REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cardul de Sănătate devine virtual. Cum vor putea pacienții să-l folosească?

Cardul de Sănătate devine virtual. Cum vor putea pacienții să-l folosească?

Georgiana BOGLEA 6 aprilie 2024 | 00:00 899

Cardul de sănătate va putea fi disponibil în curând în format electronic, de pe telefon, la fel ca un card bancar. Anunțul a fost făcut de către Bogdan Gruia-Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Cardul de Sanatate devine virtual. Cum vor putea pacientii sa-l foloseasca?

„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani. (…) Va fi atât în format fizic, cât și într-un wallet (portofel electronic – n.r.), la fel ca un card bancar.”, a afirmat Bogdan Gruia-Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

DIGITALIZAT, DAR TOT CU DOSAR CU ȘINĂ

Românii care au nevoie anul acesta de un nou card de sănătate pentru că l-au pierdut, a fost furat sau și-au schimbat numele, trebuie să pregătesc un dosar cu o cerere tip, cu o copie a actului de identitate și cu dovada plății contravalorii cardului duplicat.

În cazul în care a expirat cardul de sănătate, beneficiarul trebuie să meargă la medicul de familie pentru a i se prelungi perioada de valabilitate a cardului, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alți bani, altă distracție. Are statul bani pentru dezmăț....
2
0
ar fi ca fiecare pacient sa poata avea acces la dosarul medical propriu. Ati fi uimiti cati bani se pierd pe tratamente fictive fara stirea pacientului. Stiu pacienta cu diabet care lasase cardul in custodie la doctora de familie. Doctora avea si laborator de analize impreuna cu sora-sa. Si p*****a de pacienta isi cumpara singura medicamentele de diabet si altele, iar bagaboantele ii umflau cardul la greu cu analize si retete. Asa e si la spitale, pacientul isi cumpara singuri medicamente si consumabile, dar cardul e hiperactiv.
4
0
de ce "nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani" bai desteptule ? ptr ca ati facut economie pe banii si nervii nostri ca niste mari magari ce sunteti; o mare prostie asta cu cardul virtual ptr ca nu e normal sa depinzi de mobil care nu e chiar intotdeauna, in permanenta si neconditionat disponibil intr-o problema vitala ca sanatatea mobilul se mai strica pierde fura etc
3
0
Varianta fizica este cea mai recomandabila,tnand cont ca poti fi furat,urmarit aiurea,blocat chiar de stat daca ai totul in telefon. Realmente nu mai poti avea incredere in sistemele informatice,atunci cand e vorba de banii tai,bunurile tale,identitate,alte date personale. Si pe urma,nimeni nu trebuie sa aiba lucruri cu de-a sila,cum ar fi chiar un telefon mobil. Si daca are,de ce sa aiba anume date in el,ca asa vor faraonii care stapanesc tara asta amarata?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212