rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Primarul Decebal Făgădău, câteva clarificări

AUTOBUZE ELECTRICE la Constanţa: detaliile proiectului. De când dispare RATC, pentru a face loc societăţii CT Bus

Vestea că administraţia locală constănţeană se pregăteşte pentru un parteneriat / asociere în vederea achiziţionării de autobuze electrice a declanşat o avalanşă de comentarii, de genul: „Păi doar ce au fost cumpărate peste 100 de autobuze Euro 6, abia acum s-a gândit primarul la varianta eco?”; „La ce mai trebuie alte autobuze?”; „Ăsta-i vis” şi aşa mai departe. Proiectele referitoare la autobuzele electrice sunt însă „cu bătaie lungă”, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, explicând că totul se înscrie în Planul de mobilitate urbană şi că probabil va dura până când va avea loc achiziţia propriu-zisă a acestor mijloace de transport în comun. Acestea, în număr de 41, se vor alătura celor 104 autobuze Euro6 noi, eficiente, pentru a fi „componenta prietenoasă cu mediul” din flota totală de care are nevoie regia de transport în comun pentru a funcţiona optim.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa are o flotă de 183 de autobuze Euro 2 şi Euro 3, achiziţionate în perioada 2000-2004. Din cele 183 de autobuze, 17 nu mai sunt funcţionale. Pe lângă flota învechită, anul 2016 a adus în atenţia administraţiei publice locale şi problema unei datorii a RATC de 5 milioane de euro, moment în care s-a luat decizia elaborării unui plan care să schimbe radical situaţia. Pe data de 30 decembrie 2016, primarul Decebal Făgădău anunţa că a semnat contractul cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, cu o valoare de 100 de milioane de lei. “Banii vor fi folosiți pentru achiziția unei flote de autobuze moderne, prietenoase cu mediul, climatizate corespunzător vara și iarna, dotate cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Prezența BERD la Constanța reprezintă garanția transparenței, corectitudinii şi a încrederii de care se bucură municipiul nostru. (…) Așa cum am promis, în acest mandat voi construi un sistem de transport public modern, eficient, în care să avem încredere, pe care să îl folosim cât mai mulţi şi cu care să ne mândrim”, declara, la data de 30 decembrie 2016, Decebal Făgădău.

“BERD a acordat un grant pentru achiziţia de autobuze, respectiv transformarea regiei în societate”, a explicat Decebal Făgădău, în cursul zilei de ieri (27 iulie 2018). “După contractul semnat în decembrie 2016, a urmat consultarea de piaţă, discuţiile cu reprezentanţii BERD, RATC, producătorii de autobuze”, a continuat edilul. Patru firme s-au prezentat la licitaţia internațională, iar după prima etapă au rămas două firme în competiţie – Isuzu şi Mercedes. Interesant de menţionat că un autobuz Isuzu se ridică la suma de 165 de mii de euro, în timp ce unul Mercedes este cu 50 de mii de euro mai scump. Prin urmare, a fost aleasă varianta mai puţin costisitoare. 104 autobuze Euro6, marca Isuzu, vor circula pe străzile Constanţei, însă, conform planului de mobilitate, trebuie să existe şi o componentă prietenoasă cu mediul. “Cele 104 autobuze nu acoperă tot necesarul flotei. Avem, pe de o parte, aceste autobuze eficiente, dar şi componenta prietenoasă cu mediul în acest plan de mobilitate urbană. După momentul semnării contractului cu BERD şi licitaţia pentru autobuzele Euro6, noi nu am stat, ci am căutat variante pentru latura eco – autobuze fie electrice, fie pe hydrogen etc. S-a ivit acum varianta cu Ministerul Dezvoltării Regionale, care intenţionează să cumpere astfel de mijloace de transport pentru toată ţara”, a explicat Făgădău.

