REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cât câştigă şi ce beneficii are constănţeanul şef la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

Cât câştigă şi ce beneficii are constănţeanul şef la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

Replica API 30 august 2017 | 00:00 538

Subsecretar de stat numit de fostul premier Grindeanu

Subsecretar de stat numit de fostul premier Grindeanu

Constănţeanul numit în aprilie vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) nu se poate lăuda cu un salariu sau beneficii ieşite din comun, ba dimpotrivă. În ANC, un şef de serviciu câştigă şi de două ori şi jumătate decât superiorul său ierarhic, care mai e şi subsecretar de stat, pe deasupra. Chiar şi aşa, fostul deputat de la malul mării are parte de un job liniştit şi sigur.

Amet Varol, fost deputat al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco- Musulmani din România (UDTTMR), a fost numit în aprilie de către fostul premier Sorin Grindeanu drept vicepreşedinte al ANC, cu rang de subsecretar de stat. Potrivit unui document intern al instituţiei, Amet Varol câştigă un salariu lunar net de 4.358 lei, în timp ce preşedintele ANC are un salariu care variază între 5.162 şi 7.971 lei. Lefurile şefilor autorităţii pălesc însă în comparaţie cu cele ale directorilor din subordine. Astfel, un director ANC încasează între 5.000 şi 10.886 lei net pe lună, în timp ce un şef de serviciu poate câştiga până la 11.251 lei. Vicepreşedintele ANC Amet Varol mai beneficiază de o serie de beneficii, precum decontarea transportului şi a cheltuielilor de cazare, cheltuieli de protocol, maşină de serviciu şi convorbiri telefonice, dar şi de locuinţă de serviciu, asigurată din fondul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Ce avere vicepreşedintele ANC

Amet Varol deţine trei terenuri intravilane cu o suprafaţă totală de peste 3.100 de metri pătraţi, în localităţile 23 August, Ovidiu şi Agigea, două apartamente în Constanţa şi o casă în Ovidiu, terminată chiar anul acesta. Vicepreşedintele ANC mai are un Renault Clio şi un Volkswagen Passat şi a vândut anul trecut un Mercedes cu 9.000 de euro. Fostul deputat UDTTMR are de returnat un credit bancar de 76.319 lei şi a raportat venituri de la Camera Deputaţilor de 59.400 lei, în timp ce soţia sa, tehnician dentar, a câştigat 17.140 lei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce figura are cap de mel asta ...si nu am gresit cand am scris....,,mel"
1
0
Re mai multe , pe numele altora Are si in Corbeanca vila cu piscina. E asociat la un hotel din Neptun. Are in jur de 300 de ha ale lui si inca 700 de ha in arenda pe care le cultiva. Doua case de vacanta in 2 Mai. Pensiune la Moeciu. Masina de lux din Bucuresti. Doua garsoniere in Titan date in chirie. Si mai are... aaa terenul din Tulcea. Apartament in Istanbul pe care il inchiriaza in regim hotelier.
1
1
ce mecla are hahaha
5
3
inafara de profesori, militari, cadre medicale, functionari publici in tara noastra nu se mai discuta nimic de ingineri, oare acesti fac parte dintr-o alta specie?, numai cei ce ies in strada si aici perfect de acord cu ei, pe buna dreptate obtin promisiuni ca realizari sunt inregistrate de analfabetii din parlament si hotii din guvern ce insumeaza, lejer, lunar cam cat 10 salarii ale unui inginer in prag de pensionare si sa nu mai vorbim de pensia acestora, bataie de joc fata de scoala facuta pe bune nu cumparata de niste analfabeti ce ne conduc- cu mana de fier- spre pierzanie psihica, mor
10
0
Nu vom uita Varolica ;binele;pe care l-ai facut etniei tale,dar stai linistit........
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108