REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cazinoul din Constanța va avea o nouă faleză

Cazinoul din Constanța va avea o nouă faleză

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 3876

Constănțenii primesc încă o doză de optimism. După ce au văzut cu ochii lor schelele care se aflau în exteriorul clădirii Cazinoului, iată că acum se pregătește un nou proiect de reabilitare a falezei Cazinoului. Se pare că lucrările, atât cele de reabilitare a clădirii, cât și reabilitarea falezei, vor trebui să meargă la unison. Cele două suferă întârzieri în momentul de față din cauza pandemiei de coronavirus.

La bătrânul Cazino, echipele care trebuiau să ajungă încă de pe datade 16 aprilie, întârzie să apară, iar în cazul falezei este vorba despre o mișcare mai lentă a lucrurilor din cauza subiectului principal, COVID-19, dar și a antreprenorului italian, Franco Giuseppe, aflat în asociere cu firma MODIMAR din Italia.

Ce prevede proiectul reabilitării falezei Cazinoului?

Proiectul reabilitării falezei Cazinoului din Constanța face parte din proiectul „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020), proiect cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. În acest moment se încearcă obținerea de avize din partea Ministerului Culturii, care a solicitat în acest sens, o cercetare arheologică a zonei din care face partea faleza și o analiză arhitecturală. „Proiectul, în valoare de 33.8 milioane de lei, implică protecția și remodelarea falezei Cazinoului pe o lungime de 790 de m și va remodela total întreaga zonă. Cu puțin noroc, vom avea atât faleza cât și Cazinoul reabilitate pentru constănțeni simultan”, a spus directorul ABADL, Bogdan Bola.

Cercetarea arheologică și arhitecturală, suspendate

Cercetarea arheologică era făcută de Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, dar în acest moment sunt sistate activitățile de teren, iar analiza arhitecturală ține de comisiile Ministerului Culturii, care se vor reuni după ridicarea stării de urgență. O altă problemă este reprezentată de studiul pe model fizic 2D și 3D al proiectului, efectuat de către Universitatea din Padova, dar același COVID-19 a stat în calea efectuării acestui studiu.

Bogdan Bola: Trebuie să ne sincronizăm unii cu ceilalți

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Bogdan Bola, spune că în momentul de față, atât lucrările de reabilitare a Cazinoului, cât și cele de reabilitare a falezei, trebuie să meargă cap la cap, chiar dacă până acum au fost două proiecte separate. „Există discuții cu cei care reabilitează Cazinoul. Și ei vor să știe cum vom face noi, și noi vrem să știm cum vor face ei. Trebuie să ne gândim împreună. Problema este următoarea. Până acum ei au avut proiectul lor separat, și noi pe al nostru, iar acum trebuie să ne sincronizăm unii cu alții. Și la noi a întârziat proiectul la fel ca la reabilitarea Cazinoului, deoarece și antreprenorul nostru s-a mișcat foarte greu. Este un proiect mare, de aproximativ 34 de milioane de lei. Sperăm să fie bine!”, a declarat Bogdan Bola.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai n-a refacut-o escrocul PSD de Mazare pe bani multi? Super calitate la lucrarile in zona aia pe vremea escrocului PSD Mazare.Acum se repeta torocoala, ca trebuie sa manace si gura escrocului PSD Fagabou.
5
0
Nu stiu cum sa mai fure niste bani si au gasit motiv,faleza trebuie refacuta.fratilor hai sa ne trezim odata,sa scapam de gunoaiele care ne tot conduc pe plan judetean si nu numai.o mibilizare ca in 89 ne-ar prinde bine.e sigurul mod in care ne putem face auziti si intelesi pentru ceea ce vrem pentru noi si copiii nostrii.
5
0
Felicitari, ma bucur ca s-au schimbat psd-istii, daca mai era un psd-ist la ABADL sau in Guvern nu se facea nimic!!
5
2
@jirugeorge merge cu permisul suspendat de luni de zile CT10JRU , politiaaa ce faceti , el si @teo barb sunt apropiatii politiei .. nimeni nu le opreste masinile si transporturile si orasul e inchis pentru restu , oras de cacat fagabou !
0
0
Ai dreptate Ioane, ei se vor plimba la aer curat si vor lua prime pentru ca-i periculos rau sa te iei la tranta cu virusul prin tufisuri.Cea mai misto meserie din Romania... MILITIAN sau mai bine zis trantor.
2
1
se schimba tot. Tocator de bani
4
0
De 1 Mai militienii sadici si cei asimilati lor se vor plimba prin padurile patriei,prin parcuri si pe plaja ca sa adune bani la buget cu forta iar prostii de romani stau in case sau merg pe bulevard sa ii gazeze masinile de parca virsusul ar sta ascuns prin parcuri si paduri dupa tufisuri gata sa sara in carca oamenilor ca sa muste din ei.Prin parcuri ai mai mult spatiu sa ocolesti alti oameni decat pe strazile inguste si supermarket-uri.Dar daca ne conduce o armata de idioti nu ne putem astepta la nimic bun din partea lor.Suntem turma lor pe care o mana cum vor ei.Oare cand ne vom destepta?
4
2
NISTE MOZAICURI D ALEA sa pui fagadaie.. tare frumoase sunt... si popice de la babu
3
1
Reabilitam reabilitarea ! bravo ma hai ca se poate
7
1
Cine a apucat sa mearga in excursi si chiar sa aprecieze valorile artistice,stie cam cate repere ale artei exista la noi si cat de mult sunt ele pretuite.Indiferent de culoarea celor ce scriu despre o cladire sau alta,foamea si nesiguranta oamenilor e primordiala. Degeaba ai vila fara suflete acolo,fara oameni in jur.
1
0
Nu! Nu! Nu!! Toate pavelele puse au inceput sa se deterioreze in 2 ani si nu au fost reparate! Piata ovidiu, cele dintre blocuri.
6
1
Reabilitarea reabilitarii!Au ,,terminat" Cazinoul,s-au apucat de faleza!Soseaua aia de coasta din visele lui Mazare,nu o mai faceti?
4
1
Dupa ce reaviliteasa cazinou o sa trebuiasca sa randorseze taluzul cu piatra. O sa apara excavatore care o sa strice faleza deci o sa trebuiasca refacuta.
3
0
Din nou???
9
0
vrem sa redam Constanta constantenilor!!!
6
1
ce vrei sa zici ? Ca dupa ce ne-au golit buzunarele sa dam la hoti alti bani ??? Cel mai bine le dam cacatul la lins. Si muie !
6
3
De abia s-a reabilitat zona Peninsulara inclusiv faleza respectiva pe fonduri europene. Acum reabilitam din nou?
10
1
Nenorocitul de virus ! A ajuns sa intarzie si lucrarile la Cazinoul din Constanta ! Va dati seama cat de malefic este ?
11
1
nea ioane, la vremea respectiva se construia cu alte materiale si alte tehnologii. Mai lasasti gargara ca toata faleza e numai gauri, dupa ce a fost reabilitata de 10 ori. Sau nu mai ai ce manca si matale cu constructorii dupaia?
6
4
... mai bine ar lasa faleza asa cum este ... la vremea respectiva a fost gandita de arhitecti...
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212