena Băsescu, colecţie de haine pentru mame şi copii. De unde i-a venit ideea

Elena Băsescu a lansat o colecţie de haine pentru mame şi copii şi s-a asociat în acest demers cu creatoarea de...106

13 dec 00:00MondenLeonardo DiCaprio, obligat să returneze un trofeu Oscar, într-un caz de posibilă fraudă

Actorului american Leonardo DiCaprio i s-a cerut să returneze un trofeu Oscar, solicitarea făcând parte dintr-o...94

13 dec 00:00MondenFilmele „A Star is Born” şi „Bohemian Rhapsody”, nominalizate la premiile Sindicatului actorilor americani

Distribuţiile filmelor "A Star Is Born", "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody" şi "Crazy Rich Asians"...98

13 dec 00:00MondenO femeie va conduce, pentru prima dată, Galeria Naţională de Artă din Washington

O femeie va conduce pentru prima dată Galeria Naţională de Artă din Washington, a dezvăluit instituţia care a...93

13 dec 00:00MondenJodie Foster va regiza şi va juca într-un ''remake'' al filmului ''Woman at War''

Jodie Foster va regiza, va juca şi va produce o nouă versiune a filmului islandez ''Woman at War'', potrivit site-ului...93

Mapamond
13 dec 00:00MapamondAutorul atacului armat de la Strasbourg a strigat „Allahu Akbar“

Autorul atacului armat de marţi seara de la Târgul de Crăciun din Strasbourg (nord-estul Franţei) a fost auzit de...98

13 dec 00:00MapamondTheresa May şi-ar fi asigurat un sprijin suficient pentru a câştiga votul de neîncredere

Premierul britanic Theresa May a primit miercuri asigurări de susţinere din partea a cel puţin 185 de parlamentari...105

13 dec 00:00MapamondAtac armat la Strasbourg: Suspectul a stat la închisoare în Germania şi a fost expulzat în 2017 în Franţa

Cetăţeanul francez considerat autorul atacului de marţi seara de la Strasbourg a fost închis în Germania în 2016...98

13 dec 00:00MapamondMarine Le Pen cere să fie expulzaţi din Franţa străinii cunoscuţi autorităţilor pentru radicalizare islamică

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut o înăsprire a politicii antiteroriste după atacul comis...97

13 dec 00:00MapamondScenarii privind Brexitul după votul de neîncredere faţă de Theresa May

Votul de neîncredere la care vor participa miercuri seara deputaţii conservatori împotriva premierului Theresa May ar...98

13 dec 00:00MapamondDupă atacul de la Strasbourg, Trump se declară încurajat de ideea unui zid la frontieră

Ce legătură există între atacul armat comis marţi seara în Franţa, la Strasbourg, şi graniţa dintre Mexic şi...103

13 dec 00:00MapamondAtac armat la Strasbourg: Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, condamnă atacul

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a condamnat atacul armat comis marţi seara la Strasbourg,...101

13 dec 00:00MapamondSUA: Şeful Google, audiat în Congres în legătură cu acuzaţiile de cenzură şi părtinire politică

Congresmenii americani au început marţi o audiere cu directorul executiv al Google, Sundar Pichai, în contextul...97

13 dec 00:00MapamondMerkel speră încă într-o ieşire 'ordonată' a Marii Britanii din UE, dar acordul nu va fi modificat

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că speră în continuare în găsirea unui teren de înţelegere...98

13 dec 00:00MapamondUngaria: Parlamentul a adoptat, într-o atmosferă tensionată, legea aşa-zisă a 'sclaviei'

Parlamentul ungar a aprobat miercuri, într-o atmosferă foarte tensionată, o lege controversată care flexibilizează...98

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...769

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...275

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...229

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...725

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1498

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...635

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...981

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1317

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...849

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...818