REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Canalele Navigabile, DRDP și Portul Constanța își mută conturile de la austrieci! Video

Canalele Navigabile, DRDP și Portul Constanța își mută conturile de la austrieci! Video

Virgil STOIAN 14 decembrie 2022 | 00:00 2977

Boicotul împotriva Austriei, în urma votului negativ din dosarul aderării României la Schengen, pare să ia amploare la Constanța. Din ce în ce mai multe instituții sau companii au decis să își închidă conturile de la băncile cu capital austriac. Pe lângă aceasta, mai mulți constănțeni au manifestat într-o benzinărie OMV, împotriva decizie Austriei. Mai jos, aflați lista cu companiile din Constanța care s-au înscris pe lista.... boicotului.

Valul de proteste vine după câteva zile în care mai mulți oficiali ai statului român, oameni de afaceri și cetățeni au anunțat că vor renunța la conturile pe care le au la băncile cu capital austriac din România, din cauza votului negativ al Austriei în Consiliului JAI de săptămâna trecută, când Viena s-a opus aderării României la spațiul Schengen. Boicotul nu s-a îndreptat doar către bănci, ci și împotriva celei mai mari companii cu capital austriac din domeniul petrolier – OMV Petrom – precum și asupra altor produse de origine austriacă – cafea, dulciuri ori băuturi energizante.

Sorin Grindeanu

CNAIR, clientă a BCR

Prima instituție publică centrală care a făcut acest anunț este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. CNAIR rulează anual peste 12 miliarde de lei prin conturile de la BCR, bancă deținută de grupul austriac Erste. Banii CNAIR, inclusiv CEI DE LA DRDP Constanța, care provin de la bugetul de stat, ar urma să fie mutați din BCR la CEC, companie cu capital românesc, unde statul român este acționar.  „Sunt chestiuni centralizate și se duc în jos. Au luat decizia de la nivel național, și se va duce în jos inclusiv la Constanța.”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Vom renunța la colaborarea cu băncile austriece

Lucrăm cu băncile austriece. Avem de gând să boicotăm, avem conturi și la BCR și la Raiffeisen. Ca și companie, depind și de clienții mei. Depozite nu avem. Vorbeam cu colegii mei, într-un vot zdrobitor de 99% vor să renunțăm la colaborarea cu băncile Austriece. Noi vom boicota Raiffeisen-ul și BCR-ul.”, a declarat Daniel Georgescu, directorul Administrației Canalelor Navigabile, pentru Replica de Constanța.

Daniel Georgescu

De asemenea, reprezentanți ai Portului Constanța au declarat pentru Replica faptul că vor renunța la colaborarea cu băncile austriece.

Protest în benzinării

Mai multe persoane au protestat  la Constanţa în fața unei benzinării OMV, situată pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 135, nemulțumiți de opoziția Austriei față de intrarea României în Schengen. Constănțenii nemulțumiți s-au ”înarmat” cu steaguri tricolore și au protestat moment bune în fața benzinăriei.

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, controlată de austriecii de la OMV, spune că este afectată de menţinerea României în afara spaţiului Schengen.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand vor fi scosi in somaj angajatii romani ai bancilor respective, sper sa planga si vreun idiot de la CNAIR sau ACN. Reducerea activitatii duce la restructurare de personal, dar ce sa stie valorosii astia pusi in functii platite din banii Statului.
0
1
amice Claudiul, esti idiot!
0
0
Intrebarea e de ce aveau conturi acolo si nu la Cec? Adica tu nu platesti comisioane de ani de zile tot tie le platesti la austrieci? Si azi vad ca i se mosul obosit de la BNR Vasileascu care spune mari tampenii desi castiga probabil 50000 lunar fara sa faca nimic. Da, asa cum e corect este sa se duca lumea la Cec nu la austrieci.
3
0
si-ti dai seama cat de batuti in cap sunt romanii! Pai bai p r o s t u l e austriecii au furat singuri? Nu clasa politica romaneasca le-a inlesnit accesul si le-a vandut tot? De ce nu te revolti pe Bombonel si Razgandeanu, imbecilule?!
4
0
cat au fost comisioanele bancare ? ati avut doar 10 lei in cont ? propaganda , mai ales ca portul constanta este infratit cu portul viena , canal rhin - dunare - marea neagra . lasa ti politica si deveniti seriosi in shipping si transport pe zona euro - constanta
3
1
Bai ''POPESCU ION'' am vazut-o pe ma-ta pe centura! Du-te si ajut-o la soupt pouli ca nu mai facea fatza, pardon , mouie!
1
6
inainte sa dam vina pe AUSTRIA eu zic sa ne uitam la ai nostri politicieni. Din cauza lor nu ne lasa astia in schengen... Normal ca vor sa boicotam. Sa nu ne dam seama ca ei sunt de vine. Boicotul da dovada de prostie
5
15
"BAI MAX PROSTULE" Nu amice, c***a e ma-ta si dobitoc esti tu nu el.
9
2
Daca austiecii ziceau da acum te durea in cour de CEC BANK, OMV si taierile de lemn! Dar asa-i romanul, o courva de om si un dobitoc!
8
13
Mi-am inchis contul de la bcr si am trecut la cec bank. Nu mai alimentrz de la omv/petrom. Mi-am anulat vacanta la ski in austria. Nationalizarea companiilor, oprim taierea de lemn si trimitem nazistii austrieci sa faca bani in rusia. Mu1e austria si austriecilor. Sa ju uitam istoria, sa nu uitam ce a facut imperiil austro-ungar. Afara cu firmele austriece din tara!!! Pacat ca avem o slugq de pres...edinte decorata de austrieci... fara lamaie votantilor lui.
21
2
Să le dăm la wue austriecilor sa plece cu țepele de bănci au furat fară Nr Fără carburant OMV Întoarcerea la Petrom la stat
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212