REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cafenelele din Piața Ovidiu și Portul Tomis se pregătesc să-şi 'ridice obloanele'

Cafenelele din Piața Ovidiu și Portul Tomis se pregătesc să-şi 'ridice obloanele'

Replica API 4 mai 2020 | 00:00 16228

Chiar dacă starea de urgență nu a trecut, patronii de cafenele din Centrul Vechi al orașului și din Portul Tomis se pregătesc pentru orice eventualitate. Data de 15 mai se apropie cu pași repezi, iar proprietarii de terase așteaptă cu sufletul la gură un răspuns din partea Guvernului, pentru a afla dacă își pot începe activitatea curând și în ce condiții.

România se află încă sub asediul stării de urgență, cel puțin până pe data de 15 mai, când autoritățile trebuie să ia o decizie în legătură cu următoarele măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Constanța prindea viață de obicei după data de 1 mai, când la malul mării soseau primii turiști pentru a se bucura de petreceri, razele soarelui și de ce nu, o baie în mare. 2020 a venit cu un gust amar pentru turismul românesc și implicit pentru litoralul românesc. Piața Ovidiu și Portul Turistic Tomis, două dintre atracțiile principale ale Constanței, sunt pustii la începutul lunii mai. Pe aici, vei regăsi doar câțiva angajați de la terasele care ar putea deschide după 15 mai și patronii lor.

În Piața Ovidiu se pregătesc deja terasele

Un restaurant bine cotat din Piața Ovidiu pregătea mesele, scaunele și măsura distanța dintre ele. Terasa era amenajată în aer liber. „Nu știm dacă vom deschide după data de 15 mai. Deocamdată, așteptăm decizia Guvernului. Nu cred că va deschide cineva după 15, sincer”, au spus reprezentanții restaurantului situat chiar la intrarea în Piața Ovidiu.

Portul Tomis așteaptă timid data de 15 mai

Jos, în portul Tomis, mesele și scaunele zac în interiorul cafenelor, însă nu au fost montate deocamdată în aer liber. Pe ici, pe colo, mai zărești câte un angajat care se ocupă de delivery sau aranjează în interior. „Noi nu am deschis și nu am văzut pe nimeni în ultimele două săptămâni de când vin la muncă pe aici. Nu cred că se vor deschide cafenelele după 15. Așteptăm încă un mesaj de la autorități”, a spus angajatul unei cafenele din Portul Tomis.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mai dea si faliment, sa le inchida dai im plm de fomalai, pe unde te duci numai bodegi si pacanele, si ala de la bubalaza din port, un jeg de patron, o miserie de om , circula toate specimenele prin bucataria aia si toti smecherii se duc si mananca acolo sa le faca pla mare
9
1
E foame de bani, foame de bani. Deschideti tot, ca unii patroni se grabesc. Sa nu falimenteze cumva dupa 2-3 luni de pauza. Saracutii...
7
1
Daca ai 18 anisori scrie telefonul tau si ne ... combinam cum nici nu ai visat. Nu o sa-ti pare rau, garantat.
6
0
Mai dati le dracu de bodegi ,containere invelite in staniol sa vedeti in ce conditii prepara mancarea si se spala vasele .
17
0
5 ore la o cafea si 90% cu capu in telefon cam asta e vrajeala cu terasa si cafeaua
32
1
Cand treci prin zona aia, au toti niste aere in ei de zici ca sunt prin Barcelona..
24
2
niste rable kiciuri, si toti rtaatii dau banii lu mama si tata pe o bere si un expresso si f,,t iphonurile ,,in loc sa mearga la muca ,plus prafuri.., sa stea inchise 20 ani
22
2
Cine va pune sa beti cafeaua la cafenea.Faceti de acasa cafea,si o beti pe malul marii.Nu mai sunt cafenelele de alta data.
32
4
Nu am sa ma mai duc niciodata la vreun restaurant, cafenea sau bar, din cauza igienei precare si a preturilor !
40
3
Confirm. Am lucrat in aprovizionare.
28
2
F bine, sa se deschida, sa stam si noi pe terase la o coffa, poate ne iese si deo combinatie.
9
15
sa stea si pisi sa suga dintr-o cafea si-un suc cinci ore, unele cafenele dau si trei biscuiti, micu dejun deja, dar e pe malu portului sau al bulverdului
20
4
O sa scoata micii si midiile alea din ianuarie, februarie...anul trecut..plm.
30
0
ieftiniti cafeau si nu numai , jegosilor ca dati faliment cu baracile voastre zis cafenele
42
2
Ar trebui sa faca veroficari prin Piata Ovidiu. Patronasii disperati vor sa-si vanda cafeaua si in zilele astea, pana la data de 15. Verificati, dragi oameni ai legii, si sanctionati aspru!!
38
2
Erau obisnuiti sa puna la saltea. astia au bani pana la adanci batraneti, nu sunt de plans, adaos de 500suta, cei mai zgarciti, produse ieftine, sa ii vezi la Metro cu produse Aro pt clienti fraieri...
49
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272