REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cât ţine asfaltul în judeţul Constanţa? Până la prima ploaie!

Cât ţine asfaltul în judeţul Constanţa? Până la prima ploaie!

Replica API 17 octombrie 2017 | 00:00 433

JALE pe drumul Năvodari-Lumina-Sibioara

JALE pe drumul Năvodari-Lumina-Sibioara

Drumul către cariera de la Sibioara îi enervează la culme pe șoferi. Aceștia s-au plâns de mult de starea deteriorată a drumului, atât pe raza localității Lumina, cât și Năvodari. Dacă situația de la Năvodari nu s-a rezolvat încă pentru că proiectul depus pentru asfaltarea arterei nu a fost acceptat, edilul din Lumina spune că el și-a făcut partea sa, ba chiar discută constant cu primarul vecin despre un proiect de refacere al drumului. Totuși, ploaia se pare că a pus alte probleme, iar speranţa nu pare să „bată” dinspre Consiliul Judeţean Constanţa ori de la Ministerul Dezvoltării, ci tot de la bugetele localităţilor.

„Pe Lumina, eu am asfaltat, s-au făcut proiecte, eu am implementat, cât ține drumul nostru pe raza unităţii administrativ-teritoriale (UAT). Iar de acolo către Năvodari, ține de UAT Năvodari. Șoselele sunt asfaltate până la Sibioara. De unde se termină granița cu Năvodariul, e un drum mai... a fost asfaltat, dar s-a rupt asfaltul. Ăla este mai mult pietruit, dar s-au asfaltat gropile. Dar de la an la an, se face mai rău.

Sunt într-o discuție cu domnul primar de la Năvodari, Florin Chelaru, a zis că el caută să repare acel drum. A avut un proiect, pe care l-a pierdut. A depus două proiecte: acel drum să fie asfaltat și cu alte artere din localitate. Acest proiect nu a fost acceptat. Acum a rămas să vadă pe fondurile sale sau pe altă finanțare. Dar asta înseamnă că va dura. Dacă primea anul acesta finanțarea, poate la anul îl termina”, a punctat edilul din localitatea constănțeană Lumina.

Problema se pare că este ploaia serioasă care s-a abătut asupra județului în urmă cu câteva săptămâni, iar primarul Ioan Roman garantează că până la finele anului situația va fi remediată.

„Problema este alta! Ce nu s-a făcut în Sibioara, și sunt primar de un an de zile, la ultima ploaie serioasă, apa a luat în cursul ei bucăți de pe șosea. Și au mai rămas șanțuri. Nu am mai făcut pe acolo. Eu vreau să refac, dar vreau să le fac până la sfârșitul anului”, a declarat primarul Ioan Roman.

Claudia CORBU

https://www.replicaonline.ro/revolta-la-sibioara-oamenii-sustin-ca-satul-e-distrus-de-camioanele-care-merg-la-carierele-de-piatra-143102/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108