Aşadar, ministerul va fi cel care cumpără autobuzele. “În luna martie a.c. am intrat în discuţie cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Au existat discuţii şi cu alte municipalităţi, fiecare solicitând la rândul lor achiziţia de astfel de autobuze. Ca urmare a acestor discuţii, ministerul a decis să facă o achiziţie generalizată, pentru toată ţara. Toţi doritorii au transmis documente de intenţie la minister, iar ministerul a solicitat să fie formulate proiecte de hotărâri. Ceea ce s-a şi întâmplat – după cum aţi văzut proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei (cea care urmează să aibă loc marţi, 31 iulie 2018 – n.r.)”, a continuat Făgădău. După această etapă, ministerul va organiza o licitaţie, iar câştigătorul va începe producţia, iar ulterior livrarea autobuzelor electrice. Adică, o chestiune de durată.

Ca o paranteză, de precizat că un astfel de autobuz costă între 450 şi 550 de mii de euro. De asemenea, până când vor fi achiziţionate cele 41 de autobuze electrice, oraşul va trebui să se pregătească şi din punct de vedere al staţiilor de reîncărcare, precum şi a service-urilor capabile să le repare, respectiv instruirea şoferilor cu privire la utilizare.

Între timp, Primăria Constanţa va lucra la transformarea RATC în societate. Regia va deveni SC CT Bus, urmând să se semneze un contract de servicii publice între municipalitate şi viitoarea societate.

„După transformarea în societate, se va putea trece la următoarea etapă, adică şi în inelul periurban – Năvodari, Lumina, Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna Agigea”, a adăugat Decebal Făgădău. Adică, se va putea discuta despre transport cu SC CT Bus şi în afara municipiului Constanţa. Însă, acest plan ar putea deveni realitate abia după anul 2020.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

Autobuze electrice la Constanţa - proiectul va fi discutat în şedinţa Consiliului Local

