REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Când încep lucrările la noua pasarelă pietonală din Poarta 6. Video

Când încep lucrările la noua pasarelă pietonală din Poarta 6. Video

Cristina BĂRBUCEANU 11 decembrie 2022 | 00:00 1838

În Km 4-5 / Poarta 6 există o pasarelă pietonală, care traversează liniile de cale ferată, de foarte mulți ani. Cu toate acestea, cei care tranzitează zona continuă să traverseze șinele de tren, punându-și viața în pericol. În viitorul apropiat va fi amenajată o nouă pasarelă, în dreptul Liceului „Lucian Blaga”, pentru ca elevii, dar și oamenii care tranzitează zona să nu mai folosească șinele de cale ferată pentru a traversa. De doi ani a ajuns proiectul în Consiliul Local și a fost aprobat, însă... nici vorbă de lucrări. Când vor începe?!

Pasarela pietonală din Km 4-5 / Poarta 6

Trecătorilor din zonă le place să trăiască periculos

Între cartierul Km 4-5 și Poarta 6, în dreptul bisericii se află o pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată pentru ca oamenii să poată trece în siguranță. Desigur, pasarela nu arată în cel mai frumos mod, însă oamenii o pot folosi cu încredere.

Oameni care traversează pe șinele de tren

Din păcate, acest lucru nu se prea întâmplă. Sunt prea mulți trecători care, din comoditate pesemne sau pentru că este prea departe, preferă să își pună viața în pericol, traversând pe liniile de cale ferată. Chiar o persoană a declarat: „Ce să facem și noi?! E mai la îndemână și scurtăm din timp.”.

Oameni care traversează pe șinele de tren

O nouă pasarelă va fi construită în dreptul liceului „Lucian Blaga”

Din fericire, o nouă pasarelă va fi construită în cartierul Poarta 6, în dreptul liceului „Lucian Blaga”, pentru ca toată lumea să traverseze în siguranță de pe o parte pe cealaltă, mai ales elevii. Când vor începe lucrările, având în vedere că proiectul a fosta probat în urmă cu doi ani? Mihaela Andrei, consilier local, din partea Partidului Național Liberal, a declarat: „A fost aprobată în Comisia Tehnică și urmează ca proiectul să intre pe ordinea de zi pentru aprobarea studiului de fezabilitate.

Oameni care traversează pe șinele de tren

După care urmează întocmirea caietului de sarcini și atribuirea contractului de execuție unei firme. Asta înseamnă că mai durează cam 6 luni dacă lucrurile nu se împotmolesc la contestații și alte lucruri care întârzie o astfel de procedură, ar însemna ca în august cel târziu să se înceapă lucrările pentru pasarelă.”.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat de chior și surd sa fi ca să te calce trenu.. Zi ca avem și noi vreun bullet Traian și nu ai timp sa îl vezi sau sa îl auzi..
1
1
puneti o trecere la nivel cu bariera ,atat pentru pietoni cat si pentru auto
2
0
Va fi la fel ca cealalta, mai bine nu o faceti ca nu se va cocota nimeni pe ea, mai ales batranii
2
0
Nu va mai chinuti cu super constructii ca nu va urca nimeni pe acestea. Luati exemplu din vest si realizati treceri la nivel cu calea ferata dar defrisati lunar vegetatia din zona astfel incat sa poata fi vazute trenurile. Domnul consilier stie ca trenurile pe acest trinson merg cu viteza redusa? Deci nu mai aruncati banii pe mastodonti neutili. Luati exemplul subtraversarii de la Abator prin care nici un locuitor nu traverseaza strada. Ati bagat si acolo bani degeaba si dupa cativa ani ati trasat o zebra la nivelul rutier si ati rezolvat treaba. Dragi consilieri, ganditi solutii inteligenete. Inteleg ca 10 la suta din valorea unei pasare reprezinta mai mult decat 10 la suta dintr-o trecere la nivel dar ati putea face mult mai multe lucrari in Cta cu banii aia si per total tot spaga aia o luati dar ramanem si noi multumiti. Si la vot aveti pe ce va baza. Pana in prezent PNL-l nu-l vad bine.
4
0
Aia trec la 20m de pasarela existenta.
1
0
Cum cum cînd.La Pastele cailor ii gata.Exact cum a fost redeschis si spitalul de infecțioase.La fel se va proceda,mult HINDEL mîncat si atiit.Inicenti se Cu gura.Un pic mai e si scăpăm de VERGILIUS facator de nimic.Cei care l au votat or sa lacrimă de.Le ofer o m..e
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212