REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Căruțele revin în peisajul urban al Constanței. Oamenii sunt speriați de eventualele tragedii

Căruțele revin în peisajul urban al Constanței. Oamenii sunt speriați de eventualele tragedii

Replica API 2 octombrie 2017 | 00:00 266

Du-mă acasă, măi birjar...

Du-mă acasă, măi birjar...

Problema căruțelor de pe șoselele din municipiul Constanța revin în atenția cetățenilor. Aceștia semnalează că în ultima perioadă un număr tot mai mare de căruțe încurcă traficul rutier. Majoritatea sunt cei care colectează deșeuri din tomberoane pentru a face rost de bani pentru peturile duse la reciclat. Ce este grav este faptul că pot pune viața în pericol a participanților la trafic deoarece atelajele sunt improvizate din resturi de lemn, anvelope uzate, iar caii sunt obosiți și subnutriți. Reamintim faptul că legislația în vigoare nu permite deplasarea pe drumurile principale a atelajelor de tip căruțe, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din Codul Rutier.

Poliția locală este responsabilă pentru amendarea persoanelor care folosesc tracțiune hipo pe străzile constănțene. Puteți anunţa prezenţa în trafic a vehiculelor cu tracţiune animală la telefonul 0241484205, dispecerat Poliţia Locală, pentru intervenţia eficientă a poliţiştilor locali. Mai mulți cetățeni cer ca aceste pericole să fie îndepărtate definitiv din trafic prin confiscarea animalelor. „Dau claxoane ca nebunii pe stradă, iar animalul se poate speria și să tragă căruța haotic prin stradă, iar cum în ea mereu se află și copii... sunt doar imaginile premergătoare unei tragedii. Să se facă ceva. Problema nu e de ieri, de azi, ci de ani de zile”, a spus un constănțean revoltat pe situație. Acesta precizează că nu doar pe străduțele micuțe a semnalat prezența atelajelor, ci și pe arterele principale din municipiu. „Îi vezi ba pe Lăpușneanu, ba pe 1 Mai, ba pe Aurel Vlaicu. În ce secol suntem?”, întreagă retoric bărbatul. Poliția Locală amendează constat căruțașii de câțiva ani buni, zeci de astfel de sancțiuni fiind aplicate regulat, de fiecare dată când sunt sesizați sau se autosesizează.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum peste 10 ani cand erau prinsi li se confisca caruta si calul magarul de nu mai vedeai unul prin oras acum de ce nu la fel ? Ce amenzi ?! Oricum nu le platesc !
0
0
As propune formarea unor patrule civice care sa supravegheze activitatea pol locala.Acesti oameni ,pol locala,sunt platiti din banii nostrii.Asa ca pot fi supravegheati si trasi la raspundere de noi,cei care-i platim!
1
0
nu-i mai amendati. Dati-le foc la carute si ati rezolvat treaba.
11
1
Ce gura matii vrei sa ne luam de ei ma ca astia nu are de unde sa dea spaga. Stam la radar ca daca iei masina trebuie sa ai si bani de spaguta ca de benzina ai bani.
1
1
In curba de la B. St. Delavrancea spre Str Portitei sta aproape zilnic un echipaj de militie, tiganii trec cu carute cu gunoi si sunt salutati cu respect iar pe noi care locuim in zona ne opresc asa ca chestie.
7
0
politia locala inexistenta. unde este ordinea publica ????
6
0
dute-n mm cu jigodia ta cu tot si starnge cacatul ,ca nu putem sa ne plimbam in parc ca ne e frica sa nu calcam in cacatul de la javra ta. Sa ma cac pe pieptul ma-tii sa vedem cum iti place .BOULE.
1
1
jalnic! in afara de atelajele locale in seson vin si carutele-coarne de la babadag. pe unde intra in oras cine supravegheaza traficul? greu! probleme administrative nerezolvate de zeci de ani. Ce a realizat primaria in afara de datorii uriase catre Polaris?
3
0
C.ta e sat fara caini.Fac tiganii ce vor:vand tigari,stau gratis in cosmeliile alea,merg gratis cu ratc,se trateaza gratis la urgenta,se incalzesc gratis,ca muncesc romanii sa le plateasca impozitele..oras de oras e asta..votantii luu fagadau sunt lasati sa faca ce vor.Ptr nenea cu cainele:in orice tara civilizata aduni caca dupa cainele tau,cum Romania nu e tara civilizata,te oripilezi ca tb sa faci ce tb.Legile le respecta doar unii in Romania,sunt facite doar ptr romani.
12
1
Exista legi,dar nu se aplica ferm. Cine trebuie sa aplice legile ,oare nu autoritatile scumpei noastre patrii? Sunt absolut sigur ca daca eu m-as gandi sa ies cu o sareta,caruta ceva pe strada,nu ar dura cinci minute si as fi amendat de politie. Daca as iesi la cersit sau sa vand un pachet de tigari ori in telefon mobil ceva,iar nu at trece cinci minute pana sa fiu luat pe sus. Cum pana mea de unii reusesc sa scoata bani din incalcari zilnice ale legilor si nimic,....nimic? Hai sa ne declaram cu totii tigani si apoi sa facem orice,ca astia or sa ne lase ,sa nu ne discrimineze ,nu-i asa?
9
0
Bai baiatule, cand ies cu cainele in parc si se kaka se isterizeaza toate babele. Cand se kaka un cal pe mijlocul bulevardului nu zice nimeni nimic. Bai si pute balega de cal de iti muta nasul. Sa le faca primarul si parcari la Henry Coanda speciale pentru carute Sau grajduri. Pana mea....
3
9
Sunt carute stati linistiti.
3
1
true blue - me too
0
0
Atat se poate la constanta... asta e nivelul nostru. Soferi drogati sau beti plus carute cu tigani. Timisoara inveateste masiv in dezvoltarea orasului vezi cladiri noi,infrastructura iar noi luam containere si bagam tigani in ele. Atat se poate abia astept sa parasesc orasul ,doamne ce cloaca a ajuns orasul
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367