sâmbătă, 28 iulie 20185878
Comentarii

02Jeguri(29 iul 23:19)
Alta manevra jegule. Doar sa furati stiti , exista un Dumnezeu si pentru voi javrelor.
12Speram(29 iul 18:37)
sa fie autobuze cu tractiune integrala si garda la sol de juma de metru, adecvate pentru viitoarele cratere. La cinci sute de mii de euro bucata, ar fi posibil.
04Acordul de la Paris(29 iul 18:04)
Romaniei i s-a pus in vedere, pe 8 Mai 2018, printr-un ultimatum al Comisiei Europene sa-si rezolve gravele probleme de poluare si sa adopte un pachet normativ pentru calcularea si reducerea noxelor provenite din carburanti...cu aceasta administratie incapabila, Constanta se afla in pragul unui DieselGate ...
020Unul(29 iul 09:43)
O sa cumparati un cacat. Numai gura e de voi. Nu ati facut nimic. Absolut nimic. Si Vasluiul ne a luat o inainte ca oras. Absolut nimic. Unde naiba or fi banii Constantei. Sa nu faci absolut nimic
119Gata(28 iul 20:45)
Cumperi,cumperi si iar cumperi.Eu as vrea un Boeing sa merg de la gara pana la Miga daca se poate si vezi sa-mi aduci si restul.Auzi la el,el cumpara.Fa si tu cateva sondaje sa vezi ce vrea lumea.Ati zapacit oamenii de cap 28 de ani.Industria e moarta aici iar tu,ca si Mazarica continuati sa va faceti de cap cu banii nostri.Mi-e sila de voi.Scuze dar mi-a ajuns
318iamandi(28 iul 16:48)
Sa ti trag muie fagadaaaau
113Curiozitate Morbida(28 iul 16:13)
Metropolitan , Tucan si alti neamu lu Manivela privati, care pun si ei autobuze pe sosele, tot cu JUMA DE MILION DE EURO BUCATA le cumpara? dar cand platesc de tampesc impozite si toata nebunia, poate si domnu primar sa fie generos cu dubele turcesti de inspiratie asiatica. Plm, zici ca le ia de la RollsRoyce...
117Vrajeala(28 iul 14:45)
Doar vorbe pentru campania electorala!Dureaza ani de zile sa faci o sacietate si sa cumperi cateva autobuze!MARE VREJEALA!
021Gogosi(28 iul 14:18)
...cu smoala...ii miroase a campanie electorala incapabilului si gomosului ...ne laaaasi...ia-i si pe cei doi vice analfabeti ...ca nu ati facut nimic pentru urbe...doar pentru voi...autorizatii de construit in parcuri si pe putinul spatiu verde dintre blocuri...bineinteles fara parcari...in tot orasul nu ati plantat o floare...Constanta este un oras tern...gri...urat si schilodit de catre administratia din ultimii 18 ani...adica de mascarici si de voi...toate le faceti voi in "20 20"....s-a terminat...veti fi istorie in scurta vreme !!!
215Andrei(28 iul 12:29)
Nu avem parcuri de joaca pentru copii .. dar noi luam autobuze... Asta trebuie constantei
229Constantean(28 iul 11:14)
Mie imi miroase a campanie !!! De atatia ani voi nu sunteti in stare sa scapati orasul de cosciugele alea de GMS, si acum veniti cu asa vise??? Lafel, cum a promis si in campania electorala, ca zona RAJA de la intersectia Carrefour, o va face zona de agrement.... in poala !!! Niste borfasi ... avem in Cta zeci de blocuri noi in constructie, dar nici macar un parc???? nici macar o fabrica.... absolut nimic pt CALITATEA VIETII...
025Dan(28 iul 10:57)
Doar daca ar fi fost o solutie de autobuze electrice fara baterii ... hmm .. daca as inventa asa ceva i-as spune troleibuz. Am avut un vis in care CT avea si linii de autobuze de care amintesc eu mai sus, dar tot in visul ala a venit un drogat ca primar si a scos toate autobuzele electrice si a bagat diesel.
217Constantean(28 iul 10:37)
Nea Chitac, ce ai tras pe nas? In al 12-lea ceas s-a trezit Fagadau sa faca ceva. Asfaltari, borduri. Astea mergeau prin anii 90-2000. Prea tarziu. La urmatoarele alegeri il trimitem pe Fagadau in Madagascar. Bye bye
131Eugen(28 iul 08:53)
Adica faliment pe ratc si le luati terenurile si ii bagati pe alde cami de la gms pe linie dreapta. Bah sa-mi bag ....Dar stai linistit ca dupa 20 20 tu si gasca ta nu o sa mai fi.
435Chitac(28 iul 08:48)
Incet, incet toate se vor aseza, iar primarul Fagadau va demonstra ca este capabil si mai mult de atat Constanta ca deveni un oras cum nici nu am visat. Bravo domnule primar !
624mari(28 iul 07:55)
Cum adica un auto cu 500 mii euro ? Ce e avion ?
230tov.primar(28 iul 07:38)
cumparati ceva de calitate nu turcisme de 2 lei ..cati bani dai asa o sa mearga si autobuzele
242alergatoru(28 iul 07:18)
ce vrajeala, zici ca esti inainte de alegeri, inca putin si mai scoate un iepure din palarie, Constanta oras mizerabil cu o administratie de cacat
130Navodari ? Ha Ha Ha !(28 iul 06:51)
Acolo nu te vor lasa TUCAN si BABINCIUC ! Spre Navodari se va circula in cosciugele pe roti ale societatilot JTA si GMS inca cel putin 10 ani de aici incolo !
323ING.(28 iul 06:37)
E FRUMOS SA VISAM......UN 10 % DIN VISE DACA DEVIN REALITATE....ESTE SUPER OK......dar nu mai cred dl.primar.....din pacate....
436Medic(28 iul 06:17)
Terminati k prostiile la cum arata constanta ..va trebuie autobuze electrice ..acestea sunt mofturi ..vise e jale si haos in constanta ..
mai mult...Replica
22 mai 10:06ReplicaALERTĂ! Clădire în FLĂCĂRI, în Eforie! Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, 22 mai, în Eforie Nord, acolo unde, pe...966

