REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cât cheltuie Primăria Constanţa pentru iluminatul de sărbători

Cât cheltuie Primăria Constanţa pentru iluminatul de sărbători

Replica API 11 decembrie 2017 | 00:00 411

Firma câştigătoare are contracte de sute de milioane de euro cu statul

Firma câştigătoare are contracte de sute de milioane de euro cu statul

Primăria Constanţa va cheltui numai pentru iluminatul festiv al străzilor din oraş peste 3,5 milioane de lei, fără TVA. Zona peninsulară şi Orăşelul Copiilor presupun alte costuri, dar din anunţul făcut public de primărie nu reiese cine ar urma să se ocupe şi de aceste zone. Câştigătoarea contractului a fost, bineînţeles, Luxten Lighting Company SA. În ultimii zece ani, Luxten a primit peste 100 de contracte cu statul, în valoare totală de circa 200 de milioane de euro.

Primăria Constanţa a atribuit pe 21.11.2017 contractul privind iluminatul festiv al oraşului, în urma unei licitaţii la care Luxten a câştigat concurând de una singură. Anunţul de atribuire publicat de municipalitatea tomitană pe SEAP nu face însă referire decât la primul lot al contractului, respectiv iluminatul festiv al străzilor din oraş. Despre celelalte două loturi- iluminatul de Revelion din Piaţa Ovidiu, respectiv cel al Orăşelului Copiilor, din Parcul Tăbăcăriei- nu se oferă informaţii. Doar pentru beculeţele de pe străzi, primăria va plăti 3.520.002,76 lei, fără TVA, firmei bucureştene Luxten Lighting Company SA. Pentru iluminatul de Revelion municipalitatea pregătise 196.729 lei, în timp ce Orăşelul Copiilor mai costa încă 1.039.466 lei. În total, Primăria Constanţa avea alocat pentru iluminatul de sărbători 5.042.017 lei, fără TVA.

În Constanţa, doar Luxten aprinde becurile

Luxten a fost singura firmă care s-a înscris în licitaţia pentru iluminatul străzilor din oraş, pe care l-a şi câştigat fără nici o emoţie. Lotul al doilea (zna peninsulară) a fost disputat de asocierea Euro Audit Service SRL- Rac Construct Moreni SRL, Flash Lighting Services SRL şi Luxten Lighting Company SA, ultimele două concurând şi pentru lotul al treilea (Orăşelul Copiilor). Sărbătorile de iarnă din 2016 au iluminate festiv tot de Luxten, care a primit atunci de la Primăria Constanţa peste 3,7 milioane de lei, fără TVA.

Peste 100 de contracte în 10 ani

Municipiul Constanţa este doar unul din cele peste 20 de mari oraşe din România luminate stradal de Luxten: București, Mediaș, Drobeta Turnu Severin, Ploiești, Constanța, Oradea, Craiova, Sighișoara, Iași, Brăila, Galați, Deva, Baia Mare, Piatra Neamț, Aiud, Vatra Dornei, Drăgășani, Roman etc. Mai mult ca sigur, de pe listă va dispărea chiar cel mai mare, Bucureştiul, după ce primarul Gabriela Firea a decis înfiinţarea unei companii proprii a oraşului pentru iluminatul public. În rest, Luxten asigură, de dată recentă, iluminatul public în regim de urgenţă în Ploieşti pentru 2,5 milioane lei, în Baia Mare pentru 3 milioane de lei, Sectorul 4 pentru 3,4 milioane lei etc, pentru a ne referi doar la contractele din ultimele zile. Potrivit datelor de pe SEAP, Luxten a primit în perioada 2007- 2017 peste 100 de contracte cu statul, în valoare totală de aproximativ 200 de milioane de euro.

Cine sunt patronii Luxten

Luxten a raportat pentru anul trecut afaceri de 153.869.781 lei şi un profit net de 17.924.126 lei, cu 370 angajaţi, dar şi datorii totale de 77.583.758 lei. În iulie 2017, proprietarii Luxten Claudiu Rădulescu, Olimpia Moica și Ionel Pepenică și-au cedat gratuit din acțiunile deținute la companie către Monica Maria Bucur, președintele directoratului Luxten, și Silvian Șerbănescu, vicepreședinte.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iluminatul de Sarbatori in Constanta este Foarte sarac E penibil daca te gandesti la puterea economica a acestuia.
0
0
Maria sa boborul cere margele de sticla colorate, primaria da boborului margele de sticla colorata ca aici se pot sifona banii boborului fara numar iar boborul nu protesteaza ca doar ne simtem si noi bine, ce dracu'
2
0
Care iluminat festiv?! Este trist
3
1
Dar la aqua magic cine plateste ??
1
0
Eu ma intreb cine plateste lumina in mamaia!?!?
2
0
Luxten inseamna Dan Ioan Popescu. El este in spate. Observatie toate masinile lor au DIP la numar
4
3
Aceasta firma de casa LUXTEN ..ESTE DUBIOASA SI DNA TREB SA VERIFICE PE EI SI PRIMARIA NU AI CUM SA CASTIGI ZECE ANI LA RAND ..banii nu vin de la primaria constanta ci de la populatia ..a cata oara sa explic daca intrebi pe strada pe cineva iti va raspunde de la primarie etc. am spus mereu k orasul constanta este un oras mafiot condus de interlopi in complicitate cu aut. locale si justitia locala ..
7
3
Daca nu puneau luminite era o problema ca vai domne alesii nostrii nu impodobesc strazile. Daca pun luminite domne de ce pun luminite si nu imi igienizeaza mie in fata blocului unde stau cu baietii si sparg seminte. Mai da-va dreq de nesimtiti !!!
12
5
Jock si ce altceva mai faceai de banii aia?...daca nu-ti plac sarbatorile de craciun sau luminitele du-te tata in desert si stai cu camilele..
9
6
si era frumos daca orasul CT era singurul fara luminite de Craciun ? foarte bine ca avem beculete sunt chiar frumoase fata de ce era acum cativa ani
6
7
Bine ca in 2018 cresc taxele si noi ne bucuram la niste amarate de luminite ....
10
4
Din banii acestia renovam 10 scoli din Cta sau igienizam toate toaletele scolilor, toalete ce sunt un focar de microbi.Este frumos si cu beculete dar uitam prioritatile:sanatatea, educatia, siguranta etc.
13
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218