REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Campanie pentru prevenirea violenței și a traficului de persoane, la Liceul Teoretic Lucian Blaga

Campanie pentru prevenirea violenței și a traficului de persoane, la Liceul Teoretic Lucian Blaga

Replica API 29 septembrie 2018 | 23:46 389

Violența în familie și traficul de persoane, subiecte de interes pentru elevii Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Constanța! Joi, 27 septembrie 2018, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, împreună cu specialiștii din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) au derulat o activitate de informare la unitatea de învățământ mai sus amintită pe linia prevenirii traficului de persoane și a violenței în familie, în cadrul campaniei ,,Refuz să devin o victimă“, ce are drept grup țintă elevii claselor gimnaziale și liceale din instituția de învățământ, pe parcursul unui calendar stabilit.

Astfel, elevii claselor a XI-a, alături de director liceului, Iuliana Linea, și profesorii Adriana Vasiluță, Mariana Ștefan și Leila Acmola, au aflat, printre altele, că există factori ai intrării victimelor în traficul de persoane, cum ar fi: carenţele educaționale, lipsa posibilităților de angajare, lipsa unor valori sociale, familiile disfuncționale sau consumul de alcool. De asemenea, polițiștii au prezentat informații în filme educative și pliante, cu privire la formele de manifestare a violenței în familie dar și la modalitățile de prevenire și gestionare a comportamentelor agresive. Fiind o activitate interactivă, oamenii legii au discutat cu liceenii și i-au sfătuit să ceară ajutorul organelor abilitate, să sune la 112 când se simt în pericol și să nu accepte violența ca o normalitate în viața lor. La rândul lor, elevii au adresat întrebări pe baza pliantelor informative și a materialelor vizionate, feed-back-ul fiind unul pozitiv.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arestati pestii, clientii, curvele , desfiintati bordelurile care sunt ilegale, si va scade mult si traficul de persoane.
0
0
Ati inteles fetili? Lasati baietii in pace. Ca sa nu va scoata la produs.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218