REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Când se va opri CĂLDURA din calorifere, la CONSTANȚA!

Când se va opri CĂLDURA din calorifere, la CONSTANȚA!

Replica API 22 aprilie 2021 | 16:15 4172

De mai bine de șase luni serviciul de termoficare din municipiul Constanța a funcționat, chiar dacă au fost înregistrare avarii destul de multe, însă, iată că acum, cetățenii solicită oprirea agentului termic. În rândurile de mai jos puteți citi ce spune directorul RADET, Liviu Popa, despre agentul termic și când va fi acesta oprit.

Constănțenii mai au de plătit mult și bine la căldură! Cu toate că suntem aproape de sfârșitul lunii aprilie, RADET încă nu a renunțat la furnizarea agentului termic către operatorii casnici. Constănțenii solicită oprirea agentului termic deoarece temperaturile au crescut, atât pe timpul zilei, cât și noaptea, însă, se pare că nu destul de mult pentru a determina închiderea căldurii. „Cât ne mai dă RADET căldură? Am ajuns să dormim cu geamurile rabatate pe timpul nopții din cauza căldurii. A venit primăvara, a venit căldura, cred că ar trebui închisă căldura, gata. Ori sunt interese economice la mijloc și ne pun să mai plătim căldura până la vară?”, ne-a declarat un constănțean.

Oprirea căldurii, în funcție de temperaturi

Contactat fiind, directorul RADET Constanța, Liviu Popa, ne-a declarat faptul că termoficarea nu va fi oprită până nu vor fi îndeplinite anumite condiții. „Furnizarea căldurii în sistem centralizat se va face până la momentul în care, condițiile meteo și creșterea temperaturilor exterioare vor genera situația ca, în timp de trei nopți consecutive, să se înregistreze temperaturi exterioare medii mai ridicate de 10 grade Celsius, iar prognoza meteo pentru următoarea perioadă să indice creșteri în continuarea temperaturilor nocturne. Acest moment nu poate fi stabilit doar pe prognoza meteo existentă”, ne-a declarat Liviu Popa, directorul RADET.

Liviu Popa

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Joi, vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 20 de grade, iar cele minime între 8 și 10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări izolate.

Vineri, vremea va fi relativ normală termic, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 18 de grade, iar cele minime între 7 și 10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și pe arii restrânse, vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare.

Sâmbătă, vremea se va răci ușor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 16 de grade, iar cele minime între 5 și 9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și izolat vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care plangeti ca va fura banii din buzunar dar nu va puneti centrala in schimb la scara ai audi sau mertan ca sa te falesti, asa va trebuie
2
1
LA CERNAVODA S-AU PLATIT IARNA ASTA CELE MAI MARI FACTURI. iN CONDITIILE IN CARE NICI N-A FOST IARNA. FURACIUNE PE FATA, BINE ZICE NELU, IARNA E MANA CEREASCA PENTRU EI...RUSINE NEGOITA, SERIF, RADULESCU!
0
2
Mie imi convine pentru ca nu suport frigul.
5
1
Care nu vreti caldura, puneti va gaze!
8
0
Iti poti opri caldura ... mai sunt si care avem copii mici
8
0
09 48 mare bou esti.
3
4
Agentul termic se va livra pana in august,ce banii vostri nu sunt buni!?
7
3
Cei care nu vor caldura isi pot inchide caloriferele la fel ca la lumina. Vrei lumina in casa, aprinzi becul, nu vrei, stingi becul. Simplu ca vaca.
8
14
de ce va plangeti? aveti alternativa centralei de apartament, de ce mai stati la RADET? daca inca mai stati la ei nu aveti dreptul de a va plange
14
2
In Constanta Primaria si institutiile subordonate acesteia refuza sa asculte solicitarile sau dorintele constantenilor. Vor sa ne faca bine cu forta adica sa nu ne inghesuim si ne invartim ca titirezii pe sensuri unice, fac parcari in fata blocului dar ne iau banii, ne dau caldura chiar daca le transmitem ca nu mai e cazul. In concluzie se comporta de parca au fost alesi de bengalezi.
6
6
Eu am centrala de apartament, de o luna am inchis-o. Oricum platesc gazele cam 100 lei pe o luna de iarna cu 21 grade in casa. Dar eu nu am pierderile pe care le are RADET-ul
9
5
Sa inchida caldura ca ne ia banii degeaba. Chiar daca inchizi caloriferele tot iti trage bani pentru caldura pe casa scarilor. Eu am centrala dar platesc pentru tevile care trec prin apartament, pentru un calorifer la parter care oricum e rece tot timpul. Mu am izolat tevile si tot ma taxeaza. Jaf pe fata !
12
5
ce clisee ieftine,urma sa puna si revoltat si iesea o stire de poale in cap,la gigacalorimetrul fiecarui consumator exista un robinet, il inchideti si gata,vai ce tragedie, soc,soc-ne-a declarat un constantean
6
9
pai azi suntem pe 22, ce a mai ramas, o saptamana, si platiti luna aprilie factura pe o luna intreaga
8
1
Ei din asta traiesc. Vara inseamna lipsa sursa bani pentru ei.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218