REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CAZ ȘOCANT LA CONSTANȚA! O FEMEIE A MURIT LA SCURT TIMP DUPĂ CE A NĂSCUT LA CLINICA ISIS

CAZ ȘOCANT LA CONSTANȚA! O FEMEIE A MURIT LA SCURT TIMP DUPĂ CE A NĂSCUT LA CLINICA ISIS

Replica API 25 ianuarie 2018 | 00:32 2764

Caz șocant la Constanța! O femeie de doar 35 de ani și-a pierdut viața la scurt timp după ce a adus un copil pe lume. Femeia a născut la spitalul privat Isis din Constanța, în cursul nopții de marți spre miercuri, 23 spre 24 ianuarie. În timp ce aducea copilul pe lume a suferit o ruptură de uter, care a dus la hemoragie internă. Femeia a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitată și transferată la Spitalul Județean Constanța. Potrivit datelor furnizate de medici, femeia a fost resuscitată de cinci ori, însă în jurul orei 11:00 a pierdut lupta cu viața. Din sursele noastre, femeia se afla la a doua naștere, iar copilul născut azi-noapte a supraviețuit.

Amintim faptul că o altă situație tragică s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an la maternitatea ISIS. Cotidianul "Replica" de Constanța a făcut demersuri pentru a afla ce s-a întâmplat cu copilul care a murit în urma unei naşteri sub apă. Mămica îndoliată primise asigurări că nașterea în apă este sigură! Întrebările cotidianului "Replica" nu au primit răspunsuri nici până în prezent.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
,Constantean,nu iti dau dreptate,si spitalele private sunt pregatite pt.orice,normal k dak te sti k ai sarcina cu risc nasti la stat k sa previi k tot akolo te trimite,dar dak nu ai probleme de c sa nu nasti la privat,makar nu mai mergi akasa cu 7 mii de infectii d la stat
1
0
Pacientul nu e constient de riscurile la care se expune. Dar medicul ar trebui sa fie! Prin urmare, i s-a spus femeii ca centrul privat nu e pregatit sa intervina daca situatia se complica? ... Medicul nu e obligat sa accepte tot ce cere pacientul. Acesta poate fi descurajat, redirectionat, nu ne asumam riscuri la care nu suntem pregatiti sa facem fata!
2
2
Isis are foarte multe reclamatii, despre care nu se scrie, nu se comenteaza. Nu stiu al cui este, dar clar este cineva influent in spatele Isis. Neoficial, exista discutii printre mamici despre maternitatea Isis. La Tv, nu se mentioneaza nici numele spitalului nici al medicului. De ce oare?
2
1
Atatea zile a avut ! Nu i vina spitalului . Asta e clar!
3
2
era datoria medicului sa ii explice riscurile unei nasteri normale, avand ulterior o nastere cezariana! in primul rand se asigura siguranta mamei si copilulul si apoi eventualele conditii de lux! daca sunt totusi asa de renumiti si experti de ce nu au pregatirea necesara in caz de urgente?maternitati de fite! pacat!
9
3
Ar trebui dotate ca o camera de garda,nu ca hotel.
6
4
Avea placenta accreta.cititi despre ea.la varstele mai inaintate,incidenta,e mai mare.
8
0
Sunt curios de ce nu mentionati si nasterile frumoase ce au loc la Isis. Stiati ca este singurul loc din tara unde se poate naste natural dupa 3 cezariene? S-a intamplat anul trecut. Placenta accreta este o afectiune potential ucigatoare. Nu este detectata din sarcina in 50% dintre cazuri si de cele mai multe ori se descopera in timpul nasterii. Sigur ca se moare la nastere, e o realitate de cand lumea. Se reduce pe cat posibil cu ajutorul stiintei acest procent insa... miracolele nu sunt facute de oameni, ci de Dumnezeu. Atatea zile a avut, Dumnezeu sa o odihneasca si multa putere familiei.
10
5
2000 lei in care sunt incluse toate spagile gen doctor, asistente, moasa, salon privat si se rezolva la judetean. Au toata aparatura si experienta necesara plus atentia si atitudinea platite. Consultatiile lunare 100 lei. De ce sa platesti 6000 lei la Euromaterna ? Ah..Da bine pe Facebook..
13
15
Unde scrie ca prima sarcina a fost naturala, apoi cezariana??????????? Toti cei care au postat mai jos, ce stire ati citit voi?????
7
14
Can can ai impresia ca asistentele nu au voie sa aiba bani?poate au bani de la parinti, de la sot etc.Poate fac meseria asta din placere nu pt bani.Salariile nu sunt mari stai linistit dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie saracii doar pt ca sunt asistente.
