REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

CAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

Replica API 21 iunie 2018 | 00:00 304

Gropi în carosabil, treceri de pietoni neiluminate și arbuști decorativi care încurcă

Gropi în carosabil, treceri de pietoni neiluminate și arbuști decorativi care încurcă

Indicatoare rutiere „ascunse” printre frunzele copacilor, separatoare de bandă cu o înălțime prea mică și neiluminate, treceri de pietoni neiluminate pe timpul nopții și scuaruri cu arbuști decorativi care obstrucționează vizibilitatea șoferilor. Sunt doar câteva dintre „capcanele” din traficul din municipiul Constanța, pe care le reclamă șoferii. Și, bineînțeles, gropile din carosabil, deja mai „bătrâne” decât unii șoferi!

A venit vara, turiștii au luat drumul spre litoral și, așa cum era de așteptat, ca în fiecare sezon estival, și numărul incidentelor în trafic s-a mărit. Polițiștii notează ca factori cauzatori, printre altele, și neatenția șoferilor. De partea cealaltă, tot mai mulți conducători auto acuză că traficul în municipiul Constanța este îngreunat și starea străzilor, de modificările aduse sau de lipsa lor!

Unul dintre aspectele care ne-a fost sesizat de o șoferiță din Constanța vizează trecerile de pietoni, care nu sunt iluminate suficient în timpul nopții. „Aproape toate sunt lipsite de un bec, așa că pe timp de noapte, pietonul dacă se îmbracă în negru are șanse de 90% să devină victimă. Ca să nu mai spun de trecerile de pietoni amplasate în imediata vecinătate a sensurilor giratorii. Se întâmplă frecvent ca sensurile giratorii să rămână blocate în momentul în care trece un pieton. În aceste condiții, cum fluidizează traficul aceste sensuri giratorii?”, ne-a reclamat constănțeanca.

Arbuști decorativi și coșuri de gunoi care blochează vizibilitatea

Nici ideea autorităților locale de a înfrumuseța scuarul de pe B-dul Mamaia, care delimitează sensurile de mers, cu arbuști decorativi, nu este văzută cu ochi buni de șoferi. „Reclamele, coșurile de gunoi și, mai nou, acei arbuști plantați fix în colțul scuarurilor de pe B-dul Mamaia fac imposibilă asigurarea, mai ales dacă ești șofer cu o înălțime mai mică! Coroana lor vine exact în dreptul vederii șoferilor și obturează vizibilitatea. Apoi, sunt coșuri de gunoi pe scuaruri. Cine aruncă gunoiul acolo?! Eu, ca șofer, cum mă asigur? Cât de mult trebuie să ies cu mașina înspre sensul opus? Apoi, este montat un indicator de circulație care îți indică faptul că trebuie să ocolești spațiul verde? De ce, ar putea careva să treacă prin el?! Sunt sătulă deja de capcanele create de autorități pentru fraierii de șoferi!”, a mai reclamat șoferița constănțeancă.

Separatoare neiluminate la intrare în Mamaia

Separatoarele montate de autorități pe B-dul Mamaia, la intrare în stațiunea Mamaia, sunt de asemenea criticate de șoferi. „Intrarea în stațiunea Mamaia, cu spațiu de două benzi, este blocată degeaba de acele separatoare. Redat circulației, spațiul respectiv ar fluidiza traficul. Separatoarele respective sunt inutile, dar „utile” să le agăți cu roata și să plonjezi pe trotuar, cum am văzut că a plonjat un autoturism, anul trecut, pe la 12 noaptea. Pentru că sunt prea mici și nu sunt iluminate noaptea”, a reclamat același șofer.

Gropi cu „vechime” în centrul Constanței

O altă nemulțumire a șoferilor vizează gropile din carosabil, unele existând de ani de zile, dar ignorate de autorități. „Intersecția străzilor Ferdinand cu Mihai Viteazu, în dreptul Teatrului de Stat sunt niște gropi imense. Sunt de ani de zile, dar nu se ia nicio măsură. Oare nimeni din primărie nu merge cu mașina prin centrul Constanței, pe ei nu îi deranjează?”, ne-am semnalat un medic constănțean.

