REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

„Caracatiţa” coordonată de puşcăriaşi: ANCHETA în dosarul METODA ACCIDENTUL, la final

„Caracatiţa” coordonată de puşcăriaşi: ANCHETA în dosarul METODA ACCIDENTUL, la final

Replica API 19 decembrie 2015 | 00:00 709

Prejudiciu de peste 400.000 de lei

Prejudiciu de peste 400.000 de lei

Sursa foto: pravdareport.com

Poliţiştii din Constanţa au finalizat cercetările faţă de toţi cei 24 de membri ai unei grupări infracţionale care ar fi comis 42 de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, cauzând un prejudiciu de peste 400.000 de lei. Precizăm că este vorba despre „caracatiţa” coordonată de persoane aflate în stare de detenţie, printre care şi Elvis Daistan, el fiind condamnat pentru proxenetism. Acesta este unul dintre complicii Semiliei Daistan de la Casa Verde.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au finalizat cercetările faţă de 24 de persoane, dintre care 8 aflaţi în detenţie la data comiterii faptelor, ceilalţi 16 fiind persoane aflate în stare de libertate din judeţele Constanţa şi Ialomiţa. Din cercetări a reieşit că cei 24, constituiţi într-un grup infracţional organizat, ar fi comis 42 de infracţiuni de înşelăciune prin metoda Accidentul, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapte comise în perioada aprilie-august 2015, pe raza municipiului Constanţa.

Prejudiciul total, cauzat celor 42 de persoane vătămate este de peste 400.000 de lei, recuperat parţial. De asemenea, pentru recuperarea întregului prejudiciu, a fost instituită măsura sechestrului asupra conturilor bancare ale celor în cauză, precum şi asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestora. Reamintim că, în cursul lunii iunie 2015, unul dintre membrii grupării a fost prins în flagrant delict, în timpul comiterii unei fapte, iar ulterior, au fost identificaţi şi alţii, fiind efectuate percheziţii, la data de 19 august 2015, la domiciliile acestora şi la Penitenciarul Poarta Albă.

La data de 17 decembrie, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu propunere de trimitere în judecată a celor 24, din care 11 în stare de arest preventiv, 10 sub control judiciar şi 3 în stare de libertate. Ancheta a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Puşcăriaşii de la Poarta Albă, reprofilaţi în înşelăciuni de după gratii

Astfel, urmare a anchetei ce s-a lăsat cu percheziţii în Constanţa, pe 19 august anul curent, 15 persoane au fost propuse spre arestare. Doar 11 au ajuns după gratii, pe când celelalte au fost puse sub control judiciar. Astfel, Selvis Hasan, de 20 de ani, Vasilica Curt, de 21 de ani, Iusein Ghiulgian, de 25 de ani şi Iaşar Serdar, de 22 de ani au fost cercetaţi în libertate, pe când cu mandate de arestare s-au ales: Ali Altîn, de 42 de ani, Ionuţ Iosup, de 26 de ani, Marius Ionuţ Turcin, de 32 de ani, Elvis Daistan, de 39 de ani, Arun Ageolu, de 28 de ani, Gihan Hasan, de 25 de ani, Erdal Iaşar, 31 de ani, Safinas Ali, de 52 de ani, Florentina Gheorghiţă, de 46 de ani, Andreea Iaşar, de 22 de ani şi Elvis Mustafa, de 32 de ani.

De asemenea, precizăm că primii 6 dintre cei arestaţi sunt deţinuţi în Penitenciarul Poarta Albă, ei fiind condamnaţi pentru alte fapte, mai puţin Ali Altîn care este arestat pentru 30 de zile în altă cauză. Ionuţ Iosup a fost condamnat pentru tentativă de omor, primind 9 ani, decizia rămânând definitivă în iulie 2013. Marius Ionuţ Turcin a fost condamnat, în 2012, la 8 ani de închisoare pentru că, alături de alte persoane, în 2011, a montat dispozitive pe ATM-uri şi a sustras bani. Totodată, una dintre persoanele care erau parte din gruparea infracţională specializată în ţepe prin metoda “Accidentul” este şi Vasilica Curt, fiind cunoscută la malul mării ca fosta matroană “împuternicită” de la Casa Verde, care-i luase locul Semiliei Daistan, fiind condamnată la ani de închisoare.

Anul acesta, prostituata a fost eliberată condiţionat şi, din câte se pare, individa s-a reprofilat. Mai nou, s-a apucat de dat ţepe prin metoda “Accidentul”. Poliţiştii Secţiei 1 au intrat pe fir şi au prins-o în flagrant. Pe 16 iunie a fost arestată, ulterior fiind eliberată. Iată că, în urma cercetărilor, s-a dovedit că era parte din această grupare. De asemenea, Elvis Daistan, care se află în penitenciar, fiind condamnat pentru proxenetism, este unul dintre complicii Semiliei Daistan şi care coordona afacerea “Accidentul” de după gratii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212