REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Castelu pierde un teren, în contul datoriei către firma de salubrizare Iridex. Video

Castelu pierde un teren, în contul datoriei către firma de salubrizare Iridex. Video

Andreea CONDURACHE 12 aprilie 2024 | 00:00 2013

Nicolae Anghel, unul dintre cei mai longevivi dar acizi primari din județul Constanța, continuă să creeze probleme comunității pe care o conduce de mai bine de 2 decenii. Un teren cu o suprafață de 2 hectare, localizat în comuna Castelu, proprietatea UAT Castelu, a fost scos la licitație, la cererea creditorului Iridex Group Salubrizare SRL, într-un dosar de executare silită. Imobilul este grevat și de urmărirea silită imobiliară în favoarea fostului viceprimar, Potîrniche Vasile, dar și în valoarea societății Iridex Group Salubrizare SRL. Prețul de pornire al licitației este de 169.095 de lei.

Castelu pierde un teren, in contul datoriei catre firma de salubrizare Iridex. VideoNicolae Anghel

Primarul Nicolae Anghel sau Niki, așa cum îl știu prietenii, pierde terenurile comunei pe care o conduce de mai bine de 2 decenii. După ce fostul viceprimar al comunei, Vasile Potîrniche, a reușit executarea silită a comunei, fiind vorba despre un teren în suprafață de 69.292 de metri pătrați, iată că și societatea Iridex Group Salubrizare a obținut același lucru. Astfel, un executor judecătoresc din Constanța anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării unui teren extravilan, în suprafață de 42.689 de metri pătrați, situat în comuna Castelu, proprietatea UAT Castelu. Terenul este scos la vânzare la cerere creditorului Iridex Group Salubrizare, din București, în temeiul mai multor titluri executorii.

Castelu pierde un teren, in contul datoriei catre firma de salubrizare Iridex. Videopublicație de vânzare

Imobilul este gravat de următoarele sarcini: urmărire silită imobiliară în favoarea lui Vasile Potîrniche – notată sub numărul 253661 la data de 13 decembrie 2023, dar și de urmărire silită imobiliară în favoarea societății Iridex Group Salubrizare SRL – notată sub numărul 258850 la data de 14 decembrie 2023.

Prețul de pornire al licitației este de 169.085 de lei. ,,Sunt datorii pentru că oamenii nu plătesc către primărie. Sunt niște clădiri jalnice pe acel teren, e un teren nefolosit”, a spus primarul.

Vă reamintim că, Primăria Castelu a încheiat un contract cu firma de salubrizarea Iridex Group Salubrizare SRL, pentru delegarea prin concesiune a unei părți a serviciului public local de salubrizare al comunei Castelu, la finalul anului 2018. Valoarea totală a contractului era de 1.906.60 de lei, fără TVA, durata fiind de 48 de luni.

Iridex Group Salubrizare aparține lui Corneliu Pascu, fost senator al Partidului Conservator și cunoscut ca un apropiat al lui Dan Voiculescu. Acesta împreună cu acționarii Cristian Pascu și Olga Anghel, ce reprezintă societatea Servicii Salubritate București, formează Iridex Group Salubrizare. Iridex Group Salubrizare a fost înființată în 2008 și se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase“.

Pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Iridex Group, cu 70,55%, urmat de Olga Anghel, cu 14,94% și Servicii Salubritate București SA, cu 14,5%. Societatea a înregistrat în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri de 135.904.765 de lei, profit în valoare de 8.107.768 de lei, datorii ce se ridică la suma de 121.625.003 de lei și 1.147 de angajați. 

Castelu pierde un teren, in contul datoriei catre firma de salubrizare Iridex. Video

Primarul Anghel VS fostul viceprimar Potîrniche

Războiul dintre fostul viceprimar și primarul Nicolae Anghel datează încă din anul 2015, atunci când Potîrniche a fost demis. A fost reîncadrat în funcție în anul 2018, însă în anul 2021 a fost iarăși demis după ce funcțiile pe care activa au fost desființate de către primarul Nicolae Anghel. Primarul a considerat că, desființând funcția lui Vasile Potîrniche, dar și ale altor trei funcționari, reușește să facă economie la bugetul local, primarul declarând în iulie 2022 faptul că cei 4 angajați îl costau 320.000 lei pe an.

În 2022 judecătorii au anulat Dispoziţia nr. 214/30.06.2021, emisă de Primarul Comunei Castelu, privind încetarea raporturilor de serviciu și eliberarea lui Potîrniche din funcţia publică. Au obligat pe pârâtul Primarul Comunei Castelu să emită o decizie de reîncadrare a reclamantului în funcţia publică ocupată anterior şi la plata către reclamant a unei despăgubiri egale în cuantumul salariilor indexate şi celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat de la data eliberării din funcţia publică şi până la data reintegrării efective, precum şi la plata dobânzii legale aferente până la momentul plăţii efective a acestei despăgubiri. În noiembrie 2022, decizia a rămas definitivă. 