Acestea sunt doar câteva dintre nemulțumirile șoferilor constănțeni cu privire la condițiile de trafic din municipiul Constanța, cărora autoritățile locale ar trebui să le găsească soluționare, mai ales ținând cont de faptul că țelul este de reducere a incidentelor rutiere, în condițiile în care țara noastră se află pe un loc fruntaș în Europa, la numărul de accidente rutiere.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta e problema voastra iesiti in strada pasnici si se pisa pe voi cand o sa aveti ambitie sa ii distrugem cum ne-au distrus ei orasul atunci o sa ma alatur . sa intram peste ei in casa sa ne stie de frica sau sa arda ca sobolanii
1
1
Nu i problem ! Daca ar iesi 20000 oameni in strada sa protesteze in fiecare saptamana ptr cate o problema ,poate s ar rezolva si problemele orasului ! Dar nuuuu...voi sa iesiti doar cand va imbarliga astia pe facebook cu politica lor ...handicapati si formatori de opinie gen tudor chirila si cum draq il cheama p ala cu coruptia ucide ....tantalai
5
5
Singura solutie este sa votati miscarea populara si pe presedintele Traian
3
14
Sat Navodari va fi redenumit in Sat Giratoriu .
11
1
Tradatorilor de tara!!
6
1
Totul se intampla numai din cauza conducerii Confort Urban si in special Capatana Adrian care este cel mai idiot sef pus la Departamentul Siguranta in trafic si semaforizare !! Toata lumea stie ca e omul lui Babu , ca altfel zbura de mult cocalarul asta !!
31
0
Ce sa faca incompetentul asta de primar , bine ca asfalteaza varianta si intrarea in constanta pt turistii care merg in mamaia de pe a2 Restul constantei arata ca o balega , miroase ca o balega , mu ie polaris . De ce sa atragem fonduri europene , ca ei sunt atat de lacomi incat o sa fure si de acolo , dar intra instant la puscarie ca nu merge ca la noi , asa imprumutata constanta pe viata ca sa faca varianta cu 84847373 milioane de euro , care oricum in 1 an se strica toata
32
1
constanta e moarta din toate punctele de vedere , multumiri lui psd faggotdau si mazarica .Ditamai orasul port , n am auzit nicaieri in lume ca un oras port sa fie MORT, JEGOS , IMPUTIT , VAI DE STEAUA NOASTRA SUNTEM . noroc ca mai vine lumea in mamaia , ca altfel eram comuna Constanta . futuva n gura de incompetenti , nu faceti nimic pe fonduri europene , doar imprumuturi masive de la banca mondiala sa jonglati banii cum vreti la firme cu 1 ,2 angajati .
30
3
PSD-isti au reusit sa sluteasca definitiv Constanta . Parcurile arata vai mama lor . Pe unde au fost locuri joaca sau ridicat biserici , blocuri sau cate un hotel .
28
3
Fara suparare, la asa "soferi" - mai exact posesori de permis ca pana la a fi soferi mai au mult! -, asa strazi. Fifty-fifty.
13
8
Retardat esti tu. Sin mod sigur frustrat de dreapta. Si poate un pic nazist. De ce cei care au alte pareri si gandesc altfel decat tine sunt retardati! Veniti cu candidati de doi bani, pierdeti alegerile, si ramaneti frustrati pe viata. Cati bani a pompat guvernele Boc 1,2,3 in orasul Cluj in timp ce la Cta nu a dat nimic? Mai gandeste cu neuronul ala stingher.
9
9
domnu primar cine trebuie sa taie lastarii de la baza arborilor care impiedica vizibilitatea in foarte multe intersectii din constanta?
19
3
Ferdinand, imi pare rau, dar esti retardat rau daca pana acum o luna credeai ca orasul nostru este frumos. Si ca tine e majoritatea, care nu are habar cum arata alte orase normale. Tipic votantul lui mazare si fagadau
17
13
din sensul giratoriu de pe b-dul.Lapusneanu se intra pe str.N.Iorga....imediat trecere de pietoni...se blocheaza traficul....alooo comisia de circulatie,,,,,,mutati trecerea de pietoni dupa intersectia Iorga cu Stefan Mihaileanu...
27
2
sunt un ratat. multumesc ca ma votati prostii mei. sunt un bou si sper sa mor in una din gropile mele
22
3
Mai platiti faimoasa trama stradala!!!
11
4
Nu de mult au fost portiuni pe blv Ferdinand in care , nu stiu exact , dar eu din casa vedeam ca de asfalta . Nimic rau . Dar ce facem cu acele canalizari care sunt ori prea sus fata de carosabil ori prea jos ? Efectiv iti rupi masina in doua incercand sa eviti una dar dai in alta ... !! Pana acum o luna am zis ca orasul nostru chiar este frumos . Dar am mers la Cluj unde totul este superb . Nici nu iti dai seama cA sunt canalizari pe strazi . Acolo se poate , la noi nu . Cu toate astea , nu as pleca din oras pt nimic . Seara buna tuturor
33
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102