REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Casa fostului edil al Constanţei, Ion Bănescu, se află pe lista de priorităţi a Primăriei

Casa fostului edil al Constanţei, Ion Bănescu, se află pe lista de priorităţi a Primăriei

Replica API 23 ianuarie 2022 | 12:45 4911

Primăria Constanța intenționează, conform Proiectului de Buget de Venituri și cheltuieli pentru anul 2022, să aloce o sumă importantă pentru proiecte ce țin ce de cultură, recreere și religie. Unul dintre proiecte vizează și reabilitarea casei care îi poartă numele fostului primar al Constanței, Ion Bănescu.

Primăria Constanța ar urma să aloce 500.000 de lei pentru ,,Elaborarea documentației tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții ,,Creșterea eficienței energetice a imobilului Casa Ion Bănescu”. Casa care îi poartă fostului primar al Constanței, Ion Bănescu, trebuia să rămână un simbol al orașului, așa cum este Cazinoul. În schimb, a fost bătaia de joc a vechilor administrații care au dat undă verde unui afacerist să ridice, fix lângă clădirea - monument istoric - un imobil gigant. Așa se face că investitorul, familia Beciu din Constanța, a pus în pericol clădirea. La primul cutremur mai zdravăn este prima care pică, deoarece structura de rezistență a fost afectată.

Iată alte investiții prioritare pentru anul 2022

Alte investiții propuse sunt creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrului de Stat, lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico – edilitare ,,Sală sport Polivalentă 5000 de locuri, reamenajarea spațiului public din zona Parc Far, elaborarea documentație tehnico-economică pentru ,,Construire bază sportive tip I – teren de fotbal cu 500 de locuri, pe bulevardul Aurel Vlaicu, elaborare documentație tehnico-economică a obiectivului ,,Demolarea construcțiilor existente pe amplasamentul ,,Complexului Stadion Gheorghe Hagi sau elaborarea documentației tehnico-economică aferentă obiectivului ,,Reabilitare și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”.

Citește și: CASA fostului primar al Constanței, DISTRUSĂ de IGNORANȚĂ și INTERESE IMOBILIARE

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedeti ca are in cimitirul central , un loc de veci care este vai si amar de el. Copacii darama crucea.... mizerie...etc.
0
0
PARCA VAD PESTE ANI CUM PRIMARIA RENOVEAZA CASA FOSTULUI PRIMAR CHITAC SAU FAGADAU PENTRU ,,MERITELE,, DEOSEBITE ADUSE ORASULUI
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272