22 mai 09:29ReplicaUn vârstnic din Constanța a coborât de la volan, iar mașina a luat-o la vale și a dat peste o femeie!1402
22 mai 09:10ReplicaINCENDIU VIOLENT la o brutărie din Tuzla! O autoutilitară s-a făcut SCRUM! VIDEO!1645
22 mai 23:23ReplicaRudi Stănescu şi George Buricea, cei mai iubiţi dintre constănţeni: pentru clubul de handbal există bani la rectificarea bugetară

La şedinţa aferentă lunii aprilie, consilierii locali municipali constănţeni au asistat la o scenă interesantă:...846

22 mai 00:00ReplicaCentrala Nucleară salvează de la faliment afacerea unui cunoscut milionar din Cernavodă1787
22 mai 00:00ReplicaÎn CONSTANŢA, ca-n MAHALA: DANS pe mijlocul carosabilului şi trecători LUAŢI la BĂTAIE2493
22 mai 00:00ReplicaRATC usucă de bani Capitala pentru autobuzele etajate care fac turul Bucureştiului

RATC va încasa aproape un milion de lei pentru cele patru autobuze etajate pe care le închiriază regiei similare din...798

22 mai 00:00ReplicaSCENARIU de FILM! Au plănuit FURTUL unui Audi A4 şi apoi au SPART magazine654
22 mai 22:53ReplicaDemolarea barăcilor din Mangalia a dus la o scădere a infracţionalităţii: locatarii zonei ‘rău famate’ au părăsit municipiul1662
22 mai 00:00ReplicaTânără SCOASĂ de PĂR din magazin de fostul iubit şi ARUNCATĂ în maşină! Pe parcurs şi-a SCHIMBAT declaraţiile

Cosmin Burhai a fost condamnat la 3 ani și 11 luni pentru lipsirea de libertate în mod ilegal și conducerea unui...932

22 mai 00:00ReplicaAccesul maşinilor în zona centrală a Constanţei va fi LIMITAT!1039
22 mai 00:00ReplicaStarea lui Radu Mazăre, în penitenciar! Declaraţiile avocaţilor1211
Vremea
24.1°16.3° - 25.6° miercuri, 22 mai 2019
cer fragmentatUmiditate: 43%
Vânt: 6.3 m/s din V
Presiune: 1012.44 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 mai 00:00Sport"A semnat rezilierea!" Primul jucător care a plecat de la FCSB. Anunțul făcut de MM Stoica

Raul Rusescu a semnat rezilierea contractului cu FCSB. Anunțul a fost făcut de directorul sportiv al...397

22 mai 00:00SportSimona Halep: Ar fi un lucru foarte bun dacă Ion Ţiriac ar conduce tenisul românesc

Jucătoarea Simona Halep, numărul 3 mondial, a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, că "ar fi un lucru...186

22 mai 00:00SportIanis Hagi, despre comparația cu Lionel Messi: „Ăsta e singurul aspect la care ne asemănăm”

Ianis Hagi vorbește în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre locul pe care îl ocupă în clasamentul mondial...307

22 mai 00:00SportHalep, despre un nou titlu la Roland Garros: Îmi doresc, dar e puţin mai dificil

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, înaintea plecării la Paris, că...191

Local
22 mai 00:13LocalSute de mii de bunuri contrafăcute, indisponibilizate de poliţişti

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat sute de mii de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare...317

22 mai 00:15LocalProvocările la nivelul UE în domeniul securității maritime, dezbătute la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” găzduiește în perioada 21 – 24 mai a.c. cursul „The Challenges of...483

22 mai 00:11LocalSe redeschide CASA SOARELUI!

Compartimentul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui”, din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic...440

22 mai 00:17LocalIncendiu în Tulcea: mai multe hale în pericol; o persoană rănită! Video

Detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un ofițer și cinci...1242

22 mai 00:09LocalPolițiștii rutieri au întocmit mai multe dosare penale

Poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 18.30, au depistat în...288

22 mai 00:18LocalSala de așteptare a Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța este GOALĂ!

