REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Câţi bani vom da în plus la impozitul casei - Estimarea analiştilor

Câţi bani vom da în plus la impozitul casei - Estimarea analiştilor

Replica API 5 august 2022 | 00:00 1377

Chiar dacă dacă în mai puţin de jumătate de an ar trebui să ni se regândească sistemul de impozitare a caselor, nimeni nu ştie cum vor reuşi autorităţile să calculeze noile biruri.

Şi totul pentru că nimeni nu ştie cum se va face noul calcul, în funcţie de valoarea locuinţei din grila notarială.

Nici măcar notarii nu îşi asumă responsabilitatea pentru datele ce vor fi folosite, de anul viitor, pentru a determina cât vor plăti românii taxele pe case.

Noua formulă de calcul a impozitului, o enigmă

Noua formulă de calcul, pe bază careia primăriile vor trebui să calculeze impozitele de anul viitor, este o enigmă.

Nimeni nu ştie procedura exactă prin care vor fi calculate noile biruri pe case, în funcţie de valoarea locuinţei din grila notarială. Nici măcar notarii.

Ei au anunţat că nu îşi vor asuma responsabilitatea pentru datele ce vor fi folosite anul viitor pentru calcularea impozitelor pe proprietate. Aceştia mai spun că principalii responsabili sunt evaluatorii imobiliari.

În acelaşi timp, evaluatorii de imobiliare, care ar trebuie să spună cât valorează fiecare casă sau apartament din ţară, recunosc faptul că va fi aproape imposibil să facă asta.

"Codul Fiscal merge înainte la acest moment cu această modificare, iar punerea în practică este extrem de greoaie şi va fi extrem de dificilă", spune Adrian Vascu, evaluator imobiliar.

După ce Ministerul Finanţelor a modificat Codul Fiscal şi a stabilit că impozitele pe imobile vor fi calculate după o nouă formulă, nimeni nu a explicat cum se va face asta şi nici cine trebuie să o facă.

Analişti: Putem da zeci-sute de lei în plus

Singurele certitudini: românii vor plăti impozit pe case şi apartament, mai mari din 2023. Însă, nimeni nu ştie cât la cât vor putea ajunge.

Sunt analişti care estimează că sumele în plus ar putea fi de la zeci de lei până la sute de lei, în funcţie de cât de scumpă este locuinţa pe care o aveţi în proprietate, dar şi de oraşul în care locuiţi, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va dam la mu1e cu taxele voastre aberante.
0
0
ce a facut sau face statul, guvernul, senatorii, deputatii pentru ...casa ta? platesti utilitatile, energia electrica , caldura , ai cumparat cu banii tai din munca locuinta , o intretii cu bani multi si ei vor si impozit mare , pentru ce , pe proprietatea ta care nu ...incurca statul cu nimic !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614