REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cazanciuc: Orban ar fi vrut să amâne începerea şcolii pentru că nu erau pregătiţi

Cazanciuc: Orban ar fi vrut să amâne începerea şcolii pentru că nu erau pregătiţi

Replica API 14 septembrie 2020 | 00:00 1040

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că premierul Ludovic Orban ar fi vrut să amâne începerea şcolii, deoarece Guvernul nu era pregătit, iar acest lucru "ar fi fost un dezastru".

Robert Cazanciuc

"Asta ar fi vrut premierul vremelnic, Ludovic Orban, pentru simplu motiv că nu erau pregătiţi pentru acest lucru. După şapte luni în care Guvernul a avut tot timpul să pregătească începerea anului şcolar, acum au vrut să-l amâne. Au avut timp să găsească soluţii şi pentru protecţia sanitară şi pentru calitatea procesului educaţional. Cu toate acestea nu poţi să nu constaţi unele lucruri. Că sunt îngrijoraţi părinţii, dar şi copiii, pentru siguranţa lor şi a celor apropiaţi. Din păcate, răspunderea a fost împinsă pană la nivelul părinţilor, ceea ce nu este normal. Este halucinant cum încearcă să ducă responsabilitatea dintr-o zonă care este a Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Sănătăţii", a spus Cazanciuc, duminică, prezent la Braşov, potrivit unui comunicat, scrie Agerpres.

La rândul său, candidatul PSD la Primăria Braşov, Florin Orţan, a afirmat că, în lipsa unor norme, tot greul deschiderii şcolilor în vreme de pandemie a fost aruncat către directori, iar, în cele din urmă, "părinţii şi elevii se văd nevoiţi să îşi facă propriile reguli".

"Administraţia locală a fost obişnuită să paseze responsabilitatea în loc să şi-o asume, iar pentru ei şcoala nu a fost niciodată mai mult decât locul unor declaraţii politice. În lipsa unor norme, tot greul deschiderii şcolilor în vreme de pandemie a fost aruncat către directori, iar în cele din urmă, părinţii şi elevii se văd nevoiţi să îşi facă propriile reguli. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul să fim uniţi pentru educaţia copiilor noştri, uniţi pentru un viitor mai bun şi pentru perioada atipică ce o vom traversa împreună cu copiii noştri", a spus Orţan.

De asemenea, candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean, Marian Rasaliu, a susţinut că este nevoie de investiţii masive în infrastructura şcolară din judeţ.

"Le mulţumesc cadrelor didactice pentru eforturile pe care le-au făcut pentru ca acest an şcolar să înceapă în condiţii bune. Dar nu pot să nu amintesc faptul că avem obligativitatea refacerii tuturor şcolilor, investiţii masive trebuie făcute în grupurile sanitare, pentru că în judeţul Braşov şcolile nu sunt doar în zona urbană. Trebuie să avem grijă să apropiem nivelul de educaţie de la oraş de cel de la sat", a spus Rasaliu, conform sursei citate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai dati din gura atat c- an toata tara directori profesori si parinti s-au implicat in com mea cogealac primarul in loc sa se ocupe de inceperea scoli a instalat nocturna pe terenul de sport al scoli sa inceapa campioat de fotbal pt copii in loca sa-i tina la distanta ii aduce mult mai aproape
1
0
CAZANCIUC PE CINE MINTI TU PE POPOR SAU PE CEI DE LA CLASA ZERO ATI UITAT CE ATI FACUT VOI PSD IN STAREA DE URGENTA ITI ADUC AMINTE CUM GRUPUL VOSTRU PSD A BLOCAT GUVERNUL PNL CU TOT FELUL DE AMENDAMENTE SI MOTIUNI DE CENZURA ATI ATENTAT LA SANATATEA POPORULUI ATI ASEDIAT ACTUALUL GUVERN IN FEL SI CHIP CU IZBUCNITUL DE PRESEDINTE AL PSD MARCEL COLACUL CARE A CAUTAT SA PUNA MINA IAR PE GUVERN CU CITA INDOBITOCIRE VI SA SPUI CA NU A DORIT ACTUALUL GUVERN CA ACESTI COPII AI TARII ROMANESTI NU SUNT LASAT SA MEARGA LA SCOALA IAR CU OAMENII VOSTRI DIN PSD ATI TOT CRAPAT BUGETELE ACESTE VOI PSD MINC
3
0
Pe timpul vostru erau pregatite.......
0
0
asa analfabet cum e, zice si el ceva. Cum poti mai cacatule sa vorbesti de scoala ???
2
1
Iar te bagi in seama, mancatorule de bani din bugetul romanilor, din sacul statului DEGEABA ?! Cate pensii speciale mananci ?? Mergi in privat, sa muncesti cu adevarat, LATRAULE, ciumatule, instigatorule.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272