Este marți, 21 mai a.c., ora 10,30, iar holul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța este gol. Doar...652

22 mai 00:09LocalDOLIU în Poliția Cernavodă! „A mai plecat un înger...”

Polițiștii constănțeni deplâng trecerea în neființă a colegului lor, agent șef principal de poliție Costel...1977

22 mai 00:19LocalSpectacol caritabil pentru ajutarea Maternității Constanța

O mână de studenți mediciniști alături de Comunitatea Elenă Elpis s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul...283

22 mai 00:13LocalPREMIAȚI pentru MERITE DEOSEBITE, de ZIUA POLIȚIEI LOCALE!

Pe 21 mai se celebrează Ziua Poliției Locale, ziua în care sunt sărbătoriți toți polițiștii locali din țara...1461

22 mai 00:16LocalCampionatul Național Open de Match-Race 2019, pe lacul Limanu

În perioada 9-12 mai a.c., pe Lacul Limanu din județul Constanța a avut loc Campionatul Național Open de Match-Race....263

Politică
22 mai 00:00PoliticăTăriceanu pune cruce speranțelor lui Iohannis: alegerile europarlamentare nu schimbă majoritatea

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți seara că rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European nu are cum să...198

22 mai 00:00PoliticăRaluca Turcan îi cere demisia ministrului de Interne

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma mitingului PSD de...163

22 mai 00:22PoliticăPână la urmă a reușit: Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii de Conturi Europene de către Consiliul UE

Consiliul Uniunii Europene a numit marţi în funcţie un nou membru la Curtea de Conturi Europeană (ECA):...256

22 mai 00:14PoliticăCCR: Legea privind reorganizarea ANAF - neconstituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, marţi, sesizarea de neconstituţionalitate a PNL, USR, PMP şi a...323

22 mai 00:01PoliticăRadu Mazăre: 'Am scos staţiunea Mamaia din praf'

Extrădat din Madagascar, încarcerat în penitenciarul Rahova, Radu Mazăre a transmis un comunicat de presă, prin...2337

22 mai 00:12PoliticăTeodorovici: Românii care lucrează în străinătate vor transfera banii fără comisioane bancare, din iunie

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, la Frasin, că românii care trăiesc în străinătate...344

22 mai 00:12PoliticăAvocata lui Radu Mazăre: Nu este răvăşit, nu este nici nervos

Radu Mazăre s-a aflat marţi în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost...925

22 mai 00:10PoliticăDragnea, despre sentinţa în dosarul angajărilor fictive: Sunt complet nevinovat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu are emoţii în privinţa sentinţei care va fi dată pe 27 mai în...351

22 mai 00:15PoliticăCozmin Gușă, analiză-explozivă: 'Triunghiul infracțional este Dragnea - Mazăre - Elan Schwartzenberg'. Fostului primar i se trage de la o trădare din 2009

Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut o analiză amplă a "cazului Radu Mazăre", cel care luni seară a revenit...1133

22 mai 00:08PoliticăAlina Mungiu Pippidi salută aducerea lui Radu Mazăre în țară: 'Cred că este o lecție foarte bună pentru sceptici'

Politologul Alina Mungiu Pippidi a declarat, luni, invitată în studioul Știrilor B1 TV, că aducerea lui Radu Mazăre...402

Monden
22 mai 00:00MondenJurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele sezonului special Chefi la cuțite

Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată...132

22 mai 00:00MondenBianca Rus, cea mai șocantă transformare după ce a slăbit 50 kg. Cum se menține solista

Cântăreața Bianca Rus (31 de ani) a ajuns o adevărată bombă sexy după ce a slăbit 50 kg. În urma operației...279

22 mai 00:00MondenJojo prezintă „Oscarurile românești”. Iată cine participă la Gala UCIN de la TNB!