Ca să își recupereze banii pierduți, Potîrniche a demarat procedurile de executare a primăriei, iar pe 16 ianuarie a fost încuviințată executarea silită. Admite în parte cererea de încuviințare a executării silite formulată în dosarul de executare silită de Biroul Executorului Judecătoresc O.S., Încuviințează executarea silită a debitoarei în baza titlului executoriu, pentru realizarea creanței având ca obiect plata despăgubirilor stabilite prin titlul executoriu, precum și pentru recuperarea sumelor cu titlu de cheltuieli de executare ocazionate, în toate modalitățile de executare prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu, se arată în minuta instanței.

Într-o publicație este anunțată organizarea unei proceduri de licitație publică, în cursul zilei de 28 noiembrie 2023, pentru vânzarea unui teren, proprietatea UAT Comuna Castelu, în suprafață de 39.292 de metri pătrați.

Castelu pierde un teren, in contul datoriei catre firma de salubrizare Iridex. Video

Niki Anghel, la un pas de bătaie cu un consătean!

Primarul Niki Anghel s-a prezentat la poarta unui locuitor din Castelu, după cum se vede din filmarea Mariei Saioc, pentru a-i reproșa anumite jigniri pe care acesta din urmă i le-ar fi adus. De aici, la cuvinte de mahala a mai fost un singur pas. „M-ai jignit... m-ai făcut Pinocchio“, i-a spus Niki Anghel, ținând morțiș să reamintească că s-a prezentat în calitate de primar. După un schimb reciproc de... gratulări, în care locuitorul din Castelu este făcut boschetar, primarul îl amenință pe acesta că va anunța poliția dacă îl mai jignește. După ce i se reproșează că nu are studii, primarul se laudă că „a fost olimpic la chimie“ și că are facultăți, scandalul fiind încheiat cu plecarea în trombă a primarului, care nu pare prea încântat când i se reproșează starea trotuarului din comună.

Video:

.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu- i singurul in jud constanta mai este unul la cogealac care in 2 mandate de primar si unul de vice apus comuna pe chituci a vandut si- o gramada de teren sa achite amenzi si- n comuna este dezastru nu tu apa datorii o gramada si dupa cum se preconizeaza v- a avea un nou mandat aghiotanti au inceput sa imparta bani porumb si pe criza asta o sa ajunga primaria in faliment trotuarele jumatate terminate că n- a achitat la firmele care au lucrat că erau prea multi bani si- a ramas jumatate neterminate iar cele terminate acum 2 ani au inceput sa strice
0
0
Cand dracu a fost asta viceprimar la castelu ca eu nu imi aduc aminte
0
0
Ce pretenții sa ai de la un analfabet, care încă nu a învățat sa citească, nu s a de obișnuit sa si șteargă nasul cu mâneca hainei și cum, ka viata lui nu a purtat cravată, nu știe ce sa facă cu nodul acesteia, și, în ideea de a se verifica cât de chipeș este a găsit soluția de a și l aranja sa dea bine la poza Dacă era singurul, dute vino, dar tot neamul, același nivel intelectual, ocupa funcții. Aceste jeguri ordinare, lichele, mucosi nu au ce cauta în fruntea unei comune ce include și satul Nisipari, sat ce se poate mândri cu personalități adevărate, personalități la care un analfabet ca el nu are capacitatea de a ridica capul. Diferența prea mare, cer - pământ. O neica nimeni. Întrunește absolut toate calitățile pentru aceasta hunctie, coloana vertebrală, demnitate, capacitate intelectuala de a purta discuții la orice nivel. Asa ca, astfel de elemente, nu au ce cauta în fruntea unei comune
2
0
Inginerie financiara! Cum sa dwi un teren aproape mokka unui tertz. Fie roata ea patrata, tot se invarte odata! O sa vrea sa-i plangem de mila in curand cand il i-a la intrebari dna-ul.
1
0
Un țigan borit. Gibonule,numari răngi în dinți meriți.
3
0
Să știi PINOCHIO că te-am votat de mai multe ori dar acum nu te mai votez javra tiganeasca
4
0
Olga Anghel....primarul tot Anghel, omul de baza a lui Pascu este Dan Anghel.... Afaceri r*mânești, pardon hoție r*mânească!
3
0
A făcut el mai multe "măgăriuțe" cu terenuri....!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468