REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CARNAGIU pe drumul care leagă Medgidia și Cuza Vodă! Un şofer grăbit nu a acordat prioritate unui autocar: 3 MORŢI şi mai mulţi răniţi!

CARNAGIU pe drumul care leagă Medgidia și Cuza Vodă! Un şofer grăbit nu a acordat prioritate unui autocar: 3 MORŢI şi mai mulţi răniţi!

Replica API 29 septembrie 2017 | 10:53 1628

„Se petrec multe accidente în acel loc”

„Se petrec multe accidente în acel loc”

A fost activat Planul Roșu de Intervenție în județul Constanța! Este vorba despre teribilul accident rutier petrecut între Medgidia și Cuza Vodă, în urma căruia 3 persoane au murit, între care și un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, una este în comă, iar 7 sunt rănite ușor. Martorii susțin că în acel loc se petrec multe accidente rutiere și asta pentru că multe persoane din Cuza Vodă ies în drumul național fără să se asigure.

Haosul s-a instalat joi, 28 septembrie, în jurul orei 13.20! Se anunțase producerea unui accident rutier, fiind vorba de o coliziune între un autoturism și un autocar. Imaginile de la fața locului erau de-a dreptul apocaliptice. Din autoturism atârnau resturi umane, aici fiind vorba despre persoane încarcerate. Salvatorii au ajuns cu promptitudine și au trecut la treabă. A fost anunțat primul deces, după care alte două. Și de aici a început să dea năvală valul de informații, cu cifre ba în creștere, ba în scădere. Și asta pentru că evaluările se făceau în timp ce se salvau vieți. După ce situația s-a mai așezat, cadrele medicale au întocmit raportul final. Astfel, ele au precizat că la fața locului au ajuns 9 ambulanțe B2 și 2 ambulanțe C2 din cadrul SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean) Constanța, un echipaj SMURD C, 2 echipaje SMURD B2, un elicopter SMURD și un echipaj de transport victime multiple (ATPVM). Primul echipaj sosit la fața locului a fost al SAJ, din substația Medgidia, care a constatat că la fața locului sunt circa 11 victime. Al doilea echipaj a fost cel de pe elicopter, iar medicul a continuat trierea pacienților. În urma accidentului rutier au rezultat 3 persoane decedate, bărbați, ce se aflau în autoturismul implicat în accident, iar cea de-a patra victimă, un bărbat de 30 de ani, aflat în aceeași mașină, în comă, a fost preluat de echipajul de pe elicopter, intubat, stabilizat și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Echipajul SMURD C a preluat un pacient în vârstă de 49 de ani, cu traumatism lombar și cervical, pe care l transportat la SCJU Constanța. Rănite au mai fost și alte persoane din autocar, un bărbat cu traumatism cranio-facial, o femeie cu traumatism cranio-facial minor și traumatism toracic, un tânăr de 23 de ani cu traumatism de coloană lombară, o femeie de 59 de ani cu traumatism membre inferioare, o femeie de 45 de ani cu traumatism membru inferior stând și un alt bărbat cu traumatism cranio-facial. Astfel, raportul final este: 11 victime, dintre care 3 decedați și un bărbat aflat în comă (din autoturism), iar din autocar sunt 7 persoane. Printre cei care și-au pierdut viața se află și un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, Felix Florian Manole, în vârstă de 38 de ani, care se afla în autoturismul marca SAAB. Alături de el au murit și Valentin Cioară (care se afla la volan), în vârstă de 29 de ani, și Trăinel Neculache, în vârstă de 48 de ani. Toți sunt din Medgidia.

Martori: ”În zona aceea se petrec multe accidente”! Unul dintre decedați era angajat la Penitenciarul Poarta Albă

Coliziune a avut loc între un autoturism marca SAAB și un autocar. Mașina avea volanul pe partea dreaptă și numerele de înmatriculare provizorii (roșii). Autocarul se pare că aparține firmei Servcom din Medgidia, iar călătorii sunt navetiști. Martorii susțin că în acel loc au mai avut loc accidente.”Pe acelaşi drum, aceeaşi intersecţie, acum câteva luni, venind din Constanţa, un şofer ne-a tăiat calea fără să se asigure. Şi avea viteză mare. Din fericire, am scăpat. Câţi din Cuza Vodă se urcă în maşină - fără carnet - şi trec intersecţia cu drumul naţional fără să se asigure? Cred că se joacă ruletă rusească! s-a întâmplat şi în oraşul Medgidia pe strada Română. Nu e o întâmplare!”, au spus oamenii. ”La data de 28.09.2017, în jurul orelor 14.00, pe DN 22C, între localitățile Medgidia și Cuza Vodă, a avut loc un accident rutier între un autoturism și un autobuz. Polițiștii rutieri s-au aflat la fața locului pentru asigurarea măsurilor de afluire-defluire în zonă și pentru salvarea de vieți omenești, alături de ceilalți reprezentanți ai instituțiilor publice. După finalizarea cercetărilor la fața locului, vor fi luate măsurile legale ce se impun”, au transmis polițiștii. Mai precis, autoturismul marca SAAB rula pe strada Silozului din Medgidia, iar la intersecția cu DN22C, după cum au spus anchetatorii, întrucât nu ar fi acordat prioritate, a intrat în coliziune cu autocarul, care circula dinspre Constanța către Cernavodă. Șoferul din autoturism a murit pe loc. ”Începând cu ora 14:54 s-a revenit la starea de normalitate, adică s-a dezactivat Planul Roșu de intervenție. Toate victimele au fost transportate atât la Spitalul Județean Constanța cât și la spitalul municipal Medgidia”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. Cercetările continuă urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Ce spune patronul firmei Servcom

Autocarul implicat în teribilul accident rutier petrecut între Medgidia și Cuza Vodă aparține firmei Servcom, deținută de Iulian Spânu. Acesta a declarat, pentru ”Replica”: ”Autocarul efectua o cursă regulată, de la Constanța către Medgidia. La intersecție cu Cuza Vodă i-a tăiat un autoturism fața și aici a avut loc toată tragedia. Este distrus și autocarul, da, să vede, cum îl vom de aici, pe trailer cred. Urmează să stabilim și pagubele. Acum altele sunt prioritățile: să fie oamenii bine. Șoferul a fost transportat la spital, se numește Mihai Oprică și are până în 50 de ani. Se plângea de dureri la membrele inferioare. Am înțeles că din autoturism au murit 3 și unul este grav. Poliția va face ancheta și va stabili ce și cum. Cert este că șoferul din autoturism a tăiat calea autocarului. Mai multe nu am ce să spun. Sunt într-o stare..., nu-mi vine să cred. Sunt întors pe dos. Vedem după ce se termină toată treaba de aici”.

Liliana CHIRU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sincere condoleante familiilor decedatilor.D-zeu sa le dea puterea sa mearga mai departe.Pacat ca au fost tineri d-zeu sai ierte!
0
0
Nu un sofer grabit ci un sofer tampit!!!Daca esti grabit nu inseamna ca nu mai esti atent sau nu mai respecti regulile de circulatie elementare!!!!
3
0
Doamne Fereste!!!! Dumnezeu sa-i ierte!
2
0
io , in Anglia, nam vazut masini cu volan pe stanga ! la noi de ce ii lasa ? nu ne protejeaza nimeni ?
3
0
Dumnezeu sa-i ierte...bine ca au murit doar idiotii din masina nu si alte persoane nevinovate.
1
2
Chiar toti au iesit la pensie ? Sau doar cei care munceau pe strada ?!... Sincere condoleante familiilor decedatilor !
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367