Actrița și cântăreața Jojo va prezenta „Oscarurile românești” pe data de 27 mai la Teatrul Național „I.L....132

22 mai 00:00MondenCum a aflat mama lui Florin Pastramă de relația cu Brigitte

Surprizele se țin lanț în săptămâna finalei de la "Ferma" (PRO TV), emisiune care se termină joi, 23 mai....229

22 mai 00:00MondenJohnny Depp o acuză pe Amber Heard că s-a prezentat în instanţă cu „vânătăi desenate“

Johnny Depp a acuzat-o pe cea de-a doua soţie a lui, Amber Heard, că s-a prezentat la tribunal cu ''vânătăi...131

22 mai 00:00MondenLanţul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat în faliment

Lanţul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat marţi în faliment, punând în pericol circa...198

22 mai 00:00MondenEpisodul final din ''Game of Thrones'' a doborât recordul de audienţă al postului HBO

Cel de-al 73-lea episod - care a fost totodată ultimul - al serialului "Game of Thrones", difuzat duminică seară în...134

22 mai 00:00MondenWhitney Houston, readusă în atenţia publicului cu un album postum şi o hologramă

Moştenitorii lui Whitney Houston au încheiat un acord pentru a încerca să reaprindă flacăra cântăreţei...126

22 mai 00:00MondenMadonna va începe turneul pentru promovarea noului său album, ''Madame X'', la Lisabona

Cântăreaţa americană Madonna va începe turneul pentru promovarea noului său album, ''Madame X'', cu trei...115

22 mai 00:00MondenCynthia Germanotta, mama vedetei pop Lady Gaga, noua Ambasadoare pentru sănătate mintală a OMS

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat luni numirea...148

Mapamond
22 mai 00:00MapamondProcuratura turcă ordonă arestarea a 140 de persoane acuzate de lovitură de stat

Procuratura din Ankara a emis marţi ordine de arestare pe numele a 140 de persoane, între care 41 de militari activi,...144

22 mai 00:00MapamondSpania: Cinci lideri separatişti catalani, eliberaţi din închisoare pentru a depune jurământul în noul parlament

Parlamentul spaniol rezultat în urma alegerilor din 28 aprilie s-a reunit marţi în sesiune plenară la ora 08:00 GMT,...112

22 mai 00:00MapamondNoul preşedinte al Ucrainei a cerut SUA să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

Noul preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost învestit luni oficial în funcţie, a lansat un apel...128

22 mai 00:00MapamondChina: Fondatorul Huawei consideră că SUA „subestimează“ grupul chinez

Fondatorul gigantului chinez în telecomunicaţii Huawei, Ren Zhengfei, a declarat marţi că SUA 'subestimează' grupul...181

22 mai 00:00MapamondDonald Trump: SUA nu au încercat să angajeze un dialog cu Iranul

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că Statele Unite ale Americii nu au încercat să angajeze un dialog...115

22 mai 00:00MapamondVenezuela: Adunarea Constituantă îşi prelungeşte mandatul până la sfârşitul lui 2020

Adunarea Constituantă din Venezuela, alcătuit în întregime din susţinători ai preşedintelui socialist Nicolas...129

22 mai 00:00MapamondAustria: Toţi miniştrii de extremă dreapta demisionează din guvern

Toţi miniştri din Partidul Libertăţii (FPOe), de extremă dreapta, şi-au prezentat luni seara demisiile din...114

22 mai 00:00MapamondNoua Zeelandă: Atacatorul de la Christchurch, inculpat pentru terorism

Australianul care, la 15 martie, a ucis 51 de persoane şi a rănit alte câteva zeci în două moschei din Christchurch...117

22 mai 00:00MapamondCrime ale Statului Islamic: ONU anchetează cu privire la 12 gropi comune în Irak

Anchetatorii Naţiunilor Unite, care investighează atrocităţile atribuite grupării jihadiste Statul Islamic, în...116

22 mai 00:00MapamondEuropa se confruntă cu o epidemie de obezitate provocată de alimentele ultraprocesate

Proastele obiceiuri alimentare, precum creşterea consumului de produse ultraprocesate, a provocat o epidemie de...144

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...442

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...859

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...461

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...467

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...511

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3801

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1860

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...880

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1052

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...958