REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cazinoul este reabilitat în proporție de 60%

Cazinoul este reabilitat în proporție de 60%

Virgil STOIAN 23 decembrie 2022 | 00:00 2096

În cursul zilei de joi, 22 decembrie a.c., la ora 12:00, a fost organizată o conferință de presă care a avut  loc în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ. Prezenți au fost Marian Filip - Șef Serviciu Investiții din Primăria Constanța, Carmina Popescu - Șef Serviciu Pregătire și Implementare Proiecte Europene, Ani Merlă - director al Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța, dar și primarul Vergil Chițac.

Ani Merlă, Carmina Popescu, Marian Filip
 
La eveniment au participat primarul Constanței, Vergil Chițac, Ani Merlă, director executiv Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene, Carmina Popescu, Șef Serviciu Pregătire și Implementare Proiecte Europene și Marian Filip, Șef Serviciu Investiții din Primăria Constanța. Subiectul conferinței îl  constituie proiectele Directiei Dezvoltare și Fonduri Europene, dar au fost abordate și alte teme de interes.

Cazinoul este reabilitat în proporție de 60%

Cazinoul este reabilitat în proporție de aproximativ 50%, proiectul fiind finanțat de CNI. ”Clădirea Cazinoului este reabilitată între 55-60 la sută, proiectul este finanțat prin Compania de Stat. Noi am făcut demersurile necesare, este în curs de branșare a apei și canalizării. Avem în desfășurare execuția pentru energia electrică, care este la faza de ofertă financiară. În lucru, partea de lucrări exterioare include și amenajarea curții respective, forare de piloți, niște lucrări pe partea structurii de rezistență. Eforturile pe care le depunem sunt în sensul de a ne sincroniza cu expertul, atunci când el finalizează lucrările, noi să ne terminăm treaba. La acest moment, avem undeva la 17 milioane de lei - lucrările pentru Cazinou de la bugetul local.” a declarat Marian Filip.

Termenul de finalizare al lucrărilor este iunie 2024. ”Ni s-a permis că până la sfârșitul anului se va face o nouă suplimentare de fonduri, pentru că lucrările din interior necesită, de aceea s-a și emis o prelungire a lucrărilor până în iunie 2024. Elementele exterioare, sunt considerate parte intrinseca a cazinoului.” a declarat Ani Merlă.

Demolarea stadionului va costa 11 milioane de lei

Demolarea Stadionului Gheorghe Hagi costă aproximativ 11 milioane de lei, iar terenul de execuție este de 6 luni de la semnarea ordiunului de începere al lucrărilor. ”La Stadionul Gheorghe Hagi, sarcina noastra este demolarea stadionului, pe 28 decembrie este deschiderea ofertelor. Valoarea este de 11 mil de lei, demolarea.” a adăugat Marian Filip.


”Proiectanții au făcut expertiza, și au avut obiecții de genul: tribunele sunt acum din piatra naturală, și vor sa păstreze acea piatră. În prima săptămână  din ianuarie lansează licitația pentru construcție, iar în mai-iunie, vor avea un constructor. Termenul este de 6 luni pentru desființarea stadionului și 24 de luni pentru execuția lucrărilor. 18.500 de locuri va avea noul stadion ” a mai adăugat Ani Merlă.

La Sala Polivalentă, stadiul execuției este de 40%

La Sala polivalentă, cu o capacitate de 5 mii de locuri, stadiul execuției este de 40 la suta. Noi trebuie să facem lucrările de branșare și amenajare exterioară. La acest moment, este o estimare la nivelul SF-ului, în anul 2015, de 14 milioane de lei. Prețurile sunt subevaluate, și dacă nu evaluam cu prețurile din acest moment, nu vom avea un constructor.” a transmis Marian Filip.

Nu avem un răspuns de la CNI legat de faptul când se vor termina lucrările la Sala Polivalentă. Termenul inițial era în septembrie 2022” a adăugat Ani Merlă.

Programul național de dezvoltare urbană: Liceul Rotaru, am reușit să reluăm lucrările, să le atribuim, lucrările sunt gata în proporție de 85 la sută, în martie 2023 trebuie să fie gata. Valoarea este de 10,700 mil, iar 400 de mii sunt de la bugetul local, restul, de stat” a mai declarat Marian Filip.

Vor fi montate 1200 de camere

Din bugetul local, în 100 de locații vom monta camere de supraveghere, pentru toată rețeaua școlară din Constanța, în curtea acestora, intrarea, ghene de gunoi, să cuprindă toată suprafața acestora. Suntem în faza de punere în funcțiune, la jumătatea lunii ianuarie va fi funcțional, va costa 2.3 milione de lei. 220 de camere noi, și 250 vor fi preluate de la școlile care aveau camere de supraveghere și au intrat în gestiunea noastră. Valoarea proiectului Safe City nu poate fi estimată, în jur de 1.200 de camere, și aproximativ 500 de locații” a declarat Marian Filip.

Am semnat un contract de 13 milioane de euro prin PNNR

Prin PNNR am semnat un contract de 13 milioane de euro: 22 de autobuze electrice, 45 de stații de încărcare autoturisme. În Constanța, la transport avem în momentul de față 13 autobuze electrice, la anul vor veni alte 21 de autobuze electrice de 10 metri. La contractul de 13 milioane de euro pe care l-am semnat ne revine nouă să facem toată licitația, avem banii in buzunar, dar îi putem cheltui după ce avem toate licitațiile terminate. Ieri, la București, am semnat 2 contracte pentru blocuri, sunt din zona Badea Cârțan și Soveja. Nu selectăm noi blocurile. Am invitat toate asociațiile de proprietari, suma era limitată și am mers pe principiul primul venit, primul servit. O condiție pentru blocuri trebuie să fie racordate la termoficare. Totul s-a făcut pe un anumit punctaj, au fost discuții nenumărate, am stat la dispoziția tuturor. Blocurile trebuie reabilitate energetic, este absolut obligatoriu pentru că ele se degradează.” a declarat Vergil Chițac.

Primăria va opera noul CET

Noi vom opera noul CET. Noul CET va prelua de la Termoficare centralele de cartiere existente. Dacă există posibilitatea ca noi să aplicăm prin PNNR, de ce să dăm bani unor privați? Va fi cel mai modern CET din țară. Va produce energie electrică și o va injecta în sistem. În secundar va produce apă caldă și căldură.”  a mai declarat Vergil Chițac.

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Nicule, spune-le ceva!"
1
0
Este adevarat ca exista vorba mai bine mai tarziu decat niciodata dar 32 de ani sunt totusi cam o jumatate de viata de om din romania, nu credeti ca este cam mult ? si nici nu s-a terminat ! in ritmul asta orasul o sa arate cat de cat bine peste cateva secole sau poate chiar milenii hotilor - ca nu va mai saturati de furat si asta se vede la fiecare pas prin oras
2
1
Constanta plina de gropi la fiecare 200 de metri pe orice banda mergi trebuie sa ocolesti sau sa dai in gropi. Astept alegerile sa zboare oriunde o vrea acest primar lipsit de viziune
14
2
Samacac in sarmalele voastre! Nu exista in sistem decât lepre și jigodii! Dovada o primești în fiecare zi când ai de.a face cu hangajatii statului adică jigodiile care sunt plătite sa dușmaneasca și să caute nod în papura! Zdrențelor vor va zic : multamwwwe sa va aducă Moșul
4
7
Domnul Marian Filip se screme? Asa pare. Este cam incordat.
6
5
daca inca n-ai dat-o in gatlejul mamitzicii ei pe iinfractoarea merla nu se termina nimic in cel mai furat si urat oras din tara.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272