9
6
Eu nu inteleg care-i spila ? Coboara din gipan, cipancele, si intra in clinica. Dupa cum ii imbracata zici ca e vreo patroanca. Apoi o vezi in echipament. Zici ca-i medic si se explica. Ash , constati ca e asistenta ! Bai frate , ce salarii au asistentele de isi permit gipane si haine de firma ? Altfel ne plangem ca viata nasoala in Romanica !
11
10
Am si eu o intrebare ptr Isis: De ce si au dat acordul pentru a naste natural? Stiind ca avea o cezariana la activ? Va zic eu: de incompetenti ce sunt!
23
14
Vorbiti de nastere naturala dupa cezariana insa daca ar spune adevarut ....pe forumul unui grup o persoana apropiata mamie spune clar ca mamica a nascut tot prin cezariana si acum insa a suferit o ruptura de uter urmata de o hemoragie interna.nu a nascut natural si plus este medicul care a supravegheat sarcina si avea o sarcina cu risc
7
9
Ruptura este ceva ce tine nu de civilizatie si conditii medicale, ci de conditia anatomica si tine de fragilitate. In toata lumea, inclusiv in cele mai civilizate tari, inca exista riscul mortii in urma rupturii oricarui organ solicitat si hemoragiei masive. E doar o realitate.
17
3
Oamenii nu cunosc ca TERAPIE INTENSIVA au doar spitalele judetene. Ceilalti sunt doar cu gargara si cu conditii de hotel la ei pt a le lua banii la fraiere. Anii trecuti a murit patronul de la Brik la privat, la Iovemed, tot din cauza ca nu aveau terapie intensiva si nu l-au putut resuscita. Dar toapele nu pricep. Vor hotel nu spital adevarat. Prostia se plateste.
23
10
daca erati atat de buni,competenti si corespunzator dotate "clinicile"voastre de ce aveti permanent nevoie de terapia intensiva de la judetean?cazurile grave tot acolo ajung si atunci de ce p.l.m sunteti sponsorizati din banii nostri???daca ai tupeu sa sustii ca ai spital,fii responsabil indiferent de situatie.aviz amatorilor,le mai dati si mii de euro astora.fetita mea s-a nascut la judetean unde conditiile au fost bune,nu luxul conteaza mereu ci siguranta.
43
5
Ati citit alta stire? Unde scrie ca a nascut natural dupa cezariana? Sau scrieti ce ati primit ordin? De obicei, mortul e de vina, asta vreti sa spuneti?
33
5
Fereasca Dumnezeu de asemenea necaz,eu am nascut tot la ISIS toate 3 nasterile si prin cezariana ,am fost foarte multumita de atentia cu care te trateaza atat medicii cat si asistentele,femeia de serviciu, atat pe tine ca mama cat si pe bebelus,acestei doamne ,i sa spus sigur ca este riscant dupa cezariana sa nasti natural,mie cel putin mi-au spus ,te si pun sa semnezi o gramada de harti pe propia raspundere,eu am preferat cezariana si celelalte 2 nasteri dupa prima .pacat ca se aud astfel de necazuri si se arunca cu noroi in spital ISIS,cand se intampla o astfel de tragedie...
16
7
...toate cazurile grele si cazurile cu situatii fara iesire din privat sunt rediresctionate catre spitalele judetene... chiar daca nu au conditiile luxoase din privat in spitalele judetene au toate specializarile si interventiile se pot face mai bine..asta e si motivul pentru care pacientii ce platesc bani grei in privat in situatii de criza sunt efectiv ,,basculati'' la stat...
21
5
Asta e un risc foarte mare dupa cezariana nasterea naturala. Un risc care nici un doctor nu o sa si-l asume. Semnezi multe pe propria raspundere cand ajungi acolo. Am nascut acum 2 luni acolo. Am fost f multumita. Am decis privatul pentru ca nici eu si nici sotul nu ne pricepem la "atentii". Si pentru ca fiind la primul copil ne-am dorit atentie sporita. Pacat ce s-a int cu Dansa...foarte pacat ca si-a asumat riscul asta...
28
4
Asa s a intamplat si in luna octombrie a anului trecut la spitalul judetean.sora mea urma sa nasca natural al 3 lea copil si a picat pe mana unui rezident care i a provocat o frumoasa ruptura de uter ....noroc ca a iubit o D zeu si a supravietuit...au musamalizat totul, acel rezident nu apare mentionat nicaieri ptr al proteja! Condoleante familiei, pacat !!!!
11
7
La varsta asta sa mai nasti normal??!asta e motivul
12
10
Sa inteleg ca in spitalele de stat nu se moare? Va contrazic acum 3 ani, de la o banala operatie o persoana draga nu s-a mai intors din aceste faimoase spitale de stat.
16
10
ISIS apartine de ISIS...a fost omorata.
12
17
Mai jos a scris cineva ca raposata a ales sa nasca natural dupa o cezariana. Asa se poate explica ruptura uterina. Dupa cezariana trebuie tot cezariana. O sa aflam detalii mai incolo
16
9
Dumnezeu sa o ierte atitea zile a avut
4
12
Da isis ce mama naibi este? E alimentara ????? Nu e spital ??? De ce transfera mamele cu probleme la stat ? Ei nu sunt competenti sau ce ? Sau nu vor sa si strice imaginea ??? RUSINE isis
18
9
Ce-i asa socant? Oamenii mai si mor..indiferent de merg la judetean sau la privat
27
6
Nu e o "fitza" sa nasti la un spital privat! Doamna probabil ca a insistat sa nasca normal. Desi doctorul i-a interzis ... Eu am nascut tot la Isis ,si sunt foarte multumita. Doctora minunata,asistente dragute, personal calificat. Si pana la urma ...Fiecare femeie naste unde vrea. Naste unde e mai bine . Banii mei,alegerea mea!
25
11
@Doamne Dumnezeuleee...Cand ai 35 de ani si esti dupa o cezariana iti trebuie mult curaj sa nasti natural....vina e impartita...aviz mamelor care se lasa influentate de tot felul de atotcunascatori din spatiul online.
30
16
Toata lumea la Euromaterna acum.
11
25
poate ca fiecare in parte avem dreptate, adevarul va fi la mijloc mai mereu, insa la Constanta sa nasti la Isis sau Euromaterna e o fitza, iti confera un anumit statut, sa nasti la Judetean e cam aiurea, nu da bine pe Facebook, totusi mamicile care stiu ce insemna noua luni de sarcina si cat chin si discomfort ar trebui sa se gandeasca ca la nastere daca sunt probleme tot la Spitalul Judetean ajung! cele 20 de minute sunt vitale
23
14
Condoleante familiei. Ce pretenti sa avem de.la astfel de institutii unde personalul este angajat cu spaga. Unde asistentele vin la munca cu suvuri de ultima generatie. Asistente care au facut scoala contracost, care trebuia sa le emita diplome altfel nici ei nu mai au clienti. Peste tot este la fel. Med, Regina, Euro ....
43
19
Inadmisibil asa ceva!!! Cand or sa raspunda pentru vietile distruse???
36
16
Jdjdmjdjdj
9
9
dependent tot de sistemul public de sanatate!!!deci desfiintati clinicile private unde lucanii,burneii si alti criminali in serie ne pun sa ne vindem casele pentru tratamente.spitalele de stat sa fie dotate corespunzator!!!!
23
12
Nu se poate asa ceva! Vrem declaratii de la medicul raspunzator de acest caz !
40
12
Feriti- va de clinica asta si de medicii de acolo !
34
14
Eu nu inteleg, de ce tot dati vina pe medici... dar oare v-ati pus intrebarea daca, in urma discutiei cu medicul, zicandu-i ca nu e in regula sa nasca normal dupa cezariana, pacienta a tot insistat!!!???!!??!! Nu ai de unde sa stii ce intervine in urma unei interventii...Nu numai medici sunt de vina, pot fi de la stat sau de la privat, oriunde s-ar fi intamplat la fel!!!!!
40
12
Doamna "Mama nemiloaga", unde trebuie sa fac cerere ca sa primesc banii? Ca de ani de zile am facut-o de atatea ori si nu am vazut niciun ban de la niciun pros. Si din cate stiu, mama sta acasa pe banii statului, pentru ca statul nu este in stare sa ofere crese in care mamica sa-si lase copilul si sa mearga la munca. Problema este ca toata lumea comenteaza pe langa subiect. Dumnezeu s-o odihneasca si sa-i aiba in paza pe cei doi copii ramasi fara mama. Ceea ce nu s-a spus in articol este ca mamica a ales sa nasca natural, dupa cezariana.
39
20
dar la asta duce coruptia, saracia, lipsa educatiei.....lume disperata, flamanda si goala pe dinauntru....asta se si urmareste, Dezumanizare ...din pacate!
22
8
Ce fel de oameni sunteti? Cata rautate poate sa zaca in voi? E strigator la cer sa vezi astfel de reactii in asemenea situatie! Replica este un ziar ieftin, care nu se respecta si permite publicare unor astfel de mesaje fara identitate. Rusine! Sa primiti ce oferiti!
17
12
Mamicile aleg sa nasca in privat doar datorita conditiilor insa cel mai important lucru il ignora. Ele stiu ca nu exista urgenta, adica sa poata interveni orice medic specialist de care ar avea nevoie in caz ca se intampla ceva neprevazut. Nu alegi pt confort ci pt a te simti in siguranta...
42
10
Mergem la privat ca sa fugim de mizeria de la stat dar cand se complica treaba suntem dusi la stat.La puscarie trebuie sa mearga toata pulimea din ministere!!!!
98
9
Dr Ioana Buda
73
10
De ce nu ni se zice si medicul raspunzator de decesul femeii? Ca sa stim sa ne ferim! De ce se tine blat?!
45
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108